18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS opakuje chyby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 24.8.2006 9:23

Re: Ještě jednou...prof. Jičinský byl předním představitelem Charty77

Bohužel Charta sdružovala jak antikomunisty z přesvědčení tak "antikomunisty, kteří byli bolševiky (Pithart, Dienstbier, Jičínský, Pelikán ....), ti však usilovali o "lidskou" tvář socialismu (sic - tu socialismus či komunismus mít nemůže!!!) = se návratu k moci (soudruh Pelikán má na svědomí hodně vyhozených studentů vyloučených z VŠ) a to zase jako  bolševiků. Zapomíná se, že tito "soudruzi" chartisté zpočátku stáli hrdě u zrodu bolševického zřízení, aktivně se v něm angažovali, pak je (jako třeba Slánského) kola jejich "stroje" semlela. Oni se však v rámci Charty toužili vrátit k moci, bohužel neprozřeli., zůstali bolševiky. Těchto "chartistů" si nevážím, není opravdu za co. Oni totiž většinou nenašli v sobě ani tu trošku slušnosti - omluvit se nám za svoje činy. A soudruh Jičínský je takovým "zářným" příkladem, navíc stále "opruzujícím na Neviditelném psovi.

Lea 24.8.2006 10:28

Re: Re: Pavle

doučte se historii.Po válce spousta lidí propadla touze po změně a nikdo nevěděl,co stalinismus obnáší.Proreformní křídlo KSČ  se snažilo o  demokratické změny  a    angažmá  v  padesátých letech  odčinili  tím,že si  dokázali  po  r.68  stát za svým.  Na rozdíl  od  komunistů,kteří tam vegetili do  r.89.  Charta sdružila  všechny odpůrce  totalitního  systému,bez ohledu  na to,zda je  někdo  smýšlením  liberál,nebo sociální demokrat.Co jste dělal vy v období let 68-89,že se cítíte povolán někoho urážet?Prof.Jičínského v parlamentu sleduji a na rozdíl od jiných mají jeho vystoupení hlavu a patu.Trochu slušnosti a pokory by vám neuškodilo,modrý fando.

Pavel 24.8.2006 10:37

Re: Re: Re: Pavle

Soudružko Leo, prozraďte  nám jak reformovat "socialismus". To je něco jako perpetum mobile?:-D

Lea 24.8.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Pavle

Milý Pavlíku Pavloviči, nenazývejte mne soudružkou,nikdy jsem jí nebyla.Nejsem  volič KSČM,ani ČSSD. Pamatujete skutečně období šedesátých let? Evropské státy byly celkově prolevicové.Zda by se reforma Šikovi povedla,to nemohu vědět. Jsem ale přesvědčena,že  takovým zlodějinám,ke kterým došlo při privatizaci, bychom se určitě vyhnuli. Byla jiná doba,ale pokus o reformy v šedesátých létech byl krok správným směrem.Zrovna tak,jako pokus o otevřenou společnost včetně obnovování činnosti spolků Junáka,Sokola atd. Zrovna tak jsme v té době zažili poměrně volné kulturní prostředí. A především jsme měli vládu,za kterou lidé stáli.

Pavel 24.8.2006 11:49

Re: Re: Re: Re: Re: Pavle

Milá Leo, šedesátá léta jsem prožil a mám dobrou paměť. Pamatuji i oběť Jana Palacha ... To, že nám "soudruzi" trochu povolili "matku", neznamená, že chtěli demokracii v tom pravém slova smyslu. Za komunistickou vládou jsem nikdy nestál. Ale poprosím, prozraďte nám opravdu ten úžasný recept "jak reformovast socialismus". Díky a hezký den.:-D

Lea 24.8.2006 13:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pavle

Palachův týden jsem zažila také.Ale vnímám ho tak, ža Palach se obětoval pro reformy společnosti. Že je vyvolala proreformní část KSČ, je věc jiná.Každopádně by reformami jimi nabízenými přišla KSČ o moc. A byla to dobrá cesta.

Pavel 24.8.2006 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pavle

Milá Leo, fakt dobrý!!8-o.Ale asi jsme prožívali každý něco jiného a trochu jinak, já mám za to, že Janu Palachovi šlo o národ - o jeho svědomí, čest, rozhodně ne o KSČRv. Ale prozradťe nám, prosím Vás, ten kouzelný recept jak reformovat "socialismus. Díky:-D

J. Mach 24.8.2006 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Pavle

Leo, právě proto, že člověk zažil šedesátá léta a chvíli (ale jenom opravdu krátce) věřil komoušům, jako je Jičínský, Dubček, Smrkovský atd, je teď naprosto imunní takovým kecům, které nám Jičínský. a nejen on, předkládá. Doba sice byla jiná, ale jejich zavilost a touha nastolit nějakou formu socialismu je pořád stejně nebezpečná. Že tomu vy věříte dosud, vypovídá spíše o vaší nedostatečnosti ale nepředkládejte nám to jako nějakou pravdu. A už vůbec nám nevyprávějte pohádku o tom, jak lidé stáli za vládou, která do nich střílela. Nebo o tom nevíte?

Lea 24.8.2006 14:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pavle

v tom si nerozumíme,Machu.Nikdo při nastolení reforem budoucnost neviděl .A pokud by to šlo dále,řešilo by se,zda dobrovolně moc pustí,nebo ne.Tu šanci ale dali.Zároveň bych upozornila,že jsem nikdy s nastolením socialismu nesouhlasila.Na druhou stranu mám pochopení  pro velikou část  lidí,kteří se k  myšlence socialismu po válce  přihlásili.Každý v životě chybuje  a  ti  reformní  udělali  první krok k  nápravě.Jinak bych chtěla  podotknout, že se jedná skutečně jenom o můj názor a nikomu se nesnažím vnucovat.

Lea 24.8.2006 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ještě něco,Machu

aby si prof.Jičínský musel sypat popel na hlavu,to by mi nesměly děti bývalých kolaborantských komunistů / po r.68, u kterých byl předpokladem  dobrý kádrový profil/,nabízet reformu,před kterou si ve skutečnosti rozebraly to,co jim rodiče svou KSČ minulostí nasyslili.

Alias 24.8.2006 21:17

Re: Re: Re: Re: Pavle

To je stejná blbost jako "protikorupční vláda ODS".

huhu 24.8.2006 11:09

Re: Re: Re: Pavle

až na pár vyjímek se tihle mocichtiví soudruzi vyhození proti své vůli z KSČ po r. 89 opět se svými původními soudruhy spojili a svojí zlodějskou a násilnickou ideu socialismu praktikují jako šibalové společně....

Marat 24.8.2006 11:07

Re: Ještě jednou...prof. Jičinský byl předním představitelem Charty77

Jaroslave,ti "Chartisté" to byli v drtivé převaze komunisté kteří byli vyhožení ze strany a tím vržení mezi bezmocný plebs.Několik roku byli hoidní a doufali,že je soudruzi vezmou zase mezi sebe a dosadí do funkcí.To možné nebylo,páč těch funkci nebylo tolik k dispozici a to by pro ty nové korytáře znamenalo,že by koryta museli přepustit těm starým.Takže to nešlo.Tak se soudruzi dali s trucu na Chartu. Kromě toho, téměř polovina těch Chartistu byla konfidenty STB.Takže žádná sláva.Četl jsem jen několik Dokumentu Charty které vyšly tiskem ve svobodném světě.Vždyť ty dokumenty byly bez barvy,bez chutě a jen dosti smrděli.Jako mukl bych nikdy nemohl Chartu podepsat a postavit se mezi ty Chartisty.Každý ten dokument zřejmě nejdříve prošel kontrolou STB,než byl s velkou slávou zveřejněn.Jistě že Chartisté si připisují převeliké zásluhy,které ve skutečnosti měli vliv pranepatrný.Řekl baych,že se tá Charta jen tvářila jakoby protikomunistická.Jinak by ji STB zakroutila krk.

Vanek 24.8.2006 13:41

Re: Ještě jednou...prof. Jičinský byl předním představitelem Charty77

Co to melete za nesmysly? Charta nebyla antikomunisticka, kdyz jsem zjistil co je to za levicivou verbez podpis jsem v roce 79 odvolal. Dodnes to charististicka verbez taji !!!

Charta 77 - Skutecnost a klam.

martindeporres 24.8.2006 8:52

na vině celého stavu je nadměrná poslanecká imunita.

Kdyby bylo možno poslance  bez dalších průtahů zavřít za trestné činy, už by sedel Paroubek za pedofili a  část poslaneckého klubu socdem. s ním. Jen mít tu vůli dotáhnout tu Kubiceho zprávu do konce.  Jenže to za současného stavu nejde a tak se nám socdem. mafiáni smějí z parlamentu a přemýšlí, jak se dál držet u koryt a škodit.

Jana 24.8.2006 9:39

Re: na vině celého stavu je nadměrná poslanecká imunita.

Kdo by nám pak vládl, ODS by už před ČSSD dávno seděla v kriminálech!(Y)

martindeporres 24.8.2006 11:32

Re: Re: na vině celého stavu je nadměrná poslanecká imunita.

A ještě předtím se měli pozavírat komunisti. Dokážete si představit jak by nám teď bylo dobře?

ll 24.8.2006 8:16

žádný prospěch české politice nepřinesla

A to bylo slávy.

Martin 24.8.2006 8:08

Zase Jičínský, já se picnu!

NP zase přetiskl rudoprávní blábol. Prosím, čtenáři, nevíte o nějakém slušnějším serveru, tohle už se nedá podporovat. Když, tak díky za tip! 

Cago 24.8.2006 7:53

To snad není pravda

Ten soudruh Jičínský snad nikdy nepřestane hlásat ty svoje bludy. Někteří lidé jsou nepoučitelní a soudruh Jičínský patří k nim, bodejt by ne, když má teď taky zářný příklad v soudruhu Paroubkovi a ostatních soc.dem. nohsledech bez vlastního názoru a projevujících se hlásáním prvd vůdce byť jen trochu pozměněným.

Borek@Exil 24.8.2006 7:20

Servít je genius.....vůl je Jičínský.

Pavel 24.8.2006 8:19

Re: Servít je genius.....vůl je Jičínský.

R^:-DR^

Borek@Exil 24.8.2006 7:19

Jde jen o to, zda se z nich dokážeme poučit a staré chyby neopakovat

Pane Bože, dej, aby se poučil Pičínský a zalezl pod kámen.

Blažena 24.8.2006 12:36

Re: Jde jen o to, zda se z nich dokážeme poučit a staré chyby neopakovat

.......pod drn a hodně chlorového vápna -stojí za to vůbec reagovat na  jeho plácání ,tento vocas bohužel "ovlivnil" život několika generací

lola 24.8.2006 7:10

a opět starý bolšev.pes

jen připomínám,že z hlediska elemetární politické morálky má p.Jičínský  právo akorát tak držet hubu a nenasírat čtenáře.I méně chápaví časem poznali,že starého psa novým kouskům nenaučíš.

V. Chaloupková 24.8.2006 6:52

Vážený, ten Špidla vám tenkrát vyhrál volby, to byl ten rozdíl mezi ním a Zemanem

a vyhrál je proto, že se jasně vyjádřil proti opoziční smlouvě. Byl to zatím nejčestnější člověk v socdem a také proto byl touto stranou vypuzen. V těch volbách se rozhodující část voličů řídila heslem "Špidla je sice levičák, ale není gauner" a to bylo podstatné. Od jeho odchodu není třeba dělat kompromisy. U moci jsou již samí socdem g.......

dzanny_213 24.8.2006 8:48

Re: Vážený, ten Špidla vám tenkrát vyhrál volby, to byl ten rozdíl mezi ním a Zemanem

Člověk ze strany, která má kradení inherentně v programu a vesele je uskutečňuje (nemám tím na mysli relativně neškodné přikrádání do vlastní kapsy) a ještě to drze maskuje za "práva" či "svobody", nemůže být jakkoli slušný nebo čestný.

Jaroslav 24.8.2006 8:50

Re: Vážený, ten Špidla vám tenkrát vyhrál volby, to byl ten rozdíl mezi ním a Zemanem

obávam se, že Špidla, přestože byl levičák, se jako gauner choval. I jeho vinou poklesla prestiž sociální demokracie.

lada 24.8.2006 9:00

Re: Re: Vážený, ten Špidla vám tenkrát vyhrál volby, to byl ten rozdíl mezi ním a Zemanem

Když Špidla je podle Vás gauner, co jsou ostatní (významní) soc. demáci. Myslím, že žádná stupnice Vám již nemůže stačit k jejich pojmenování.

děda 24.8.2006 6:47

Vážený

 pane Jíčínský,prozraďte mi , prosím jaké pemprsky používáte ve sněmovně  a jaké při psaní !