11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS neztratila jen smysl své existence...

Petr Štěpánek popsal současnou situaci ODS jako změnu orientace někdejší nejsilnější pravicové strany ve stranu „pravdoláskařskou“, a tudíž jako zradu jejího programu. Je to ale mnohem horší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zlesa 8.7.2020 11:54

No, trochu to domyslete. Stát má peníze od těch, co chodí do práce. A stejné to bude i po vaší reformě. A ti co chodí do práce budou vždycky živit ty důchodce. O tom rozhodují buď volby nebo armáda. Jiná možnost není. A princip, že bohatším se vezme více a ještě více, se opustit nedá. To by ani na existenční důchody nebylo.

To "zbytek si zajistí sám" je hazard.

J. Jurax 8.7.2020 11:46

No, možná Vám uniká rozdíl mezi "dělat" a "udělat".

Dělat můžete velice dlouho bez jakéhokoliv užitečného výsledku.

V. Halašta 8.7.2020 11:52

Vám zase uniká rozdíl mezi dělat, udělat a NEDĚLAT.

Které sloveso přiřadit k anovládám je nasnadně. Nebo co ze jmenovaného dělali a už udělali? Nic. Velké hnědé NIC.

J. Jurax 8.7.2020 11:42

Inu, není. Leda tak podle principu nejmenšího zla, a ani to není jisté.

I když v charakteristice ostatních Vámi zmíněných stran se nemýlíte.

P. Kmoníček 8.7.2020 7:44

Bartoni, je také paradoxní, že nepochopíte jako novinář zásadu, že voličům se nelže !

P. Zinga 8.7.2020 8:24

Bože, Komoni, ve které zemi to platí? Či spíše planetě?

J. Jurax 8.7.2020 11:55

Ti, co voličům nelžou, v politice se stěží uplatní. Leda krátkodobě, protože pravdou nelze konkurovat lživým slibům.

J. Brunner 8.7.2020 3:14

R^

P. Hatina 8.7.2020 3:08

Je to samozřejmě tak. Ovšem, v čem je problém, vymyslet nějaký sice vysoce přitažlivý, leč přitom reálný pravicový program, který by šlo voličům nabídnout. Nebo ještě jinak řečeno, zda jsou vůbec voliči, kteří by o takovou pravicovou politiku masově stáli. Což se ale ukázalo už za vlády Nečas-Kalousek, kde její pravicové reformy vyvolaly protesty a demonstrace veřejnosti.

A zase není tak těžké analyzovat proč- Ta pravicově- revoluční generace voličů (rozumějme masově, tedy živnostníky , menší podnikatele, nezávislou střední třídu) , která tu po roce 1989 začala tvrdě a ve svém úsilí budovat kapitalismus, zjistila když zestárla, že si touto cestou nevydělala ani na slanou vodu...

J. Nový 8.7.2020 5:13

Nemyslím, že by si nevydělala na slanou vodu....spíš je znechucená přístupem státu

P. Hatina 8.7.2020 6:56

Což je totéž. Právě ten přístup státu, vysoce byrokratický, právnicky složitý a s vysokými odvody jim znemožnil si dostatečně a dlouhodobě v tom podnikání poctivě vydělávat, i s výhledem a zajištěním do budoucnosti. Což se ukázalo i teď v době koro, většina živnostníků menších firem a obchůdků neměla po 30 letech podnikání rezervy na 3 měsíční výpadek ...

F. Svoboda 8.7.2020 9:51

Reálný pravicový program lze z větší části opsat od premiéra Rakouska p. Kurtze. Je třeba reflektovat skutečné nálady obyvatel a vyluxovat některá temata i od Okamury, zejména ochranu našeho státu před imigranty - musulmany, odebrání peněz nepřizpůsobivým apod. To ,že ODS nevyužila příležitosti spoluvládnout s ANO přičítám ani ne tak Fialovi, ale především p. Kupkovi. Ten do voleb nebyl pro širší veřejnost znám, ale po volbách intensivně vystupoval (mnohem vehementněji než soc. demokrati) proti Babišovi tak, že znemožnil případný obrat k možné koalici s ANO.

P. Hatina 8.7.2020 11:32

V tom je ten paradox. Kdyby šlo o konkrétní politiku v těchto oblastech, tak náš stát je v tom už teď ještě pravicovější než to Rakousko. A taky nám za to v EU, ale i naši neomarxisté hlasitě mediálně nadávají.

Chyba je právě v tom, že se profesor Fiala v čele ODS k této reálné politice nedokáže otevřeně přihlásit, ale volí strategii politicky korektivního okecávání.

P. Kmoníček 8.7.2020 16:48

Svobodo, když mám postavený předvolební program na tom, že s nějakým lhářem, bývalým estébákem a nyní podvodníkem do koalice nepůjdu, tak Vám by nevadilo, kdyby ODS toto vše hodila za hlavu ? Nevadilo ? Tak byste byl stejně důvěryhodný jako Babiš ! A byl byste hrdý na svůj charakter ! ACH JO !

V. Halašta 8.7.2020 0:34

Agropropagandista dělá agropropagandu. Nepřekvapívé.

J. Vobr 8.7.2020 0:29

NEMÁM OTÁZKU A PÍŠI ZA 1* R^!!!