5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS nejenže topkovatí, ona hlavně blbne

Podle řady vyjádření jejích čelných představitelů, počínaje předsedou strany a konče komunálními politiky, se ODS mění ve stranu s podivným programem. Voliči jí také nepřibývají a ona chřadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 12.12.2019 14:21

Jste zaujatě jednostranný. Zapomněl jste na sloupec hříchů socanských šibalů. Schválně?

Není to tak jednobarevné, jak si zřejmě myslíte.

A. Nový 12.12.2019 12:58

Přečtěte si ten " doklad o chystaném atentátu na Gottwalda skupinou bří Mašínů" znovu. Možná pak nebudete plácat krávoviny.

P. Kmoníček 12.12.2019 12:49

Vše co jste tady vyjmenoval, tak vše dohromady je méně nebezpečné než jmenování bývalého člena KSČ bývalým členem KSČ do funkce soudce Ústavního soudu.

M. Hoblík 12.12.2019 11:49

Někdo se chlubí moudrostí, jiný se chlubí holou řití. Ti moudří nejsou z Řeporyj, tam ukazují ty řitě.

J. Vlček 12.12.2019 11:04

R^

Š. Hašek 12.12.2019 11:03

"Volič" to měl vždy "jednodušší", pokud měl jen jednu možnost volby.

Jsem smířen. Vybírám z těch housek, co jsou na pultě.

P. Staronový 12.12.2019 11:02

Proč volí lidé ODS? Nejspíš proto, že nic jiného a lepšího není. Svobodní prakticky zmizeli a zbytek je buďto naprosto marginální, zelený, hujerský nebo socanský, občas i několik charakteristik dohromady.

O SPD zatím nejsem schopen uvažovat a u Trikolory uvidím, něco by šlo, něco se mi nelíbí.

Š. Hašek 12.12.2019 11:00

Doufám, že mandáty Trikolory se nezačnou při hlasování sčítat s hlasy ODS.

Výjimka jednou za rok možná. Na zákoně o začátku školního roku by se mohli shodnout.

Š. Hašek 12.12.2019 10:58

Není nutno to nazývat přímo blnutím ....

Nazval bych to:

"rostoucí přitažlivostí jasného/nejasného programu pro voliče, číselně v oblasti něco nad 10% a z toho plynoucí stále rostoucí vliv na dění v Česká republice, včetně klimatu".

Uznejte - pro občanskou komunikaci poněkud, no, poněkud dlouhé ...... tak zůstaňme u zkrácené verze "blbnutí".

Pokud by tu nebylo ANO, kdo by tam seděl? Tak mě napadlo? Luft?

M. Vondráček 12.12.2019 10:41

ODS blbne ? Ještě že máme to skvělé ANO :-):-)

Ś. Svobodová 12.12.2019 10:33

Do voleb daleko. Doufám, že Trikolora povede dobrou kampaň a do sněmovny se dostane. Její mandáty se pak Fialovi budou hodit a jsem velmi zvědavá, jak se s tím popere :-)

J. Kudrnová 12.12.2019 10:28

Příspěvek přesně vyjadřuje stav této strany. Volič to nemá dnes jednoduché. Bohužel v té slavné opozici se těžko hledá něco rozumného. Blbnou jeden přes druhého.;-(

J. Vlček 12.12.2019 9:52

Zfialovělá ODS se, zásluhou svého předsedy, stala impotentním uskupením lidí, bezradně přešlapujících na místě, bez jakéhokoliv nápadu jak dál, a čím zaujmout voliče.

Ze slušnosti a korektnosti si vytvořili posvátnou krávu a toho, kdo svojí invencí narušuje nedotnutelnost této krávy, je třeba bez milosti ze strany vyloučit. Mezi sebou naopak hýčkají hulváty, sprostě napadající prezidenta, nebo takové bulvární bohatýry, kteří se nebojí provokovat a urážet Rusko, neboť to se dnes nosí, to je v duchu současného vidění světa.

Škoda, že stejnou odvahu neprojevuje ODS vůči nesmyslné politice západních států, potažmo EU. Jak vidno, tímto směrem je ODS v předklonu, neboť tam je patrně vše v nejlepším pořádku, tam není co zlepšovat, odtud se musíme učit té správné demokracii.

Je smutný pohled na kdysi vedoucí stranu v naší zemi, jež se zabydlela v opozici, a i tady se nechává zastiňovat mládežnickými nováčky na politické scéně, kteří si říkají Piráti. Volit současnou ODS mohou ze zoufalství leda skalní nostalgici. Každý, kdo sleduje kroky této strany, se ji raději vyhne. [>-]

V. Povolný 12.12.2019 9:44

ODS se pod vedením slušného a seriózního, nicméně nudného a nezajímavého profesora Fialy změnila na "stranu mírného pokroku v mezích zákona". Tento vtipný Haškův název na ODS sedí. Skutečné pravicové strany buďto chybí nebo se pohybují pod hranicí volitelnosti. Bránil bych se, ale nevím jak.

P. Dvořák 12.12.2019 8:41

Nemáte lepší způsob, jak si dělat z lidí prču?

V. Církva 12.12.2019 8:05

Proč volí lidé ODS? Má na patách kmotrovskou historii, Langera, Nečase řízeného přes Nagyovou Rittigem, Topolánka Dalíkem, který říkal, že Lisabonská smlouva je blbost, ale podepsat se to musí. Po převratu sice hospodářskou kriminalitu nešlo úplně zarazit, ani kdyby ODS řídily Chvilky pro demokracii, ale prostě ti co kradli, byli s ODS silně spojení. Co se týká současnosti. Fiala ODS přímo od kmotrů nevyčistil, ti buď jako krysy opustili loď nebo se schovali jak Borelióza, přesto tam teď viditelní moc nejsou. Přesto je Fiala zdá se člověk, který se nepohybuje mimo zákon a nekrade. V době kdy rudí modernisté zprivatizovali dogmatické náboženství bez Boha - globální oteplování, tlačí multikulturalismus, homosexualismu, gendrismus, zkrátka jasně rozvrací západní společnost a rozumní lidé zoufale hledají někoho, kdo se tomu politicky nekorektně postaví, je ODS politicko korektní strana která je odvážná jen když bojuje minulé války proti Rusku.

Proč takovou stranu volit opravdu nechápu. Možná že chtějí zjednodušit podnikatelskou byrokracii. Možná chtějí levičáky porazit trpělivostí a důsledností. Pokud za střízlivou pravici považujeme politickou korektnost ODS, pak si myslím, že je to spíš cesta appeassementem do pekel. Problém dnešního světa je, že proti stále agresívnějším modernistům leží (a spí) mlčící většina a ospalé kdysipravicové strany s modernistickou agendou.

Lidi braňte se!

J. Ježek 12.12.2019 8:04

Kdysi pravicová ODS se změnila v tlupu socialistů a vlezdobruselistů. Václav Klaus starší měl správný instinkt, když vrátil čestné předsednictví. A mladému přeji v příštích volbách víc mandátů než těm, kteří ho za drze pravicové názory z ODS vyloučili...

K. Klečka 12.12.2019 7:54

V ODS dnes působí dost divní lidé... p.s. "Historik" pan Žáček kdysi vytvořil na objednávku pana Topolánka doklad o chystaném atentátu na Gottwalda skupinou bří Mašínů - který následně prohlásil pan Mašín za nesmysl...

R. Vacek 12.12.2019 5:42

Kdo má rád prču, volí ODS.:-)

J. Sedlář 12.12.2019 1:30

Tož ešlivá henten obscura camera systema bude jak ten celopražský (díky kerému se ty synky nízkých pudů z nízké země podařilo lapit až na RVHP na základě telefenátů vnímavých spoluobčanů), tak pak strach nemám. Dávám tomu pomníku rok, maximálně dva.

J. Sedlář 12.12.2019 1:21

Mno, když si ten amorfní uspávač hadů myslí, že ten exces který si ODS může dovolit je Novotný a né Klaus junior, tak ho nechejme přitom. Bude je čekat sTrOP 0,9%.