29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS na rozcestí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 8.12.2006 11:22

Re: Pane "výkonný redaktore",

vy se starejte o neschopnost si vládnout u vás "doma". Ti "vaši" mají protektora vlastně dosud. A pro jistotu několik...;-)

M. Zima 8.12.2006 11:13

Pane "výkonný redaktore",

s českou neschopností si vládnout a s absolutně nedostatečným českým právním vědomím má Váš slovanský "hlas citu" a "horkokrevnost" málo společného. U Čechů jde spíše o všeobecný propad elementárních kulturních hodnot, včetně smyslu pro spravedlnost,  živený účelově prognostickou a neonomenklaturní klikou při zapojení médií, včetně veřejnoprávných. "Úspěch" snažení ČT, NP, BL, ... o bulvární myšlenkovou triviálnost je tak jednoznačný, že je těžké argumentativně odporovat neonacistickým tvrzením o slovanské, specielně české, méněcennosti.

Praktickým výsledkem není jenom rejdění idiotů v rytmu hradního primáše, vydávané za hledání vlády, ani neonormalizovaná ČT, ... ale především totální mentální stagnace české společnosti.

A k té Vaší "skoro Boženě" Němcové. Probudila se, když se chytila špatné kliky a nevyšlo jí to. Při jednání o poslaneckých tantiemech prokázala, že je stejný vyžírka, jako ostatní termiti.

jirka.s. 8.12.2006 10:52

Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

A teď si představte, že by ve sněmovně nebyla "zakopána" jako ten pes právě ona strana, která  mi působí zažívací potíže už jenom při vyslovení jejího názvu. S kýmpak by asi náš trojjedinný vytvořil 101 "většinu"?

Kdyby totiž byli "Vondruskaboys " tam kde by po právu měli být (koneckonců Vondruška sám už tam byl, ale jenom na nesprávné straně), byl by vliv našeho vyšší mocí seslaného tak "umenšen" (jak by jistě napsal soudruh Vízek), že by nakonec mohl dopadnout tak, jak dopadlo v parlamentu už vícero stran.

Chtělo to jenom jedno. Zakázat, rozprášit , do kanálů nahnat ty komoušské sv*ně.

jirka.s. 8.12.2006 10:37

Re: Přemku,

Fotbalový expert, jetelové lejno, opět zabodovalo. Ty jsi, lejno, zřejmě už absolvoval trenérský kurs pro fotbalové trenéry I. třídy, pravděpodobně se tak stalo právě předevčírem. Protože od včerejška neustále trousíš svá fotbalová moudra, jako například, že majitelem londýnského Arsenálu je rusák. Hezké, pokračuj, jsme celí žhaví se dozvědět něco dalšího, pokud možno pikatního, z tvé fotbalové čarodějné kuchyně.

jirka.s. 8.12.2006 10:30

Re: Re: Přemku,

Předpokládám, agente, že máte velký smysl pro humor! Poslední věta tomu velmi nasvědčuje.

František I. 8.12.2006 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

Je to lepší, než když to poskytnou jako pobídku např.firmě Varta nebo Philips, která pak zmizí do nenávratna. Hřiště nebo kanalizace už tu zůstane.

huhu 8.12.2006 10:28

Re: Hlavně udržet koryta

o tom sdílet "náš" majetek nestojím, zejména když mám o řadě spoluvlastníků špatný názor. Privatizace je jediný správný počin. S tím, že státní úředníci se na prodeji "našeho" majetku přiživí je nutno bohužel vždy počítat, proto jim nepatří do rukou.

Jestli dělají reformy slušní nebo neslušní je jedno, kdo tohle posoudí - podstatný je výsledek, tj. ty reformy.

A kapitál se prodává za tržní ceny tam, kde existuje svobodný trh, objektivní soudce stanovení nejen ceny. Svobodný trh je nepřítelem socanů, ti chtějí mocensky pro sebe vždy na úkor druhých na trhu urvat víc....nic nového

František I. 8.12.2006 10:25

Re: Re: ASI TAKTO

Myslíte si, že to prorokáček ví? Těžko, Anežko.

jirka.s. 8.12.2006 10:24

Re: Lejno opět zabodoval!

 Málo pohotový Sobotka! Nepředpokládám, lejno, že bys měl na "mysli" (to je skutečně lichotka) nějakého jiného Sobotku (třeba Přemysla). Tobě straší ve věži už stále jenom ti tví soukmenovci. Pokud já jsem vídával onoho Homera Sobotku, nikdy nebyla ta jeho otlemená huba k zastavení.

"Málo pohotový Sobotka", to je něco jako "ruský majitel Arsenálu", viď?  Pokračuj, srandy není nikdy dost!

Agent 8.12.2006 10:12

Re: Přemku,

Mirku Šejno, ty to tady prezentuješ jako milodar od Mečiara. ;-P Ale tehdy Dzurinda sehnal většinu a neskrytě to prezentovali prezidentovi SK. Proto byl Dzurinda jmenován premiérem, s Mečiarem nikdo nechtěl jít do koalice.

Tzn. že ta paralela není v reálu obdobnou situací, ale zcela novou.

Důkaz: Kdyby Paroubek sehnal >101 hlasů, tak by Klausovi nic jiného nezbývalo ho jmenovat. Paroubek snaží vzbudit dojem, že za ním je vlastně celý lid (tedy těch >101), ale v reálu mu utíkají poslanci vlastní strany. Kdo takového člověka může brát vážně? ...

Mirku, vždyť ty by si vzbudil u veřejnosti (a prezidenta) větší důvěru než ten (vejtaha) Paroubek. Je to smutný ale je to tak ... ;-D

Bubeník 8.12.2006 10:09

Hlavně udržet koryta

ať to stojí cokoliv. Třeba další dluhy nebo další laciný prodej cizího, tedy našeho majetku (Pošta, ČEZ atd). A hoši chystají důchodovou reformu. To se mládí nasměje, až bude platit. Jenže to všechno by nemuselo být, kdyby reformy dělali slušní lidé a ne zloději a diletanti. Jak? Nechte si poradit z ciziny. TAm je běžné, že kapitál  i (penzijní úspory) se prodávají za tržní ceny,  a ne za pakatel jak u nás.

FS 8.12.2006 10:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

No a o tom tady ta politická   p r a s á r n a   je HUHU. Všechno okolo jsou kecy.

Tomas 8.12.2006 10:06

Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

To je takový paradox, že... Hekáte, že se ODS není schopna rozhodnout a o kousek níže píšete přesně proč je to tak složité - mít nejvíc mandátů prostě nestačí, je třeba vygenerovat nějakou koalici. Tedy zakopaný pes , jak za toho půl roku pochopil snad každý, je v tom, že máme ve sněmovně 5 stran, ale koalovatelné jsou jen 4 z nich. Od voleb je jasné že jediné rozumné řešení celé situace jsou opakované volby.

Paroubek udělal přesně to jediné co jako šéf socialistů nikdy udělat neměl - spojil se s komunisty. Tím je ČSSD nejen nyní, ale na roky dopředu prakticky nekoalovatelná. Od voleb se tedy hledá řešení, jak Paroubka, když ne eliminovat, tak alespoň minimalizovat. A je také vidět, že čas v tomto smyslu působí poměrně blahodárně...

Ve finále budeme mít tedy nějakou upachtěnou koalici - na jak dlouho, těžko říci. Ovšem budou to především socialisté, kdo si bude klást otázku: Should He stay or should He go?

huhu 8.12.2006 10:04

rozpad Jyrkovy čssd nabírá otáčky

je třeba Jyrku, Tvrdíka , Ratha a další socanské nýmandy odpořit ! Zeman je nebezpečím pro ODS !

huhu 8.12.2006 10:03

Re: ASI TAKTO

v čem Klaus postupoval nestandardně ? 8-o

huhu 8.12.2006 10:02

Re: Re: Re: Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

taky si myslím...;-)

PROROK ELIÁŠ 8.12.2006 9:46

ASI TAKTO

 Pokud by Klaus postupoval standartně, mohly být předčasné volby nejpozději v příštím roce na jaře....Na druhou stranu tento proces demaskuje mnohé politiky a všechny politické strany, což by si měli občané a voliči, tentokrát opravdu zapamatovat.......

FS 8.12.2006 9:38

Re: Re: Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

Nechápete podstatu věci. Vesnice hřiště potřebuje.

huhu 8.12.2006 9:37

Re: Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

10% všimného oznamte policii, či konkurenční politické straně..;-)

FS 8.12.2006 9:24

Re: Re: Od Mikuláše k Mikuláši

S tím s váma HUHU souhlasím. Ale proč bych měl platit 10% svému poslanci jako všimné za to že pro naši vesnici získal dotaci 2 miliony na přestavbu hřiště, to tedy opravdu nechápu. V jiném případě dotace nebude. (případná podobnost s nějakým jiným konkrétním případem je pochopitelně náhodná) 

huhu 8.12.2006 9:13

Re: Od Mikuláše k Mikuláši

snad na každém předvolebním shromáždění je hlavní otázkou na kandidáta "Co udělátě pro svůj obvod ?" Takže poslanci jen plní sliby.

A zvoleni jsou ti, kteří dostanou hlas voličů, jen pak mohou do poslaneckých lavic usednout.

FS 8.12.2006 9:03

Od Mikuláše k Mikuláši

Na Mikuláše si poslanci rozdělili 4 miliardy. Na tento den čekalo 100% poslanců jako na den D. Teď se začnou dít věci, které se měly dít v červenci. Po víkendu se složí nějaká vláda (složení není důležité), ta neprojde, na řadu přijde třetí kolo, nebude zvolený nový předseda sněmovny, bude rozpuštěna sněmovna, budou předčasné volby. Ti samí politikové usednou po předčasných volbách do stejnejch lavic a budou čekat na dalšího Mikuláše, aby si mohli mezi sebou rozdělit pár miliard, ze kterých jim na provizích každému naskočí několik milionů cash. O tom totiž je ta naše česká politika. Články jako "ODS na rozcestí" jsou jenom nepříjemným máváním mávátkem politikům před očima na jejich obtížné cestě od Mikuláše k Mikuláši. S tím se dá poprat.

huhu 8.12.2006 9:00

svoboda vs socialismus

zatímco v USA je hlavní politický zápas mezi dvěmi svobodnými politickými směry tj. liberalismem a konzervatismem u nás jsou tyto dva vlastně soupeřící směry v koalici, v jedné straně v ODS. V celé Evropě má totiž svoboda již přes 100 let jako hlavního protivníka socialismus, ideologii ovládání a vyžírání úspěšných jednotlivců úzkou mafií macných za podpory korumpovaných malých parazitů. Socialismus ve všech jeho podobách od nacionální (NSDAP) po internacionální (VKSb) či tzv. demokratické, nyní nejvíce aktuální.

Mirek Šejna 8.12.2006 8:39

Vedoucí úloha ODS

o "vedoucí úloze" mluvil v neděli v TV Pavel Bém. Ovšem nikoli o vedoucí úloze prezidenta, ale o vedoucí úloze ODS. On se tam Bém tak rozpovídal, že si vůbec neuvědomil, že z něho tato věta vypadla. A jen díky tomu, že proti němu seděl málo pohotový Sobotka, to Bémovi prošlo bez ztráty květiny. Sedět tam místo Sobotky Zeman, udělal by z Béma trhací kalendář. Každopádně mě tento výrok Béma trochu vyděsil. On totiž mimoděk vykecal to, co si nejspíš myslí část vedení ODS o své "úloze" v této zemi.

Mirek Šejna 8.12.2006 8:32

Přemku,

pokud si to mužstvo, které nastřílelo nejvíc branek, nastříli i branky vlastní, může i prohrát. Ale Vy jste vůbec nepochopil pana Chýlu. Ten upozorňuje, že vítězem voleb byl na Slovensku dvakrát v minulosti Mečiar, ale nakonec vládu sestavil pravicový Dzurinda, který ani jedny volby nevyhrál. A Mečiar tehdy narozdíl od Topolánka nedupal jak rozmazlené dítě a nevyžadoval od Dzurindy, aby šel Dzurinda do opozice a toleroval Mečiarovu vládu. A tohle přesně požaduje Topolánek teď od socanů. Chce od nich odchod do opozice (což bych ještě pochopil) ale zároveň od nich požaduje, aby ho tolerovali (což nechápu). Topolánek, který se svou ODS nikdy vládu socialistů netoleroval a používal strategii nulové tolerance, musí teď sklízet plody toho, co zasadil - tj., pokud socani půjdou do opozice, budou také opozicí nulovotolerantní.

třetí 8.12.2006 7:09

ODS na rozcestí

Co pořád máte s těmi rozcestími.Politika nekráčí po žádných cestách, ale u nás v ČR se dere džunglí, kde každý krok je jiný. Většinou se ale vše děje v bahně. A v tom vězí pan Topolánek až po pás. A vyhovuje mu to. Ono je to bahno takové blahodárné. Vláda důvěru nemá, ale vládne vesele podle svého, Topolánek bere dve platy. Premiéra v demisi a premiéra designovaného. Ochranky, večírky, zahraniční cesty, média. No kdo by po tom netoužil. Nacopak potřebuje Česká republika jinou ( s důvěrou) vládu. Ukazuje se, že tento stav je plně funkční. No a máme tady co ? Absolutizmus. Premiéra i ministry jmenuje prezident. Hotovo. Vlastně je to současný ruský model. A zdá se, že VK pěkně vyhovuje. Proto to  všechno hodil na, v bahně si hovícího, Topolánka.  Chce to ještě maličkost, malou změnu ústavy. Takovou novou " vedoucí úlohu" prezidenta.

miron 8.12.2006 6:32

Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Zápas skončil nerozhodně. Snaha změnit ex post pravidla s tím, že nerozhoduje počet vstřelených branek, ale množství střel a rohových kopů, je onen iracionální "slovanský" prvek, který umrtvil politickou scénu a zpochybňuje v očích voličů celý systém.

Vlasta.on 8.12.2006 5:40

hm

nemyslící slované a necítící ...... kdo vlastně? Já si myslím že jste hlupák. Nebo to cítím ......?

doxa 8.12.2006 0:51

Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Fotbal se hraje na góly, volby na počet mandátů (nikoliv na procenta hlasů)

Přemek 8.12.2006 0:46

Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Chcete říci, že mužstvo, které nastřílelo ve fotbale více branek, nevyhrálo zápas, ale pouze dalo více gólů?