7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS na koronavirovém scestí

Občanská demokratická strana podlehla vábení koronavirové krize a rozhodla se tvrdě zaútočit na Andreje Babiše. Nepovažuji tuto politiku za hodnou formátu někdejší vládní strany, naopak jako cestu do úplné bezvýznamnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 22.3.2020 13:19

Bůh je vševědoucí, všudepřítomný, milosrdný, odpouštějící....může působit všude najednou a přeci různě, může mluvit ke všem lidem v jeden čas a přeci ke každému jinak,ví o každém záchvěvu naší mysli a je také nejvýš spravedlivý.

L. Netolická 22.3.2020 13:13

Bůh je vševědoucí i milosrdný.

J. Kulheim 22.3.2020 13:00

Pan Bůh nechává prostor i pro lidi, aby ukázali svoje schopnosti.

J. Kulheim 22.3.2020 12:59

Co má ODS společné se současnou situací? Virus sem nedovlekla, na nákup prostředků ani na jiné organizaci nemůže nic změnit.

Nechápu důvod, proč pan Bartoň nebo vy píšete o ODS.

Všichni neustále mluví o rouškách a respirátorech. Podle mého názoru jsou nejdůležitější věci organizační. Mluví o nějakém preparátu, který přijde pro jednoho pacienta, pomalu jako o záchraně. Není to nic jiného, než odvádění pozornosti od hlavních problémů.

Držím palce obcím kolem Uničova. Doufám, že se jim podaří, aby se nákaza z těchto obcí nedostala mimo dotčené obce.

J. Kulheim 22.3.2020 12:50

Obecně. Zdraví je nejcennější majetek který máme. V současné době, kdy jsem povinen platit tzv. zdravotní pojištění, jsme všichni závislí na tom co pro nám kdo za naše peníze poskytne.

I v období pandemie, jsem já do značné míry na tom co jak vláda koná. Pokud situaci nezvládá a virus se bude nadále šířit, tak jsem já závislý na tom jestli tu situaci nejen po materiální stránce, ale i po stránce organizační zvládne.

Neomylný není nikdo, ale pokud se nákaza šíří, tak to nesvědčí o zvládání situace. Je potřeba se rozhodnout jestli to tak nechat dál nebo to změnit. Pokud to tak půjde dál a nákaza se bude šířit mimo známá ohniska, tak nezbude nic jiného než to pustit, aby se lidé stali imunními.

Španělská chřipka proběhla volně a trvala více jak jeden rok. V té době žilo na zemi necelé dvě miliardy lidí. Současné možnosti léčby nejsou zase tak moc odlišné. Jsou k dispozici navíc dýchací přístroje. Ale těch je zlomek potřeby v této době.

Dalším problém je co bude dělat ekonomika. Budou lidi ochotni jít na poloviční mzdu nebo raději to budou řešit inflací? Teď už dojit kdejakého příštipkaře nejde.

P. Aron 22.3.2020 12:32

Občas mě přepadají myšlenky, někdy i filosofické. Ale ani to nebolí  .....Bůh je všemocný a vše řídí a ani jeden chlup na těle se bez jeho vůle neohne. Tak nějak občas čtu od některých věřících.Je to opravdu tak ? Proč by Bůh měl řídit, každé hnutí tohoto světa. Bůh, když stvořil svět Velkým třeskem, nastavil základní fyzikální zákony a jejich hierarchii. A jak jsme zjistili dal světu právě i něco jako nikoliv 100% předvídatelnost. V kvantovém světě se tomu říká princip neurčitosti. A pak ještě takové zákony jako kvantová provázanost.

A taková evoluce není vůbec v rozporu s existencí Boha.

Je důsledkem těch nastavených zákonů. A jejím důsledek je i existence člověka. Člověka u kterého se díky těmto zákonům vyvinul rozum.

A asi to musí Boha strašně štvát, když vidí davy věřících, kteří tlučou hlavou o zem a vystrkují na něj zadek.

No nic raději končím abych nedopadl jako ten filosof v povídce Š+G, Moje jízda tramvají.

P. Aron 22.3.2020 12:28

Máte poněkud problém s elementární logikou. Za socialismu byl levicový a socialistický stát. Občan, který byl aspoň trochu podnikavý byl pravicový.

P. Aron 22.3.2020 12:21

:-)))

P. Aron 22.3.2020 12:19

Nevím co řešíte. Bydlíme u lesa, když jdu po ulici, mám roušku. Když jdu do lesa nebo po louce, kde nikdo není tak jí stáhnu.

Š. Hašek 22.3.2020 12:05

Předseda vlády šahá na Vaše zdraví???

Uznávám, že slovíčkařím. Vy ale také.

Stran "mýlení se" - Andrej Babiš se moc nemýlí. Kdyby se moc mýlil, byl by na pracáku/ve štrasbrusele.

Smiřte se s tím, že neomylnost politiků, v širším slova smyslu, posuzují voliči.

Volby snad budou.

L. Novák 22.3.2020 12:00

Má to v genech... Blbtoš. :-D

Š. Hašek 22.3.2020 11:59

Bylo i jindy.

Platí vždycky.

Pokud se dokáže do "říšské rady propašovat" někoho, kdo něco dokázal, bývá to lepší, než někoho, kdo neustále mluví o tom, "co je (kdyby) možno dokázat".

Uvidíme.

L. Novák 22.3.2020 11:56

ČSSD je strana komunistická.

L. Novák 22.3.2020 11:52

To je ale hloupost! Nejlepším "politikem" je skladník, který si v čase krize objednal u dodavatele v Číně letadlo plné ochranných roušek a na letišti se předváděl po přistání letadla jako zachránce národa před koronavirem. Že tam zbytečně marnil čas, nevadí. Ostatní za něj udělá PR agentura a hloupá média...

Ne, že bych chtěl obhajovat impotentní politiku ODS, ale představte si ODS v koronavirové krizi coby vládní stranu a Babiše v opozici. Choval by se nejspíš jako idiot a každá příležitost by mu byla k napadání vlády dobrá. Ostatně, už jsme to jednou zažili a Babiš se díky svým hysterickým výstupům pro blbější většinu voličů stal předsedou vlády ČR. ;-) A teď se v koronavirové krizi předvádí, jak báječně funguje jeho kdysi slibované "centrální zásobování". :-P

V. Podracký 22.3.2020 11:27

U Fialy se potvrzuje, že akademik je špatný politik, protože nezná normální život a všechny jeho řešení jsou ideologická. Zatím si myslím, že v této době nihilismu a ideově nevyjasněného vývoje, je nejlepším politikem podnikatel.

J. Kulheim 22.3.2020 11:17

To by mi nevadilo.Nevadí mi ani, že si někdo myslí, že je vševědoucí. Vadí mi, že někdo je všemohoucí a neuvědomuje si, že není vševědoucí.

Já se nechci mýlit zrovna s Babišem. Nechci být potravou pro jeho nenasytné ego.

Já jemu jeho zdraví neberu a on nech nešahá na zdraví moje.

Š. Hašek 22.3.2020 10:50

Židé říkají:

Pokud je Pán Bůh vševědoucí, nemůže být milosrdným. Pokud je Pán Bůh milosrdný, nemůže být vševědoucím.

Poznámka poučeného, pokřtěného laika.

Š. Hašek 22.3.2020 10:47

Je to celkem reálné. "Věštecký" souhlas. Hodnotím, že jde te s kůží na trh.

Karanténa ČR/ohražení ČR asi bude delší.

A "nejdelší" bude "to" potom.

Š. Hašek 22.3.2020 10:44

Sicher/zychr, že nejni.

P. Aron 22.3.2020 10:43

A hlavně buďme optimisty ! Teď už budeme mít možná i svátek optimistů. Aspoň to navrhuje skupina europoslanců.

Návrh usnesení Evropského parlamentu o Evropském dni optimismu

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2020-0127_CS.html?fbclid=IwAR0pjph8bbog_vmqydnPldyCpyiSOSCy70AimJsiF6J1EhNoTnrnWBUyh_M

M. Šejna 22.3.2020 10:40

MOJE PŘEDPOVĚĎ:

pokusím si hrát na věštce a předpovídám pro Česko toto:

epidemie bude vrcholit okolo 30.4.2020, kdy bude okolo 2600 nakažených.

epidemie skončí okolo 16.5.2020, kdy budou už všichni vyléčeni.

P. Aron 22.3.2020 10:40

Pán Bůh všechno neví a nezvládne. Myslím, že by ho to ani nebavilo. Proto dal Vesmíru kvantovou strukturu a vymyslel takové podivnosti jako je princip neurčitosti nebo kvantová provázanost :-)

A pak si dal den odpočinku a přemýšlel, jaký bude další Vesmír, který stvoří a jaké mu má nastavit parametry.

P. Aron 22.3.2020 10:37

S panem Bartoněm naprosto souhlasím, popsal to hezky. Také jsem býval dlouholetým voličem ODS ale pan Fialu opravdu ne. Ten vede ODS někam do zapomnění. O tom, že nemohu volit stranu, jejíž předseda je zároveň i předsedou Moravského výboru hnutí Panevropa ani nemluvě.

P. Aron 22.3.2020 10:35

Pochopil jste to správně a okomentoval s hezkým humorem :-)

J. Kulheim 22.3.2020 10:30

Asi jste chtěl něco napsat o koronaviru? Nebo to už je konec?

Š. Hašek 22.3.2020 10:27

Vláda (v ČT09 se vžila zkratka Babiš, což není až tak nepravdivé) koná. Koná. Koná.

Stran dalších činností v okamžitém životě si vystačím sám. Myslím (a sleduji), že nejsem osamocen. A nepotřebuji paralen, rozumu, medu, kvašenýho zelí ..... a roušek mám dost.

Jsem smířen s tím, že (cca) v září vylezou z děr tisíce plánovačů, kteří nám budou sdělovat, co se mělo BYLO BÝVALO udělat přesně v den 3. března 2020. Budou jich zástupy. Ale Drahoš počká až na říjen. Až to vočíhne .......

Zkráceno, zjednodušeno.

J. Kulheim 22.3.2020 10:26

Co se mělo a dalo udělat před měsícem, se už nedá udělat v současnosti. Situace každý den mění a nutné rychle reagovat.

Pokud se nákaza šíří, do dalších měst a vesnic, ukazuje to, že prozatímní opatření nejsou moc účinná.

Využít možnosti spolupráce s jinými stranami a zbytečně nehazardovat se zdravím občanů. Moje zdraví není Babišovo ani Zemanovo.

Pokud to nebudou zvládat, tak to musí dělat někdo jiný. Situace se nedá řešit opatřeními pokus omyl a co se dá udělat teď nedá se udělat dnes večer.

Moje rada - přestat dělat předvolební kampaň a hrát si na všemohoucího a vševědoucího, uvědomit si, že roušky jsou dobré, neuškodí, ale nikoho nespasí.

Š. Hašek 22.3.2020 10:18

Pokud jsem to dobře pochopil .... nečiním si ale nárok na náhled dalších spoluobčanů ....

Tak existuje jen objekt -FLENER-. V celém vesmíru.

Zamyslím se nad tím, že president ČR, Hrad, vláda, ODS (i ostatní) ..... vlastně neexistují. Bude to facha, vidím to na dlouho.

P. Flener 22.3.2020 10:09

Zeman není můj prezident, takže jako kdyby neexistoval. ODS se tak zkompromitovala, že by měla zmizet z politiky. Šéf senátu Vystrčil i bývalý jeho šéf Kubera jsou jen trapní trpaslíci dosazení z nouze, ne osobnosti. Od dob pokřiveného pána světa Klause byli v ODS jen samí další křiváci a hyeny. Argumenty jako pravicovost jsou k smíchu. Jde o to stát dobře řídit, bez přívlastků pravicový, liberální, demokratický atd... takové přívlastky letěly jen z dob konce komunismu. Jde jen o to, aby politika a politici byli slušní, nekradli, nelhli a upřímně pracovali na prosperitě země a občanů. A takoví nejsou - jsou jen sebestřední narcisové, zloději, lháři, lidský odpad - takže nečekejme lepší zítřky !!!

M. Šejna 22.3.2020 9:37

Já pořád čekám na radu, co má vláda dělat teď. Nepotřebuji

rozumování o tom, co měla dělat před měsícem.