29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 7.8.2006 6:49

Paroubkova vláda mandát vládnout má, svěřili mu ho neschopní politici.

Kecy, kecy a zase kecy. Ústava ČR je základním zákonem demokratického státu a ta také mj. určuje, jak se ukončuje jeí činnost. Kdyby vítězná strana a její představitelé dokázali úspěšně jednat mohli jsme mít už dávno vládu. A nemuseli jsme kecat něco o tom, že Paroubkova  vláda je vládou bez mandátu.   

Jan 4.8.2006 19:56

Úpadek západní civilizace

To, čeho jsme svědky, je úpadek západní civilizace. Ty žabomyší války našich "úžasných" politiků, kteří jsou jen uměle nafouknutými bublinami, nebudou za pár let absolutně nikoho zajímat. Vše se obrátí v trosky, na kterých budou tančit svůj šílený tanec muslimové, a kolem trosek budou obcházet Číňani.

Ken 4.8.2006 18:12

Komunikace ODS

Pravdivý článek. Myslím, že ODS se nechala vmanipulovat do rétoriky M. Zemana, který neustále své soupeře napadal a bohužel někteří novináři si přihřívali polívčičku. ODS se tak dostala do defenzívy. Dnes pro ni může být problém prorazit se slušností. Je těžké reagovat na opakování nesmyslů pořád dokola. I tyto diskuze se sesmýknou k osobním urážkám místo toho, aby voliči dávali signály politikům, kam se mají ubírat ve svých rozhodováních. Pod palbou má být vláda a úředníci. Novináři mají pomáhat opozici a dělat hlídací psy. Mylím si také, že když odcházel V. Klaus do opozice, nebylo to oceněno jako politický čin. Dnes se toho bojí pan Paroubek. Mělo by to být tak, když prohrajem, odcházíme. Obstrukce mohou předvádět až po té v parlamentu a demokraticky hlasováním. Ale i to je v této době asi jen iluze.

Petronius 4.8.2006 17:44

ODS a volby

Pane Jemelko, netřeba ořemýšlet o infrazvuku či ultrazvuku, věci jsou nepoměrně jednodušší. Bude-li ODS mít ve svém čele i nadále lidi typu Tlustý, Langer, Zahradil, Němcová (další prosím doplňte dle libosti :-/) a povede-li svou předvolební agitaci ve stylu "Socani kradli osm let, teď je zase řada na nás", je jejich efektivní vítězství ve volbách krajně nepravděpodobné.

Efektního vítězství již dosáhli. A pamatuji-li se dobře, pak vítězství, které je ve svém důsledku horší než porážka, zove se vítězstvím Pyrrhovým.

motke 4.8.2006 23:02

Re: ODS a volby

no,já si myslím,že každý kdo  odhodlá vstoupit do diskuze?No měl by mluvit slušně.Fundovaně Mít názor! A né!tady plkat!

Nota Bene 4.8.2006 16:37

Pro ODS s tímto vedením jiná cesta není

ODS ovládají stále stejní lidé se stejnou rétorikou. Tito lidé již dávno v očích lidí ztratili kredit , pod rouškou pravicové politiky jdou do pilitiky aby co nejvíce získali do své kapsy nebo pro své kamarády. To ovšem pro úspěšné vedení státu nestačí.  ODS sice vyhrála volby, ale co dál? Tato strana neví jak dál - nevěděla to ani za vedení Klause, proto ty balíčky a nakonec krach. Což lidé - političtí důchodci a karieristi  jako  Langr,Němcová,Tlustý,  jsou pro národ přitažlivý?  Myslím že Topolánek neví kudy kam - již je 2 měsíce po volbách a se žádným volebním programem nikdo nepřišel a proto honem vyvolal koaliční jednání a neuváženě i smlouvu se zelenými a  s lidovci - a Kalousek je jeden z nejneoblíbenějším  poslancem  a od nich snad čekal Topolánek rady do volebního programu? Je to horší než za předsedování Klause.

Tonda 4.8.2006 16:03

to se dalo čekat

To se dalo čekat, vždyť ODS již vládla před léty a byla z toho ostuda tak teď by najednou něco měla umět?

Xaver X.X. 4.8.2006 15:10

ODS se proistě zamilovala do volebního vítězství,

provařené ksifty už se těšily, jak si zavládnou, Paroubek pro ně byl póvl (ať už pro někoho je či není, ale je to silný politický hráč klausovského ražení) a najednou...všechno jinak. Takže se zatím drncá, jako když vlak jede...

Akademik 4.8.2006 14:10

Proc nevolim ODS

<i>Naivní politikou se občanští demokraté dostali do povolebního patu, ačkoli při zachování zdravého úsudku by museli volby jednoznačně vyhrát.</i>

Jsem pravicový volič, ale nemůžu volit někoho, kdo mi ukradl akcie. Co je na okradení drobných akcionářů pravicového? To si u mě nevyžehlíte, ani kdybyste měli tu nejlepší PR ze všech!

Xaver X.X. 4.8.2006 15:12

ODS je toho času stranou populistickou, nikoli pravicovou.

Bohužel dehonestuje pojem pravicovost, protože se zahleděla příliš sama do sebe a ztratila sebereflexi.

babka 4.8.2006 13:23

když u toho nejsme

to se to jednoduše kritizuje a popisuje, jaký by mohl být z těch jednání výsledek, když si strana, která prohlrála klade stále další a další podmínky a strana, které tak zvaně vyhrále nedostala možnost ještě sestavit vládu. Nechci aby byla velká koalice (opoziční smlouva) a nechci menšinovou vládu s podporou Paroubka. To raději další 4 roky zadlužení, vždyť dělný lid na to vydělá a ti co by u nás měli platit velké daně, tak stejně odejdou do jiných zemí, kde je to pro ně výhodnější.No uvidíme co z nich vyleze za novinku

Kresinka 4.8.2006 13:21

Nemůžu si pomoci,

ale na mě vůbec nepůsobí, že by ODS neuměla komunikovat.Spíš asi nemůže, protože ten malej tlustej se toho hned chytí a všechno obrací naruby.  Já mám zatím t¨z Topolánka dojem, že je to rovný chlap, který chce dodržet dohodu, s občany-voliči i s partnery. Až vám na každý návrh bude někdo říkatne a samolibě se ksichtit, ačkoli doběhl až jako druhý, těžko vymyslíte něco chytřejšího. Ale musím také říci: jestli dojde k plichtě mezi ČSSD a ODS tak jsem volila naposled

penzista 4.8.2006 12:32

S obsahem článku plně souhlasím

Na nedostatek komunikace s voliči jsem písemně upozorňoval vedení ODS již před volbami v roce 2002, kdy jsem měl obavy, že dopadnou stejně jako v roce 1998. Bohužel nic se nestalo a podle toho to dopadlo. Pokud nepůjdou placení funkcionáři, zvláště pak oblastní manažeři. kteří mají k voličům nejblíže, potom bude vše při starém. Manažera naší oblasti jsem viděl v našem městě naposledy před volbami v roce 1998. Před letošními volbami zde nebyl vůbec nikdo i když jeden z poslanců má sídlo svého podniku přímo ve městě. Proto zde také vyhráli socdemáci.

moebius 4.8.2006 12:23

barvy jako způsob komunikace

modrá a oranžová, dvě barvy, které se na nás valí, každá z nich je spojena s jistými životními prožitky, emocemi, myšlenkami. A protože to jsou barvy aurické a jsou to i barvy čaker, jsou provázány i s oblatmi života, které tyto čakry ovlivňují.

Modrou barvu používá ODS, je to barva páté čakry a je spojena s komunikací, je to barva s poměrně vysokou frekvencí a její vibrace není tak snadné vnímat, obzvlášť v České kotlině, kde nikdo na něco takového nevěří. Oranžová barva, spojená s druhou čakrou, je naopak vnímána mnohem zřetelněji, její vibrace jsou mnohem nižší a spojeny s nižšími úrovněmi vnímání, u ní se jedná o emoce, pocity, jako jsou hněv, radost, štěstí nebo nenávist, a to vše ještě propojené se sexem. Ovlivňovat Čechy oranžovou barvou je mnohem snadnější, skoro tak snadné jako červenou, což je barva s ještě nižšími vibracemi a spojená s první čakrou. Tam jde o primární funkce jako je pocit bezpečí, hlad, potřeba ochrany před chladem, na což hrají komunisté.

Problém modré barvy je, že ODS ještě nedosáhla takového duchovního růstu, aby tuhle barvu mohla ovládat a v čechách je dost málo lidí, kteří tyhle vibrace vnímají nebo dokáží ocenit.

Sch.glosátor 4.8.2006 12:15

Problémy s komunikací ? Že se Tlustý stále dosud nenaučil zacházet s mobilem ?

Asi je to nakažlivé.....

Ivan 4.8.2006 11:58

Zloděj křičí "chyťte zloděje".

ODS a její propagandisté, jako např. Jemelka, přešla na taktiku používanou např. běžně cigány v okamžiku, kdy ne někdo přichytí při krádeži. Začnou hlasitě řvát, že byli okraden. To znamená, že tuneláři z ODS obviní ČSSD z tunelování (samozřejmě zjevný nesmysl, za ČSSD se naopak některé případy ods-kou utajované začaly vyšetřovat.  Atd., atd.. O ekonomických žvástech tlustého si už ekonomové vykládají vtipy. Marně se snaží svým kolečkem dokázat, že jedna a jedna jsou tři. Domácnost, která na daních ušetří 2000Kč kvůli tomu "ušetření" pak utratí o 5000Kč měsíčně víc. Kde ty tři tisíce rozdílu vezme je tajemství tlusté peněženky.  Atd., atd..

Takové lži netvrdilo ani Rudé právo blahé paměti.

Iváňuško duračok 5.8.2006 0:53

Re: Zloděj křičí "chyťte zloděje".

Idi damoj Ivane! Éto tvajé děló! ;-P

jozka 4.8.2006 11:13

pod to bych se jako volid ODS podepsal

Pro mne je soucasny stav zklamani. (i kdyz na druhou stranu zase tolik ne, o Topolankovi nemam zadne iluze)

Plno mych pratel nevolilo ODS kvuli lidem typu Tlusty, Nemcova, Langr, Macek a ted uz i Topolanek.

Kdy to konecne ODS pochopi, ze o tech par procent mohla mit vice, kdyby se dokazala rozloucit se starou gardou.., ktera je jen nadrzena na vladu (o ktere si mysli, ze po 8 letech cekani, je pro ne urcena). To nikdo novy v ODS se neumi ozvat???

Xaver X.X. 4.8.2006 15:14

ach jo, jožko, tohle podepisuji...

Ozval se, aly byl "předstíravšími drncálky" umlčen. Třeba jako Tošenovský...

Balnka 4.8.2006 10:42

Levice chce totálně zničit pravici!

Pokud ODS nepůjde cestou předčasných voleb a nechá se vydírat růžovými a rudými komunisty, tak to bude konec pravice v Čechách!

Jedinou možností slušné cesty je dohoda o novém volebním zákoně a nové volby. 200 000 lidí, kteří hlasovali pro pravici není vzduch, to by měli pochopit právě ti, kteří vnímají pouhou masu lidu a na jednotlivce kašlou!

Karel H. 4.8.2006 11:08

Re: Levice chce totálně zničit pravici!

Bohužel musim říct, že konec pravice v Čechách by to nebyl.

Ale jinak: kéž byste měl pravdu a pro pravici hlasovalo 200 000 lidí. Já bych si hvízdal.;-D

Vladimír314 4.8.2006 13:45

Re: Levice chce totálně zničit pravici!

Myslím, že nové volby by pro ODS byly katastrofou, protože lidi si už stačili všimnout "kvalit" jejího lýdra dostala by míň hlasů než teď. Ale pat by se tím asi odstranil.

Moravanka 4.8.2006 18:33

Re: Re: Levice chce totálně zničit pravici!

Nove volby by byly katastrofou i pro CSSD, protoze na ne nemaji penize. A je nejiste, jestli by skoncily vetsinovou vladou, protoze proste volici vidi momentalne vsechny politiky stejne-jako darebaky, kteri maji v zajmu se pouze kapsovat a na stat a volice kaslou.

M. Zima 4.8.2006 10:05

Pane Jemelka, příčiny selhání ODS

jsou hlubší. Jistě, účelově mizerné personální obsazení muselo mít za následek eklatantní chyby v programu a jeho presentaci, ale to jsou pouze vnější jevy. Skutečnou příčinou je  "české pojetí demokracie se vším, co k tomu patří", tedy obohacení zde již popsaných historických deficitů o prognostické, kLausovsko-zemanovské svinstvo, které má kořeny v "komunistickém pragmatismu".

ODS se proto jeví, jako spravedlivě rozhořčená parta, volající po  "české  prozřetelností" sloganem :"Socani kradli již dost dlouho, teď jsme zase na řadě my". Tento dojem je posílen primitivním egoismem partajních bossů a účelovým potíráním demokratických principů stylem, který se od fint tak profláknutých figur, jako Bublan, nebo Sobotka v podstatě neliší.

jedd 4.8.2006 10:00

blabol

co to je za blabolici clanek o komunikaci s verejnosti? ste zapomel na komunikaci (nejspis vaseho oblibence) paroubka...vase nahodne vybrane vyroky mu nesahaji ani po kotniky... pokud hledate hul, tak si najdete jine pole...na tyhlencty blaboly vam snad nemuze nikdo skocit ;)

Freimos 4.8.2006 9:37

Opoziční smlouva 1998 není opoziční smlouva 2006

Chápu, že Opoziční smlouva 1998 ležela spoustě lidí v žaludku. Důvod je jednoduchý. Tehdy i přes vítěství socdem měla pravice křesťanská a nekřesťanská pohodlnou většinu. Nicméně osobní antipatie mezi Luxem a Klausem  a odštěpenou US (Sarajevský syndrom) byl tak silný, že navzdory předvolební Mobilizaci ODS proti nebezpečí ČSSD jí ODS umožnila vládnout. Takže Opoziční smlouva 1998 = podvod na voličích

Situace v roce 2002 je ovšem výrazně jiná. Po polarizující volební kampani tu máme přesnou plichtu mezi levicí a pravicí+zelení (levice). Funkční vláda může vzniknout pouze nějakou dohodou mezi ODS a ČSSD nebo ODS a KSČM. Předpokládám, že druhá možnost je čistě hypotetická. První možnost po vyhraněné volební kampani neumožňuji spolupráci na vládní úrovni. Takže Opoziční smlouva 2006 = logická nouzová varianta vedoucí k předčasným volbám

Jan Krejčí 4.8.2006 10:05

Opoziční smlouva 2006 = Úspěšné rozbití pravice

8-o

Freimos 4.8.2006 10:43

Re: Opoziční smlouva 2006 = Úspěšné rozbití pravice

Vy považujete zelené za pravici? :-D

Jan Krejčí 4.8.2006 12:06

Ne, nepovažuji.

Za pravici stále ještě považuji ODS. Po relizaci Vašeho návrhu - Opoziční smlouvy 2006 - by ODS ztratila, a to značně. Mě určitě. V opačném případě ztratí levičáci.

Dneska jde o princip, tedy o charakter a ten je občas některým spoluobčanům rozumem neuchopitelný.

freimos 4.8.2006 13:32

Re: Ne, nepovažuji.

Potíž je v tom, že při stávající matematice a přetlačování obou velkých stran se bude COKOLIV špatně prosazovat, tedy i Vaše principy. Bejka prostě nepodojíte. Jde jenom o to, aby to bylo co nejkratší a aby si hlavní oponenti vzájemnou tolerancí příliš "nezadali".