18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PP 16.2.2006 18:58

rozličnost v názorech-jednota v blbosti

Ano v ODS je pestrost názorů a zejména návrhů a nápadů, současně jsou však zcela jednotně vesměs nesmyslné, hloupé až pitomé.Zejména stojí za pozornost nápady Tlustého,škoda, že ten dělník co hadicí natrhnul tlusté střevo tomu druhému nefoukal na to střevo Tlustý a neodfouknul ho alespoň do jiné strany. Pomohl by ODS.
AeroKarel 12.2.2006 20:57

"Proto nechapu take, jak autor muze tvrdit, ze ODS je stran, ktera ma uvnitr pluralitu nazoru. Nema a nikdy nemela!"

Celkem snadno může, z relevantních stran totiž ta pluralita ODS je vidět nejvíc.
U jiných vůbec a tam kde jí je možná více se většinou buď jedná o pidistranu nebo je tam jen pluralita ale nejsou tam názory.
Stačí trochu sledovat dění.
Veteran 12.2.2006 22:37

Re: "Proto nechapu take, jak autor muze tvrdit, ze ODS je stran, ktera ma uvnitr pluralitu nazoru. Nema a nikdy nemela!"

To že si každý mele svou není pluralita názorů, ale guláš. Co je za pluralitu, když Julínek hovoří o placení u lékaře a Tlustý to národu popře před televizními kamerami a řekne že je to pitomost.  Topolánek klepe Slovákům po rameni s tím že to bude jako premier dělat jako oni a Slováci pak tvrdí, že nás doženou za 15 let? Mně to připadá, že už dokázali co dokážou a nic lepšího z nich už nikdo nedostane. Pan profesor tomu byl schopen ještě dát nějakou linii a ti jeho nohsledi ho s nábožnou úctou a otevřenou hubou poslouchali. Téť tomu Topolánek vtiskuje spíše zmatky a bezradnost. Nebo si někdo myslí, že pan Nečas je schopen něco vymyslet a řídit? Proč jsou schopny kraje s ODS fungovat a ústředí je jakokompost? 
raptor 12.2.2006 22:48

S tím, že si občas mele každej svou, souhlasím.

Ale o tom je právě ODS. Někdy se na sebe vytočíme a někdo běží do médií, protože má pocit, že tak to vydupe dřív. Ujišťuji Vás, že nejsme ani v depce a ani v krizi a že to přežijeme - a ano, tak to chodí, že na plno věcí má plno lidí různorodý názor.
Přesto jsme tým. Je mi líto, že Vás zklamu, ale my se vesměs máme rádi, vesměs si navzájem sebe vážíme. Když  uhodí, tak  další  roky v opozici přežijeme. Nejni problém... Taky  i mne někdy napadá, že by bylo lepší nechat  to  ty socdemáky si to vyžrat. A když to napadlo mne...
Mimozemstan 13.2.2006 11:21

Re: Re: "Proto nechapu take, jak autor muze tvrdit, ze ODS je stran, ktera ma uvnitr pluralitu nazoru. Nema a nikdy nemela!"

To je muj nazor. Pluralita znamena, ze se interne diskutuji ruzne nazory na vec. U jinych stran se to vetsinou deje na kongresech apod. Gulas znamena, ze dostane clovek naprosto rozdilne a protichudne nazory podle toho koho se zepta. Julinek a Tlusty jsou velmi dobry priklad.
 
ODS ma pouze nejednotny nazor, ktery verejne troubi do sveta, s pluraritou to nema nic spolecneho.
Mimozemstan 12.2.2006 20:06

Hezke vedet, na co vsechno ODS nema stejny nazor, ...

... ovsem nabizi se otazka, na co tedy ODS vlastne nazor ma. Pro mne jako volice je velice dulezite, aby strana zaujala jasne citelny postoj ke vecem, ktere mne zajimaji. Podle toho si volim stranu, ktera represetuje me nazory. Nestaci mi se jen nechat strasit komunismem a shlednout propagacni sot Indiana Jones'e.
 
Podle meho nazoru, tak v pripade ODS nerozumim vubec postoji k evropskym otazkam (nechapu "bratreni" se se stranami, ktere chteji zrusit EU, zaroven tvrdici, ze se jedna jenom o omezeni "narizeni" z EU).
 
Nerozumim taktez jejimu ekonomickemu navrhu. Hesla jako "vice penez lidem, mene penez statu" zni sice na papiru hezky, ale konsekvence jejich ekonomickeho experimentu jsou zvyseni socialni podpory, prudky propad rozpoctu, nutnost masivniho vypucovani penez, vyhazovani lidi z prace (snizeni zamestnanosti), stat nebude mit penize na policii, opravu silnic, vzdelani, zdravotnictvi, atd.
 
ODS jiz v minulosti razila heslo: Kdo neni s nami je proti nam, dodnes je to videt na jejich blokove politice proti vlade (nulova tolerance), straseni komunismem, noci dlouhych nozu a cistky, umlceni jakekoliv kritiky neschopnosti vedeni (Tosenovsky, dnes asi Tlusty) atd. Vse v nejlepsim bolsevickem stylu. Proto nechapu take, jak autor muze tvrdit, ze ODS je stran, ktera ma uvnitr pluralitu nazoru. Nema a nikdy nemela!
jasan 12.2.2006 20:46

vec je dost prosta, mimozemstane

EU - po zkusenosti s jinymi velkymi bratry si jeksi nechceme dat do rady veci mluvit - dane, vztah k USA,  platby palestinskym teroristum a tak dale......  a nemame radi pany, co nam rikaji ze mame "drzet hubu a krok".
 
dane - proste opacna filosofie nez socialisticka....    co docela dobre funguje v cele rade zemi
 
vy jste clenem ODS ze znate vnitrni pluralitu nazoru?
Mimozemstan 13.2.2006 11:27

Re: vec je dost prosta, mimozemstane

Nejsem clenem ODS, protoze ODS, alespon podle meho nazoru, zadnou pluralitu nenabizi. Nabizi par kohoutu na vrcholu strany, z nich kazdy troubi sve.
 
Zijete asi v minulosti, dnes zustava socialistickou snad jen Kuba a KLDR. Zadny z jinych statu socialismus nema a nema ani dane.
AeroKarel 12.2.2006 16:45

"Ovšem socani se nepaktujou s póvlem Evropy jako ODS a o tom tu dnes je řeč"

Jo tak Evropská lidová strana je póvl Evropy ......... Nebo britští konzervativci.
Mně u těch socanů stačí, že se paktují s komunisty. Proti těm je póvl Evropy saloní záležitost.
zíralek 12.2.2006 17:29

Re: "Ovšem socani se nepaktujou s póvlem Evropy jako ODS a o tom tu dnes je řeč"

On ten pooovl Evropy je stejný, akorát se jinde ti komunisté přejnenovali. Já nemám za pooovl ani ods, že důvodů bych měl.
AeroKarel 12.2.2006 17:30

Trolly nekrmit.

odborar 12.2.2006 10:42

pokračování

čtěte na http://www.odborar.webzdarma.cz/   Běžte všichni k volbám, volte jiné strany. Ty , které zklamaly důvěru voličů si nezaslouží již jeho hlas. Zvolte novou budoucnost.Vyměňte ty stále stejné tváře ve sněmovnách.
jasan 12.2.2006 17:19

Re: pokračování

za ty jiz 3 x recyklovane....   to mate na mysli?
odborar 12.2.2006 10:38

Věta z článku jen zavádějící...

Její jedinou ideologií je ideologie demokracie, svobody, práva, solidarity, osobní iniciativy a občanské odpovědnosti. --Nevím zda ideologií ODS je zrovna ideologie práva? To se mi zdá jako naprostý blábol a nesmysl. Jinak by ODS nemohla provést takovou politickou sebevraždu, jakou udělala s Doležalovo návrhem squeeze out - násilným vyvlastněním minoritních akcionářů, bez jakékoli podobnosti k evropským zákonům, tedy ke směrnici 2004/25/ES regulující squeeze out tzv. sell outem, tedy přísnou ochranou minoritních akcionářů ohledně znaleckého posudku a ceny. To totiž v české úpravě zákona schází a úmyslně tam nebylo vloženo, aby se v neobchodovatelných společnostech mohlo manipulovat s cenou, protože nelze použít tržní. Takže nějaká ideologie práva je ODS velmi cizí. Ta si ohýbá právo, jak potřebují její lobisté mocenské skupiny, které plní její stranickou pokladnu a kapsy jejich zkorumpovaných straníků. Tím nechci říci, že by to bylo v ČSSD jiné. ODS touto úpravou, před kterou varoval jak Evropský soudní dvůr při odlišnostech od práva evropského, tak Evropská komise ztratil tisíce hlasů jejich příznivclů, vlastnící akcie, kteří jí svůj hlas již nikdy nedají a jejichž hlasy jim nyní budou velmi scházet. Podobně to je z občanskou odpovědností ODS. Její proklamované sliby o ochraně soukromého vlastnictví pošlapala zákonem squeeze out stejně tak, ajko ČSSD vyvlastněním pozemků.Jak je to s ineologií práva v ODS také prokázal, další její člen, Benda. To co provedl s úpravou § 128 TRZ je do nebe volající a znemožňující postihovat některé případy ekonomické mafie a jejich krádeží. Takže to co blábolíte o jakémsi právním vědomí stran, je čirý nesmysl. Všechny jsou zkorumpované a úplatné.  Co nám seberou po příštích volbách? Čtěte na
OBČAN XY 12.2.2006 9:59

POLITIKA ODS JE ZMATENĚJŠÍ -

 Snad více než kdy byla....Domnívám se,že pravdě se blíží ti,kteří tvrdí že nastupuje střet mezi přežívajícím populisticko pragmatickým Klausismem a  náznaky reálné občanské politiky s pravicovými komponenty.....Vypadá to bohužel tak,že jen neúsapěch ODS ve volbách může tento střet pomoci řešit.....
jasan 12.2.2006 11:01

nepochybne mate pravdu obcane...

vitezstvi KSCSSD vyresi problemy na dlouho... jako jiz kdysi 1948....
strejda 12.2.2006 23:08

Re: nepochybne mate pravdu obcane...

Kdyby se tí nestrašilo před osmi lety, dalo by se tomu věřit. Ale, kdeže loňské sněhy jsou.
JoJo 12.2.2006 7:04

ODS se nikdy nesnažila zaujmout jediný závazný názor ke všem společenským otázkám

není to tím, že jej nikdy neměla?
Robo 12.2.2006 6:40

pestrost ano, ale...

Zdá se mi, že ODS není pestrá, ale přímo kýčovitě strakatá.
Jan 11.2.2006 23:55

ODS je pestřejší než ČSSD? A záleží na tom??? Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného, tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbác

ODS je pestřejší než ČSSD? A záleží na tom??? Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného,  tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez komunistů (těch otevřených)! Nikdy nezapomeňme na dvě nejdůležitější věci: Kdo proti nám stojí a jak to můžeme změnit! Viz:
1) CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ
2) DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
Kajan 11.2.2006 17:19

ODS je personálně zrovna tak smíšeně obsazená strana jako ostatní. Jsou tam lidé dobří i zlí, chytří i hloupí, abstinetni i ožralci, podvodníci i chorobní poctivci.

Kvůli tomu však ODS rozumný člověk nevolí. Volí ji kvůli tomu, že ona slouží realitě světa podstaně více, než kterákoliv jiná politická strana v České republice. Normální člověk, který nechce žít na cizí účet a je pro něho ctí se starat  o sebe a svoji rodinu, prostě volí ODS. Dává mu největší šanci k tomu, že jeho prostor bude pro tuto bohulibou čonnost, co možná nejširší. Nikdy mně ani nenapadlo, když jsem ODS spoluzakládal, že by měla tzv. sloužit lidem. Tak drzý jsem přece jenom nikdy nebyl. Dzp.
Ladislav N. 12.2.2006 5:47

Re: ODS je personálně zrovna tak smíšeně obsazená strana jako ostatní. ...

Jeden rozdíl snad přece bude. ODS, doufám, nemá 50% členů "bývalých komunistů", jako ČSSD... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . A pak jí chybí ústřední postava (Topolánek jí není), která by ideově směrovala ODS, aby se nepohybovala ode zdi ke zdi (zleva do prava a zpátky), čím se stává málo věrohodnou pokud se dlouhodobých cílů týče.
Jan Zachrta, Dán 12.2.2006 10:08

Re: Re: ODS je personálně zrovna tak smíšeně obsazená strana jako ostatní. ...

Ano, pan Topolánek je poněkud málo vybaven k vůdcovství. Není to typ, který okouzlí baby a strhne chlapy. Stále to v mých očích není důvod, proč místo ODS (ano, používám často mozek, starám se sám o sebe a nestojím o státní přerozdělování , rozhoduji o sobě a státí paternalismus se mi z duše protiví a svůj osud v míře ovlivnitelné mám ve svých rukou) volit stranu se sociálfašistickým program jen proto, že její náčelník dovede rázně vyslovit i neobsažnou větu.
Ladislav N. 12.2.2006 19:20

Re: Re: Re: ODS je personálně zrovna tak smíšeně obsazená strana jako ostatní. ...

Nešlo mi ani tak o "vůdcovství", jako spíše o čitelnost chování. Sebeurčením "pravicová strana", která vytrubuje do světa populisticky to, co momentálně "letí", se voliči může jevit jako populistická, nevěrohodná. Viz např. Tlustý a jeho úlety mimo základní ideu jednotné daňové sazby...
František Vízek 11.2.2006 17:12

Prima strana ?

Abych uvěřil, že ODS „trpělivě hledá optimální řešení ve vnitřních diskusích“ a je schopna „integrovat celé pravicové ideové spektrum“ a není přitom „rozplizlá“, měl pan zahraniční tajemník ODS již dávno vysvětlit postoj strany k zahraničním výstupům svého čestného předsedy Václava Klause, který se jako prezident republiky pouští do bohatýrského boje nejen s dirigismem a sociáldemokratismem, ale s plným nasazením i s europeismem, multikulturalismem, „environmentalismem“, „humanrightismem“ a zvláště nebezpečným NGO-ismem a nově i homosexualismem.     Opoziční Občanské demokratické straně sice „patří“ Hrad i Senát a skoro všechny kraje a statutární města, má i nejvíc europoslanců, ale to nedokazuje její „široké zázemí“. To nedokládají ani Langrovy rádobyvtipné předvolební legrácky a ani Topolánkovo „nulovětoleranční“ či Klausovo „jiráskovské“ období, kdy šla ODS monolitně proti všem a proti všemu: Proti Hradu, proti nepolitické politice, proti odborovým předákům, proti různým nevládním, neziskovým a občanským hnutím a jejich aktivistům a ekologickým iniciativám, proti reformě státní správy, proti sociální pojišťovně, proti obecnému referendu, proti úřadu ombudsmana, proti řadě usnesení Ústavního soudu, proti diferencovaným daním, proti majetkovým přiznáním, proti školskému zákonu i Zákoníku práce a všemu „plošnému“,   proti „třetí cestě“ i „novému středu“ i proti „socializaci“ Evropské unie, do které ji ženou nebe
František Vízek 11.2.2006 17:14

Re: DOKONČENÍ textu

do které ji ženou nebezpeční komisaři EU i šéfové vlád Velké Británie, Francie, Německa a další a další. ODS bude muset urazit ještě dlouhou cestu, než bude shledáno hlasem všeobecným (doma i venku)   že se v Česku po „sametu“ narodila důvěryhodná strana a velkým S.    
huhu 11.2.2006 21:19

Re: Re: DOKONČENÍ textu

ulevilo se vám ?
vili 11.2.2006 15:03

Sex nežádoucí

Spářit bílou křestanskou holubiciˇs modrým ptákem je dle mého názoru nemožné.Ani mně velmi,velmi známý pan Klaus ani jiný člověk z ODS, se dosud nedistancovali od tvrzeni "křestanství je to nejhorší z dědictví evropské civilizace" viz. stranky Gaultova istitutu, autor je p.Klausovi dobře známý Jiri Kinkor. Cituji "přísahám při lásce k životu že budu vždy pracovat pouze pro sebe" tamtéž.
Vlali 11.2.2006 12:53

Matení pojmů

Milý politruku ODS nemaťte nás. ODS není konzervativní ani liberální. ODS je nacionálně populistická strana s vazbou na organizovaný zločin. To si myslíte, že ty milióny od mrtvých dárců dostali za liberální postoj? Spojenci nebo vzor (chtějí použít Polský příklad) jsou populističtí nacionalisté. Vážně chceme stranu která si bere za vzor různé Evropské Haidery.
Jan Zachrta, Dán 11.2.2006 13:47

Re: Matení pojmů

ODS fuj! Chceme stranu, která má za sebou úspěchy: Konto Egona Lánského, které sloužilo k finacování partaje, Zemanův bamberský kšeftíček, který nevyšel jen proto, že partnera zavřeli do blázince, Lachnitovy a Šlingovy čachry-machry, prožrané zdravotnictví od Davida k Rathovi, Grossův tým "Mlýn", ale i jeho bejváček, strejdu Vika, Rosťu Roda od kraviček, nevěstinec Escade Libuše Barkové, "Mlátičku" Přibyla, Tvrdíkovy Aerolinie, Zgarbovy lázně, Fenclovy pozemky, Paroubkovy pendreky, Sobotkovy palce držené ČSOB, Krausovo kakao, pět na stole v českých, Berkov mellody boys, Karla Srbu se svým ministrem Kato – Kavanem a jeho zatoulanými miliony a nakonec i NBÚ s Mařenou.