11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS dvě zastávky před konečnou

Člověku, který s ODS spojil své politické osudy, se to nepíše lehce, ale ještě horší by bylo zavírat před realitou oči. ODS jde od porážky k porážce a žádné světýlko, natož světlo na konci tunelu nevidět. Pokud si někdo myslel, že klesání, jež strana nastoupila ke konci Topolánkovy éry, vybere ostrou zatáčkou s novým řidičem Petrem Nečasem, posazeným za volant navíc nepříliš standardním způsobem, realita jej krutě vyvádí z omylu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 26.2.2013 8:31

Nejsou lidi,

a to především ti, kteří by byli schopni vytvořit program pro střední třídu. Nezbývá než dodat sbohem ODS, vítejte Svobodní, jedno volební období s Ozubenou plaší pod patronací Jezevce přetrpíme.

J. Mannheim 26.2.2013 8:01

nevím, čím to je

ale mně právě pan Štěpánek přijde jako příklad arogance a pohrdání občany. Je možné, že jsem jen zpracován z médií, ale dělám si závěry i z jeho článků, kterých je tady na psu neurekom. Ostatně lidé v královehradeckém kraji jej znají asi líp, a taky mu to u voleb spočítali, to tady tehdá obden brečel, jak je ten kroužkovací systém špatný. Pane profesore Janouchu, bravo.

J. Milota 26.2.2013 7:56

dar církvím

je podle mě správný  vypovídající výraz místo tzv. vyrovnání-třeba se to panu Pavlovskému nebude líbit. Prohlasování tohoto zákona s tak minimální podporou jediného hlasu, s formálními nedostatky při jednání a chvat, se kterým pan Nečas podepsal smlouvy s církvemi, je poslední hřebíček do rakve ODS, za což lví podíl nese právě i prémiér. Viz též dnešní vyjádření prof. Pavlíčka o rozporu s dobrými mravy na Novinkách.

P. Pavlovský 26.2.2013 12:12

Re: dar církvím

Proč by dobrý katolík Nečas nepřisunul dar své církvi, 40 let komunisty ožebračované, kriminalizované a vražděné?

Nejsem křesťan, ale držím mu v tom palce. Boží mlýny melou...

P. Vaněk 26.2.2013 12:38

Re: dar církvím

Církevní restituce jsou správná věc a je věcí velké odvahy je v národě závistníků a postbolševiků prosadit. Za to patří ODS aNečasovi dík.

R. Langer 26.2.2013 15:16

Re: dar církvím

Postbolševikům je po církvích kulový a neví, proč by jim měli něco platit! Ať to zaplatí ten, co to sebral a používal. :-P

I. Schlägel 26.2.2013 7:45

Pane Štěpánku,

jako politolog stojíte za starou bačkoru. A přitom stát se v Čechách průměrným politologem je poměrně snadné. Tak nějak tuším, proč se Vám nedaří tuto ani tuto průměrnou roli zvládnout.

R. Houška 26.2.2013 7:40

Jinými slovy, v Hradci je nějaký pan Štěpánek soudruzi,

tak já bych to s dovolením vzal. Stav ODS je už nejspíš opravdu zoufalý, když z jejího středu mohou vycházet slátaniny, kdy se s popřením předchozí myšlenky ani nečeká na nový odstavec, ale kde už konec věty popře její začátek. Ale na to jsme si už u pana "UNISONA" zvykli. Ani bigbít, ani popík, prostě takový tancovačkový mix.

M. Starý 26.2.2013 7:30

Ať to vezme do rukou pan Štěpánek

Všichni jsou blbí, hloupí, neschopní, jen já jsem jednička.

Nějak autor zapomněl na "otce zakladatele" a jeho podíl v likvidaci ODS. Viz jeho poslední číslo - otevřená podpora Zemana ještě před prvním kolem prezidentských voleb a pak falšný pláč nad tím, že prohrála pravice...

P. Pavlovský 26.2.2013 12:14

Re: Ať to vezme do rukou pan Štěpánek

Ano, podpořil Zemana proti kandidátovi ODS Sobotkovi.

 Jak se s tím dokáží Klausovci v ODS srovnat, nechápu!

J. Urban 26.2.2013 7:21

Na Pospíšila mám tentokrát vcelku

shodný názor s autorem. Přesto - nebo právě proto - bylo jeho odvolání velmi neobratné (mírně řečeno). Ovšem Nečas je víc než neobratný. Stojí už dávno až u zdi a u krku má kordy Tluchoře, Šnajdra, zmíněného Fuksy a dalších. Borisek je z podobného těsta, ale jede si nějakou svou (Klausovu) cestu. V ods v podstatě zuří boj o přežití jak partaje, tak jejích členů - a každý si volí zbraně dle svého naturelu a možností - tolik k Němcové.

P. Pavlovský 26.2.2013 12:20

Odvolání Pospíšila

V červnu 2012 navrhl nejvyšší st. zástupce P. Zeman na funkci vrchního st. zástupce v Praze Lenku Bradáčovou. Měla nahradit V. Rampulu.

27. 6. 12 byl odvolán J. Pospíšil z funkce ministra spravedlnosti. 2. 7. z rozhodnutí soudu musel odstoupit V. Rampula – bránil se do poslední chvíle ze všeh sil.

3. 7. Byl jmenován novým ministrem spravedlnosti brněnský advokát Pavel Blažek 20. 7. P. Blažek rozhodl, že L. Bradáčovou nebude jmenovat, že na post vrchního státního zástupce v Praze vypíše výběrové řízení.

Šéf žalobců Zeman s rozhodnutím nesouhlasí, namítá, že je to v rozporu se zákonem. 10 dní ryl Pavel Blažek patami v zemi, tlačen především veřejným míněním.

Lenka Bradáčová (1973) byla jmenována bez výběrového řízení dne 30. července 2012.

J. Vyhnalík 26.2.2013 14:41

Re: Odvolání Pospíšila

Blažek, jako brněnský advokát neměl žádné informace a podklady ohledně jmenování Lenky Bradáčové. To, že ji odmítl jmenovat bez toho, aby se důkladně seznámil se situací je naprosto logické a slouží mu ke cti, že nepodlehl lákadlu lehce získávat body. Stejně jako mu ke cti slouží to, že když se se situací seznámil, Lenku Bradáčovou jmenoval.

Přiznávám, že na mne nepůsobil na první pohled dvakrát sympaticky, ale pokud jsem mohl sledovat jeho veřejná vystoupení, tak se moje nechuť k němu postupně smazává.

P. Pruner 26.2.2013 6:54

restart ?

Pěkný článek. Pana Pospíšila vidím ještě hůře - viz právnická fakulta ZČU či odmítnutí institutu korunního svědka po vzoru USA pro potírání korupce, prostě minimum výsledků. Spíše Havlista než ODSák. Naopak pana Kubu bych nesoudil tak příkře. Z dosavadního vedení je jistě nejinteligentnější a nejpracovitější.

Nicméně neštěstím ODS je pasivita členské základny - například prezidentských primárek se zúčastnila pouhá čtvrtina členů. Členů ubývá a nikoho to nevzrušuje, naopak se vítá odchod některých nepohodlných remcalů. Vedení se drží židliček pod heslem nějak bude, oni nám to ti skalní voliči do uren hodí.

Je otázkou, zda je ODS vůbec schopna nějakého restartu. Zda nenechat pacienta v klidu nadále umírat. Pan Nečas pro to podniká svou spanilou jízdu, aby přidusil snahy o změnu poměrů.

J. Stejskal 26.2.2013 1:50

Dneska rozumné (výjimečně.

Pouze dvě výhrady:

1. Pospíšilovo "solitérství a sobectví". U vás ve straně není nikomu dáno, že by o tom přemýšlel, jako o obyčejné slušnosti. To vás ani nenapadne.

2. Volba největšího pitomce, mezi Bohuslavem Svobodou a Ťulou Šťastným je všem jasná. Vám ne. Ačkoliv většina ostatního se velmi blíží pravdě, spousta věcí vám není dána. Po tolika letech se nedivím.

J. Vyhnalík 26.2.2013 14:33

Re: Dneska rozumné (výjimečně.

Podívejte se na Show Jana Krause, kde byl Pospíšil hostem. Byl tam spolu s paní Medou Mládkovou a ta ho, i přes svůj věk, hravě zastínila. Možná je obyčejně slušný, ale určitě je neschopný pevně stát za svými názory. Není to prostě osobnost pro zásadní funkci, pod tlakem se bortí jak hrnčířská hlína.

Na jednu stranu by média jeho posun do čela ODS jistě uvítala a nejspíš by to ODS i zdvihlo preference, ale jenom do chvíle, než by na něj padla odpovědnost za něco nepopulárního, nebo musel předvést rozhodnost.

J. Stejskal 26.2.2013 17:11

Re: Dneska rozumné (výjimečně.

Řekl bych, že je ne obyčejně, ale neobyčejně slušný. Dával paní Mládkové ve všem přednost a ustupoval do pozadí. To se málokd vidí. Být slušný je zde zřejmě výrazem slabosti.

Nevím, jak se z toho dá usoudit, jak pevně bude za něčím stát. Ale samozřejmě neznám všechno.

J. Vyhnalík 26.2.2013 17:54

Re: Dneska rozumné (výjimečně.

Jan Kraus si do pořadu zve vždy tři hosty a vede s nimi tři samostatné rozhovory. Jiří Pospíšil se ovšem nechal odsunout do role přitakávače názorům paní Medy ačkoliv sám říkal, že s ní nesouhlasí. Nechal ji tedy za sebe mluvit a sám se dokázal pouze nesměle pochechtávat "inteligentním" otázkám typu: "Ještě k tý ODSce. Tak co ten Nečas, co tomu říkáte? To je jméno, co?" a "To je hrdina, ne? Si dycky říkám, že kdyby byla válka, tak já se něj můžu spolehnout."

Pokud má pan Pospíšil ambice v politice hrát vůdčí roli, musí se umět i podle toho chovat a dokázat se prosadit. To, že je galantní ke své zaměstnavatelce ho ctí, ale proto, aby mohl v očích voličů rehabilitovat pravicovou politiku nestačí, aby vedle hlavního pracovního úvazku pro paní Mládkovou, ve svém volnu zachraňoval ODS, jak také ve zmíněném pořadu řekl.

Pokud je pravda, jak řekl, že práce pro paní Medu je jeho hlavní náplní a pracuje pro ni už dva roky, tak se není čemu divit, že ho Petr Nečas ve vládě nechtěl. Dělat kurátora galerie a jako vedlejšák dělat ministra spravedlnosti a poslance PS je přece jenom trochu silná káva.

V. Plocek 26.2.2013 1:43

Proč volit pitomosti...

Víte já mám strach, že do voleb,  pokud budou za  2 roky se i tato strana nějakým způsobem zprofanuje, čili že na ni protivníci v rámci volebního boje něco najdou a volba bude nepřijatelná. Jako mám dnes divné pocity pro pí. Peak, která mi zpočátku byla velmi sympatická.  

V. Mlich 26.2.2013 11:39

Sympatická Peak

Mně začla být sympatická až po nástupu na obranu, resp. po jejím rychlém odvolání. Když se jí tak všichni lekli, ještě i Klaus, tak na ní něco bude. Anebo šlo jen o strach z  přesměrování státních zakázek?

J. Vyhnalík 26.2.2013 14:26

Re: Sympatická Peak

Ono šlo o to, že se její manžel začal scházet s velkoobchodníky se zbraněmi, kteří armádě dodávali zbraně před tím, než ministr Vondra zrušil povinnost nakupovat přes prostředníky.

V. Plocek 26.2.2013 1:00

ODS dvě zastávky před konečnou

V článku je popsán současný stav s výhledem do budoucna. Dost pesimistický. Co kdyby si tak p. novinář prošel okresní a místní organizace, pohovořil a pokusil se vytipovat nějaké nové tváře dole. ODS to sama neudělá, protože členstvo rezignovalo z důvodu řízení ze shora. A pokud v ní někdo nadějný ještě je, bylo by skutečně záslušné, kdyby media v tomto případě zareagovala.  Vím, že je to pitomý nápad, ale v tuto chvíli každý dobrý. Prosba na diskutující: zkuste také přijít na nějakou "pitomost", která by hnula starými ledy. Pokud je nám život milý.

T. Blecha 26.2.2013 1:39

Re: ODS dvě zastávky před konečnou

Proč vymýšlet pitomosti? Není lepší se zamyslet a radši volit Svobodné když ODS už dodělává?

K. Frauknecht 26.2.2013 7:57

Rozhodně

to stojí za úvahu. Čas ukáže (snad tedy bude :-))

P. Scheck 26.2.2013 5:09

Re: ODS dvě zastávky před konečnou

Ano, pane Plocek, nejsem již sice dávno voličem ODS, ale tohle není špatný nápad.

Jenže narazíte velmi tvrdě na ty neschopné, kterým trvalo roky se dostat nahoru. Konečně logicky.

J. Urban 26.2.2013 7:27

Re: ODS dvě zastávky před konečnou

Otázkou je, kdo v té straně zůstal. A další otázkou je, co by v budoucnu mělo být alternativou - pokud možno ne horší! - tzv. pravicové ods. Osobně se domnívám, že prozření z "kvalit" TOP bude ještě otřesnější, než v současné době zažíváme u modráků. Stačí se podívat na úroveň jednotlivých ministrů a jimi vedených resortů od r. 2010. Schwarzenberg není TOP, jenom se veze (zatím) na jejich lodičce.

T. Pansky 26.2.2013 0:46

ODS prilis dlouho ukazovala na obcany dlouhy nos ...

... a naprosto ignorovala potreby svych potencionalnich volicu.  Mel bych byt specificky: vedeni ODS se odstrihlo od obcanu.  Dochazelo ke kosmetickym zmenam a tak ODS utkvela v pameti jako strana prolezla korupci.  Toho se bude hodne dlouho zbavovat.  Jenze s kazdou novou kauzou se ukazuje dalsi necinnost ve vedeni ODS nebo nechteni videt.

J. Stejskal 26.2.2013 1:52

Re: ODS prilis dlouho ukazovala na obcany dlouhy nos ...

ODS je v tom bohužel jedničkou. Nicméně totéž platí ve větší, či menší míře i o všech ostatních stranách. Rybičky v akváriu.

J. Urban 26.2.2013 7:32

Re: ODS prilis dlouho ukazovala na obcany dlouhy nos ...

ODS dopustila ovládání partaje nikoli vnitrostranickými demokratickými mechanismy, ale různými kmotrovskými mafiemi. Potřeby a prospěch strany a společnosti byly nahrazeny potřebami a prospěchem kmotrů. Celou stranu by bylo nejlepší pohřbít, rozpustit a začít budovat úplně znovu a lépe. Jenže s jakými lidmi?

P. Pavlovský 26.2.2013 0:38

Bude hůř

V parlamentníh volobách to vypadá na zdrcující vítězství levice. TOP 09 někde v koutě s 15% a ODSmožná i mimo sněmovnu.

Pospíšil skutečně není lídr, nemá dostatečnou ctižádost, stačí mu ředitelovat galerii Kampa, což je sympatické, ale nevhodné pro avansujícího politika.

A v komunálních? Prahu prohrála ODS už minule a B. Šťastný se stará, aby jí prohrála zas a ještě víc, jakkoli už není předsedou!