3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 6.12.2007 17:51

Re: Přemysl Sobotka:obhájili jsme principy

Á, další soudruh, co dal své "celoživotní úspory" soudruhovi předsedovi uličního výboru do kampeličky a za tři roky chtěl jednou tolik ! Že tys taky dal kupónovou knížku Koženému? Jó soudruhu, za blbost se platí!

A demogratická strana by pro tebe měla zřejmě vyrůst na těchto principech, že:

Komunistická strana, jako strana revolučního typu, plní ve všech etapách boje své třídy o moc a (později o) socialistickou výstavbu čtyři hlavní funkce:

 

jirka.s. 6.12.2007 17:53

Re: Re: Přemysl Sobotka:obhájili jsme principy

1/ teoretickou (vypracovává a rozvíjí marxisticko-leninskou teorii)

2/ politickou (vypracovává vnitřní a vnější, ekonomickou a vojenskou, sociální a nacionální politiku)

3/ ideologickou (propagandou a agitací vřazuje masy do boje o moc a dále o socialistickou výstavbu)

4/ organizátorskou (organizuje masy k boji o moc a dále o výstavbu socialismu a komunismu)

Achjo 6.12.2007 20:21

Re: Re: Re: Přemysl Sobotka:obhájili jsme principy

Zas jeden tupý blekota. Je to hodně od předmětu co píšete.

Starý J. 6.12.2007 12:53

O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

O Klausově špatné paměti a darech pro ODS?

Má snad někdo v naší politice kratší, nebo vůbec žádnou paměť, než má soudruh Paroubek? Pokud jde o průšvihy jeho samého, nepamatuje si někdy ani to, co bylo včera, natož 3 roky zpět, nebo prostě a jednoduše při maléru, chuděra malá, spí!!! A tak si nepamatuje, jak to bylo s vytunelovanými penězi programu Phare, jak je to s jeho kamarádstvím s StB Dvořáem (s nímž má jen "obchodní vztahy"), jak je to s odpuštěním daně a penále jeho ne dlouholetého přítele, nýbrž jen "obchodního partnera", navíc o odpuštění opět chuděra nic neví, i když bylo provedeno těsně před koncem vlády a částka byla zcela mimořádná! Nepamatuje si to ani jeho poskok Sobotka (i když je to jen rok) a 26 milionů (tedy stejná částka, která byla darována ODS) se neodpouští každý den!

Krátkou paměť měli v socanské vládě všichni, ani jeden člen vlády si nevzpoměl, kdo přišel s nápadem prodat Unipetrol do Polska za takovou malilinkou částku, jako je 14 miliard s úplatkem. Taktéž se zřejmě v této částce prodává každý den a jak pak si to má člen vlády pamatovat? Najednou si nikdo nepamatuje, kdo vlastně dostal úplatky v řádu miliard při koupi Gripenů!

No, za Klause ještě padala vláda za dar Šrejbra v částce tuším 14  milionů, za socanů se již kradlo v miliardách a žádná vláda nepadla (Zgarba s Večeřou). Politický skvost socanů Paroubek má tak krátkou paměť, že zapoměl připomenout tehdejší manželce, že z peněz, které ji sháněl od svých StB kompliců, by také měla zaplatit daň! Železný za to byl odsouzen (i když dodatečně zaplatil), při neplacení daně tehdy ještě manžely Paroubkovými, se nestalo vůbec nic!

A tak rudí můžete dále mluvit o zkrácení daně Novákem, který si to také odseděl! Jste tak křišťálově čistí, že čistější již nic nemůže být. Kakaový Boby, Klimkovičová s Rathem, aktéři biolíhu, co si navzájem půjčují 15 milionů, Zgarba s Večeřou, Doležel s Péťou, Unipetrol, Gripeny, Dvořákovy daně a další a další přece vůbec nestojí za řeč, že?

www racek 6.12.2007 13:12

Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

chuděro, fakt si zjisti, ajk to s tím dvořákovým penálem bylo, možná te něco napdne. ale spíš ne.

ve zkratce ... je to jistě gauner (kdo z branže hoteliérské není...) ale tohle bylo docela legální a vysvětlitelné.

Starý J. 6.12.2007 13:39

Re: Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

A jakpak to víš, když je to tajné? Každý má pro své maléry vysvětlení, jde jen o to, zda se mu věří, nebo ne! Čunek má pro 3 a půl milionu  logické vysvětlení (sám jsem měl na starosti úspory mého strýce tehdy za komoušů v dost vysoké částce a nesměl s nimi hospodařit - přesně stejný případ jako vysvětluje Čunek) a nikdo mu nevěří, protože Paroubek dělá vše proto, aby jeho ctitelé Čunka konečně dorazili. Proč bych měl věřit Paroubkovi, když ten evidentně tolikrát lhal (třeba kolem své nevěry, Čechteku, PHARE, obviňování Gandaloviče, atd., atd.)

emil 6.12.2007 14:00

Re: Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

Na takové vysvětlení vždy musí být dva. Ten, který vysvětluje, a ten, který tomu věří. Bohužel patříš mezi socanské řiťolezce, kteří všemu co řekne Paroub, věří. Je to ale jen tvůj problém.

brblal 6.12.2007 13:39

Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

Omlouvat podvody podvody jiných je ubohé.Na to není třeba ani tolik odstavců.Proč jednoduše neříci ano,dopustili jsme se hrubých chyb a podvodů,kterým pro příště zabráníme.Místo toho se článek nese v duchu:a Franta byl také na hruškách,tak co!To platí pro odesáky jako pro socany.Ovšem,je si třeba přiznat,že tunely,podvody,krádeže a bílí koně se rozmohli pod taktovkou ODS s V.Klausem v čele.Ježkovo "před privatizací jsme zhasli" vypovídá o všem.Byl to návod ,jak beztrestně za vlády ODS loupit,krást majetek nás všech.

Starý J. 6.12.2007 13:46

Re: Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

Pokud se někdo trvale vyžívá v tom, že připomíná jen podvody politického protivníka (Paroubek, jeho komplicové, Jelínek...), je zcela namístě mu připomenout jeho vlastní!

Nevím proč mluvíte o omlouvání? Já jsem někde něco omlouval? Jen jsem jim připomněl, že nemám "mluvit o třísce v oku bratra, mám-li ve svém trám"!

Vy se dopouštíte toho, co chcete vyčítat mně! Viz Vaše věta:...Ovšem,je si třeba přiznat,že tunely,podvody,krádeže a bílí koně se rozmohli pod taktovkou ODS s V.Klausem v čele...Pro socany není omluvou, že se toho dopouštěl už Klaus! Socani přišli s tím, že vše ukončí. Opak byl pravdou a částky jdou ne do milionů, ale miliard!

brblal 6.12.2007 14:00

Re: Re: Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

Kolem 900 set miliard se rozkradlo za tehdy neotřesitelné moci Klause.Neumím rozlišit špinavé peníze či více takových Kožených,to byl jeho produkt,nikoliv socanů.On si nepřál kvalitní zákony,protože v nich viděl brzdu privatizace.On se nikdy nezasazoval o zákony,potírající zlodějnu,naopak prosadil zákon o nepřezkoumatelnosti privatizací!!!Nakonec na podvodech si přišla i jeho stranická kasa na své.Sinha a Bácz už zůstanou synonymem jeho vládnutí.

Možřná by mu tehdy prošly podvody sdárci a kontem v zahraničí.Co by mu spíše neprošlo,byly dva úsporné balíčky,po tak obrovských příjmech ze všech privatizací.Kam tak rychle ty stamiliardy asi zmizely????????????

emil 6.12.2007 14:03

Re: Re: Re: Re: O čem že se v článku a příspěvcích mluví?

To by mě také zajímalo, zvášť když sociální demokracie zvedla státní dluh až k třináctimístnému číslu, biliónu. To je ale podle tebe v pořádku.

Ivan Nový 6.12.2007 12:12

10 let po Sarajevu

v klientelistických vodách plují ti, co sesadili Klause.

Malý Aston 6.12.2007 11:37

Co věta,to špína. Mluvčí za socky se zase ukázal!

Jak může ČT uvádět tohoto pána jako politologa,když je to komouš převlečený za socku.Není to tím,že celá ČT je řízena přímo Paroubkem?Proč se politolog nevěnuje problémům ve své rodné straně? Ano,pokus Havla,Luxe a blbečků pod vedením pasáčka ovcí a Philipa zavřeného na Kubě nevyšel.Málo koryt hodně vepříků,to byl problém v době Sarajeva. Ono to vrácení všeho co komouši ukradli zpět vlastníkům nemohou socky ani komouši překousnout.:-D

brblal 6.12.2007 13:49

Re: Co věta,to špína. Mluvčí za socky se zase ukázal!

Restituce,proti nim nic nemám.Jsou výjimky,jako restituce Havlovo,s kterými nesouhlasím,protože majetek byl odejmut za kolaboraci s nacisty a to daleko před únorem 48.Klidným mě však nenechává výprodej prakticky veškerého státního majetku hluboce pod tržní cenou,včetně pozemků,ba i nemocnic,pramenů pitné vody a minerálek,ba i ostatního nerostného bohatství.Stát bez majetku ztrácí právo existovat !!!

Jarmil 6.12.2007 11:31

klapky na očích

1) Bolševici mívali na očích rudé klapky. Modří ptáci mají zase klapky modré. Na svět se nejde dívat jen úzkým zorným úhlem. V tom jsou si rudí i modří podobní. 2) Tomáš Ježek byl z těch prvních, kteří z politiky vycouvali, protože byli Klausem znechuceni. Co napsal o privatizaci, je dokument, se kterým musí znalý člověk souhlasit. Demagog nemusí. 3) Jeho Veličenstvo Ješita První si na některé věci nepamatuje, ale opravdu nepamatuje. 4) Malý český člověk má typickou národní vlastnost: je zbabělý a tíhne k nezodpovědnému davu. Jednou je ten dav rudý, jindy modrý. Ale je to dav.

Malý Aston 6.12.2007 11:47

Re: klapky na očích

Takže doporučujete zase návrat rudochů pod vedením Grebeníčka,Paroubka a Jičínského?Máme různé politické strany a některé již dlouhodobě známe neboť byly přímo řízeny  ÚV KSČ. Například si vzpomínám na soudruha Plojhara- Strana Lidová,nebo na nějakého Paroubka,strana socialistická která dokonce řídila Národní Frontu(Kučera),samozřejmě komouši zůstali . Nová politická strana Zelených,toť pohrobci destrukce a ekoterorismu.Je zajímavé,že tato jediná pravicová strana,která nebyla součástí Národní Fronty je předmětem útoků z leva,z prava,středu i marťanů. Takže na politice pravicové strany ODS něco bude,neboť na ni útočí Havlem počínaje a Paroubkem konče všichni kteří tam nevlezli.:-D

Milan 6.12.2007 13:43

Re: Re: klapky na očích

Jak vidno,více se díváte do minulosti,ale současnost vás nechává klidným.To je ale právě špatně,současnost a budoucnost nás posune dál ve všem.Věčné promýlání minulosti před a těsně po 89 r. nás brzdí nejvíc.Co se vycouvání Ježka týče - on věděl kdy je nejvyšší čas,než se proflákne jeho lví podíl na profláknuté privatizaci,spíš masové rozkrádačce.

Ježura 6.12.2007 17:22

Re: Re: Re: klapky na očích

Po roce 1945 se všichni dlouhou dobu pořád patlali ve zvěrstvech nacismu, ale nevšímali si nového zla komunismu.

Po roce 1989 se všichni pořád patlají ve zvěrstvech komunismu, a nevšímají si ...

Němek 6.12.2007 18:36

Re: Re: klapky na očích

1) Trochu zavzpomínejme: Když v roce 1989 tahali Havla po kriminálech a výsleších, Zemanovi zakazovali publikování kvůli článku v Technickém magazínu (nic na tom nemění jeho zmatení na Vysočině), tak tehdy jezdil Klaus po západní Evropě s požehnáním ÚV KSČ, aby studoval, jak zmodernizovat socialismus pro další období. Na scéně se objevil, až už o nic nešlo. Tedy až šlo jen o kariéru a peníze.

2) Malý český člověk má typickou národní vlastnost: je zbabělý a tíhne k nezodpovědnému davu. Jednou je ten dav rudý, jindy modrý. Ale vždy je to dav. Jít proti davu,  znamená, mít odřené uši a prázdnou kapsu, a to za všech systémů. Pro ten dav je to naprostá pošetilost.

3) Pokud si myslíte, že Jeho Veličenstvo Ješita První je jediným svatým, pak je to Váš problém.

Starý J. 6.12.2007 13:00

Re: klapky na očích

...Tomáš Ježek byl z těch prvních, kteří z politiky vycouvali, protože byli Klausem znechuceni. Co napsal o privatizaci, je dokument, se kterým musí znalý člověk souhlasit...

Vy jste znalý? V čem se ta Vaše znalost v této věci projevuje a kde jste k ní přišel? Nebo místo modrých brýlí, které vyčítáte jiným, máte jen nasazeny rudé, které i nadále mají bolševici, tedy dnes členové KSČSSD?

Pročpak vyviňujete pana Ježka z odpovědnosti za privatizaci, když ta byla v jeho gesci? Máte pravdu, že "vycouval". Vycouval a hází špínu na druhé! Takoví jsou nejlepší!

brblal 6.12.2007 14:09

Re: Re: klapky na očích

Každý z nás má určitou hranici,za kterou už nelze jít.Klaus ji snad v těch dobách neměl stanovenou vůbec.Začal se chovat jako člověk postižený kultem osobnosti a to hluboce.Každého napomínal,menotroval,bylo to samé Já,Já,Já,váš KLAUS I.VELIKÝ.Kdokoliv přišel se sebemenší kritikou,byl okamžitě nazván kryptokomunistou,bolševikem.Prostě znovu platilo v ODS/platí to dodnes/ to dřívější:kdo nejde s námi,jde proti nám.Kritika se nepřipouští.Co Klaus činil,dobře činil a tak má svého pokračovatele v Topolánkovi.Klaus však má vystupování na úrovni,Topolánek je vzorový hulvát.

mesiáš 6.12.2007 11:27

boží mlýny melou

Je to tak jak to je,dokud zde bude vládnout st-bácká elita s nastrčenými kašpary ve vládě,nic se zde nezmění. Byli jsme podvedeni v 89-tém roce a jsme podváděni dodnes.

Zámek 6.12.2007 11:19

Zámek

...Ivan Langer je připomněl jako symbol odvahy občanských demokratů. Myšleno těch za Klausem stojících... 

Ano odvahy zatloukat, zatloukat, zatloukat a lhát u soudu jako malý kluk, jak to předvedl pan profesor. Nemluvě o mrtvých sponzorech a kriminalizaci úspěšných podnikatelů (asi jako Soudek, Šrejbr atd.)   

malstoka 6.12.2007 13:00

Re: Zámek

Vážený, Šrejbr byl odsouzen a svúj trest si odseděl. Po prověrce jeho případu byl očištěn ale jak je vidno i u Vás, tak zkrátka jen opakujete jak papoušek nepravdy.

brblal 6.12.2007 14:12

Re: Re: Zámek

Velkou většinu tunelářů a zlodějů dnešní nezávislé soudy osvobozují! Pro mně ten kdo zabil,bude pořád vrah,i když si svůj trest odseděl.Pro vás nikoliv?

westík 6.12.2007 18:40

Re: Re: Re: Zámek

víte, brblale, Vaše víra je tak hluboká, že argumenty /věcné/ by stejně na  Vás nezapůsobily, takže se ani nebudu namáhat. Jinak -soudíc  dle Vašich  příspěvků -máte zaručené místo v nebi -Blahoslavení chudí duchem , neboť jejich je království nebeské. Takže Vaše trápení nad deetatizací  dojde zasloužené odměny :-P

venca 6.12.2007 10:56

pekny clanek

neni od veci modraskum trochu osvezit pamet.. to byva jejich slabsi stranka :-) :-)

televizní divák 6.12.2007 10:32

Jaký atentát? NE Srajevská očista - nezdařený pokus o průchod práva

Nezdařený pokus o průchod práva formou "Sarajevské očisty ",

mylně nazývaný  "sarajevský atentát".

Tomáš Ježek: Cestu k tunelování otevřel zpackaný zákon, tvrdí otec privatizece (4.12.2007)

Cricket 6.12.2007 10:19

Pán je znalec

Ouha. Skoro mne fascinuje, že tento "znalec ODS!", dlouholetý podržtaška pana Zaorálka (nebyl on náhodou za ODS) ředitel "Masarykovy dělnické akademie" (asi také při ODS) dělá hlubokou a pečlivou anylýzu historie, pohnmutek a nitra strany, o které je, byl a vždy bude informován pouze jako její zarytý soupeř. Jejene, jelene, ty jsi ale přidrzlý chobot. Takhle žádný nezávisle-korektní novinářský výpotek neuděláš. (Zdravím při této příležitosti všechny oranžové straky, které začaly také sborem kvičet jako Karel XXII)

Houmr 6.12.2007 9:20

Mám ten dojem, že Jelínek je ve skutečnosti

nikoli parohaté, ale rohaté zviřátko z rodu těch, co měl Přemysl před pluhem.:-/