23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zvonař. 17.9.2009 13:23

Úterní spasitelé.

Pane Křečku,Vaše argumentace ve vztahu " co jsme věděli v úterý,nevěděli jsme v pátek" ,je školácky naivní a není třeba to dál rozvádět.Paroubek je mistr v dělání se záchrancem ze svých přehmatů.Teď tu jde ale o něco úplně jiného.Vybřednout z hnoje,které fekáliemi zadělal Paroubek s ČSSD na jaře.Proč když kritizoval a svrhl vládu ,neměl svůj scénář ,neujal se zodpovědnosti za další vývoj a nenabídl řešení.Rozvrtat něco ,usmívat se a mnout si ruce jak to krásně zavařili konkurenci a v podstatě nám všem ,považuji za ubohost,která bohužel při smýšlení českého občanstva nemá adekvátní reflexi,aspoň preference to nevyjadřují.Převládá krátkozrakoost nad pupulistickými ,lacinými sliby,kterými se P.drží nahoře.Vize odpovědnosti jako by byla někde v nedohlednu,ale následky přešlapují přede dveřmi a opatření je třeba dělat hned.Tak jak to má fundovaně připravené technokratická úřednická vláda.Už vidím jaké budou následovat obstrukce a jak bude Paroubek za přispění komunistů, ze sebe dělat,největšího lidumila a ochránce národa.Zároveň si lehce zajistí svůj post na špici a o to mu jde.Mladá generace by to neměla přehlédnout a uvědomit si to.

SOFIW 17.9.2009 13:51

Re: Úterní spasitelé.

R^R^

Tomáš kotouč 17.9.2009 12:55

najednou

Pane Křečku, to, že Poslanecká sněmovna, Senát a prezident odsouhlasili trvalou úpravu ústavy, která kdykoliv v budoucnu bude umožňovat předčasné rozpuštění poslanecké sněmovny je jedna věc. To že ČSSD až do úterý stále hlásala vůli po předčasných volbách a snahu toho dosáhnout použitím právě pomocí tohoto nového zákona s vědomím, že se dle Ústavního soudu bude jednat o zpětné použití zákona, coý ÚS napadl již jednou, a najednou otočila o 180 stupňů, je věc jiná. Ukazuje to jen, že rozhodujete bez důkladných analýz. A také to ukazuje, že současná ČSSD neumí být důvěryhodná. A "kecy" o zachránění republiky to si opravdu vy všichni z ČSSD nechte od cesty.

jaroušek 17.9.2009 12:54

Že tě to, Křečku,

nenapadlo dřív. Nemusel jsi v tom nechat vymáchat velkého Jyrku...;-P

Jiřina 17.9.2009 12:45

Zrada na voličích

Pane Křečku, uznávám Vaší snahu o vysvětlení, ale vysvětlujete situaci neobhajitelnou, na které máte svůj podíl již z hlediska vašeho právnického  vzdělání. Z nastalé situace je vidno, že pávníci z řad poslanců vystudovali v době totality, demokratické myšlení není jejich doménou. Schválením  " ústavního " zákona o rozpuštění sněmovny došlo ke zkrácení volebního období  všem poslancům, zástupcům lidu, které si lid do sněmovny zvolil na dobu 4 let. Volič byl podveden, rozhodlo se tak bez jeho souhlasu, totalitně! Tím, že  dosud nebyl schválen zákon o referendu, dává sněmovna jasně najevo, kdo je v zemi pánem. Odpovědnost  vůči voličům za nesplnění předvolebních slibů se dá takto lehce odůvodnit zkráceným volebním obdobím . . . !!

luboš 17.9.2009 12:17

pane Křečku,

je mi to líto, ale ať napíšete cokoliv na politické téma, je to vždy hovadina. Navrhuji vám totéž, co poradili kdysi Haškovi ve Světě zvířat - když neví nic o žijícíchc zvířatech, ať si vymyslí nějaké nové . Zkuste to, tím nic nepokazíte....

Jiří 17.9.2009 12:12

Kdybych ... .

Kdybych měl dostatek financí tak nakoupím reklamní plochy a zveřejním toto heslo: " Nevolte pana Křečka!". Těch financí tolik nemám, takže tady teď jen písemně vykřikuji :" Lidé mějte rozum, myslete na Vaše vnuky a nedávejte ve volbách , ať už jsou kdykoliv, hlas takovým kandidátům jako je pan Křeček. ".

Milada Střítezská 17.9.2009 12:17

Re: Kdybych ... .

A dostatek financí, Jiří, to je nějaká půl miliarda, za kterou jsme se dozvěděli, že soc.dem chce kvalitní vzdělání pro psy;-DTedy já na těch bilboardech viděla hlavně psa...

Tolik, věru nemá jen tak někdo. Ani ta jejich záhadná "veřejnost" ani záhadní "obyčejní občané" a další mýtické bytosti z fantazijního světa Jiřího Paroubka;-)

VL 17.9.2009 12:36

Re: Kdybych ... .

Taky jsem se divil, že u pořadu "Polepšovna mazlíčků" na Nově není před a po informace: "Tento pořad Vám přinesla ČSSD".;-D

Hop 17.9.2009 12:11

ČSSD lže nebo není kompetentní

Předposlední odstavec je pěkná lež. Jistě že se v pátek hlasovalo o něčem jiném než se mělo v úterý. Ale jednoznačně se v pátek hlasovalo o změně ústavy, aby se mohla v úterý sněmovna hlasováním rozpustit. Nebo nám tedy Křeček tvrdí, že v pátek se zrychleně (bez všech normálních parlamentních procedur) schvalovala změna ústavy, kterou za pár hodin schválil i senát, aby naši státotvorci z ČSSD opravili z dlouhodobého hlediska chybu v ústavě? Obojí mělo stejný účel.

Když schvalovali změnu v ústavě znali už rozhodnutí ústavního soudu! To už každému jen se selským rozumem muselo být zřejmé, že i tento postup by mohl být úspěšně napadnutelný. Už tehdy se mělo nejpozději říct je to riziko, jděme od toho! Navíc na možnost, že by tento způsob jak se dostat k předčasným volbám nemusel být OK se upozorňovalo i před rozhodnutím ÚS.

Jsou jenom dvě možnosti:

1. Buď ČSSD lže o důvodu proč nechce předčasné volby nebo 2. Nemá kompetentní vedení a poslance, kteří nedokáží domyslet důsledky svých rozhodnutí.

V obou případech je neplaťme ze svých daních a tedy je nevolme.

JardaB 17.9.2009 11:58

Á vlezprdelka

se musela ozvat.Chce zase volitelné místo na kandidátce.

andyv 17.9.2009 11:56

Pane Křečku,

je Vaším velkým neštěstím, že patrně vlivem sklerotizace mozkových cév jste úplně zapomněl, že prvotním impulsem k nastartování dnešního stavu byl úspěšný pokus Vašeho bratra předsedy o podražení vlády p. Topolánka (a s úsměvem stále před sebou vidím jeho vyjevený pohled, když se to povedlo, z čehož jednoznačně vyplývalo, že nemá absolutně žádnou koncepci, co dál, o vytvoření alternativní vlády ani nemluvě...). Ale abych se vrátil k meritu věci - KDE BYLI TI VAŠI PRÁVNÍ GÉNIOVÉ (kteří Vám teď sdělili, že může být napadnuta i změna Ústavy o rozpuštění sněmovny) v době kdy si bratr Paroubek vydupal jednorázový zákon o předčasných volbách??? Docela rád bych se dočkal nějaké odpovědi, ale pochybuji, že čtete diskuze pod svými neuváženými výkřiky...

Historik 17.9.2009 11:47

Ústavnímu soudu naprosto nepřísluší hodnotit ÚSTAVNÍ zákony,

které jsou součástí Ústavy. Zejména za situace, kdy už existoval precedent z r. 1998.

andyv 17.9.2009 11:57

Re: Ústavnímu soudu naprosto nepřísluší hodnotit ÚSTAVNÍ zákony,

Pokud se pamatuji, tak u nás precedentní právo neplatí.... Chtělo by to asi upevnit právní vzdělání...

Historik 17.9.2009 12:07

Re: Ústavnímu soudu naprosto nepřísluší hodnotit ÚSTAVNÍ zákony,

Já netvrdím že platí přímo, ale ve formě vzorových výkladů se uplatňuje. Ústavní soud se tak stává "typickým" českým soudem, nezávislým na všem, dokonce i na zákonech.

Ústavní soud svým nekonáním r. 1998 a konáním r. 2009 potvrdil mimo jiné nevypočitatelnost našeho právního systému, další tragický prvek současné situace naší "demokratické žvanírny" (tuto parafrázi na Hitlera jsem použil úmyslně, on ukázal, k čemu se dá takovýto stav zneužít).

Bubik 17.9.2009 12:10

Re: Ústavnímu soudu naprosto nepřísluší hodnotit ÚSTAVNÍ zákony,

jestli ono to nebude tím, že v roce 1998 nikdo stížnost k ÚS nepodal........;-D

andyv 17.9.2009 12:26

Re: Ústavnímu soudu naprosto nepřísluší hodnotit ÚSTAVNÍ zákony,

Hmmm, pokud myslíte judikáty, tak by mne zajímalo číslo toho, který pojednává o situaci z r. 1998 - ale to byl jen takový "rýpanec" - samozřejmě není a nemůže být, když nikdo nepodal stížnost, tudíž ÚS nemohl nic rozhodovat, neb, jak je všeobecně známo, sám, bez podání nemůže nic projednávat, že....

Milada Střítezská 17.9.2009 11:36

Kývací plyšový pes...

Pane Křečku, styďte se!

V zoufalé snaze jakkoli omluvit neomluvitelné jednání muže, který je dodnes více vekslákem a kolotočářem, než vzdělaným politikem dáváte všanc i poslední zbytky své (no...díky stížnostem na politické vězně dost destruované)morálky a vzdělanosti. Sociální demokracie byla stranou s tradicí a mohla navázat na jakési kořeny minulosti. Leč, dnes jsou sociální demokraté jen zhůvěřilým stádem kývačů, kteří nejsou osobnostmi a odkývají cokoli člověku, který je skutečně sociálním demokratem jen "z leknutí" jak zaznělo na Psu dnes v jiném článku a nikoli sociálním demokratem. Tím, že se jeho neetického a vpravdě naprosto veksláckého chování zastáváte, řadíte se k těm, kteří nejsou osobnostmi, necítí jakoukoli spojitost s vlastními kořeny a bližší, než voliči jsou jim ti, kdo zvou společnost na své bizardní "létající kačeři".

Nikdo v soc.dem dnes nedokáže být konstruktivním a silným oponentem všemocného předsedy, nikdo nenabízí alternativu k jeho humpolácky hnusnému jednání a v celé této straně není jediný skutečně statečný člověk, jemuž by šlo o vlastní prebendy méně, než o svědomí, hrdost a čest.

V tomto smyslu jste jen nevěrohodným kývačem a jedním z kývačů, stojících na hliněných nohou. Mohu být šťastná, že nejste můj otec, dědeček nebo strýc, protože se za vaše postoje (respektive o postojích ve vašem případě raději nemluvme)nemusím otevřeně stydět. Jinými slovy, slaboši, kteří nám vládnou by se měli zdržet alespoň psaní článků a věnovat se nadále jen svým prostatickým potížím a kývání. K tomu jste se dobrovolně rozhodli, to dělejte, protože to jediné umíte skutečně dobře.

A užívejte prebend...o to přece šlo, ne?;-)

Honza 17.9.2009 11:27

Vytváření prac.míst

Pane Křečku,díky vašemu Zákonu o vlastnictví bytů,jsou naše náklady na bydlení za deset let vyšší o částku 350000,kterou platíme do pokladny správce z nutnosti vést podvojné účetnictví,přestože nevytváříme žádný zisk.Tato částka by se víc uplatnila ve fondu oprav na vlastním objektu. 

Jerome 17.9.2009 11:43

Re: Vytváření prac.míst

Je to ještě horší. Výbor SVBJ ani  "valná hromada" všech vlastníků nemají vůbec žádnou pravomoc v případě porušování Stanov, ani žádnou možnost jak donutit vlastníky plnit své povinnosti. Ten zákon je stejným zmetkem jako mnohé z těch za kterými stojí inteligence právníků typu JUDr Křeček..... Ostatně jeho argumentace o rozvážném kroku pana předsedy má jednu vadu. Kde byla rozvážnost dny a týdny předem?  Jako zloděj, který krade auto se zdůvodněním ochrany případného kupce před skrytými vadami...

MGM 17.9.2009 11:24

Na jednu stranu však musím ocenit schopnost pana Křečka

zápasit i v takových disciplínách, jako je anální alpinismus. Tak rychle a tak vysoko snad zatím žádný jiný představitel strany nevystoupal. Je to jistě příklad hodný následování ostatními straníky a skalními voliči.

milan007 17.9.2009 11:22

to snad ne :-)

na jaře jste svrhli vládu a jste nepřipraveni uspořádat nové volby ?? Vám by měl někdo svěřit řízení státu ?? V teorii řízení se takovým rozhodnutím , které předvádíte říká "rozhodování z úleku " . Vy nejste schopni řídit ani úschovnu jízdních kol :-P

chv 17.9.2009 11:02

Křečku, tyhle plky Vám věřím asi stejně, jako to, že Vám

jde o blaho nájemníků všeho druhu, rasy a vyznání.

Ludva 17.9.2009 11:02

Škoda, že jste na to nepřišli dříve

Aspoň před tou taškařicí s bleskovou změnou ústvy.

Palava 17.9.2009 10:59

soudruhu křečku

vždyť je nad slunce jasné , že nejvyšším zájmem lidu bylo , je a bude Vaše obětování se národu a této zemi za plat a konexe poslance parlamentu ČR . Tak proč tolik keců .

Cricket 17.9.2009 10:56

Křečku, Křečku, Křečku

Přised jste si vlečku ... Proboha snad jedině otřískaný advokát plechového žaludku se spachovadlem u ucha si dovolí Paroubko secdemácký chytroveletoč ještě vážně obhajovat. Také díky vám nyní již i v ČR rostou banány (dle EU ovšem správně zakřivené). Bohužel jako v každé banánové republice zde začaly i dozrávat.

Obyčejný student 17.9.2009 10:52

K čertu s vámi, pane Křečku...

... i s celou tou socialistickou bandou. Na to, co v té politice předvádíte, se už nemůže dívat ani značně otrlý člověk. ;-€

R. 17.9.2009 10:34

Vazme si soudruha Krecka

Jako krystalicky jasneho prikladu uvazovani uvnitr KSCSSD. Kdysi jsme mivali v Praze krasny zbyk defenestraci, je nejvyssi cas jej obnovit!

a 17.9.2009 10:31

CIA

Paragrafy možná znáte, ale situace se vyvíjí rychleji, než stačíte psát. Pravým důvodem otočky Vašeho guru jsou američtí špióni v žoldu CIA, ODS a ÚS,  jak vyšlo najevo před chvílí. Ostatně s tou retroaktivitou to je taky dost vachrlatá logická konstrukce, nemyslíte?

hunebelle 17.9.2009 10:11

stoka

Lidem vašeho ražení není stydno.Takový člověk je prostě darebák.