29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 3.1.2011 12:07

Exodus "vědců" se doufám konat nebude

Vynalézání a inženýrství a technické schopnosti jsou základem pokroku i pro další sféry společnosti. Slyšel jsem že odcházejí jen ti, kteří jsou duchovně silně motivováni a ve svém oboru si absolutně věří. Tuším, že by se naši vědci mohli zaměřit na fenomén "recyklace" všeho druhu. Materiální a energetické zdroje budou docházet. Jsou také členy obce vědecké v EU!!! Také by se měli více prezentovat v českých médiích namísto nějakých pomíjivých stupidit,  která jsou médii veřejnosti prezentována.

R. Kříž 3.1.2011 7:45

jezkovyvoci... uz zase..

zlaty cesky rucicky (co neumi udelat ani kanal na silnici tak, aby si clovek neurazil kolo), zlaty cesky hlavicky (co akorat dokazou vymyslet, ze lze narvat hrebik misto vrutu)....

zadne ministerstvo... ale hnat bicem uredniky, politiky i vedce, z nichz obycejny smrtelnik nic nema...

O. Uživatel 3.1.2011 10:53

Uživatel požádal o vymazání
T. Pansky 3.1.2011 6:51

Rady vlády pro vývoj, výzkum a inovace je ze sve podstaty korupcni...

... organ: neni voleny, je zodpovedny pouze premierovi, a rozhoduje o obrovske sume penez.  Na strankach Psa uz bylo mnohokrat psano o naprosto nesmyslnych postupech teto rady, kdy penize na vedu jsou tunelovany a smerovany do soukromych firem.  Predstava, ze nekam naleju tuto kopici penez a zacnou okamzite padat vysledky, je naprosto scestna.  Veda potrebuje systematicke zazemi.  Akademie ved toto zazemi mela vybudovane, jenze to je systematickyt niceno.  Muze mi to nekdo vysvetlit?  Obe kdysi nejvetsi strany, ODS a CSSD, nebyly ochotne a schopne problem ceske vedy resit.  top0625top@hotmail.com

O. Kadlec 3.1.2011 20:49

Re: Rady vlády pro vývoj, výzkum a inovace je ze sve podstaty korupcni...

Vysvětlit to skutečně nemůže nikdo, ale mnohé z nás napadá že je to prosté: těm vlkům, co rvou AV, je všechno jedno. A obě dominantní politické strany mají dávno ochočené. Proto tyto strany nejsou ani ochotny ani schopny cokoli vyřešit. Teď se to rozebírání instituce poněkud zastavilo, protože vlci nevědí, co od nových politických subjektů čekat. Nejsou si jistí, zdali se jim další krok nevymstí.

Ještě to není zabitý, ale nedávná malá aféra na MŽP ukázala celému národu, že na nikoho v této zemi není spolehnutí. Slabost institucí je národní nemoc. Teď nic nehrozí, ale v kritických chvílích r. 1948 selhaly přece všechny státní i společenské instituce najednou. A za komunistů nebylo jinak: kapitulace v r. 1968 a zhroucení jejich pozic v R. 1989 byly provedeny hladce taky kvůli kompletnímu selhání všech institucí. A teď jsme po 20 letech zase tam kde jsme byli - zdravý rozum říká těm, kdo nejsou kompetentní, co je třeba dělat, ale všichni kompetentní se budou jen dívat a až bude po všem, tak řeknou že se nedalo nic dělat.