29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Odkouzlení Andreje Babiše

Už to tak bývá, že špatné zprávy nechodí jedna po druhé, nýbrž najednou. Naplno to teď pociťuje Andrej Babiš. Hned několik událostí v rychlém sledu připravilo jeho politický projekt ANO o spasitelský nimbus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Patta 6.2.2015 19:13

Skutečný kiks A. Babiše je

zde: http://sociologie.netstranky.cz/22-cast-dite-a-ministerstvo-strachu.html

O co se jedná? Pan A. Babiš jako ministr financí donutil ředitelku odboru Interní audit a inspekce MF ČR Ing. Lucii Veselou k podepsání dopisu, ve kterém účelově vydává ujištění pana ministra Babiše, že "materiál probere s kolegy" za dodnes nevypracované a neodeslané písemné stanovisko MF ČR k materiálu „Sociálně ekonomická hlediska podpory rodin“.

K. Janyška 4.2.2015 18:33

Od první chvíle vím, že politickou náplní ANO

jsou marmeládou plněné koblihy a obecná blbost lidí, kteří se domnívají, že koblihami lze řídit lidský svět... Dzp.

F. Žůrek 4.2.2015 17:42

Provádět v českém prostředí politiku?

Komunismus byl podvod na lidech. Dobře se měli pouze komunisté, ale to zase jen někteří, kteří v tom uměli chodit, jak se lidově říká. Schopný mladý člověk měl lepší šanci, když zavčasu odešel na Západ.

Nyní máme 25 let svobodu. Kdo na tom vydělal? Dobře připravení lidé, a to byli především ti lidé, kteří měli určité možnosti za minulého režimu, za komunismu. Jak můžeme vidět, tak třeba lidé z prognostického ústavu a pod.

A nyní k tomu A. Babišovi. Pro mne je příjemným překvapením. Hlásím se k lidovcům. On do nich či do nás nekope, jak je to u nás v Česku běžným zvykem. Ovšem ukazuje se, že  všude máme, a nejen v politice, převeliké množství podvodníků, které snadno neodhalíte. Je to obtížné rozpoznat, co se skrývá v určitém člověku. Např. Josef Lux ani nikdo jiný  neodhadli úmysly M. Kalouska. A nyní politická strana či hnutí ANO bylo založeno ad hoc, což je však obrovský kámen úrazu ve společenské či politické oblasti, to si přiznejme.

Jsme národ Švejků, jinak řečeno vychytralých lidí aneb dokonce přímo podvodníků či zlodějů. Nikde snad nenašel komunismus takovou oporu v lidech jako patrně u nás. Proč tomu tak je, nad tím nechci bádat, ale tak se mně to jeví, patrně střed Evropy nás tak nějak ovlivňuje a dlouhou dobu nás nikdo nechtěl brát vážně (např. viz Mnichov). Než takový národ dozraje, to je snad na dobu až sta let! - A zde je patrně ten hlavní problém. Zatím žijeme ve svobodě 25 let a i za to velký dík. Jak to však s námi vypadá, tak to ukazuje velice dobře námi zvolený současný pan prezident. Vydržať!

J. Urban 4.2.2015 14:47

S tou Adrianou to byla minelka od samého

začátku, její předvolební výkony byly velmi, velmi žalostné - ovšem kam čert nemůže, tam nastrčí babu - a že už i ti Schwarzenbergovi Pražané - to mne fakt zbavilo posledních ideálů o českém voliči :-(

K. Vyšata 4.2.2015 16:20

Re: S tou Adrianou to byla minelka od samého

Klídek, zatím se tam "plácá" pár dní a ani bůh nestvořil svět kvalitní za těch pár stvořitelkých výbuchů. Dodnes nad jeho výsledkem nekvalitní práce zoufají miliony.

Podívat se na situaci v Praze prizmatem minulých let zase nezmrvila ani setinku toho co v ní napáchala ODS, ČSSD a TOP09.

Z. Bureš 4.2.2015 14:29

Plně suhlasím s autorem - a dodávám:

Tak odpornou Kreaturu, "pyšnící" se komunistickou minulostí, práskačstvím a těžkým střetem zájmů, jako je Andrej Babiš - tak takovou Óbr-Kreaturou se nemůže "pochlubit" žádná země na světě !!!

K. Vyšata 4.2.2015 14:21

Nechci se rozepisovat o hloupé snaze

autora útočit na Babiše, protože zatím si vede dobře, obávaný střet zájmů se nepotvrdil a koalice podivuhodně dobře funguje. Zastavím se stručně jen u jednoho agumentu autora, objevil se jeden, politik ANO který je podezřelý z korupčního jednání. Teď by měl rozumný člověk zajásat, za rok a půl jen jeden? To je fantastické po nepřetržité řadě kauz co jsme prožívali dříve. No nejsou ti Babišovci skvělí?

J. Kavalír 4.2.2015 15:24

Re: Nechci se rozepisovat o hloupé snaze

Babiše jsem nevoli a volit nebudu, ale s vámi plně souhlasím. Ano existovalo před volbami pár měsíců a Babiš určitě nemohl znát všechny kandidáty do parlamentu. Jedna černá ovce po roce vládnutí je oproti všem minulým vládám v podstatě úspěch. Pokud vzniká podobné hnutí jako ANO, dá se předpokládat, že se na něj budou podobné typy vyžírků snažit nalepit a to jak na celostátní, tak i na komunální úrovni. Před předminulými komunálními volbami jsem de dostal na schůzi, kde se formovala skupinka lidí okolo bývalého starosty a hlavním problém měli s tím, zda kandidovat samostatně, nebo se nalepit na tehdy novou TOP 09, se kterou ale neměl nikdo z nich nic společného. Nakonec se ukézalo, že tento pašalik už má jiná skupinka a tak kandidovali (úspěšně) samostatně.

V. Halašta 4.2.2015 15:42

Re: Nechci se rozepisovat o hloupé snaze

Jak se má "potvrdit střet zájmů"? Ten se nemusí potvrzovat, ten tam je od prvopočátku jednoznačný a není vůbec podstatné, jestli někde někdo přizná, že státní zakázku dostala Babišova firma z protekce nebo že ten zákon byl sepsaný pro vyšší příjmy Babišovy fabriky.

K. Vyšata 4.2.2015 16:15

Re: Nechci se rozepisovat o hloupé snaze

Střet je výrazem pro nějaký proběhlý děj. Střet zájmů ve Vašem chápání bychom měli všichni, každý  z nás by chtěl vládnutí které by mu zajistilo splnění všech přání. No to kdyby znění věty bylo "zneužít střet zájmů" a následně děj prokázat by byla jiná káva. Podezíravost je taková morální havarie, bohužel neléčitelná.

M. Macháček 4.2.2015 23:03

Re: Nechci se rozepisovat o hloupé snaze

Ńechci Vám kazit iluze, ale kdo tady nedávno koupil nejvetší české noviny a vydavatele denního tisku. Nezamyslel jste se, proč se už neobjevují ty negativní informace proti panu  Babišovi, jeho straně i potažmo výsledkům vlády a samozřejmě  činnosti jeho firem. Panuje tu taková maloměštácká idyla jako vystřižená z Gogolova románu...

M. Hoblík 4.2.2015 11:11

Sytý hladovému nevěří.

A hladový uvěřil sytému. Měl někdo představu o Babišovi a politice? Máte představu, jak to chodí v jeho říši? Hloupý bohatému uvěří.

F. Doušek 4.2.2015 11:05

Je jen otázkou (krátkého) času, kdy se začne

drobit radniční koalice na libereckém magistrátu.

Primátor z ANO je nemastný neslaný, koaliční partner "vychcaný".

K. Janyška 4.2.2015 10:00

Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

jsou marmeládou plněné koblihy a obecná blbost lidí, kteří se domnívají, že koblihami lze řídit lidský svět... Dzp.

Š. Hašek 4.2.2015 10:13

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Babiš potřeboval/potřebuje zlepšit/zvýšit transfer státních/EU peněz do svých podniků. Čerpadla potřebují pohon. Je třeba čerpače přímo zaměstnat, co "voklikou"!

Nutno ale podotknout, že brilantně využil jednoduchosti voličů "určitého volebního spektra", lačnosti (Komárka aj.) po funkcích a i nerozhodnosti zbytku nesocialistických politiků/stran. Nepsáno dle pořadí důležitosti, zkráceno.

Pikantní jest ještě k tomu poslouchat pravdoláskové/antikorupční stesky/bajky o kmotrech a státní oligharchii.

J. Kratochvíl 4.2.2015 10:53

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Chcete snad popřít, že pravdoláskaři nemají pravdu o korupci, o kmotrech atd? Babiš má alespoň podniky na které je vidět a také je vidět na jejich dotace. Což se o mafiánech a jejich ukradených sto miliardách říci nedá, i kam tyto peníze zmizely. Babiš dává zaměstnání deseti tisícům občanů nejen u nás, ale i v Německu, kolik pracovních míst vytvořil Rittig nebo Janoušek, velcí "poradci" ODSáků.

M. Moravcová 4.2.2015 11:00

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

ale vždyŤ Babiš byl jedním z největších kmotrů (dnes už je oligarchou) - vyloboval si zákony pro své podnikání, aby získal  dotace na všechno jak od ČR tak od EU. Vždyť všichni zprofanoivaní kmotři byli jeho kamarádi. Kdo nechce nevidí a modlí se k němu.

K. Frauknecht 4.2.2015 11:17

Re: ???

Furt nevim o jaké korupci se mluví. Že si Rittig přirazil 0,17 Kč na jízdenku? Že má Nečasová spoustu drahých kabelek? K smíchu! To je jen "žrádlo" pro závistivý a duchem malý. Ale hlavně je to prima kouřová clona pro ty obrovský odklony financí (evropské dotace, zakázky bez výběru.....)!

R. Langer 4.2.2015 11:24

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Myslím, že si pletete příčinu s následkem...

Š. Hašek 4.2.2015 12:48

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Pane Kratochvíle,

k Vaší poslední větě. Domnívám se skromně, že úkolem politiků není vůbec primárně vytvářet pracovní místa, a už vůbec ne se chlubit, že v mých podnicích pracuje 258 uklízeček, třeba.

Ale každý tu politiku chápeme trochu jinak. Těžká diskuse, pokud volič si představuje, že "politik zaměstnává". No nic.

J. Kratochvíl 4.2.2015 17:57

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Dobře, říkejme tomu tak, že vládnoucí politici by měli vytvářet takové ekonomické podmínky, aby bylo co nejméně nezaměstnaných. Toto již není ani proti té vaší ideologii i když některým politikům to byla šuma fuk, hlavně, že se dovedli postarat sami o sebe a to patřičným způsobem.

K. Janyška 4.2.2015 18:32

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Babiš je tím nejhorším příkladem toho, co dnes tzv. ztělesňuje. Tedy korupčníka a pro mne i superzločince... Dzp.

B. Rybák 4.2.2015 21:02

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Korupce hospodářská není ani zdaleka naším největším problémem. Tím je korupce politická, která přichází z "Bruselu"(s vlastizrádnou pomocí EU-hujerů, a "máslo" na hlavě majících STB/KGBáků jako je např. Babiš).

V. Kain 4.2.2015 12:00

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Až mu začne hořet koudel,tak možná bude rozdávat svoje vodňanské kachny.Je dost občanů kteří mu tu jeho vyčůranost papají i navíjákem a on zatím v pohodě drancuje erár.

R. Langer 4.2.2015 15:32

Re: Od první chvíle vím, že politickopu náplní ANO

Asi tak...

Z. Švrček 4.2.2015 9:26

To je sice dobře napsáno,

avšak kdo chtěl, viděl již před dvěma lety, kdo nechce, či se bojí další ztráty nadějí,  neuvidí ani dnes.

P. Kmoníček 4.2.2015 9:08

Čeští voliči

se po dobách temna musí ještě několik generací učit volit.S tím se ,bohužel,nedá nic dělat.

J. Kratochvíl 4.2.2015 10:41

Re: Čeští voliči

To učení voličů si představujete asi tak, že měli volit zase Topolánka, Nečase, Kalouska,zloděje Klause, knížete atd? Voliči volili dobře,nic horšího než výše zmínění politici snad už ani nemůže být, výše zmíněné pány vyhnali od válu a jaká byla volba Babiše se teprve uvidí, jestli je horší než ODS nebo TOPka.

V. Heidlerová 4.2.2015 8:54

Co je na nečitelném sympatického

Panu Babišovi vůbec nerozumím, ne proto, že nemluví dost dobře česky. Pozitivního o něm mohu říci jen to, že se postavil proti bourání vesnic a města Jiřetín kvůli proražení limitů těžby. V Krušných horách by neměl padnout ani jeden dům - tento kraj potřebuje aspoň stoletý oddech od těžby, příroda potřebuje revitalizaci. Proboha, to nestačila zkušenost se zbouraným Mostem?. Současný režim je stejný jako vláda komunistů.

T. Kočí 4.2.2015 10:17

Re: Co je na nečitelném sympatického

Babiš v uhlí nejede (zatím).