26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Valenta 26.4.2010 7:06

Živá a mrtvá voda

Vážený pane,

u Vás to není diskuze,ale vážná diagnóza.Zajděte si s tím ať něco nezanedbáte.

P. Kozelský 26.4.2010 5:27

Živá a mrtvá voda

Není v ústavě a v listině lidských práv a svobod něco jako svoboda vyznání. Pokud je někdo přesvědčený komunista má na to právo. Vytahovat pořád tohoto bubáka z pytle a hovořit současně o demokracii je poněkud nepřesvědčivé. Je čas, aby za člověka začala hovořit jeho současná práce dnešní činy. 

Stálé návraty do minulosti mají za cíl pouze vypořádání se s politickými protivníky, kteří jsou možná trochu schopnějsí než právě řvoucí konkurence (původně taky KSČ). Občan je znechucen těmito hrátkami. Jejich funkce je zabíjet, nikoliv hojit rány. Analogie s mrtvou vodou zcela zřejmá.

Udělejme čáru za minulostí a zkusme z této země opět udělat centrum Evropy, kulturní, národností, ekonomické  i lidské. To je to co potřebujeme, to je ta živá voda, která je v každém z nás a kterou by politici měli probouzet v každém občanu.

Proto apeluji na všechny běžte ke květnvým volbám a volte dle nejlepšího vědomí a svědomí.

T. Vodvářka 26.4.2010 6:13

Re: Živá a mrtvá voda

Komunismus, vážený kolego diskutující, je infekční nemoc. Koho jednou postihne, ten se jí už nezbaví, i když se poté léčí celý život. Ono je to totiž v podstatě velmi jednoduché. Lze ještě s jistou dávkou shovívavosti omluvit ty, kteří tam nalezli po II. sv. válce, ale těch už není mnoho. Zbytek - a to je třeba vědět - tam vstupoval vždy s vědomím nějaké prebendy, lepšího místa pro sebe případně své děti apod. Sám to jistě víte. No - a právě to bych nazval poruchou charakteru, která je doživotní. Oč lepší jsou ti lidé, kteří však dnes již nejsou tolik vidět, kteří odolali vábničce krysaře. Tito lidé byli i sociálnimí demokraty - Rudolf Battěk třeba. A tito lidé byli odstranění povýšenci typu náměstků Raj či tlustými a hloupými odborovými předáky.

Problém tlusté čáry za minulostí je složitý, nelze jej udělat bez toho, aby ta provinivší se strana uznala své chyby a to se vůbec nestalo. Takže i když se udělá, je to jen dočasně zklidněný vřed, který však jednou praskne s větší silou. Pokud vím, u nás zatím neproběhl  proces vypořádání se s komunismem jako společenským zlem. Proto lidé volí KSČ protože jim nikdo neřekl, v čem byl tak zrůdný. Proto lidé volí ČSSD, protože nechtějí pracovat, aby se měli líp. Souhlasím jen s Vaší poslední větou.

J. Míchal 26.4.2010 8:37

Re: Živá a mrtvá voda

Velmi dobře napsáno. Díky.

V. Kain 26.4.2010 9:32

Re: Živá a mrtvá voda

Je také dobré si uvědomit,že tento prolhaný a lstivý darebák blokoval vznik nové vlády po dobu čtyř měsíců.Bude to neštěstí pro celou naši zem,pokud se tento skutečně nečestný člověk stane předsedou vlády.

M. Vondráček 26.4.2010 11:21

pokud

někdo bude vyznávat přžesvědčení, že je třeba pobít všechny s příjmením Kozelský , má na to právo ??