30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Odchod z EU

Řekněme, že od 1. 1. 2016, tedy po 12 letech, vystoupíme z EU. Co se stane? Poznáme to vůbec nějak, nebo se pro nás vůbec nic nezmění? Je možné, že se staneme druhým Švýcarskem a naše ekonomika odchodem z EU ještě posílí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 5.10.2015 9:28

U toho Jetmara je ona Werichova otázka,

z blbosti či za peníze, zcela na místě.

P. Zeman 5.10.2015 9:21

Re: Je to jen otázka času.

Přesně tak!

L. Bouše 5.10.2015 9:15

Re: Je to jen otázka času.

Naše vystoupení z EU by celý proces eroze této eurosocialistické totalitářské struktury jenom urychlil. Ještě pár milionů černých ekonomických přivandrovalců, jak nám plánují dodat USA a jejich prostitutka Merkelová, a rozpad je jen otázkou času, aniž bychom museli podávat "odhlášku".

K. Frauknecht 5.10.2015 8:54

Je to jen otázka času.

Britové budou hlasovat příští rok, Finům chybí necelých 5 tis. hlasů pod petici o referendu....

Jednotná Evropa je správnou cestou, jenže socialismus zaváděný v EU vládnoucími neomarxisty cestu prodlouží o několik let. Bohužel svůj podíl na procesu máme i my, volbou naší socanské reprezentace!!!

P. Zinga 5.10.2015 8:39

Co je levnější?

Zůstat v EU a živit desetisice migrantů či ušetřenými penězi na migranty eliminovat eventuální ztráty z odchodu? Ví vůbec někdo, kolik bychom měli k dispozici, kdybychom nemuseli živit tzv. lidskoprávní neziskovky a konečně mohli s Cikány jednat bez falešné "korektní" politiky?

L. Bouše 5.10.2015 8:38

Autor přehlédl to nejdůležitější !!!

Možná jsem nečetl pozorně, ale shledávám, že autor článku přehlédl tu nejdůležitější výhodu, nad níž už žádná nestojí : SVOBODA !!!

Národní a státní svoboda je přece tou nejcennější devízou, kterou může národní stát nakládat, nebo snad ne ?

Ale je pravdou, že kritikům záměru odstoupit od Lisabonské smlouvy, resp. si vyjednat speciální režim, o nějaké svobody vůbec nejde, ale přesně naopak jim jde o novou nastupující totalitu. Jde o šílené lidi s klasickým bolševickým myšlením, kterým eurosocialistická EU náramně vyhovuje.

J. Žitný 5.10.2015 8:09

Re: Souhlas

Pesne takove 'inteligentni' vykriky jsem mel na mysli, kdyz jsem nize psal o tom, ze i 'mentalne a vzdelanostne' Cesko NIKDY nebude na urovni Svycarska.

J. Žitný 5.10.2015 8:07

Re: No a co potom?

'Klaus mel naprostou pravdu vzdy a ve vsem......' Diky, to mi staci, to asi vypovida o vsem. Takhle proste 'zapadni' clovek nemuze uvazovat.......zbozstovani si 'vudcu' a jejich schopnosti patri na Vychod, do Ruska, Asie a predtim do Byzance.

NATO byla akce V. Havla, Klaus nastesti nemel dostatek sil vstup prekazit, v te dobe byl v ramci opozicni smlouvy predesedou parlamentu.

P. Lenc 5.10.2015 8:01

Re: No a co potom?

Zajímavé.Hlavně ten  váš"sen Klause", který naprosto přesně varoval  a také měl naprostou pravdu ve všem , co o EU řekl a snažil se prosadit. A ať vzpomínám jak chci, tak nikdy mimo obhajobu svobodných obchodních styků s Ruskem neřekl půl slova o nějakém politickém zbližování.Naopak,svobodu ČR vždy viděl v NATO.Dál se pane Žitný vezte na protiklausovské vlně pražských kavárníků a čekých prestitutů.

J. Babička 5.10.2015 7:22

Re: Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

Jenže kdo do evropského parlamentu volí levičáky? Právě ti co si tak stěžují.  Lidé sice na ně nadávají, ale v čechách pravicový nebo konservativní politik nemá naději na zvoleni do evropského parlamentu a ve většině ostatních zemí také ne.

Ona Evropa různých států,znepřátelených a navzájey si podrážejících nohy, tady byla již 1000 let, takže to žádný nový nápad není.

Jak nesnáším Obamu, tak udělal dobře, že neposlal americká vojáky do pozemního boje proti IS, který by nemohli vyhrát.

Vztvořit Kurdistán? Jedině s Irácké a syrské části Turecko ani Irán se kurdského území nevzdá bez boje. A možná že by pomohlo, kdyby se PKK vzdala terorismu a marxismu a pár dalších malých straniček vzdali marxismu. Takto mají okolní země obavy se vzniku nestabilního levicového státu.

D. Nowodny 5.10.2015 6:17

Souhlas

EU RVHP nemá smysl ! Už jsme to zažili ! Kocourkovští v Bruselu na víc nemají ! OKNA EU zazdívají jedna radost !

S. Rehulka 5.10.2015 6:11

Re: Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

Odejít z EU, neznamená, vrhnout se do náruče Ruska a Číny. Zplat Pán Bůh, Česká republika je členem NATO a to je zárukou bezpečnosti země před Putinovým Ruskem. Bezpečné před Čínou, není ani to Rusko, nebo Austrálie. Základem celosvětové nejistoty je "žába na prameni" - tedy Barack Hussein Obama ! (proč , není třeba vysvětlovat, všichni, i ti Američané to vědi) Jako Australan si nedovoluji kritizovat EU, protože mé informace jsou z druhé ruky, i když důvěryhodné, tedy od rodiny a dobrých kamarádů v Č.R., ale veřejným faktem je, že současné vedení EU, je v rukách (bývalých ?) marxistů a maoistů, v současnosti neschopných byrokratů ! Stále ještě se v Evropě nenašli státníci, kteří by otevřeně čelili MUSLIMSKÉ invazi a udělali rázné opatření ! (Tím nemyslím "příděly" těch illegálů členským zemím EU. Až se uzdraví USA, věřím, že problem s ISIS bude "technicky" vyřešený a následující problemy s "imperátorem" Vladimírem také ! Hlavně napřed ten zasr... ISLAM ! (A poctivé utvoření Kurdistanu !)

J. Žitný 5.10.2015 5:28

No a co potom?

Cesko skutecne neni Svycarsko nebo Norsko.......navic o nem vetsina lidi mimo Evropu nikdy v zivote neslysela.....Cesko ma ekonomicky, zivotni urovni, mentalne, 'vzdelanostne' mnohem blize k Belorusku, Ukrajine nebo Armenii. Ke Svycarsku ANI NAHODOU. Oproti ceskym politickym 'vudcum' jsou ti 'bruselsti' vzorem etiky.

Navic se opravdu domnivam, ze by se ostatni clenske staty rozhodly odpadlika exemplarne 'potrestat' se vsemi negativnimi dusledky na ekonomiku a zivotni uroven, i na volny pohyb ceskych obyvatel a moznost prace v zahranici. To by byl jeste vetsi ficak nez po roce 1948, kdy Benes s Gottwaldem predali zemi Stalinovi.

Po vystoupeni z EU opravdu zbyva jen naruc batusky Putina, coz je vlhy sen Klause a vsech modrych a rudych komunistu.

I. Mertl 5.10.2015 2:00

Re: Řekl bych,

Okamura, Mach, Filip. Fiala asi ne. Vyberte si. S filipem či Okamurou budete mít za sebou Moskvu, s Machem Klause, Putina tedy asi taky. Bareš se asi přidá, neb bude vozit do Ruska paštiky a jiné. Prostě Schweiz! Dobrý?

J. Kanioková 5.10.2015 0:51

Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

„Odejít z EU a vrhnout se do náruče Ruska a Číny"... to je prostě jen a jen typické černobílé vidění - buď, a nebo - NIC mezi tím... Kritizuješ Obamu, jsi Putinofil. Kritizuješ EU, jsi komouš a stýská se ti po starých časech..

O hrůze po vystoupení z EU je zbytečné diskutovat, natož o katastrofě při nepřijetí Eura..

Jsou to prostě černobílé nesmysly a strašení fanatických eurohujerů..

F. Lesniak 5.10.2015 0:13

Řekl bych,

že to stojí zcela určitě za to. Uvidíme, která strana s tím přijde do voleb.