17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Odchod z EU

Řekněme, že od 1. 1. 2016, tedy po 12 letech, vystoupíme z EU. Co se stane? Poznáme to vůbec nějak, nebo se pro nás vůbec nic nezmění? Je možné, že se staneme druhým Švýcarskem a naše ekonomika odchodem z EU ještě posílí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 5.10.2015 8:01

Re: No a co potom?

Zajímavé.Hlavně ten  váš"sen Klause", který naprosto přesně varoval  a také měl naprostou pravdu ve všem , co o EU řekl a snažil se prosadit. A ať vzpomínám jak chci, tak nikdy mimo obhajobu svobodných obchodních styků s Ruskem neřekl půl slova o nějakém politickém zbližování.Naopak,svobodu ČR vždy viděl v NATO.Dál se pane Žitný vezte na protiklausovské vlně pražských kavárníků a čekých prestitutů.

J. Žitný 5.10.2015 8:07

Re: No a co potom?

'Klaus mel naprostou pravdu vzdy a ve vsem......' Diky, to mi staci, to asi vypovida o vsem. Takhle proste 'zapadni' clovek nemuze uvazovat.......zbozstovani si 'vudcu' a jejich schopnosti patri na Vychod, do Ruska, Asie a predtim do Byzance.

NATO byla akce V. Havla, Klaus nastesti nemel dostatek sil vstup prekazit, v te dobe byl v ramci opozicni smlouvy predesedou parlamentu.

M. Prokop 5.10.2015 9:32

Re: No a co potom?

Lžete dobře, ale máte smůlu, já si tu dobu pamatuji.

K. Frauknecht 5.10.2015 9:49

Re: No a co potom?

Pamatujou si to všichni, až na Žitnýho.

R. Langer 5.10.2015 11:07

Re: No a co potom?

Já také!

M. Prokop 5.10.2015 9:30

Re: No a co potom?

Názorná ukázka páně Havránkova článku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/glosa-zase-ti-odpudivi-cechacci-dmb-/p_spolecnost.aspx?c=A151001_234402_p_spolecnost_wag

Soudruh Žitný je zřetelně modrý komunista, ovšem s hvězdičkami.

:-P

J. Kanioková 5.10.2015 0:51

Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

„Odejít z EU a vrhnout se do náruče Ruska a Číny"... to je prostě jen a jen typické černobílé vidění - buď, a nebo - NIC mezi tím... Kritizuješ Obamu, jsi Putinofil. Kritizuješ EU, jsi komouš a stýská se ti po starých časech..

O hrůze po vystoupení z EU je zbytečné diskutovat, natož o katastrofě při nepřijetí Eura..

Jsou to prostě černobílé nesmysly a strašení fanatických eurohujerů..

S. Rehulka 5.10.2015 6:11

Re: Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

Odejít z EU, neznamená, vrhnout se do náruče Ruska a Číny. Zplat Pán Bůh, Česká republika je členem NATO a to je zárukou bezpečnosti země před Putinovým Ruskem. Bezpečné před Čínou, není ani to Rusko, nebo Austrálie. Základem celosvětové nejistoty je "žába na prameni" - tedy Barack Hussein Obama ! (proč , není třeba vysvětlovat, všichni, i ti Američané to vědi) Jako Australan si nedovoluji kritizovat EU, protože mé informace jsou z druhé ruky, i když důvěryhodné, tedy od rodiny a dobrých kamarádů v Č.R., ale veřejným faktem je, že současné vedení EU, je v rukách (bývalých ?) marxistů a maoistů, v současnosti neschopných byrokratů ! Stále ještě se v Evropě nenašli státníci, kteří by otevřeně čelili MUSLIMSKÉ invazi a udělali rázné opatření ! (Tím nemyslím "příděly" těch illegálů členským zemím EU. Až se uzdraví USA, věřím, že problem s ISIS bude "technicky" vyřešený a následující problemy s "imperátorem" Vladimírem také ! Hlavně napřed ten zasr... ISLAM ! (A poctivé utvoření Kurdistanu !)

J. Babička 5.10.2015 7:22

Re: Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

Jenže kdo do evropského parlamentu volí levičáky? Právě ti co si tak stěžují.  Lidé sice na ně nadávají, ale v čechách pravicový nebo konservativní politik nemá naději na zvoleni do evropského parlamentu a ve většině ostatních zemí také ne.

Ona Evropa různých států,znepřátelených a navzájey si podrážejících nohy, tady byla již 1000 let, takže to žádný nový nápad není.

Jak nesnáším Obamu, tak udělal dobře, že neposlal americká vojáky do pozemního boje proti IS, který by nemohli vyhrát.

Vztvořit Kurdistán? Jedině s Irácké a syrské části Turecko ani Irán se kurdského území nevzdá bez boje. A možná že by pomohlo, kdyby se PKK vzdala terorismu a marxismu a pár dalších malých straniček vzdali marxismu. Takto mají okolní země obavy se vzniku nestabilního levicového státu.

J. Kanioková 5.10.2015 17:53

Pane Řehulko,

mám Vaše příspěvky ráda, dokonce mám uložený článek s Vámi v PL, ale vadí mi Vaše krajní poloha vůči Rusku. Jsem ekonom tělem i duší, pravičák až běda, ale zároveň se snažím o co největší objektivitu.

Kdybych se měla nechat řídit nenávistí za r. 68, bylo by to špatně, naprosto. Byl to šílený zážitek, a možná i díky tomu mám postižené dítě. Přesto umím soudně uvažovat, že každá událost má naprosto nezaměnitelné souvislosti v daném čase. Proto nesrovnávám, že něco tehdy a dnes je či může být stejné.

Možná máte pocit, že Rusko příliš hájím. Není to pravda, jen nesnáším zdejší evropské trendy - manipulovat nás. A to především proto, že máme tak obrovské a citlivé zkušenosti s tímto z předchozího režimu. Jsem chartistka a dlouho jsem přepisovala různé informační články pro rozšiřování mezi lidi. Od té doby bytostně nesnáším jednostranné texty, soudy, názory.

Vy tady nejste a možná nemáte takový přehled, čím nás naše i mnohá západní média krmí. Je to hnus! Jednostranná černobílá manipulace, odporná, hnusná, smrdící snahou nás někam tlačit, mít moc nad naším smýšlením. Brr.. Právě proto mě to nutí šmejdit, a i když s jazyky mám problém, překladač pomáhá, takže čtu kdeco ze všech možných úhlů.. A nečtu jen články, ale především diskuze pod nimi, z těch se dá, poměrně dost dobře, poznat, jak dalece článek odpovídá pravdě. Času mám hafo.. Tohle právě je mé největší zklamání po Sametu, že Západ, ke kterému jsem vzhlížela s obrovskými nadějemi, že není oproti tomu, co jsme předtím zažili, v podstatě až tak jiný, lepší. Bohužel. A "imperiální" choutky má kdekdo. A hlavně ten "export demokracie", který tak rozvrátil BV a přilehlé oblasti, ten se fakt obrátil proti nám. A když např. vidím McCaina, je mi fakt šoufl..

R. Morava 5.10.2015 11:41

Re: Nejvíc ze všeho jsem alergická na -

Máte pravdu svět není černobílý. Přesto je u nás podobně jako na Ukrajině dost lidí kteří nechápou že špatně je jak dnešní EU (a že před 20 let byla EU OK) tak Rusko. Bohužel občan má tendence právě k tomu černobílému vidění. Právě na tom troskotá současná EU. Pomáhat světu je dobře ale přestěhovat arabský svět a celou Afriku do EU nelze, je to špatně. Pro Němce je pak složité pochopit, že fašismus je špatně, komunismus je špatně a neomarxismus je taky špatně, ale pomáhat bližnímu je dobře. Ve skutečnosti poznat dobro až tak složité není jenomže většina lidí má zatemnělý mozek ideologiemi. Bohužel snad 50% lidí u nás nadává že cinkali klíčemi, ale zapomíná, že demokracie přece jen může fungovat líp než komunismus, pokud se budeme bránit před darebáky a pochybnými ideologiemi (třeba I odchodem z EU)

J. Kanioková 5.10.2015 17:29

No... demokracie (my všichni) má obrovský problém,

a to voličská základna..

Ať se nám to líbí či ne, je nutno si přiznat, že většina lidí tíhne doleva. Že nejspíš tak 80 % lidí (byť se mnozí zaklínají pravičáctvím) preferuje "sociálno". To je naprosto zaklínací mantra..

A v tom je maxi průšvih, většina bude vždycky naštvaná, protože jim nedochází, že stát nemá šanci uspokojivě řešit OBĚ varianty - Dobré podmínky pro podnikání, a Sociální štědrost.

F. Lesniak 5.10.2015 0:13

Řekl bych,

že to stojí zcela určitě za to. Uvidíme, která strana s tím přijde do voleb.

I. Mertl 5.10.2015 2:00

Re: Řekl bych,

Okamura, Mach, Filip. Fiala asi ne. Vyberte si. S filipem či Okamurou budete mít za sebou Moskvu, s Machem Klause, Putina tedy asi taky. Bareš se asi přidá, neb bude vozit do Ruska paštiky a jiné. Prostě Schweiz! Dobrý?

M. Prokop 5.10.2015 9:33

Re: Řekl bych,

Mach a Klaus moc nespolupracují, bohužel ani Mach a Fiala.

Tak beru Macha.

V. Říha 5.10.2015 15:03

Re: Řekl bych,

Uvidíme, kdo se seriózně chopí výzvy k akci - Okamura, Konvička a podobní celou záležitost jenom diskreditují.