6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Odchod ministra problémy nevyřeší...

„Komunikace není ideální, je potřeba komunikovat jasně a zřetelně. Já to dělám, já nejsem ministr zdravotnictví,“ uvedl ve čtvrtek premiér Andrej Babiš (ANO). Má pravdu v tom, že v čele resortu zdravotnictví stojí někdo jiný – jeho kolega z hnutí ANO Adam Vojtěch. Je ale otázka, jak dlouho ještě bude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 24.8.2020 17:50

Naznačujete, že v bezprecendentně zadluženém celém Světě by měli hen ty Čehúni zůstat sedět v koutku? Čekám na Odpověď...;-DRv;-D

J. Kadeřábek 24.8.2020 14:41

...velmi daří bezprecedentně zadlužit hen tý Čehúny.;-D

J. Brunner 24.8.2020 13:59

R^

V. Čermák 24.8.2020 13:42

Byli to Voliči, kteří vynesli schopného velkopodnikatele do funkce Premiéra, kde se mu i celé vládě velmi daří....

V. Čermák 24.8.2020 13:39

K věci Nic, v Šišce Hic....

V. Čermák 24.8.2020 13:38

Tak pan politolog Jelínek odvolává ministra Vojtěcha prakticky od začátku Koronakrize. A pořád nic. No a že vyhlásil něco, co se později změnilo? Podstatné je, zda se to změnilo k dobrému, nebo špatnému. Zatím to vypadá, že k dobrému, či spíše k lepšímu. A měnit něco k lepšímu je v pořádku. To snad pochopí i Politolog...

P. Hatina 24.8.2020 12:06

Jak se říká v pointě mé oblíbené vulgární anekdoty, "tohle jsme si přece dohodli předem"..

Jasně že proti sobě stojí dva pohledy - epidemiologů kteří by preventivně požadovali maximální omezení a třeba napořád a proti němu požadavky jiných skupin, které požadují udržet uvolnění. Nikoliv tedy jen".. hudební a divadelní producenti, ale taky celé školství, že? :)))

A je tedy povinnosti politiků jednu z těch cest vybrat a tu pak udržovat. Nikoliv, tedy jako pan Vojtěch, měnit úřední rozhodnutí každý den..To si o ten případný vyhazov od svého šéfa, přímo koeduje,

M. Hoblík 24.8.2020 8:47

Lhát, zapírat, neodstoupit! Předseda vlády České republiky.

I. Pávek 24.8.2020 8:35

Přesně tak pane Vacku. V této době je jen dobře, že si epidemiologové u Babiše podávají dveře. V době války by to byli vojáci, v době sucha klimaťáci ... akorát nevím, proč si podávají dveře hudební a divadelní producenti. Maringotky si mohou pořídit vždy, vždyť taková Zagorová brala 600 000 už za Husáka. A Bohdalovou okradli na nějakých obrazech o 8 mega a pod mostem přesto nebydlí.

I. Mertl 24.8.2020 8:27

Ale, pane Jelínku, nebyla to Vaše strana, která toho movitého podvodníka do vlády a pak i do premiérského křesla vynesla? A dodnes se ho pevně drží jako oné pověstné košile? A problém s COVID-19 je jen to, co realitu špatné vlády korunuje.

D. Stys 24.8.2020 8:17

Ovšem ti odborníci si nejspíš snaží připravit dobrý bussiness. Patuji z jiné diskuze na idnes:

Mezitím vyšlo několik článků, které ukazují, že Covid19 se dá nejen promořit, ale dokonce že nás možná chrání t-buňky natrénované proti jiným koronavirům (rýmám, zvířecím koronavirům apod.). Populární shrnutí zde https://www.lidovky.cz/relax/veda/nova-studie-ukazuje-ze-lide-pravdepodobne-ve-vetsine-pripadu-ziskavaji-po-prodelani-covidu-imunitu.A200822_092908_ln_veda_ele . Krosreaktivita se nejspíš do nějaké míry týká i protilátkové imunity, což se projevuje nerovnoměrnostmi ve falešné pozitivitě v rámci populace (osobní sdělení Michael Fischer - DonauUNi Krems a Hermann Wolf - SFU Wien).

Dále sám vím o případech pozitivně testovaných bez příznaků, které jsou vysvětlitelné jedině falešnou pozitivitou testu PCR, protože jinak byly všechny důvody aby se nakazili i ostatní, kteří s nimi byli, například, 30 hodin v autobusu bez roušek. Pokud by falešná pozitivita testu PCR byla 5%, pak z 8000 testů vyjde 400 nakažených. Předevčírem byl černý den, 506 lidí při 8000 testech, no vidím to na falešnou pozitivitu k 6%.

Shrnuto: Covid 19 v podmínkách České republiky docela dobře nemusí být rozšířen tak, aby byl vůbec (pro epidemiologické účely) důvěryhodně testovatelný. Zastaví ho běžná slizniční a buněčná imunita a neprojeví se tvorbou specifických protilátek.

Výše zmíněný rakouský kolega MF - imunolog - tvrdí, že vakcína proti Covid19 nemůže být za tak krátkou dobu otestovaná a on se očkovat nenechá. Dále dokazuje, že očkovat starší lidi nemusí vést k vývoji protilátek (typická účinnost ve věkoivé skupině 80+ je 50%) a vedlejší účinky mohou průběh jen zhoršit. Pokud jde o konspirační teorie, to že jsme paranoidní ještě neznamná, že po nás nejdou. Do vývoje vakcín jde spousta peněz a někdo to musí zaplatit. Ještě, že se peníze dnes tisknou. Chudák Václav II. musel těžit stříbro a razit groše :-)

R. Vacek 24.8.2020 7:11

Epidemiologové radí taková opatření, která vedou k potlačení viru. Politik si z nich vybírá ta, která vyhovují voličům. Tak to bylo, je a bude.

A občan si sám volí, jestli poslechne epidemiology, nebo politiky. Taková návštěva TechtleMechtle jeho volbu ukazuje jasně.:-)

J. Pankovic 24.8.2020 6:03

Někdy jedna pořádná do čenichu pomůže víc, než tisíc hodin diskuze, protože na hrubý pytel... ;-)

J. Pankovic 24.8.2020 5:45

Ten Jelínek je ale chytrej. Nenarodil se náhodou taky v kině v zábradlí? Viacej takých politològov nàm treba!

Že vláda jedná chaoticky? Není to náhodou taky tím, že 3 odborníci mají asi 7 různých názorů??? :-);-O:-P

M. Šurgot 24.8.2020 3:20

Nejsem Babisuv fanousek a ani volic ANO. Nemam duvod polemizovat nad kritikou ministra zdravotnictvi a kritikou premiera.

Jen bych chtel podoknout, ze krome zvratu v nazorech a opatrenich vladnich politiku je tady velka rozdilnost v nazorech odborniku, za nez povazuji epidemiology a lekare.

Je pro mne zarazejici, ze navrhy epidemiologu jsou nekdy rozdilne, ze navrhy epidemiologu zpochybnuji lekari z jinych lekarskych odbornosti a to az do takove miry, ze nekteri vyzyvaji k bojkotu opatreni takrka od samotneho pocatku pandemie. Existuje i rozdil v nazorech lekaru, kteri jsou aktivnimi nebo byvalymi politiky.

Dalsim bodem pak je to, ze jini odbornici rikaji, tentokrat ti, kteri zakerny virus studuji, ze zatim neumi vysvetlit priciny rozdilne reakce na infikovani virusem u lidi z ruznych zemi a dokonce u lidi s ruznym “rasovym” puvodem.

Taky je odborniky rozdilne vysvetlovan momentalni nizky pocet tezkeho prubehu nakazy. Nekdo ma nazor, ze virus oslabil, jiny nazor rika, ze je to “diky” vysokemu poctu testovani.

A navic je nutno brat v potaz zpravy o nazorech odborniku ze zahranici, tedy z celeho sveta. Nazory odborniku ve svete jsou taky velmi rozdilne.

Da se rict, ze zatim v tom je obrovsky gulas, ktery je zrejme zpusobeny tim, ze je virus jednou velkou neznamou a ze se vzhledem k relativne kratkemu casu pusobeni viru v lidske populaci navic nevi, jake budou dlouhodobe dopady viru na lidske zdravi.

Takze souhlasim s tim, ze problemy nevyresi odchod ministra, jen si myslim, ze problemy nevyresi zadny ministr z zadne politicke strany. A to dokonce v zadne jine zemi.