6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Odcházení

Jako by se odcházení bývalých předsedů politických stran a následné založení jiného politického subjektu stalo jakýmsi osudem ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 16.10.2011 19:58

Vážený pane Křečku,

jste úplně vedle. Nechte bývalého vůdce Paroubka být. Všichni jste mu zobali z ruky, neb jste nebyli schopni přijít s něčím jiným, než s jeho hulvátským nadáváním všem schopným a pracovitým (na konci tedy i bohatším) lidem/občanům. Vždycky zobete a vychvalujete, a pak je vylučujete. Ani neznáte pasáže Ústavy ČR o výkonu poslaneckého mandátu.

To je vlastně Váš volební program po celých minulých dvacet let.

Nakonec i Váš poslanecký mandát je založen na naprosto ideologicky deformovaném vztahu majitel - nájemník. Nic jiného neovládáte. Pouze jste si spočítal, že drzých nájemníků bude více než majitelů (samozřejmě, že i mezi nimi jsou lumpové).

J. Kostrba 14.10.2011 13:39

Máte přímou vinu na dnešním stavu

O charakteru J.P. napsal levicový komentátor na NP:

"Jiří Paroubek je bezesporu politik kontroverzní, stal synonymem pro arogantní politický styl a bezbřehý pragmatismus. V minulosti se nechal slyšet, že ČSSD je na rozdíl od německé SPD stranou praxe, nikoli programu. Nyní koketování s ČSNS 2005 vysvětluje potřebou ideové politiky. Zajímavé: byly doby, kdy slovo „idealista“ vyslovoval skoro jako nadávku."

Takže takovýto člověk určoval obraz ČSSD v posledních volbách, který nakonec odradil mnoho možných voličů a v důsledku vedl k problémům, které tu řešíte. Za takovým vůdcem stálo skoro celé vedení strany.

Chce řešit dnešní stav společnosti radikálním říznutí do systému aniž byste se radikálně změnili sami? Nevěřím, že nechápete, kam jste to dopracovali. Jen místo toho, abyste napravili sami sebe, radikálně říznete s komunisty do nás.

Tak vám rozumím.

J. Slanina 14.10.2011 11:43

" Divíme-li se, proč má ČSSD v průzkumech předvolebních nálad jen 25 – 30 % možných voličů, a přitom proti vládním reformám je 80 % občanů, je jedna z možných odpovědí právě zde. "

Správně, soudruhu sysle. Odpověď je v této "galerii" sosáckých šibalů. Odpornější sestava se těžko najde:

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel,Vladimír Dryml, Jan Fencl, Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček, Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Jiří Paroubek, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, IvoSvoboda, Vladimír Šiša, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta,Karel Černý

J. Urban 14.10.2011 12:28

Re: " Divíme-li se, proč má ČSSD v průzkumech předvolebních nálad jen 25 – 30 % možných voličů, a přitom proti vládním reformám je 80 % občanů, je jedna z možných odpovědí právě zde. "

Nezapomněl jste na Tvrdíka, Březinu, Hulínského?

F. Doušek 14.10.2011 13:37

Re: " Divíme-li se, proč má ČSSD v průzkumech předvolebních nálad jen 25 – 30 % možných voličů, a přitom proti vládním reformám je 80 % občanů, je jedna z možných odpovědí právě zde. "

Celá členská základna se sem nevejde, pochopte.

J. Slanina 14.10.2011 11:38

"Ale co zbývá? Všechno, nebo nic? Odejít do opozice, když nemohu převzít celou politickou odpovědnost?!

Houby do opozice, do prrrdele, do prrrdele, soudruhu sysle.

J. Hejna 14.10.2011 9:11

Přiznávám,

že jsem neměl sílu to přečíst,

ale jsem zvědav, kdy bude autor názvu obviněn z poškození autorských práv jiného autora.

K. Janyška 14.10.2011 8:50

Lidé, soustředění v ČSSD, jsou neféroví a nečestní. V tom věc záleží.Ještě k nim patří Václav Havel. Ten také skučí od té doby, co už není prezidentem, že jím už není... Dzp.

J. Urban 14.10.2011 8:50

Odcházení Zemana a Paroubka

je i není srovnatelné. Zeman odcházel z čssd, aby se mohl stát nadstranickým presidentem - a kromě intermezza se "zemanovci"  - po delší odmlce - už se nijak jinak ke korytu nedrápal. Paroubek potřebuje zviditelnění, moc a s ní spojené prachy, chová se podle toho a nikdy se jinak chovat nebude. Ego mají obrovské oba, Paroubek přece jen asi vede, Zeman zase trochu vede v IQ.

J. Hejna 14.10.2011 9:15

Re: Odcházení Zemana a Paroubka

S IQ je to ošidné.

Mnohdy je zaměňováno za objem znalostí; jako"schopnost se přizpůsobit" je asi větší u toho druhého.

A. Reček 14.10.2011 8:11

Pokud ČSSD skutečně by překročila po volbách Rubikon

a dala se do otevřené vládní spolupráce s komunisty, dopadla by později podobně jako v Únoru ´48.  Myslím si, že socdem se nechce spálit opětovně.

J. Urban 14.10.2011 8:52

Re: Pokud ČSSD skutečně by překročila po volbách Rubikon

Lidi, kteří si ale toto ještě pamatují, už v čssd nejsou. Buď umřeli, nebo se jich socbolševici zbavili.

P. Čulík 14.10.2011 7:26

čistý příjem 25 000 dolarů ve třicátých letech,

myslí se samozřejmě ročně, byly úplně jiné peníze než dnes. Například Ford T stál ve dvacátých letech 300 dolarů. A americkou ekonomiku hlavně rozhýbala později válečná výroba..