2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Sladka 14.4.2010 17:50

Topolánka neporazila prostořekost

to si myslím i já. Jsem přesvědčena, že krajské volby jeho pádu dost napomohly. A le zároveň, jak se domnívám, lze konstatovat, že toho bylo daleko víc. A u různých voličů to bylo různé.

Například u mě to definitivně prohrál veletočem s Lisabonskou smlouvou.

V. Mlich 14.4.2010 17:33

Topolánke neporazila prostorekost

U mne ho porazilo to, že zapřel vlastní program a zbavil se Tlustého. I když jeho reformy taky nebyly nic moc, ale aspoň to byl správný směr.

Nečasovi fandím, ale své rozhodnutí nevolit nikdy více menší zlo kvůli němu měnit nebudu. Protože volit menší zlo je také cesta do pekel. Volit se musí srdcem, jen tak výsledek voleb bude odpovídat názorům lidí. I když současný nespravedlivý víceobvodový většinový systém s 5% sítem tomu dost brání.

J. Matlas 14.4.2010 21:37

Re: Topolánke neporazila prostorekost

Již jsem se uzdravili z volby srdcem. Konečně jsme si uvědomili v naší rodině, jak ty naše hlasy byly k ničemu, jak byly ztraceny. Nyní jsme se rozhodli, že budeme volit právě to menší zlo. A to tu stranu, která má páru ty nejhorší darebáky vytlačit z postů.

A. Reček 14.4.2010 10:58

Není to zcela přesné.

Paní autorka má dojem, že Nečasovi by se mohlo podařit přetvořit ODS v nějakou křesťansko-konservativní alternativu voličům, což se jemu nemůže zdařit. Tam převažují zcela liberální tendence s cílem uchopení moci a ponechání si ji.  A co se týče porážky ODS v krajských a senátních volbách, pak je pravdou to, že hlavní příčinou byla Julínkem prosazovaná zdravotní reforma. A ta nemohla být Julínkem veřejnosti průhledně vysvětlena, protože hlavní záměr reformy musel být utajen, totiž tam šlo o šikovnou obrovskou krádež.

Celá masa obyvatel si všimla hlavně zavedení poplatků, ale odborníci nepřehlédli skutečnost, že jádrem byl záměr privatizovat veřejnoprávní zdravotní pojištění.  V novém systému zdravotnictví by majitelé zdravotních pojišťoven měli zájem hlavně maximalizovat svůj zisk. A to mohlo být jen na úkor objemu hrazené zdravotní péče nebo na úkor cen za tuto péči hrazených nemocnicím a lékařům.  Lidi si všimli jak začala pracovat nová pojišťovna Agel, ovládaná majitelem železáren a několika nemocnic T.Chrenkem - kámošem M.Topolánka a začli na jeho praktiky poukazovat. Ovšem o tom i média mlčela. Slušně to zde popsal také pan Chládek  k jakým výsledkům by mohlo dojít. Proto také v parlamentu se proti tomu záměru postavili poslanci Hovorka a Carbol.

V. Linhart 14.4.2010 9:29

Výborně,paní Rakušanová!

Myslím si,že paní Rakušanová konečně dokázala příčinu prohry ODS v krajských volbách a to sociální neprůchodnost a nezkomunikovatelnost  zdravotní reformy ve vztahu k širší veřejnosti. Nejde doopravdy o těch 30,- kaček, ale o to,že veřejnost většinově nechápe,proč platit za zdravotní péči,když na ni máme povinné odvody.V důsledku pak celá ta slavná zdravotní reforma pana Julínka se smrskla pouze na toto,ale nejhorší ze všeho byla ukázka způsobu jednání stran vládní koalice,arogance,válcování a drcení silou.Pokud se naše společnost nemá propadnout do propasti vzájemných nenávistí,z které není návratu,tento styl prosazování vlastního ideologického dogmatu(protože dostatečně neobjasněného,nediskutovaného a tudíž možno chápati jej pouze IDEOLOGICKY) je z dlouhodobější perspektivy nepřijatelný v tom,o čem chci věřit,že je stále ještě demokratický stát.

K. Janyška 14.4.2010 9:01

Kajan

Od první chvíle, kdy Václav Klaus oznámil odchod z čela ODS, jsem podporoval Petra Nečase a hrozil jsem se z předsedování Mirka Topolánka !  Když byl zvolen, jako jediný v sále, ač jsem seděl 5 židlí vedle něho, jsem nepovstal a netleskal jsem ! Věděl jsem, že je zle ! A bylo ! Jsem opravdu rád, že je pryč ! Dzp.

K. Voráček 14.4.2010 17:59

Re: Kajan

Kajane, s Topolánkem jsem s vámi za jedno. Mě ale nesedí ani lidé, kteří chtějí dokazovat své schopnosti známkami na školním vysvědčení. Stejně tak nemám rád lidi označující absolventy MATFISu za neschopné počítat... Ach jo. 

J. Chládek 14.4.2010 7:06

Zkomunikovat zlodějinu?

Proboha paní autorko, co je to za slovní paskvil : "zkomunikovat reformu"? Jak lze zkomunikovat zlodějinu, jejíž náznak provedl politický podnikatel Bendl v Středočes. kraji, který prodával nemocnice jak housky na krámě. Jednu tuším za 7,5 mil. Kč a když se ho ptali v rozhovoru pro Lidové noviny proč tak málo, řekl, že už si to nepamatuje. Jak jde zkomunikovat "reforma" , když její autoři tvrdí, že na zdravotnictví jde málo peněz a chtějí zavést systém, kde soukromé pojišťovny ukrojí z peněz pacientů svými provozními náklady 30-40%(!) viz USA? Přičemž tamní veřejnoprávní pojišťovna starající se o staré lidi děti a nemajetné má náklady na provoz mezi 3-4% - to se dá těžko zkomunikovat. Bohužel pánům Šnajdrovi, Hroboňovi a Julínkovi nikdo z našich "inteligentních" novinářů nepoložil otázku, kde se ty chybějící peníze vezmou nebo resp. kdo je tam bude muset vložit. Museli by odpovědět, že pacienti, víte. Vzhledem k tomu, že dříve jmenovaní založili společnost pro zavedeníí Řízené zdravotní péče v ČR, je nasnadě, že pacienti v ČR by při jejich reformě a smůle při vážném onemocněním často slýchali větu:" bohužel pane, ale tuto léčbu vaše pojistka nezahrnuje". Hodně zdraví a co nejméně tržních prvků ve zdravotnictví přeji Vám i sobě.

J. Kočí 14.4.2010 7:57

Re: Zkomunikovat zlodějinu?

Ale vždyť jste si sám odpověděl. Reformu jste prostě nepochopil a proto řvete. Přiznám se, že jednotlivé kroky reformy, které probleskly, jsem měl problém domyslet. Ale když jsem se konečně dobral nějakého výsledku, musel jsem přiznat, že tomu nerozumím a že Julínek, to má dobře promyšlené. Základní problém Julínka i Topolánka byla komunikace. Proto byli tak snadným terčem, o čemž svědčí i Váš příspěvek.

M. Matoušek 14.4.2010 12:33

Re: Zkomunikovat zlodějinu?

Pokud měl Julínek něco dobře promyšlené,pak největší zlodějnu od dob prvních vln privatizací.Každý soukromý subjekt se vždy bude snažit o zisk do vlastní kapsy.A zdravotnictví,tam se točí stamiliardy.Proto snaha o privatizaci nemocnic a zdravotních pojišťoven.Zdravotnictví mělo ve své podstatě zůstat státní včetně výrobců léčiv a lékáren.Vůbec nepochopitelná je platba za položku na receptu.

V. Mlich 14.4.2010 16:54

Cokoliv je státní, nemůže fungovat

Viz školství, železnice.. Když něco u soukromé firmy stojí stovku, tak stát za to samé zaplatí 150, protože 1/3 jde na úplatky. A s tím se nedá dělat NIC, s cizími penězi se prosě takhle rozhazuje.

Zdravotnictví by mělo být plně soukromé, bez zásahu státu, maximálně nějaká kontrola (kvalifikace) jako je hygiena u restauraci. Konkurence by velmi rychle srazila ceny hluboko pod současné. Bohužel takové řešení je dnes politicky neprůchodné.

Ale současný nedostatek peněz se nějak řešit musí. Julínek dělal, co mohl, ti, co přijdou po něm, z toho budou pár let žít, než to zas dovedou do kolapsu.

J. Chládek 16.4.2010 7:09

Re: Cokoliv je státní, nemůže fungovat

Tak teda vážený pane o konkurenci si ve zdravotnictví můžete nechat leda zdát, když dělají cenové kartely obchodní řetězce, tak konkurence ve zdravotnictví, která snižuje ceny je takový nonsens, že by to normální člověk  papíru nesvěřil. A pokud by to tak bylo, tak by nemocní občané ČR leželi v pankejtech u silnic a v nemocnicích by se léčili cizinci. Současný nedostatek peněz vzniká mj. také tím, že se ve zdravotnictví rozhazuje, že ho řídí lídé přímo napojení na medikální koncerny a ministerstvo zdravotnictví neplní svoji funkci(30 miliard zbatečně zaplacených za léky je vám málo?).Tak jako ostatně většina ministerstev v této banánové republice. Co se týče korupce, uváděné na začátku svalujete ji na stát (tj. zřejmě úředníky) a úplně pomíjíte roli druhé strany, tj. firem a politiků, kteří pro jejich chování vytvářejí prostředí. Přeji vám aby vám to jednoduché vidění světa hodně dlouho vydrželo a nemusel jste se nikdy léčit v privatizovaném zdravotnictví - tu větu kterou slýchávají nemocní ve státech s tržně řízeným zdravotnictvím  tak často si zapamatujte.

J. Bakulová 14.4.2010 4:08

řekla bych,

že ODS měla zhruba dvě možnosti: stát se stranou skutečně věrohodnou, bez "vlivných regionálních  politiků", nebo hrát tu hru dál, s někým, kdo má osobní neposkvrněný štít. Bossům se zřejmě Topolánkem manipulovalo čím dál hůř a tak zvolili Nečase. Třeba se ale ukáže, že to taky nebude snadná práce. Kéž by

S. Vaněček Šauerová 14.4.2010 0:25

Ach Bože, paní Rakušanová, mám Vás ráda, tohle se Vám ale opravdu moc nepovedlo.

Mirek Topolánek - přes mnohé vady - zůstává politickým vůdcem, který ODS za 8 let vyhrál sedmery volby, po prohraných sdružených volbách vyhrál také volby evropské a to drtivě. V r. 2006 pak získal takový volební výsledek, na jaký Václav Klaus nikdy nedosáhl. ODS po něm bude jednou prstíčkem hrabat. Pokud se týká Marka Dalíka, to je obehraná a trošku laciná píseň. Já bych se dnes velmi přiklonila k vyjádření Miloše Zemana. Cit. lidovky.cz : Marka Dalíka prý lídr SPOZ už tři roky neviděl, nicméně za nějakou

elementární Topolánkovu slabinu ho nepovažuje. "Já naprosto chápu Mirka

Topolánka, že tam potřeboval přítele, protože v politice, zejména ve

vrcholné politice, jste na té špičce zoufale sám." S takovými přáteli je

třeba se rozloučit, jen když jsou obviněni z nějakého trestného činu, řekl Zeman (lidovky.cz, 12.4.2010).Nevidím důvod, proč by to mělo být jinak. Protože si to přeje opozice nebo český bulvár ?

J. Matlas 14.4.2010 21:15

Re: Ach Bože, paní Rakušanová, mám Vás ráda, tohle se Vám ale opravdu moc nepovedlo.

Společnost, kde budou u hlavních pák lidé jako je buran Topolánek, mafián Langer, cynický "slušňák" a lhář Nečas a jiní modří, je hnusná společnost. V neposlední řadě také proto, že jsou v ní lidé jako vy, kteří ty zloděje volí. Vy a vám podobní nám sem volíte bandu, která dostrkala s pomocí velkých úplatků na hrad vůbec toho největšího zloděje a lháře. A to ještě máte navíc drzost brát si Boha nadarmo. Také vám nevěřím, že právě vy máte paní Rakušanovou ráda, to nejde k sobě, po tom, co jste napsala.

J. Chládek 16.4.2010 7:11

Re: Ach Bože, paní Rakušanová, mám Vás ráda, tohle se Vám ale opravdu moc nepovedlo.

Podepisuju v plném rozsahu a dík za pregnantní vyjádření i mých pocitů.

J. Matlas 14.4.2010 0:14

Je to tak,

ale navíc se ukázalo, že je ještě větší buran než bylo možno domyslet.