16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Čepek 25.11.2010 10:51

Re: Otázka pro pana Matějku

Pokud bych měl s Vámi polemizovat, musel bych se zeptat, ve kterém roce začal totální rozvrat naší společnosti. Napovím, byl to socialistický experiment nasoupený v roce 1948. Klausovy vlády musely řešit situaci, která byla zcela bezprecedentní a dnes je snadné mu vytýkat, co se nezdařilo. Ten podstatný krok od státem plně kontrolovaného hospodářství zvládnul (a asi si ještě pamatujete na zástupy zhrzených osmašedesátníků, kteří se jen jen tetelili, aby u nás konečně ten "jejich" socialismus dotáhli do vítězného cíle). Pro dnešek je ale důležité co následovalo. To na čem se podílely všechny vlády bylo nastartování nekontrolovatelného zadlužování. Víte kdo argumentoval tím, že porovnání s jinými zeměmi náš dluh ještě není tak vysoký, kdo hlásal, že zdroje jsou, kdo veřejně (nedávno v TV) prohlásil, že stát nemůže zbankrotovat, že je to nesmysl? Kde byli tehdy protestující odboráři? Drželi hubu a krok! Nečasova vláda je první, která se pokouší pád do propasti zpomalit a snad časem i zastavit. Včetně vymetení augiášova chléva předražených zakázek. Co dělají odboráři (dnes ruku v ruce s lékaři)? Řvou, že bude po jejich a že žádné jednání nepřichází do úvahy, pouze plnění jejich požadavků. Pravdu máte v tom, že nejtížeji to dopadne (jako vždycky v dějinách) na nejméně majetné. Státní bankrot by ale zase zapltili nejkrvavěji oni. Co byste radil Vy? Ještě si jednou nechat zahrát, protože on to někdo zaplatí? Co je cílem plánovaných odborářských dmonstrací? Svrhnout vládu, která našla odvahu se prožírání postavit? Ať to tedy řeknou jasně a nahlas!

J. Schwarz 25.11.2010 10:46

Re: nic proti

A je to "vláda" nebo zase v převážné většině státní zaměstnanec, kdo připravuje podklady pro veřejné zakázky, kriteria soutěží a pod? Nejsou to snad úředníci, státní nebo obecní, kdo připravuje veřejné investice, formuluje smlouvy a v neposlední řadě kontroluje soulad díla s kontraktem a vymáhá sankce, pokud vůbec nějaké ve smlouvách jsou? Tady by si  měli státní zaměstnanci uvědomit, že to jsou oni, kdo rozhazují desítky miliard které pak chybí i na jejich platy. A jsou to opět úředníci - státní zaměstnanci, kdo mnohokrát sabotuje zákon o přístupu k informacím, zatajuje a zpoplatňuje dokumentaci, popřípadě umožňuje zdůvodnit utajování "obchodním tajemstvím". Nic z toho, bez aktivní spoluúčasti státního aparátu, by sebepráskanější "kmotr" nedosáhl.

J. Bořický 25.11.2010 10:42

Re: Ano, pane Matějko

Možná,že jste se nevšiml,tak nenadávám.Pouze konstatuji fakt.Nemám ambice "zaplnit mezeru na trhu". Né každý se hodí do politiky,i když to teď jaksi neplatí.Ale každý by měl být natolik soudný ,aby posoudil jestli se hodí do politiky.A ta poslední  Vaše věta je opravdu úsměvná.Politik po zvolení je splachovací.Ta Vaše rada je opravdu "knížecí."

J. Kratochvíl 25.11.2010 10:36

Re: Otázka pro pana Matějku

Pane Čepek, zásadně odmítám tvrzení, že by  vlády ČSSD způsobily bezuzdné prožírání budoucnosti a důrazně proti tomuto tvrzení protestuji. Únik financí z rozpočtu za posledních dvacet let nebyl způsoben sociálními výdaji, ale hlavně špatným hospodařením se státním majetkem vlád pravice v čele V. Klausem a jeho ideologii.. Zásadně protestuji, aby díry v rozpočtu se ucpávali jenom na straně sociálních výdajů a další díry jako jsou předražené investice, korupce  apod. se neřešily. Vadí mi na vládách pravice jak zatočila se státním majetkem, který tady zůstal po komunistech, údajnou privatizací. Není možné z majetku, který měl hodnotu stovky miliard, aby  zůstal biliobnový dluh, na to můj rozum nestačí.  a toto svádět,že to bylo prožráno třeba nezaměstnanými nebo důchodci to je dost velká troufalost. Je potřeba vyjít do ulic a protestovat a je dobře, že to odbory organizují

A. Čepek 25.11.2010 10:25

Re: Jsem státní zaměstnanec

Slyšel jsem názor, že úspěch první republiky stál na zděděném spolehlivém rakouském úředníkovi ... a nejen na něm, těch profesí bychom mohli vyjmenovat více. Jak je to s těmi odboráři nám určitě vysvětlí pan Kratochvíl. Odborářskou taktiku si nyní osvojili i lékaři.

F. Eliáš 25.11.2010 10:19

Jsem státní zaměstnanec

Ale nejsem blbej. Důvody snížování mzdy jsou mi jasné. Nechápu trucování odborářů. Jsou skutečně tak tupí?

A. Čepek 25.11.2010 10:17

Re: Otázka pro pana Matějku

Já bych měl otázku na Vás pane Kratochvíle. Můžete mi prosím vysvětlit, jak to, že naši odboráři nikdy neprotestovali proti bezuzdnému prožírání budoucnosti našich socialistických vlád. Ano, nebyli to jen naši "socialisté", kdo si zvykli žít na dluh. Proč ale odboráři konají své masové protesty jen tehdy, když u moci není ČSSD? Předem Vám děkuji za jasnou a přímou odpověď.

R. Houška 25.11.2010 10:00

Re: Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

Počty státních zaměstnanců rostly zatím za každé vlády, to za prvé. Za druhé, první se z odborářů, jejichž počet a moc se na začátku 90 let blížil nule, podělal váš guru Václav Klaus, když ustoupil nezákonnému vydírání toho šmejda Duška. Tohoto úspěchu se chytla sorta nikdy nepracujících ex-bolševických papalášů, která s podporou ČSSD ovládla vedení odborů a od té doby vydírá koho může. A zaměstnanci, ti z toho mají naprosté ho..., ti jenom podléhají stádnímu efektu, když  vyrazí zadarmo, organizovaně do Prahy, kde pak 20 minut pískají na píšťalky a zbytek dne si nakupují dárky pro rodinu. Celé to divadlo neorganizují žádní zaměstnanci, ale královsky placení papaláši, kteří posléze končí na kandidátkách ČSSD do parlamentu.

Stačilo by, kdyby vláda proti nim postupovala podle zákona, ale po vzoru Václava Klause se doposud podělal každý další premiér. Petr Nečas má šanci s tím něco udělat, nebo se stát definitivně jenom billboardovým maskotem kmotrů.

J. Kratochvíl 25.11.2010 9:50

Otázka pro pana Matějku

Mohl byste mi navrhnout jinou metodu, jak se obout do politiků, když se údajně chovají všichni stejně, jiným způsobem než vyjít do ulic hlasitě demonstrovat  a stávkovat, když ani volby je nepřinutí jinému chování? Viz magistrát v Praze.

P. Bárta 25.11.2010 9:06

Re: Ano, pane Matějko

Co tak asi je možné udělat - když Vám nevyhovuje nabízený výběr, můžete popřemýšlet, jestli je lidí jako Vy více než jeden. A pokud dojdete k závěru, že je takových lidí hodně, nic Vám nebrání "zaplnit mezeru na trhu" - tedy kandidovat, založit si vlastní stranu, snažit se přesvědčit o tom, co je potřeba dělat a jak, ty kterým (jako vám) chybí ta "správná kandidátka". Přesvědčete ostatní, že Vy mezi ty "stejně nenažrané" nepatříte...

Tohle vám připadá jako moc práce s nejistým výsledkem? Tak můžete alespoň tlačit na toho, kdo byl zvolen (třebas i na toho z Vašeho pohledu "nejlepšího ze špatných"), ať dodržuje to, co slíbil - psát maily, dopisy, články do novin, atd atp může opravdu každý...

Jenže ono je to moc práce, a nadávat je jednodušší, že?

K. Janyška 25.11.2010 9:00

Re: Ano

Štěch je navíc bývalým komunistickým milicionářem ! Dzp.

K. Janyška 25.11.2010 8:59

Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

Odbory jsou pak zločinecké organizace zaměstnanců, založené za účelem neoprávněného zevzácnění práce a vybírání výpalného ! Proč jsou povoleny je nutno se zeptat zločinných socialistů a popletů z ostatních skupin občanstva ! Dzp.

J. Dvorská 25.11.2010 8:51

odbory

No to snad není možné, bývalí komunisti teď vedou odbory, vyzývají ke stávkám ! Chtěla bych slyšet jejich návrhy šetření , hlavně ať začnou u sebe, ať sdělí národu jejich vysoké platy . Sama jsem pracovala ve státní správě, tak vim, jaká je výkonnost, kolik je nadbvytečných  úředníků a jak se ždímá státní kasa.  Tak si státní zaměstnanci  a odboráři nehrajte na utiskované chudáky!!!

F. Doušek 25.11.2010 8:42

myslíte, že protestovat půjdou i tito lékaři,

pracující v otrokářských podmínkách?

http://www.novinky.cz/krimi/217780-vyvoleni-v-karlovarske-zachrance-dostavali-az-140-tisic-mesicne.html

D. Streit 25.11.2010 8:31

Ano

Nejhorší je, že nás ty odbory opravdu obkličují. Podivejme se na vedení Senátu (Štěch, Škromach...). A to Štěch má tu drzost nabízet, že bude prostředníkem mezi stávkujícími odbory (na jejichž stranu se přidal) a vládou.

http://streit.blog.idnes.cz/c/165184/Ceska-odborova-republika.html

T. Kočí 25.11.2010 7:56

Re: U mě se nedočkají

Souhlas.Zavadil navlékl rudou košili a Štěch předsedou senátu.Strašné.

B. Brousková 25.11.2010 7:54

Tržní chování

Když se vám někde něco nelíbí jděte jinam. To je přece základní zásada pravicovosti. Co je divného na tom, že to někdo vzal vážně? Každý se musí postarat především sám o sebe. Stát není chůva a ani dojná kráva.A  kdopak nám to tvrdil ? Solidarita je blbost a dovolávají se jí paraziti na systému a socky!  A najednou je všechno jinak? A proč?

F. Pavlis 25.11.2010 7:50

Re: nic proti

pokud je to jen zčásti tak jak říkáte, není naděje na změnu, protože na penězovody jsou napojené opravdu, ale opravdu všechny partaje. Odleva doprava. Snad jen chudák Špidla byl poněkud cudný, ale také ho mezi sebou neustáli. Nahradil si to v komisi Enormně Umanutých....

F. Pavlis 25.11.2010 7:45

Je to

poněkud tvrdá věta že " lidé jsou blbci, neschopní užívat vlastní rozum." Nicméně pan Tvrdík to řekl rovněž o voličích pomerančové barvy poněkud kulantněji. O těch ostatních nelze vždy povědět v jakých hranicích se rozum pohybuje. Jinak bychom tu nemohli mít tu "šlichtu", kterou tu máme...

J. Bořický 25.11.2010 7:27

Re: Ano, pane Matějko

Ano,máte pravdu,máme takové politiky,jaké jsme si zvolili.Problém je však v tom ,že není výběr.Všichni jsou stejní,pokud jde o nenažranost.Já vždy volil nejlepšího ze špatných.Co více lze dělat?

M. Hanko 25.11.2010 7:22

Re: nic proti

Nebo OK, klidně ať se to dělá souběžně. Snížit platy, proč ne, ale současně tvrdě dbát na efektivní zadávání zakázek. Jenže pokud je mi známo, tak postup je přesně opačný: šetří se docela bolestně všude možně, ale žádné opatření vedoucí k zásadnímu zefektivnění státních zakázek přijato nebylo, a nevím že by nějaké bylo nějak závazně v plánu...

Toto mi prostě leží v hlavě a brání mi to v kdovíjakém nadšení z metody šetření, kterou naše vláda zvolila.

P. Čech 25.11.2010 7:18

Re: Ano, pane Matějko

Co má být stávka si nejdříve někde přečtěte. Nepleťte si stávku s demonstrací.

M. Hanko 25.11.2010 7:17

nic proti

Nic proti snižování platů a šetření. ALE já stále vidím před očima jak rudý hadr částku 600 miliard ročně za státní zakázky, a kladu si otázku, kolik procent z těch zakázek asi bylo vyjednáno (mnohdy v důsledku korupce) dráž, než by býti mohlo...

Jde mi o to, že veškeré snižování platů kvůli kterému je taková mela by bylo ekvivalentní zadávání veřejných zakázek o cca 2,5% efektivněji... jde mi o to, zda to vláda nedělá trochu opačně. Zda by neměla zkusit ucpat tu nehoráznou díru způsobenou neefektivními zakázkami (ne že bych nějak věřil Amnesty International, ale kdosi od nich říkal minule v HydeParku, že by u nás zakázky mohly být v průměru až o 100% předražené!!! To odpovídá astronomickým 300 miliardám...) a až PAK případně šetřit na platech a stavbách dálnic atd.

P. Čech 25.11.2010 7:16

Re: Ano, pane Matějko

Kterých politiků? Těch, které mnoho z nás volilo, tedy se na tom podílíme měrou ne malou. Zejména se jedná o politiky ČSSD a ODS.O KSČM a SZ nemluvě.Dozajista se na tom podílíte i Vy, pokud jste byl volit.

M. Gavlák 25.11.2010 7:05

Ano, pane Matějko

chtějí pochopení a já je chápu. Co jiného je stávka, než šití do politiků, kteří umí vyhodit miliardy oknem, aby pak po řadových zaměstnancích stále žádali utahování opasků. Vypadá to, že politici (včetně vás) umí hlavně žvanit a nejrychleji se naučí jediné - hrabat pro sebe. Lekce jim neuškodí.

P. Čech 25.11.2010 6:56

Chtějí pochopení?

Nejen to, oni nás k němu dokonce "vyzývají". Místo toho, aby nás o něj prosili. Zde je jasně vidět jejich způsob myšlení a uvažování. Způsob naprosto stejný, jaký používali komunisté z KSČ. Stejný, jako např. na 1 máje, kdy UVKSČ vyzýval občany, aby vyzdobili svá okna, aby se někam dostavili a pod. Sami odboráři by měli bičem vypráskat své předáky z dobře placených míst. Pokud by tak učinili, zbylo by více peněz pro ně samotné. Takovýmto "vyzýváním veřejnosti si je tuto proti sobě popudí.

V. Batala 25.11.2010 6:33

U mě se nedočkají

Já to považuju za drzost největšího kalibru, tak pochopení těžko najdu!!!!!!