16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 25.11.2010 12:49

Re: Nikdo nechce snižovat platy

Tak to je.

J. Kulheim 25.11.2010 12:48

Re: Otázka pro pana Matějku

Pane Kratochvíle, ......Vadí mi na vládách pravice jak zatočila se státním majetkem, který tady zůstal po komunistech, údajnou privatizací....... Pokomustech tady nezůstalo vůbec nic. Oni nic nevybudovali. Oni ukradli movitý i nemovitý majetek v padesátých letech všem. Ukradli lidem nejen majetek , ale taky svobodu. Z lidí, kteří se dokázali živit sami udělali námezní dělníky. Tito lidé se tak, nádeníci chovají. Zdevastovali myšlení 3 generací lidí. Schopné lidi zavřeli a vypudili z ČSR.   To je práce, kterou odvedli.

Státní rozpočet zahrnuje příjmy z daní placených v průběhu roku. Tomu by měly odpovídat i výdaje. Příjmy se odhadují podstatně hůř než výdaje. Pokud považujete výsledky hospodaření vlády ČSSD, jako úspěchy, tak k tomu se nebudu vyjadřovat.   Její hospodaření nejlépe  ukazují rozpočtové výdaje. 

 Hospodaření státu  v některých letech. ---Např.

2006- Příjmy pl.- 884 mil.- sk.- 923 mil. bilance + 39 mil. Výdaje  pl.- 959 mil. sk 1021 mil. oproti plánovaným výdajů, + 62 mil, rozpočtový schodek  97 mil. --

Rok 2008- příjem- pl. 1036 mil. skut. 1064 mil. bilance + 28 mil. Výdaje - pl. 1107 mil, sk.1084 mil, rozp. schodek - 19 mil 

M. Hanko 25.11.2010 12:42

pan Kulheim

Abychom si rozumněli, já bych byl všemi deseti pro omezení státu. Státu by podle mého názoru měl zajišťovat určitě armádu, soudy, a pravděpodobně i policii. Školství a zdravotnictví a důchody by ale už IMHO měly být soukromé, a nepotřebné státní úřady by se měly zrušit.

Když si uvědomím, že na všech možných daních odvádím státu víc jak POLOVINU svého příjmu, tedy mohl bych mít prakticky DVOJNÁSOBNÝ příjem než mám teď a k tomu benzín za 10 Kč/litr - tak se mi otvírá kudla v kapse.

Ovšem smůla je, že v našem socialistickém evropském prostoru s tím lze asi jen velmi těžko něco dělat :/

P. Bárta 25.11.2010 12:42

Re: Ano, pane Matějko

citát:

"...že není výběr.Všichni jsou stejní,pokud jde o nenažranost..." Co je tohle jiného než nadávání?

Pokud nemáte ambice, opravdu Vám asi nezbývá nic jiného než volit nejméně špatné, a nadáváat. Každý se hodí do politiky - chce to jen chtít, problém je bohužel v tom, že ten, kdo se tam hodí lépe, tam obvykle nejde, protože obraz politiky je velmi špatný, a nikdo z těch skutečně čistých se nechce zašpinit.

Ok, možná je moje rada "knížecí" - ale aspoň (na rozdíl od oné nadávající většiny) se snažím s tím něco udělat, neskládám ruce do klína s prohlášením "nedá se nic dělat, všichni jsou to nenažraní šmejdi, kteří jsou po zvolení splachovací a nikdo s nimi nepohne".

Pokud si všichni řeknou, že s tím nemá smysl cokoliv zkoušet udělat, nevidím důvod, proč by se měli na takové hlupáky politici ohlížet. Každý národ má (v našm případě bohužel) přesně takové politiky, jaké si zalouží...

M. Hanko 25.11.2010 12:39

Re: Nikdo nechce snižovat platy

Jistě, souhlas! Rozhodně a jednoznačně jsem pro pružné mzdy, tj. pohyblivé oběma směry. Rigidnost mezd je pokud vím jeden z hlavních důvodů, proč se ekonomické krize tak natahují...

M. Hanko 25.11.2010 12:38

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Rozhodně ano! Je to politická korupce jak vyšitá. A je velice tristní, že ačkoliv to navrhli socani, které jsem já v životě nevolil, tak to podpořili i poslanci ODS, kterou jsem tehdy naopak volil...

J. Kulheim 25.11.2010 12:36

Re: Nikdo nechce snižovat platy

Ano, pokud je to pravda. I kdyby to pravda byla, tak by těch 300 miliard Kč mělo zůstat daňovým poplatníkům.  Plaťma služby, které potřebujeme nebo které si objednáme. Pokud se svižují platy ve výrobní sfíře, tak se úměrně musí snižovat platy i ve službách.

J. Kulheim 25.11.2010 12:32

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Nikde jsem nenapsal, že korupci nelze snížit. Ne ve všech západních státech je to stejné. Nejmenší korupce je pravděpodobně zatím v zemích jako Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Nizozemsko. Společným jmenovatelem těchto států je protestantizmus. Zakořeněná odpovědnost sám k sobě i ke svému okolí. Nejvštší korupce a benevolentní vnímání korupčního jednání je zemích tzv. východní Evropy. Společným jmenovatelem je budování socialismu a komunismu.

 Je taky otázka co si pod korupcí představujete. Pane M. Hanko, je zvyšování státních výdajů před volbami,  taky korupce?

M. Dvořáková 25.11.2010 12:26

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

pardon, vypadlo mi tam, čím míň peněz

M. Dvořáková 25.11.2010 12:25

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

spíš si myslím, že chtěl říct, čím peněz se bude přerozdělovat, tím líp

M. Hanko 25.11.2010 12:23

Re: Nikdo nechce snižovat platy

On se jim dokonce pokud vím ten plat ani o 10% nesníží, snižuje se přece objem mzdových prostředků a současně s tím se propouští. Takže ty platy by ani klesnout nemusely.

Mě spíš strašně štve, že se spolu s tím neřeší ty mnohem závažnější problémy, o kterých tu celou dobu mluvím. Jako pokud je fakt pravda, že tu každý rok vyhodíme 300 mld oknem v důsledku předražených státních zakázek, tak to mě teda žere. Uvědomují si tu vůbec všichni, že kdyby se to povedlo jen z poloviny zoptimalizovat, tak máme rázem přebytkový rozpočet?!

M. Moravcová 25.11.2010 12:21

Re: Tržní chování

Myslíte zdravotníky? Ano někteří možná odejdou, ale ne tisíce. Jednak to zase není tak jednoduché dělat hned na operačním  sále, jednak mají rodiny, příbuzné, školy, pohodlnost. Je na tom motivuje zejména ta masovost.

M. Moravcová 25.11.2010 12:19

Re: nic proti

Protože když to budou chtít zrušit, zase budou demonstrace, stávky, zase budou rudí odboráři řvát. Vždyť je to pořád dokola.

M. Hanko 25.11.2010 12:18

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Hm, dost možná, ovšem vy to porovnáváte s jakýmsi ideálním optimálním stavem "žádná korupce" a zkonstatujete že je nedosažitelný. Z toho ale přece nelze udělat závěr, že korupci nelze výrazně snížit, a státní zakázky zadávat výrazně optimálněji.

Že to jde je vidět na mnohých západních zemích, kde ta míra korupce skutečně je mnohem nižší, a efektivita státních zakázek je tedy vyšší.

P. Ryšavý 25.11.2010 12:11

Re: Otázka pro pana Matějku

Jenom slibují 13 důchody a sociální jistoty, však to Ti bohatí zaplatí... Bohatí nejsou tak bohatí jak si myslíte.

J. Kulheim 25.11.2010 12:11

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Korupce byla, je a bude. Je od doby vzniku usedláho zemědělství, vzniku vlůádních institucí a státních úředníků. Zlikvidovat se nedá. Je přímá úměra mezi množstvím přerozdělování státních nebo lépe řečeno cizích peněz. T.J. peněz, které neříkají dotyčné osobě, pane.

P. Ryšavý 25.11.2010 12:08

Re: Ano, pane Matějko

Na tom je legrační, že Ti politici kteří rozhazovali, tak Ti stávku podporují. Smutné je, že to velká většina lidí nevidí.

P. Ryšavý 25.11.2010 12:06

Nikdo nechce snižovat platy

Ano rozumím stávkujícím, taky bych nechtěl aby mi snížili plat, ale nesouhlasím s nimi. Mají jistotu zaměstnání větší než kdokoliv jiný a pokud se jim to nelíbí, ať jdou pracovat do soukromého sektoru. Jde jim o 10%, propuštěným, kteří nestávkovali však vzali 100%.

J. Štrobl 25.11.2010 11:33

Re: Jsem státní zaměstnanec

Odboráři nejsou tupí. Jsou to pouze další darebáci v žoldu ČSSD.

M. Hanko 25.11.2010 11:31

Re: nic proti

Přesně tak paní Dvořáková, podepisuji. Rozhodně zrušit přebytečné úřady a úředníky, a přesně jak píšete - zrušit je mohou jedině "ti nahoře", totiž politici. Proč to nedělají?

R. Houška 25.11.2010 11:25

Re: Otázka pro pana Matějku

Vážený pane, jsem dalek toho tvrdit, že Václav Klaus je ekonomický génius, který udělal všechno správně, ale můžete mi tedy vy vysvětlit, proč se v době, kdy vládla ČSSD, a byla to hodně dlouhá doba, nikdo alespoň nepokusil ty "privatizační zločiny" odhalit a potrestat? Proč ty socialistické vlády vytunelovaly IPB? Proč rozdaly veškeré surovinové zdroje(hlavně uhlí) za babku pochybným existencím, které už za vlád ODS tunelovaly banky, fondy a podniky, které řídily? Jak je možné, že jednu z největších těžebních společností získal do té doby nemajetný odborář? Jak je možné, že noví majitelé další těžařské společnosti mohli bance za úvěr ručit majetkem společnosti, na koupi které si půjčovali?

A jestli jste odborově organizován, doporučuji vám při nejbližší schůzi vyměnit ty parazity, kteří si na platech vyplatí přes polovinu toho, co od vás vyberou, a kteří končí jako senátoři za ČSSD.

S. Luňák 25.11.2010 11:23

Tuhle stávku rozhodně nepodporuji!

Protestovat či stávkovat proti snižování již tak velkého dluhu považuji za nehoráznou drzost ze strany státních odborů. V soukromé sféře se šetří kde se dá a nevidím jediný důvod nešetřit ve státním sektoru. Zhoršení kvality je nepravděpodobné a pokud k ní dojde, bude minimální, protože již dnes je hodně nízko.

A. Čepek 25.11.2010 11:19

Re: Jsem státní zaměstnanec

Jsem upřímně rád, že se alespoň v tomto shodneme.

J. Kratochvíl 25.11.2010 11:17

Re: Jsem státní zaměstnanec

Ano pane Čepek,z historie víme, že si Rakousko i první republika  svě státní úředníky vychovávala, museli splňovat odborné požadavky a také museli mít určité morálně volní vlastnosti, být bezúhoní. Nejlepší vysoká škola ve Francii s největší prestiží vychovává státní úředníky. Co dělaly naše polistopadové vlády, za celých dvacet let? Nebyl přijat ani to základní zákon o státní službě i když nám to připomíná i EU. Z chaosu tedy po vašem trhu nikdy nic dobrého nevzešlo, tak je to i v tpmto případě. Asi tento stav někomu moc a moc vyhovuje, zlodějúm a korupčníkům..

M. Dvořáková 25.11.2010 11:14

Re: nic proti

A co šetřit tak, že zeštíhlíme nebo zrušíme tu spoustu nadbytečných úřadů a úředníků? Jenže ryba smrdí od hlavy, takže začít by se muselo už od EU až na poslední obecní úřad.

M. Dvořáková 25.11.2010 11:09

Re: Stávka ve státním sektoru je organizovaným zločinem proti občanům státu a státu samotnému !

kandidují nejenom do parlamentu, viz Milan Štěch a senát

M. Hanko 25.11.2010 11:09

Re: Zaměstnanci veřejného sektoru

Jak že státní zaměstnanec sabotuje? Státní zaměstnanec může sabotovat vzhledem k veřejnosti - a to je samozřejmě špatně, a v tom případě má šéfa, a ten ho má vyhodit! Odmítá ho šéf vyhodit za zřejmé selhání? Pak šéf má zase šéfa, a ten to musí řešit! Odmítá to řešit? Pak má zase šéfa, a tak až k ministrovi!

Podle mého skromného názoru je to všechno primární odpovědnost politiků, kteří mají plná ústa boje s korupcí, ale skutek utek - protože oni si IMHO hrabou v první řadě, a proto mohou těžko důsledně chtít po svých podřízených aby nedělali totéž, když sami mají máslo na hlavě... POKUD by to tak nebylo, tak proč nefunguje ona metoda "zezdola přes šéfy nahoru, a pak zas dolů" kterou jsem popsal?

M. Dvořáková 25.11.2010 11:07

vše je relativní,

protože jsem bohužel momentálně tak blbě nemocná, že nemohu prakticky nic dělat, viděla jsem včera kousek detektivního seriálu. V něm pan Monk seděl na lavičce a sekýroval sběrače odhozených odpadků. Ten k němu přistoupil a pravil :" Vydělával jsem 200 000 ročně". Na otázku, proč už je nyní nevydělává, odpověděl:" Vzal jsem si týden volno." Moc bych státním zaměstnancům doporučovala tento úsek přehrávat, než vyrazí do ulic.

M. Hanko 25.11.2010 11:03

Re: nic proti

A oni nejsou nikomu zodpovědní? Oni nemají své šéfy? Pokud je to jak říkáte, pak řešením je okamžitě je vyrazit, a nikoliv snižovat jim platy o 10%...!

A pokud šéf nedokáže zjistit, že výběrová řízení která jeho podřízený vypisuje, jsou v hrubém nepořádku, pak je to samozřejmě také jeho selhání (šéfa), a tak až nahoru k ministrovi resp. primátorovi... Nebo snad ne?

J. Schwarz 25.11.2010 10:57

Zaměstnanci veřejného sektoru

rádi kritizují snižování svých platů - prý by vláda měla začít u zalepení děr v rozpočtu, hlavně pokud jde o předražené veřejné zakázky. A já se ptám - jak to ta "vláda" má dělat? Na to má přece státní zaměstnance, úředníky, státní zástupce, policajty!!! Titíž, co si stěžují na úspory ve svých platech totiž na svých místech nekonají nebo neumějí. Kdo připravuje podklady pro veřejné zakázky než úředníci. Jak je potom možné, že jsou šité na míru konkrétním podnikům, jak to, že si nikdo nevšimne chybějících sankcí ve smlouvě, nevšimne si otevřených dvířek k navýšení nákladů. Kdo jiný než obecní nebo státní zaměstnanec sabotuje zákon o přístupu k informacím, když se ohání "obchodním tajemstvím", popřípadě se snaží podklady nevydat nebo alespoň zpoplatnit. Závěrem - mnohý ze zaměstnanců státní správy by měl letět na dlažbu právě v důsledku současného stavu veřejných zakázek. Že stejní lidé ještě hrozí stávkami je prostě chucpe! Státní zastupitelství nekoná, šéfové oddělení kryjí své podřízené, policie "odkládá". A miliardy se točí, daňový poplatník platí, odborář píská a rozbíjí vstupní portál do ministerské budovy. Jeden by z toho blil, pane starosto!