5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 5.6.2010 12:48

Věřím,

že Pavel Bém prokáže svou prací v Poslanecké sněmovně, co v něm skutečně je. Jsem přesvědčený, že veškerá podezření byla v podstatě dílem politické konkurence a senzacechtivých médií. Pavel Bém, jako člověk s jasným politickým názorem /zejména vůči EU/ mnoha lidem překážel. Držím mu palce a těším se na jeho živá kultivovaná vystoupení ve sněmovně.

M. Bílý 6.6.2010 8:35

Re: Věřím, A já zas trochu pochybuji.

Jsem též příznivec ODS, jako Vy pane Matuško, ale v případě pana MUDr. Béma mám trochu pochybnosti o jeho kvalitách a možná i charakterových vlastnostech. Nejvíc mi vadily ty miliony vyhozené za "studie" o pořádání Olympiády v ČR a tedy hlavně v Praze. Podržení smíchovského starosty pana Jančíka, kterému v komunálních volbách občané Prahy 5 dali jasně najevo, že ho nechtějí je dosti zřetelným důkazem, že s MUDr. Bémem to není tak úplně v pořádku. Myslím si, že je to hlavně jeho vina, že ODS v Praze ztrácí pozici. A vypadá to, že v komunálních volbách bude potažena TOPkou. S tím Fejkem na pražského primátora je to od ní mistrný tah.

J. Matuška 6.6.2010 10:27

Re: Věřím, A já zas trochu pochybuji.

Vážený pane Bílý, je to snad až takový "vrtoch", že se snažím nepodléhat mediální masáži. Protože nemám dostatek relevantních informací /a kdo je má/, za svoje "úsudky" bych ruku do ohně nedal. Určitě jsem byl v té menšině lidí, kteří by pořádání Olympiády v ČR, někdy v budoucnosti, uvítali. Takže můj pohled na vyhozené peníze byl logicky trochu jiný. Starostu Jančíka beru v ochranu, protože změnu na Smíchově považuji snad i trochu za jeho zásluhu. Lidé s jeho netelevizním image to nemají lehké obecně. Navíc veškerá obvinění po vyšetření byla negativní. Podobně dopadá  Langer, kterého Rath ve své knize popsal skoro jako prototyp zločince. A protože lidé jsou médii a baviči /Bubílková, Kraus, aj./ přesvědčováni, že všichni politici jsou zkorumpovaní, hloupí, kradou, odnášejí to především ti spíše z toho pravého spektra, protože o těchto lidech se všeobecně soudí, že hájí zájmy těch bohatých, kteří si ty prachy také nakradli...

Role osobnosti v politice se ukázala přímo čítankově. Vulgarismy knížete jsou považované za něco milého, u Topolánka se jednalo o buranství a sprosťárnu. Ano, s tím Fejkem na pažského primátora je to mistrný tah.

Situace v ODS už řadu let dobrá není. Napsat o tom, bylo by to na divadelní hru. Jednu z hlavních rolí má Praha. Kauza Opencard není ukončena. Přesto primátor /pasoval se do role premiéra, který nemůže za ministra/, podle mého názoru zaspal. Konkurenční strany toho využily bohatě. Cyril Svoboda neváhal dokonce vsadit i svoje peníze, aby pomocí této kauzy se dostal do Poslanecké sněmovny.

Názory Béma na EU jsou identické s mými. Před lety jsem napsal glosu proti LS. Článek Béma, z kterého jsem tam citoval, jsem popsal jako manifest /Libertas/. Doufám, že

MUDr. Pavel Bém, některá svá pochybení ve sněmovně odpracuje.

M. Bílý 6.6.2010 11:26

Re: Věřím, A já zas trochu pochybuji.

Milý pane Matuško! Děkuji za Váše obsáhlé a hezky formulované stanovisko k mému diskuznímu příspěvku. Takže nyní jen krátce. Vě věci Opencardu jsme zřejmě oba shodného názoru. Je to mediálně zneužito. Proto jsem také o této věci nemluvil. Také se shodujeme v pohledu na paní Bubílkovou a na pana Krause. Už se na ně nedívám. U pana starosty Jančíka je mi jen divné, že je proti němu tak velký odpor v řadách voličů ODS. Mám na Praze 5 dceru, má k němu výhrady a taky kroužkovala proti němu. V čem se ovšem neshodnem je Olympiáda  v Praze. Nejenom proto, že sport přestal být sportem. S přáním hezkého dne a lepších (opravdu pravicových) časů, Bílý.

PS s těmi pravicovými časy nám to asi nevyjde, socialismus je mor a deprivantů přespříliš.