20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 22.11.2009 18:11

Re: Strejdo

Ona vlada USA odmitala vlade USA nekoho vydat?

Ivan 22.11.2009 19:20

Re: Strejdo

USA zásadně neuznávají mezinárodní soudní autority na svém území.  Není jediný důvod, proč by měla nějaká země vydávat své občany k soudu do USA.  Například pilota, který v Italii podlétával lanovku a zabil na dvě desítky lidí potrestali v USA tím, že dostal "důtku s výstrahou". Vydat ho italskému soudu samozřejmě odmítli. A tak jednají vždy.

USA a s nimi i NATO jsou v Afghanistánu okupanty a agresory. Afghánci je nakonec stejně vyženou, ale ostuda České republice zůstane.

Klokocka Bohumil 22.11.2009 19:30

Re: Strejdo

Ivane: Ostuda Ceske Republice nevadi. Vzdyt Ceska Republika je Ostuda Sama. Kdyby nebylo USA a jejiho presidenta Reagana jeste dnes by hrde ryli Cesi drzkou v zemi. Ze se "hrdi" Cesi nestydi rikat cinkani klicu revoluce.... a ty mas obavy aby nemela Ceska Republika ostudu tim, ze se sikovne vyhybaji bojum v Avghanistanu...Svejk se nikdy nestydel....;-D

Fafa 22.11.2009 20:59

Ivane

pokud by se jednalo o vlastni obcany, tak bych s Vami naprosto souhlasil. Afganska vlada ovsem odmitla vydat i obcany tretich zemi.

Jura Jurax 22.11.2009 11:57

Hm,

obrana vlasti - s 12 stíhačkami a 40 pomalými bitevníky, tankovou rotou, pár děly a lehkou pěchotou v síle 3 brigád ... v zemi, kde ctí mladíka bylo donedávna "mít modrou"  a mladá generace neví, kterou stranou samopal střílí bychom toho ubránili ... :-/

hlava22 22.11.2009 12:31

Re: Hm,

i ta stávající je zbytečným přepychem. Z historických souvislostí vyplývá, že naše ozbrojené síly se zmohly akorát ma zákrok proti vlastnímu obyvatelstvu ( neozbrojenému ).

Jura Jurax 22.11.2009 12:39

Re: Hm,

No, když armádu nepotřebujete a je, remcalové remcají. Když ji potřebujete a není, remcalové řvou - než chcípnou. Tož tak ...

hlava22 22.11.2009 12:53

Re: Hm,

a ještě lepší je, když armádu máte, potřebujete ji a ona zaleze.

strejda 22.11.2009 13:46

Re: Hm,

A jak jste na tom vy? U jaké složky AČR bráníte vlast?

Fafa 22.11.2009 15:06

Re: Hm,

Strejdo, tohle je ovsem ukazkova demagogie. Pokud nekdo rekne, ze by ceska policie mela lepe zakrocit proti alkoholu za volantem, tak by jiste bylo nesmyslne mu poradit, at se stane policistou. Takze nazory na obrannou politiku statu muzou mit i civilove.  

strejda 22.11.2009 20:45

Re: Hm,

To není správný příklad. Tady se jedná o vysílání vojáků do cizích zemí ve kterých žádné zájmy nemáme. Myslet si ale, že český voják je určen k nasazení podle uvážení pisatele - jeho názor není všeobecně sdílen - a nehodlat se na tom podílet je nedůvěryhodné. Obecně se dá říci že osobní příklad je to nejlepší co může být. Tedy po penězích.

Fafa 22.11.2009 21:04

Re: Hm,

Ne, cesky vojak je urcen k nasazeni podle rozhodnuti vlady a parlamentu. Ceska armada neodchazi do akci na zaklade uvazeni Jury a take se z akci nevraci na zaklade rozhodnuti strejdy. Obcane Ceske republiky v ramci obvyklych demokratickych ustavnich pravidel prijimaji rozhodnuti. To, ze ze zrovna Vam to rozhodnuti nelibi je sice zajimave, ale naprosto nepodstatne.

Ivan 22.11.2009 19:21

Re: Hm,

Bohužel, to je výsledek dlouhodobého snažení pravicových politických stran.

Kodl 22.11.2009 11:42

Čím hlubší krize, tím větší výdaje

na válku.Dokud nebude republika naprosto švorc.:-(

Mára 22.11.2009 10:22

Článek jak od mimozemšťana

Naopak vojáci Armády ČR přímo přispěli a dále příspívají k tomu, aby Kosovo bylo zločineckým doupětem. Primát v krytí zločinů kosovských pohlavárů mají sice vojáci US Army, ale naši jsou jedni z těch, co jim dělají jakési křoví.

Navíc naši vojáci v misích Afganistánu nepřímo ohrožují občany ČR svým zapojením do těchto amorálních akcí, kdy je vražděno domorodé obyvatelstvo a tak cílevědomě vytvářeni další "teroristé".

P 22.11.2009 11:01

Re: Článek jak od mimozemšťana

To jsou hlouposti. Zaprvé, v životě nejsou kolem nás jen ideální lidé, obvykle mají chyby. Kdo to neví, asi patří do blázince.

Za druhé, stále platí přísloví, buď půjdeš za válkou, nebo válka přijde za tebou. Jsme trochu rozežraní blahobytem, v kterém žijeme. Byť si to mnoho lidí nemyslí, ve světě jsou země, kde se lidé mají mnohem hůř než my. A bohužel, tito lidé nás nenávidí, o čemž se taktně mlčí. Kdo může, ať pochopí, že naši vojáci válčí za nás, abychom je mohli svobodně kritizovat. Pokud je odvoláme, důsledky se projeví třeba v tom, že si budeme muset zvyknout na občasné výbuchy bomb.

strejda 22.11.2009 11:33

Re: Článek jak od mimozemšťana

Za druhé, stále platí přísloví, buď půjdeš za válkou, nebo válka přijde za tebou.

To je přesně to co si říkají muslimové. A tak se snaží válku přenést na území protivníka. Zatím - zatím - prohrávají. To se ale může změnit. Je to oboustranná cesta do pekel a VŠICHNI na ni doplatí. Ti Arabové na tom ale budou lépe. Dostanou se rychle do nebe. A my? Kam se dostaneme po smrti?

Jenda 22.11.2009 11:50

Re: Článek jak od mimozemšťana

"Vasim ukolem neni padnout za vlast, ale donutit toho druheo parchanta, aby padl za tu svoji."

Jura Jurax 22.11.2009 11:58

Re: Článek jak od mimozemšťana

R^R^R^

Schumacher 22.11.2009 14:55

Re: Článek jak od mimozemšťana

Patton.

Jura Jurax 22.11.2009 12:03

Re: Článek jak od mimozemšťana

Jojo, strejdo, poradím Vám - kupte si někde v bazaru levný tépich a trénujte si mlácení hlavou do toho tépichu pětkrát denně ... a máte-li ženu, dcery, vnučky, nakupte lajntuchy a halte je do nic, aby neurážely oko pravověrného... budete pak připraven. Budou-li všichni nebo skoro všichni takoví jako Vy, budete to doopravdy potřebovat. Alláh akbar!

strejda 22.11.2009 13:44

Re: Článek jak od mimozemšťana

Já zase poradím vám. Přihlašte se do armády nebo k Halliburtonům a předveďte své umění. Skalpy si pak pověste doma. Možná že si ale váš skalp pověsí někdo jiný. Budete ale mít dobrý pocit že jste padnul za dobrou věc. Hlavně aby ta smrt byla herojská. Už si trénujte nějaký výkřik aby to nebylo banální - do pr--le, koupil jsem ji.

Ravnagorac 22.11.2009 20:03

Re: Článek jak od mimozemšťana

na jednu stranu jim okupujeme zemi, házíme na ně bomby a na druhou stranu si je taháme do Evropy. Tohle může dělat jenom debil. Jestli nepřestane masivní muslimská imigrace do EU a neodsuneme zpět do jejich mateřských zemí většinu arabských bubáků, tak jsme skončili. A žádný expediční sbor nás z toho nevytáhne. Teritoriální obrana v ČR neexistuje, pět tanků rezne v kasárnách a výcvik záloh chcípe na úbytě. Situace jako před Bílou Horou.

Jura Jurax 22.11.2009 12:10

Re: Článek jak od mimozemšťana

No, specielně mise v Kosovu, kde Amíci uznali albánské hrdlořezy za hodné chlapce, kdežto srbské za bad guys, moc výstavní síní není. Naši vojáci tak nepříliš úspěšně brání těch pár Srbů, co měli odvahu zůstat ve své zemi a vítězní Albánci vypalují opuštěné pravoslavné kostely, co tam stály tisíc let ... a rozvrácené Kosovo je akorát semeništěm zločinu, který exportuje do Evropy.

Jenda 22.11.2009 14:31

Re: Článek jak od mimozemšťana

A myslite, ze kdyby Kosovo zustalo soucasti Srbska tak by k tomu vypalovani nedochazelo? A nebylo semenistem zlocinu?

Ravnagorac 22.11.2009 20:22

Terorizam je bolest - pozovite doktora

Srbská speciální policie obyčejně vyrovnala postřílené albánské hrdlořezy kolem pangejtu jako králíky na výřadu. Nebýt Amíků,  Srbové by naházeli albánské "kačaky" z UCK do Skadarského jezera a bylo by po terorismu. Ale to by amíci neměli obří vojenskou základnu Camp Bondsteel u Sojeva - a vo to de!

Pája 45 22.11.2009 13:47

Re: MÁRA

          Vážený "máro", máte v tom zmatek, armáda se sama nikam nevysílá, Do misí ji posílají politici. Takže si to musíte upravit, asi takto: "Politici (prezident, Parlament, vláda) zneužívají armádu  ČR pro naplnění svých politických ambicí".

Ivan 22.11.2009 19:26

Re: Článek jak od mimozemšťana

To je přesná charakteristika situace. Čeští žoldnéři vraždí afghánské partyzány a chrání drogovou mafii v Kosovu. Bez agrese  USA a NATO by si Srbsko s albánskými teroristy v Kosovu poradilo samo. V Afghanistánu si teroristy vycvičily USA jako zbraň proti sovětské okupaci. Teď zjistily, že si vycvičily Taliban proti sobě.

tich@dohoda 22.11.2009 9:12

Havel zlikvidoval valnou vetsinu zbrojni vyroby v Ceskoslovensku. Ony tehdy ty podniky jeste byly statni. Nehlede na to, ze i kdyby nebyly, tak pokud se stat rozhodne, ze nepovoli vyvoz, tak si s tim ty podniky muzou tak maximalne plnit sklady.

viz titulek, nick Jenda/. Odbornik na zbrane nejsem, takze dekuji komentatorum dole za pouceni. Jsem spise obchodnik, tedy divam se na zbrane spise z tohoto pohledu. Proto mi pripada legracni ta nehynouci legenda o "Havlovi co zlikvidoval cesky-slovensky zbrojni prumysl, hlavne Slovaci tu legendu stale zivi a predavaji mladsi generaci fanatickych nacionalistu. Realita upadku CSSR zbrojniho prumyslu po padu totality je ovsem velice prozaicka, jak uz reality byvaji. Mytus o CSSR jako jednoho z nejvetsich vyrobcu/exporteru zbrani/munice totiz rychle vybledne, pokud se podivame na strukturu vyrobku a cilove trhy. Prevazna vetsina vyrobku byly licence zbrani SSSR , vetsinou dosti zastaralych a smerovala na trhy statu RVHP/Warszawskeho paktu /vymenny obchod/ , resp. trhy rozvojovych zemi , ktere splacely surovinami /v lepsim pripade/ nebo nezaplatily vubec. Trh RVHP se po padu zelezne opony prakticky rozpadl momentem kdy se zrusila Warszawska smlouva uz ty zbrane nikdo nemusel povine kupovat. Padem komunismu se take vyrazne snizily naklady na zbrojeni a na trhu zbrani se objevily obrovske prebyty statu/armad WS . Takze tanky z ZTS Martin , ci zbrane z ZTS Povazska Bystrica by se vyrabely na sklad, pokud by nezacala konverze. S munici to bylo lepsi /rozvojove zeme/ , ovsem mam dojem ze munice se vyrabela prevazne v CR . Koneckoncu i nedavny Putinuv/Medvedevuv  projev naznacuje, ze Rusko musi vyrazne modernizovat/zestihlit/zkvalitnit svuj zbrojni prumysl, penize jsou potreba investovat do modernich konkurence schopnych odvetvi a ne zivit bumbrlicka vojensko-prumysloveho komplexu . Cest :-)

Bokonon 22.11.2009 9:08

Češi bojovat nebudou

Výdaje na zahraniční mise jsou jedny z mála, ne-li jediné, s kterými nemám problém. TITO vojáci si mé daně zaslouží. Ti itomci, kteří se vyškolí na piloty a pak odmítnou bojovat by měli plat - naše daně vrátit a ještě jít sedět za podvod. Stát tu nemáme kvůli důchodům, soc dávkám nebo bezpl školství!