2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Obluda pod hladinou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bob 3.4.2006 21:49

No jo

sociální demokracie je bytostně spojena-na mnoha úrovních-s exponenty minulého režimu a teď aby chudáci osesáci z Prog.ústavu a Vlastik Tlustý to dávali pracně do pořádku.
AeroKarel 3.4.2006 16:03

Proboha,

co čekáte od něčeho, co organizoval Gross a jeho talenti?
Já jen váhám kdo kým manipuloval. Oni Grossem? Gross jimi? Moc na to nevypadá , zvlášť teď u těch ukradených králíků a bouraček se škodou do dvaceti tisíc ......
 
majda 3.4.2006 14:11

hm co ta "sebevražda" čelného představitele pražských vyšetřovatelů Zdeňka Janíčka?

Poté co mu inspekce pozatýkala kvůli spolupráci s Berdychem a dalšími zločinci několik podřízených, se tento policista doma ve sklepě podřezal, pověsil a ještě v předsmrtné křeči pobodal. Přestože byla publikována svědectví o jeho strachu z výslechů a možného obvinění, policie v jeho motivech k sebevraždě nic neodhalila: prý šlo o úplně normální smrt přepracovaného úředníka.
Jarda C. 3.4.2006 15:11

Re: Kdo někdy potkal p. Janíčka

těžko uvěří, že by se mohl SÁM pobodat na zádech. Při jeho postavě je to zcela vyloučeno. Na ta záda by si totiž ani nedosáhl, natož bodat se s rozmachem
Lukáš 3.4.2006 11:40

Jitka Šmídová

je statečná žena, odhalila pravdu o gansterských poměrech na NBÚ. Kadlec ji vyrazil na hodinu, za přičinlivého potlesku obklopujících ho kreatur, které jsou tam dodnes. Úřadující ředitelka, ta ta jinak bezvýznamná nula, teď bezdůviodně vyhodila nevinného personálnío ředitele, jednoho z mála slušných lidí v té profláknuté stoce. Pan Šmídové se dodnes nikdo neomluvil. Ona je totiž hezká, rázná, energická a velmi vzdělaná.Nezkorumpovatelná!  Je JUDr. a má i advokátské zkoušky.  Soprocentní adeptka na ředitelku NBÚ. Konečně by tam byl pořádek! Jenže  ta sebranka tam dosadí nějého bezvýznamného, přičinlivého, šedivého cápka. Zanechme nadějí!
janoryna 3.4.2006 11:30

zastavit nepříjemná vyšetřování

se doufám povede vítězné ODS - běda socanům !
Vydra 3.4.2006 11:06

Nejde o vřavu

Vážený pane, zcela souhlasím, že jedinou cestou k (postupné) nápravě je změna systému a že není žádná politická vůle k této změně. Pouze poznamenávám, že současný stav, který je charakterizován nepotismem a klientelismem je dnes základem státního a politckého zřízení a vyrůstá ze skutečné společenské objednávky. Všimněte si, že každý problém je řešen přijetím dalších zákonů a nárůstem moci státních orgánů a rozsahu státní moci. Všimněte si, že zjevná nezákonnost v činnosti státních orgánů zpravidla vůbec nevadí a není reflektována ani sdělovacími prostředky, pokud se nedotýká některého z vyvolených, některého z příslušníků systzému. Všimněte si, že v prostředí rozrůstání regulací a kontroly všech naprosto neroste rozsah regulace a kontroly (což teprve odpovědnosti) státních úřadů. Všimněte si, že to nikomu nevadí. Že to není téma, které by lidi zajímalo. Tato společnost je totalitní až do svého podvědomí.
Auiam 3.4.2006 9:48

Kadlec - Pan "Čistý"

 
Někdejší ředitel NBÚ Tomáš Kadlec se "proslavil" i tím, že zfackoval na diskotéce dívku. Tomáš Kadlec je dnes soukromý podnikatel. A zároveň muž, který toho ví příliš mnoho.
Dalo by se dokonce říct, že je informovanější než leckterý ministr současné vlády. Jak je to možné? Plných patnáct let pracoval pro stát - nejdříve jako důstojník tajné služby BIS, pak jako ředitel Národního bezpečnostního úřadu a nakonec šéfoval strategickému státnímu podniku Čepro. Když byl ředitelem NBÚ, které uděluje lidem bezpečnostní prověrky, říkalo se mu "Pan čistý", neboť takový úřad může vést jen skutečná morální autorita. Kadlec rozhodoval o bytí a nebytí tisícovek lidí - kdo měl nějaký sebemenší prohřešek, nedostal prověrku a nemohl tak pracovat či podnikat. Před měsícem ale i na Kadlece praskl skandál. Policie ho začala vyšetřovat kvůli dvěma milionům, které mu přišly v roce 2004 na účet.
Auiam 3.4.2006 9:44

Kadlec a kauza Hrubant

Koncem léta 1999 se provalila aféra Hrubant. Šlo o to, že dva roky předtím dostal agent BIS Roman Hrubant od tehdejšího ředitele kontrarozvědky Karla Vulterina úkol zjistit, kdo z tajné služby vynáší informace pro tehdy opoziční ČSSD. Hrubantovo šetření odhalilo, že jedním ze tří donašečů je právě Kadlec. Po nástupu ČSSD k moci byl Hrubant zatčen a obviněn z těžkých zločinů (podvody, zpronevěry, vydírání). Všichni svědkové pocházeli z galérky a soud jejich výpověď později zcela rozmetal. Hrubant byl zcela očištěn, Kadlec ale dál seděl v ředitelském křesle. Přinejmenším sporné byly i další kroky NBÚ a jeho vedení. Některé prověrky začaly vyvolávat dojem, že probíhají na politickou objednávku a porušují se při tom pravidla hry. Skandál vypukl ve chvíli, kdy pracovnice NBÚ Jitka Šmídová oznámila, že jí ředitel Kadlec přikázal pozitivně prověřit i náměstka ministra vnitra Grosse Václava Jakubíka, který přitom vzhledem ke své minulosti (vedl společnou firmu s bývalým komunistickým špionem) prověrku neměl dostat. Šmídová rozkaz odmítla splnit a dostala vyhazov, prověrku pro Jakubíka pak podepsal sám Kadlec. Schválení od NBÚ dostal i šéf BIS Růžek, který měl stejný škraloup jako Jakubík.
Auiam 3.4.2006 9:43

NBU II - Ruzek / Kadlec

Minulý pátek byl v poslanecké sněmovně dokončen proces formování komise pro kontrolu Národního bezpečnostního úřadu a byl zvolen její předseda. Hned v průběhu následujícího víkendu Česká televize zveřejnila informace, které by v nejkrajnějším případě mohly vést k tomu, že komise již nebude mít koho kontrolovat. Skandály kolem vysokých představitelů úřadu totiž vedly až k úvahám o potřebě zrušit NBÚ. Tak extrémní řešení je jistě krajně nepravděpodobné. Nicméně už jen pomyšlení na něj naznačuje, jak je situace vážná.
 
V lednu 1995 se vracel zaměstnanec rozvědky Petr Vágner z večírku, nafoukal 1,7 promile alkoholu v krvi a policisté mu sebrali řidičák. O měsíc později dostal Vágner průkaz zpět zásluhou protizákonné intervence tehdejšího šéfa Vojenského obranného zpravodajství - Jiřího Růžka. Růžek policistům lhal, že Vágner je jeho podřízený a že se právě vracel z akce, na níž z konspirativních důvodů musel vypít alkohol. Na lež se později přišlo a věc začala šetřit policie, nicméně úřady ji nechaly potichu vyznít do ztracena a zastavit. Když měl ale Růžek po volbách 1998 povýšit na šéfa BIS, upozornil na celý případ reportér Novy Tomáš Smrček. Růžek funkci získal, zatímco Smrček čelil trestnímu stíhání a pak i soudu za "zveřejnění tajných dokumentů" (ukázal do televizní kamery dopis dokazující Růžkovu lež, který sám Růžek předtím opatřil razítkem "Přísně tajné"). V roce 2001 soud reportéra zprostil viny a Růžek byl veřejně označen za lháře, který přestoupil zákon. Loni na jaře se objevil další skandál. Vyšlo totiž najevo, že Růžek několik let podnikal společně s agentem bývalé StB Jaroslavem Buriánkem. Společný byznys rozjel v roce 1995 a přestal s tím až o šest let později.
Auiam 3.4.2006 9:39

Kadlec a NBU

Občanský zaměstnanec ministerstva obrany Jiří Táborský, kterého minulý týden zatkla policie kvůli ohrožení utajovaných informací, vynášel z úřadu tajná sdělení z dokumentů NATO. Dnes o tom informuje online deník Aktuálně.cz. Zprávy údajně předával Lucii Pohorelcové, zástupkyni stejnojmenné firmy Pohorelec.
 
"To není Národní bezpečnostní úřad, to je přípravka na Armádu spásy, kde si všichni na slovo důvěřují, protože pan ředitel Mareš panu Šišovi přes všechny „mediální útoky“ důvěřoval tak, že jej samotného nechal, aby mu více než dva týdny „dohledával“ dokumenty k údajné lichvě."
 
ářčáářBIS získala v létě 2001 povolení soudu k odposlechu Tomáše Kadlece v souvislosti s podezřením, že Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) manipuluje s bezpečnostními prověrkami a v souvislosti s podezřelými kontakty bezpečnostního ředitele NBÚ, blízkého spolupracovníka Tomáše Kadlece, Martina Hejla, na finančního podvodníka sledovaného Službou pro odhalování korupce (SPOK) Františka Mrázka, osobu napojenou na organizovaný zločin.
 
 
     
Bohemia 3.4.2006 1:52

Reditel BIS Lang je vyderac.

V senatu se sveril senator Stetina ze mu Jiri Lang vyhrozoval v prubehu druheho jednani na pude BIS s cleny Bezpecnostniho branneho vyboru pokud toho nenecha (podpora Vladimira Hucina) tak ze z nej udela spolupracovnika StB. Vvychovany estebakama Lang by mel vyletet z BIS co nejdrive, vyhrozovani a vydirani je trestny cin !!!! 
Spolecnost slusnych krajanu
 
soudce 3.4.2006 1:36

Mafián Paroubek+Gross a všichni ministři úplatků, nájemních vražd a spolupráce s organiz. zločinem

Vládne nám Mafie. Vláda organizuje Kakaové a jiné tunely. Policie je jen podřízenou složkou organizovaného zločinu. Kdo z vlády nařídil policejnímu odstřelovači exekuci Mrázka? Kdy přijde stejná kulka pro Paroubka a Grosse? Tady občane nepomůže zvonit klíči, spíše Kalašnikovem!! Ryba smrdí od hlavy. Je třeba ji odseknout a rozpustit v kyselině. Paroubek na Orlík!!
janoryna 3.4.2006 11:35

Re: Mafián Paroubek+Gross a všichni ministři úplatků, nájemních vražd a spolupráce s organiz. zločinem

už aby tu byli svatí z ODS pak seuž nic takového neproflákne.
host 3.4.2006 16:32

Re: Re: Mafián Paroubek+Gross a všichni ministři úplatků, nájemních vražd a spolupráce s organiz. zločinem

... ODS určitě nebudou ti čistí, ale jak tak na to koukám. Horší to nebude, protože hoší už to prostě nemůže být. Horší už je jen diktatura proletariátu ..
Vocílka 3.4.2006 20:12

Re: Re: Re: Mafián Paroubek+Gross a všichni ministři úplatků, nájemních vražd a spolupráce s organiz. zločinem

Vidím,že jste pesimista - já jsem optimista a říkám- ale může!
Jara London 3.4.2006 0:33

Pane Neff,

hluboce smekam. Mate odvahu. Obludy pod hladinou jsou v tomto pripade opravdu pekne macate chobotnice, nestitici se zadne lumparny.
TOM 3.4.2006 7:42

Re: Pane Neff,

Ano. A pochopitelně je to ve skutečnosti daleko horší.