10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Obdivuhodná (a podivuhodná?) posedlost

Pro přírodu, abychom se předem vyhnuli všem náboženstvím, co vy to pořád máte s tím, kdo kamarádí více s Putinem a navíc ještě s Čínou, a kdo méně?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 25.1.2018 15:19

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Přikláním se k hodnocení podle Švejka, stejně jako Petr Adler. Je to rafinovanost! A pan rada Vacátko by to celé bědování uzavřel: "Zkrátka, je to případ zapeklitej a čert nám ho byl, mládenci, dlužnej!"

J. Vlček 25.1.2018 15:13

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Jak vidno, vás ty trapnosti neopustily. Jen vás odstřihnou, a jste tu zas, i když pod jiným jménem. Švejk by to nazval rafinovaností, někdo slabým duchem, já otravností.

J. Pražák 25.1.2018 14:33

Souhlas

Každý uzavřený exportních kontrakt mimo zemí EU nám zvyšuje nezávislost na bruselskoberlínském gangu. Obchod je obchod, geopolitika je svinstvo. Lidé již zapomněli, jak se evropské mocnosti chovaly nečestně. Viz Mnichovská dohoda, příklon na stranu odvěkých nepřátel v Krymské válce,...

P. Radosta 25.1.2018 14:31

Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Kdo se s.re do našich citů a vztahů s Ruskem a Čínou? Jedině Západ a jeho placení agenti, pražský kavárníci a bruselanti.

Nevšímejme si jich a dále posilujme naše pevné přátelství s Ruskem a Čínou. Západ nás jen vykořisťuje, krade nám naše národní podniky a bohatrsví, krade nám naše děti (Norsko). Posílá k nám tanky a běžence, vražednější než usácké tanky.

Zato Rusko nám posílá plyn, ropu a pšenici. Čína nám dodávaá zboží, které si sami nevyrobíme, protože Západ nás okrad o naše skvělý závody. Kdo je tedy lepší a horší? Kdo je náš přítel a kdo nepřítel?

Koho si zvolíme za prezidenta? Drahoše, kterej nás chce udržet v područí Západu i zacenu bídy a krveprolití? Nebo Zemana, kterej nás chce osvobodit a vyhnat od nás NATO a EU?

To je otázka pro koně: Volíme si Zemana, Babiše a Putina, na věčný časy a nikdy jinak!

M. Valenta 25.1.2018 14:27

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

Díky ....tak tam možná jel pro desky Neila Younga.

A. Alda 25.1.2018 14:20

Pane Adlere,

s některými lidmi nemá diskuse smysl. Je lépe si jich nevšímat.

A tento pán rozhodně není pan JUDr. Pavel Rychetský, byť se svým nickem snaží naznačovat, že je.

J. Vlček 25.1.2018 14:18

Re: Jak tak koukám

No vy už, pane Rudolfe, nemůžete překvapit nikoho a ničím. Vy prostě zůstanete troubou jakým jste byl a jste doposud a na tom se těžko něco změní. A když ano, tak k horšímu.

A. Alda 25.1.2018 13:43

Aspoň jednou s Vámi mohu souhlasit.

Rusové své teritorium rozšiřovali vždy, když byli napadeni. Kupodivu žádné to napadení svého území sami nikdy nezinscenovali, asi jako jediná velká říše na světě.

A. Alda 25.1.2018 13:39

Skvěle napsáno, pane.

Moc jste mne potěšil.

A na jednu stranu Vám závidím, že se Vás to coby poddaného zpuchřelé sasko-kobursko-gothajské dynastie netýká, na druhou stranu je mně Vás líto, že žijete v zemi odsouzené k tvrdé islamisaci.

P. Rudolf 25.1.2018 13:06

Jak tak koukám

tak autor už není ani schopen udržet myšlenku. Jinak by takový Eintopf nikdy neuvařil, natož ho někomu naservíroval.

Ovšem nazvat současné prezidentské volby v Česku slovy "panoptikum příšer", kdy osm kandidátů, vesměs vzdělaných osobností, vystupovalo celou dobu nad míru slušně, je vrcholně urážlivé naprosto ubohé.

Údivu nad hloupostí, probíhající za mořem slané vody v autorově hlavě, se skutečně jen tak nezbavím. Nebo, že by mne to u něj už nepřekvapilo?!

M. Pesat 25.1.2018 13:01

kolonie a montovny

"A nejsem si jist, že dělat velký byznys s Čínou a Ruskem je pecka. Jedno, zda ho reálně dělají třeba Němci nebo zda ho pouze předstírá Zeman."

Kolonie a montovny zadny velky business delat nemohou, Nemecko je zkratka jina liga. Rusko, tam je teoreticky sance prodat ceske vyrobky s vyssi/ne vysokou/ prodanou hodnotou. Pro China je CR jen dira kudy mohou proniknout na obrovsky trh EU, v podstate chce China v CR jit stejnou cestou jako South Korea, vybudovat fabriky="investice", zamestnat v nich levnou , kvalifikovanou pracovni silu a zahltit trh svym zbozim. Spousta lidi netusi, ze to stejne dela China v Africa, napr. v Etiopii, kam se do prumyslovych zon stehuje vyroba textilu, protoze cinska pracovni sila uz je draha. V Rusku a vubec celem prostoru byv. SSSR, tam si myslim, ze je sance pro cesky strojirensky prumysl, investicni celky,ci napr. tramvaje ci elektricke lokomotivy, turbiny, i kdyz v mnoha pripadech uz jde o paberkovani, protoze ty hlavni agregaty jsou Siemens a pod. Kuprikladu v Polsku se vyrabi velice dobre autobusy Solaris, ale fakticky ty hlvni dily, kde je vysoka pridana hodnota, jsou od svetovych vyrobcu, napr. motory Iveco a pod. Podobne auta Tatra, motory Cummins . S takovou se holt velky business dela blbe :-( .

Cest :-(

R. Gramblička 25.1.2018 12:39

Re: psani jak z kindergarten

Já ani netvrdil, že USA něco anektovali, to vy a vám podobní se vždycky, když se jedná o Rusko, vytasíte s anexí Krymu, jakoby nic jiného neexistovalo, pořád jen anexe, anexe, anexe, nedivil bych se, kdybyste si myslel, že konflikt na Ukrajine začal anexí Krymu.

Koukám, že vy sám jste lépe informován, co se na Aeronetu a AEnews píše, já tyto weby ignoruji, mám kvalitnější zdroje.

J. Farda 25.1.2018 12:24

Re: psani jak z kindergarten

P.S. Vidím, že máte problém s pojmy anexí a anexií - to je překlep nebo myslíte anorexii? Tou geopolitickou Rusové po rozpadu Sojuzu evidentně netrpí ... :-)

Z. Lapil 25.1.2018 12:22

Re: Pan Adler evidentně zapomněl,

V téhle souvislosti je to dost jedno, ale pan Adler píše z Kanady.

J. Farda 25.1.2018 12:19

Re: psani jak z kindergarten

Takže ani Vy neodpovíte konkrétním názvem Amíky anektovaného státu, ale všeobecnými odkláněcími argumenty. Malér, nejsou žádné. A ta kontrola OECD, srandisto? Leda tak zástupci komunistů všech zemí, poslanci Foldyna a exkomunista Doubrava, pplk. Obrtel a Nela Lisková, to bych Vám ještě věřil! K tomu Krymu mi dále chybí poudačka o tom, jak Amíci už 5 let (za Janukovyče!) před anšlusem Krymu připravovali přestavbu Sevastopolu podle NATO parametrů. Čtěte, pro zachování Vaší duševní rovnováhy, dál v poklidu Aeronet, AENews, Prolhané a Blicí listy plus další pravdivé weby! :-)

I. Schlägel 25.1.2018 12:17

Re: Pánové diskutující,

Malá potíž je v tom, že toho nepříjemného ideologického materiálu, co se k nám valí z Brusele, je v současném Rusku násobně více a v bohatším sortimentu. A nemám pocit, že by Rusko nemělo snahu to nejen k nám valit stejným, spíše horším způsobem. A nejsem si jist, že dělat velký byznys s Čínou a Ruskem je pecka. Jedno, zda ho reálně dělají třeba Němci nebo zda ho pouze předstírá Zeman.

I. Schlägel 25.1.2018 12:11

Tak Zeman je vlastně Nixon.

A kdo mu dělá Kissingera? Nejedlý? Čistá práce.

M. Pesat 25.1.2018 11:57

placete na spatnem hrobe

"Pane autore, pisete jak male dite. Ruskem se sermuje, protoze jsme byli jeho gubernii. Komunismus je presel, expanze a otravovani gubernii nikoli. Ukrajina prisla o Krym a Gruzie o Osetii."

Placete na spatnem hrobe, za ztratu Krymu muzou Ukrajinci "podekovat" svym fanatickym nacionalistum, podobne jako Gruzinci za ztratu Osetie. acalo to delenim SSSR, kdy Ukrajina zdedila na Krymu tzv. cernomorskou flotilu a Ukrajinci se nechali oblbnout svymi fanatickym nacky, ze za par let bude velka Ukrajina stejnou mocnosti jako Francie. Jenom ti fanatici zapomneli, ze takova flotila neco stoji, takze za par let soudruzi Ukrajinci zjistili, ze flotila rezavi a chatra, protoze ekonomika sla od 10'ti k 5'ti. Tak flotilu "darovali" Rusku /za umazani casti dluhu/, jenze politici a oligarchove kradli jako straky, takze za par let bylo zase dluhu jako kviti, tak se zjistilo, ze USA by za vojenskou zakladnu na Krymu zaplatily vice nez Rusko a zase by bylo /na par let/ co krast/tunelovat. Jenom soudruhum Ukrajincum nedoslo, ze v Kremlu uz davno nesedi opilec/"demokrat" Borja "vodka" Jelcin, nybrz soudruh Putin, tak holt o Krym Ukrajina prisla. Gruzie dtto.Poslechnete si Xenii Sobcak, protiputinovska kandidatka na prezidentku Ruska, co rika/navrhuje o Krymu a co "navrhuji" ukrajinsti fanatici./tedy, pokud umite rusky/ Cest :-)

Собчак. Диалог с Украиной

https://www.youtube.com/watch?v=UNoCh35iuiI

R. Gramblička 25.1.2018 11:45

Re: psani jak z kindergarten

co furt máte s tou anexii? Jestli k vám vtrhne cizí vojsko, tak je ve výsledku jedno, zda vás připojí k cizímu státu, nebo formou různých opatření donutí poslouchat a skákat dle jejich not. USA to řešili ponecháním části armády na cizím území a hrozbou opětovného zásahu. Anexe je pak zbytečná.

Co se týče Krymu, většina obyvatel jsou rusové, kterým se po majdanu ukrajinští politici vyhráželi, že je donutí k poslušnosti. Referendum a odtržení Krymu proběhlo dle mezinárodních pravidel na sebeurčení a rusové tam působili na odstrašení choutek různých ukrajinských milicí (azov a pod.) vtrhnout tam, a sjednat "pořádek". Jak to dopadlo v Oděse víme, že. I pozorovatelé z OECD neshledali problémy.

Krom toho, Ukrajina dala najevo, že Rusům ukončí povolení k provozování vojenské základny v Sevastopole a získat by jí mohli USA, což bylo pro Rusko bezprostřední ohrožení bezpečnosti

V. Čermák 25.1.2018 11:39

Re: psani jak z kindergarten

USA Neanektuje, tak pozor! Oni to tam Jenom Rozeserou, pak se stáhnou, aby to tam převzali grázlové všeho typu vyzbrojení převážně USA zbraněmi.

R. Gramblička 25.1.2018 11:30

Re: psani jak z kindergarten

Tak tak, třeba Brazílie, Džibutsko, Austrálie, Kuba, Kosovo, Saudská Arábie,... člověk by netušil, kolik sousedů má Rusko

M. Prokop 25.1.2018 11:24

Re: psani jak z kindergarten

S vyjímkou Arménie.

Ta má tak špatné zkušenosti s Turky, že se raději kamarádí s Rusy.

M. Prokop 25.1.2018 11:22

Re: No

Následky osvobozování v roce 1945 a 1968 už pamatuji i osobně.

M. Prokop 25.1.2018 11:20

Byl bych docela rád,

kdybyste měl pravdu a Zeman byl taktický a rafinovaný, abychom vykličkovali ze všech zel, které nám hrozí.

Ovšem, co realista spíš vidím, že Rusku (v pozadí Nejedlý, Kellner a další) a Číně (v pozadí Tvrdík, Kellner a další) Zeman podlézá (jsou prakticky jediní, kdo se s ním baví) a se soudruhy z Brusele z valné části souhlasí - viz jeho kecy o EUrofederalismu, €, švédském penzijním systému a podobných socialismech už dávno před zvolením presidentem i potom. I jak byl ochoten prodat zájmy Česka (Bamberk) i jeho pohledávky (Falkon) za nějakou výhodu pro sebe nebo svou stranu.

J. Farda 25.1.2018 11:12

Re: psani jak z kindergarten

Jestli máte na mysli okupaci Veracruzu, okupují ho dodnes, nebo snad přímo anektovaly? (V dubnu 1914 se v mexickém přístavu Veracruz vylodili američtí vojáci, kteří tam zůstali až do října.) Krym Rusové po referendu bez účasti zástupců Ukrajiny, ale pod dozorem tisíců "zdvořilých mužíku" v plné polní leč bez armádních insignií, anektovali a VVP 2.500 tisíce nejzasloužilejších za to v Kremlu vyznamenal. (Konflikt na Krymu byl Mezinárodním trestním soudem v Haagu definován jako rusko-ukrajinský mezinárodní ozbrojený konflikt.) I Vás se proto táži - jmenujte jeden jediný případ, kdy od 20ého století USA anektovaly část území jiného státu?! :-)

Š. Hašek 25.1.2018 11:05

Nesměle špitnu!

Smím se tedy zde kolegia zeptat, kdy se v české kotlince formovalo vojsko proti Rusi? Já mám dojem, že jen v roce 1914, jednou za tisíc let. A to ještě pod patronátem nějakého Viléma z Berlína. Ten pošilhával po částech Českého Království. Spolu s nevděkem k Srbsku, které jaksi bylo první na ráně stran nebezpečí od jihu.

Srovnej tedy s dotíráním - řekněme "pruského" typu. Ev. dotíráním "bruselského" typu.

No nic. Zkráceno.

J. Farda 25.1.2018 10:27

Re: psani jak z kindergarten

Kolik z těch zemí, kde USA intervenovaly (často ke vlastní škodě!) od 20ého století, také anektovaly? Alespoň jednu prosím ... :-)

V. Pavelka 25.1.2018 10:23

No

Krym Osetie, Gruzie v těchto enklávach se zastavil život , ekonomika propadla , musí se to dotovat , je to drahý špás . podobně celé Rusko , jen vojensky uhlídat tak obrovské ůzemí je šíleně drahé .

L. Severa 25.1.2018 10:16

Re: Pánové diskutující,

Souhlasím, moc velké iluze, pokud se týče Rusů nemám, ale že by natáhli svoje pařáty až k nám, tomu nevěřím. Daleko větší bezprostřední(!) nebezpečí se k nám valí a EU se bohužel nebrání.

V. Pavelka 25.1.2018 9:59

No

Tady je strach spíše z jednotlivců , Rusů sovětského imperiálního nátisku ( Rusko nás vždy osvobozovalo a my jsme nevděční malí parchanti ) a tak se tady chovají ti usazení ,proto ten strach z i muslimů i romů , to naše věrchuška jaksi nechápe ,oni s nimi ve svých vilových čtvrtích nebudou sdílet každodení problémy.No a pan Adler je, jak píše uplně za vodou. A první muslim převzal starostování Londýna , až budou přebírat vedení stran , půjdou demokraticky do armády atp..