27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: O tom soumraku demokracie

Kouzelný výsledek pátraní v Pandora papers, který je jako na potvoru uveřejněn jen a jen proti Andreji Babišovi a jsou jím krmena zúčastněná média Spiegel, Washington Post či Guardian, což jsou vysoce provařené aktivistické noviny bez kouska slušnosti v těle, jen dokresluje koordinovanou aktivitu UPAB (United Powers Against Babiš).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 7.10.2021 7:54

R^

Mně nedošlo, že se Vystrčil tolik zajímá o prezidentův stav, protože by ho rád zastoupil. Ale ono je to vlastně přesně v duchu toho ubohého osla. Potes koště, co by se mohlo stát.

L. Beneš 7.10.2021 9:59

Bojíte se, že by se také z vás stal Tchajwanec?

J. Nevrkla 7.10.2021 10:21

Že bych se přerodil jako on, mi opravdu nehrozí, tuto jeho unikátní schopnost nemám. A jsem tomu rád.:-)

O. Musil 7.10.2021 7:53

Jen dvě poznámky - senát má možnost (jako jediný) se oficiálně dotázat na prezidentovo zdraví, zatím tak touto cestou neučinil a Vystrčilovy výroky byly myslím oproti jiným vcelku decentní, na rozdíl od Klause se nešťoural Zemanovi v játrech a podobně. Za druhé by Vystrčil nevedl jednání o sestavení vlády, to by přináleželo předsedovi Poslanecké sněmovny (který by tím získal tři pokusy).

M. Šejna 7.10.2021 8:22

Ano,

Vystrčil se tentokrát k supům a hyenám nepřidal

L. Šimon 7.10.2021 7:52

Kdysi se říkalo " kdo umí ten umí, kdo neumí ..." ( je Tchaiwanec)

F. Navrátil 7.10.2021 7:50

Nejkouzelnější na celé polozapomenuté a předvolebně živou vodou pokropené aféře Pandora Papers je, že žurnalistická neziskovka financovaná Sorosem používá pro peněžní převody offshorové služby. Z téměř pěti stovek osob a firem z české republiky zveřejnila jedno jediné jméno, a to jméno premiéra Babiše. Oznámila, že ostatní jména a firmy bude zveřejňovat v případě veřejného zájmu. Takže normální vyděračství. Na toho, kdo nebude poslouchat, vytáhne Panama Papers, ať už je to pravda nebo ne!

V. Církva 7.10.2021 6:38

Jo souhlas. Skutečně se divím, že SPOLU s aktivistkou Pekarovou může ještě volit někdo, kdo je pro pravicovou politiku. No a že STAN někdo ještě považuje za volitelnou stranu po spojení s anarchisty a marxisty a jejich angažmá v EU.

Od začátku mi bylo jasné že Pandora Papers 4 dny před volbami hrozně smrdí. Samozřejmě že daňové ráje jsou svinstvo (i když některé daně a hlavně politické neziskovky z nich placené na Západě taky) ale jedou v tom i jinak sympatičtí tenisté jako paní Kvitová, o vyvádění peněz z ČR mezinárodními firmami pochybnými způsoby ani nemluvě. Kellner registroval firmu PPF v Nizozemí a Hamé Babice vlastní kdosi z Islandu.

Takže zrovna pan Soroš proti offshorům nic dělat nebude ale Babiše na nich dusit ano.

J. Sedlář 7.10.2021 7:54

Jj smrdí to filantropem s Pravdou a Láskou na sto honů. Kde je zbytek z těch 360 jmen? chtěl sem to dát TSS, ale ještě chvilku budou investigativci tlačit, tak to mrsknu Burešovi.

L. Beneš 7.10.2021 10:02

Čas pokročil, namísto Kubiceho zprávy vyskočila Pandořina skřínka. Ostatně, co teď dělá plukovník? Kam byl uklizen?

R. Vacek 7.10.2021 6:28

Snad je jasné, že na rozdíl od politiků Babiš nemohl mít legální zdroje na nákup takových nemovitostí, protože je chudý jak kostelní myš.:-)

V. Církva 7.10.2021 6:40

R^ Přesně tak.

I. Pávek 7.10.2021 6:10

R^

M. Hartmann 7.10.2021 2:20

Pane Holásku, mnohokrát díky a smekám. I když byste jistě raději psal o jiných a podstatných věcech, to, že jste ukázal všem, že někteří v této společnosti mají oči rudé závistí a nenávistí, a že je potřeba proti tomu bojovat, to jste vykreslil skvěle. A tak nezbývá, než podtrhnout to jediné a léta známé:

Kéž by nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil. Amen.

J. Brunner 7.10.2021 1:37

R^

J. Novák 7.10.2021 1:25

co změní volby?........civilizace čelí největšímu spiknutí proti rozumu vzdělání a pokroku bílé populace pro absolutní selhání justice nepotrestáním organizátorů i spolupachatelů obrovské energetické korupce většiny politiků EU i v ČR uznáním Green Dealu.

Z vývoje postojů v kampaních je jasné, že spolupachatel = poslanci vědí o svém zapojení v protispolečenské činnosti a drží basu v mlčení.

Copak lze strategickou elektřinu zajistit pálením slámy a štěpky, nebo elektřinu pěstovat na Orné Půdě přes 5x dotované BPS=Bio Plynné Stanice se zápornou energetickou bilancí.

Technicky zvladatelné využití vazební energie ze štěpné reakce radionuklidů k výrobě tepla a EE je obrovský technickoinženýrský úspěch bílé populace, která je dnes téměř zatracována, bílá civilizace je uvrhávána do energetické chudoby a nouze, a to je dnes největší podvod a zločin politiků i ekologistů Západu, kteří stojí za CO2 podvodem a falešnými ETS, ....od kterých jsou např. BPS osvobozeny!

M. Grundmann 7.10.2021 1:04

Je tu zásadní problém : podnikatel podnikající na hranici zákona dnes už nemůže zastávat vedoucí politickou funkci v dnešních západních státech. Podobně narazil i Prymula jako ministr zdravotnictví. Možná to není špatně, jedná se o novou formu dělby moci ve státě. Ať už si o tom myslíme cokoliv, je to realita dnešního západního světa a každý by měl toto pravidlo respektovat.

Na druhou stranu není důvodu, proč by se měli ve vrcholné politice angažovat ve velké míře zrovna podnikatelé. Je dost jiných schopných lidí.

V. Církva 7.10.2021 6:47

Podnikatel na hranici zákona nemůže zastávat vedoucí politickou funkci, zato politik co má oficiálně 500tisíc ročně a figuruje v offshore firmách se stovkami milionů ano. No a kabelky za 10 milionů jsou běžným dárkem. I akcie získané během politického angažmá co pak mají milionové hodnoty jsou OK.

M. Grundmann 7.10.2021 9:15

To je samozřejmě taky stejně špatné a asi by to taky už neprošlo. Svět se za posledních 10 let velice změnil a řada lidí si to pořád neuvědomuje. Je ovšem otázka, na co by se přišlo dnes.

J. Sedlář 7.10.2021 7:49

A neziskový/nadační Barmánec by mohl?

F. Navrátil 7.10.2021 7:57

Vystrčil už řadu let působí jako poradce tchajwanských investičních firem. Když se dostal do funkce, tak za peníze daňových poplatníků nejen cestoval za svými obchodními zájmy, ale pro jejich podporu zlikvidoval českým firmám možnost rozvíjet obchod s Čínou, v současnosti už s největším světovým trhem.

M. Grundmann 7.10.2021 9:23

Na Západě by to dnes neprošlo, u nás takové věci asi stále procházejí. Pokud si dá politik pozor a nic nedělá přes Západ nebo způsobem odsuzovaným na Západě, asi se i dnes může problémům vyhnout. Česká republika nikoho nezajímá a čeští politici se dostanou do podobných afér hlavně kvůli tomu, že se do věci nějak zaplete Západ : evropské dotace, nemovitosti na Západě apod. Kdyby si Babiš koupil nemovitosti v Černé hoře nebo Albánii, tak by se o to asi moc lidí nezajímalo.

P. Blecha 7.10.2021 17:17

O "Západě" máte velmi naivní představy. Krade, podvádí a defrauduje se tady v měřítku o tolik větším, o kolik je tam vyšší životní úroveň než u nás.

M. Grundmann 7.10.2021 17:27

Západ znám velmi dobře, žil jsem tam 30 let. Na Západě se krade méně než u nás. Je tam však vyšší legální přerozdělování než u nás. Cynicky bych řekl, že si na Západě vytvořili legální systém, jak dosáhnout podobných výsledků jako u nás, aniž by proti tomu kdokoliv protestoval. Jenom tam mají nezasloužený prospěch jiní lidé než například politici u nás.

P. Blecha 7.10.2021 12:48

No, proto to na tom "Západě" tak vypadá. Merklovka, Macron, ...

M. Grundmann 7.10.2021 12:50

Ne úplně vše je na Západě úplně špatné.

J. Pankovic 7.10.2021 13:33

...ale je to výrazně horší, než bývalo :-P

P. Blecha 7.10.2021 14:42

Ale jistě. Ovšem rapidně se na tom Západě prakticky všechno horší, dostupnost a ceny bydlení, ceny energií vyhnané daněmi a regulacemi, bezpečnost na ulici, fungování úřadů, školství. Zatím se za názory a protiřečení věrchušce nezavírá, jenom vyhazuje z práce, a lidi si dávají pozor na to, co a před kým řeknou. Jako za nacistů a komunistů. A věrchuška za přispění mnoha nadšených komsomolců zvyšujícím se tempem ničí všechny zdroje našeho řekněme blahobytu nebo lépe slušné životní úrovně.

M. Grundmann 7.10.2021 15:06

Na Západě je všechno horší z různých důvodů. Ceny bydlení stouply z důvodu nadměrných úspor na celosvětové úrovni. Lidé jsou celkově bohatší, mnohem více spoří a tyto peníze není kam investovat. Proto cena nemovitostí stoupá úplně všude. Z důvodu těchto nadměrných úspor také klesají průměrné zisky podniků a rovněž dochází na Západě k poklesu reálných mezd v řadě profesí.

Vzestup celkového bohatství vede rovněž k emancipaci žen a tím způsobuje rozpad rodiny. Růst vlivu žen v politice rovněž vede k otevření hranic, migraci, politické korektnosti, zelené politice a multikulturní společnosti.

Podobný vývoj probíhá v podobné formě i ve východní Evropě.

P. Blecha 7.10.2021 16:13

Musím vám částečně odporovat. Není to tím, že lidé spoří, ale protože ECB tiskne peníze jako divá (já vím, že je fyzicky netiskne, ale jistě chápete, co myslím). A ceny nemovitostí stoupají jednak proto, že je vykupují bohatci (nemovitosti vhodné na kšeft), jednak proto, že se málo staví nemovitosti na bydlení, kvůli různým předpisům, aspoň tedy v Německu. Určitě znáte německé přísloví, "Das Beste ist der Feind des Guten", prostě stavba musí splňovat tolik skvělých věcí a předpisů, že se prakticky nedá postavit, má na to pouze bohatec.