29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: O rozčeřeném českém rybníku

Od prezidentských voleb uplynul víc než týden a je zřejmé, že český politický rybník zůstává rozčeřen a zřejmě tomu tak bude i nadále. Sociální demokraté mají 18. a 19. března 2013 sjezd, na kterém se bude volit předseda:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 8.2.2013 8:52

Jsem bývalý volič ODS

Ověřil jsem si, že mám pravicové smýšlení. Proto budu v jakýchkoli volbách volit pravicovou stranu. Už to ale nebude ODS, ani TOP 09. Hlas dám neparlamentní straně a vůbec mě nezajímá, že kvůli takovým hlasům se třeba nedostane ODS do parlamentu. Moje tolerance má své hranice.

R. Langer 8.2.2013 8:58

Re: Jsem bývalý volič ODS

Tak prima, je nás zase o jednoho víc. :-)

I. Skolin 8.2.2013 11:37

Re: Jsem bývalý volič ODS

Asi tak !

M. Prokop 8.2.2013 15:06

Re: Jsem bývalý volič ODS

Já už to tak dělám nějakou tu chvíli.

B. Rybák 9.2.2013 16:37

Re: Jsem bývalý volič ODS

Každé (v mezích možností) skutečně pravicové (tedy neEU-hujerské) liberálně konzervativní straně nasadí "naše" EU-mediokracie stejnou "psí hlavu" jako ODS (to budete vždycky hledat něco nového?). ODS (všechny strany u nás) degeneruje především nedostatkem členů (objektivně nenahraditelným vedením na všech úrovních). Situaci určitě nezmění žádná nová strana jejíž členové se vejdou "do jednoho autobusu", které dáte hlas jenom proto, o ní ve skutečnosti nic nevíte.

Pravicová dnes už dnes není žádná (parlamentní) strana v Evropě. ODS je v EU jediná strana občansky pravicová strana. Ty ostatní jsou křesťansko-demokratické (u nás tedy masově nerealizovatelné). V současné době proměňují křesťanskou lásku na sociálně "zelený" stát (např. CSU a dokonce i britští Cameronovi (neo!)konzervativci). Politika je umění možného, tak aby jste nedopadl jako ten "dědoušek, co měnil..až vyměnil.

P.S. Záchrana před eurem, před EMS, záchrana Šumavy, ochrana před OZE šílenstvím, ochrana před EU-bankovním socialismem (EU-krádeží našich vkladů), aktivní a ve spojení např. se Švédskem úspěšné prosazování našich zájmů v EU...před několika dny např. po celonočním vyjednávání premiér Nečas pod pohrůžkou použití našeho "práva veta" vyjednal při jednání o rozpočtu EU, pro nás dalších cca 25 miliard Kč - je to málo? Obávám se, že lépe (po pádu ODS) nebude.

(já s ODS v žádném spojení nejsem).

J. Fohler 8.2.2013 8:21

Prezidentské volby

Poslední součet nákladů je 655 000 000,-Kč.

Nedalo by se to využít vhodněji?

V. Heidlerová 8.2.2013 7:44

Přímá volba rozdělila společnost

Nepovažuji přímou volbu za šťastnou a šťastná nebude ani společnost, která se rozdělila tak, že presidentský úřad, který je též symbolem naší státnosti, ztratil po zvolení pana Zemana poslední špetku úcty. I když při nepřímé volbě se dějí také pěkné kousky, spíše se po čase zahladí, ale takto bude pro velkou část veřejnosti, nejen švarcenberkovců, nový president jen trapně veselou  figurou typu feldkuráta Katze, již dnes všeobecně zvaný OVAR. Česká zabíjačka je fenomén, tak asi tento representant našeho státu splní v tomto ohledu své poslání!!! 

F. Eliáš 8.2.2013 8:54

Re: Přímá volba rozdělila společnost

Máte pravdu, ale chcete volbu svěřit lidem z parlamentu nebo senátu? Ti lidé představují to nejhorší z lidské morálky a duševně jsou na tom také špatně.. Za nejdemokratičtejší považuji losování prezidenta ze vhodných, charakterních a inteligentních jedinců.

R. Langer 8.2.2013 8:57

Re: Přímá volba rozdělila společnost

"... ale takto bude pro velkou část veřejnosti, nejen švarcenberkovců, nový president jen trapně veselou figurou...". Inu - žádná změna. Co asi byl dodnes pro velkou část veřejnosti pan Klaus? Prostě cca polovička národa holt bude na prezidenta nadávat vždycky, ať to bude Petr, nebo Pavel. :-D

P. Pavlovský 8.2.2013 7:34

Je tu precedens!

" Miloš Zeman má ale pravdu v tom, že vládu drží strana Lidem, kterou nikdo nevolil..."..

Od jara 1991 do června 1992 držely vládu strany ODS, ODA a především OH. Nikdo je nevolil.

Tošovského vládu držela m.j. strana US. Nikdo ji nevolil.

Quod licet Iovi, non licet Bovi?

J. Vozábalová 8.2.2013 17:38

Re: Je tu precedens!

Ale pane Pavlovský,

to tu bylo, jest a bude. Jen by ti, kteří se považují za Boha či Bohu rovné, měli mít na paměti vyhnání z ráje. Pravda, ono se tu zároveň pravděpodobně naplní přísloví o pomalosti božích mlýnů a tak ledacos ledakomu projde - sny o spravedlnosti světa zůstanou navždy nenaplněnými, utopie nelze realizovat.

P. Pavlovský 8.2.2013 19:53

Re: Je tu precedens!

Latinské přísloví, které jsem citoval, se týká římských božstev, takže "vyhnání z ráje" sem nepatří.

Přísloví se ovšem používá v těch situacích, kdy se chce ukázat, že to, co jednomu prochází, druhému nikoli, Zakladatelům Unie svobody jejich akt (právem) bez problémů prošel.

Zakladatelům LIDEM se to pořád vyčítá, ačkoli v principu udělali totéž: odtrhli se od původní strany, která se projevila jako korupčnická, a která zrazovala program, se kterým šla do voleb.

 Založili stranu novou, a to na základě právě toho pogramu, se kterým byli zvoleni. Prokázali to setrváním v původní vládní koalici

Chovají se tedy zcela analogicky jako US!