4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

POLITIKA: O nepovedeném výroku Miloše Zemana

Prezident Miloš Zeman skoro přesně na den, kdy pobýval ve svém úřadě jeden rok, prohlásil: "Česká republika by si neměla hrát na velmoc a měla by myslet na svých 630 tisíc nezaměstnaných...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 13.3.2014 9:59

Politika, nebo ekonomika

Politika nad ekonomikou, nebo obráceně? Jenom ekonomický silný a prosperující stát může být silný i politicky. Státy ze slabou ekonomikou bohužel nemají na to, aby mohli dát svým občanům aspoň to nejnutnější.

Čtyřicet let tu vládli komunisté, kdy byla vždy na prvním místě politika a ekonomicky jsme byli v....ů

V. Vaclavik 13.3.2014 16:25

Re: Politika, nebo ekonomika

Ja to vidim presne naopak, svobodu muze zavest i chudy stat, ktery ma slabou ekonomiku - vzdy je mozne osvobodit obcany od jha spolecnosti, ktere dnes vsechny bez vyjimky funguji jako kamen na krku a koule retezem privazana na nohou obcanu.  A pokud bude vlada statu svobodu svych obcanu respektovat, pak dozajista tito zakratko zbohatnou a jejich stat jakozto jejich mluvci bude silny jak ekonomicky, tak politicky. Takovi obcane pak nemaji zadnou potrebu vzhlizet ke statu/spolecnosti s natazenou dlani jako ke svemu panovi, aby od nej dostali "aspoň to nejnutnější".

Stavet ekonomiku nad politiku je zaprahani kone za vuz. Politika svobody je jedine co obcane potrebuji. Mluvit v dnesni spolecnosti o 'aspoň o tom nejnutnějším' je zpozdile nejmene o nejake to stoleti, takove mysleni patri do casu, kdy Marx osnoval svuj Kapital, do nesvobodne spolecnosti.

P. Schuster 13.3.2014 20:54

Re: Politika, nebo ekonomika

Máme diametrálně různé stanovisko, jsem pravicového založení a opakuji v Československu od roku 1948 až do roku 1989 byla politika na prvním místě. A jak to skončilo je evidentní. Z prosperujícího státu, který byl v první světové desítce nejvyspělejších států jsme skončili na cca 60 místě v roce 1989.

Každý politik, který má trocho selského rozumu se zajímá v prvním místě o ekonomickou prosperitu.

Svoboda je základní kámen každé demokratické společnosti o tom není diskuze,.