6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

POLITIKA: O nepovedeném výroku Miloše Zemana

Prezident Miloš Zeman skoro přesně na den, kdy pobýval ve svém úřadě jeden rok, prohlásil: "Česká republika by si neměla hrát na velmoc a měla by myslet na svých 630 tisíc nezaměstnaných...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.3.2014 11:21

Lidská práva?

Lidská práva jsou neolevicovou záclonou, za níž jsou brutálně odbourávána práva a svobody občanské (svoboda tisku, svoboda projevu, sdružování, podnikání, prodeje...)!

Jsou formulována tak, že z nich podle potřeby může, ale také nemusí nic vyplývat (právo na práci, právo dítěte na lásku..) a pod rouškou multikulturnosti a diktátem "zelené" politické korektnosti jsou především namířena proti suverenitě (národních) států.

Proto také si V.B. i Polsko vyjednaly z jejich přijetí výjimku. Proto takovou výjimku za podpis "Lisabonské smlouvy" požadoval pan exprezident Václav Klaus. Tato výjimka mu byla přislíbena (v souvislosti s přijetím Chorvatska).

To, že EU tento slib bez vysvětlení nedodržela a "naše" vláda proti tomu neprotestovala je hanebnost a přímo ukázkový příklad použití "(ne)lidských práv v EU proti jejím národům!

P. Schuster 13.3.2014 20:54

Re: Politika, nebo ekonomika

Máme diametrálně různé stanovisko, jsem pravicového založení a opakuji v Československu od roku 1948 až do roku 1989 byla politika na prvním místě. A jak to skončilo je evidentní. Z prosperujícího státu, který byl v první světové desítce nejvyspělejších států jsme skončili na cca 60 místě v roce 1989.

Každý politik, který má trocho selského rozumu se zajímá v prvním místě o ekonomickou prosperitu.

Svoboda je základní kámen každé demokratické společnosti o tom není diskuze,.

P. Sulc 13.3.2014 18:38

Re: Zrejme pan president

No, nejsem si jist, on to neni rozhodne hlupak, je mazanej. A to bylo dodnes videt. Nemam-li nekoho rad, treba Putina, neznamena to, ze jej budu podcenovat, spise naopak. Rusove v 39 podcenovali Finy, o par let pozdeji zase Nemci Rusy ci Japonci Americany. A jak to dopadlo?  Jiste casem zmoudrite.

V. Vaclavik 13.3.2014 16:25

Re: Politika, nebo ekonomika

Ja to vidim presne naopak, svobodu muze zavest i chudy stat, ktery ma slabou ekonomiku - vzdy je mozne osvobodit obcany od jha spolecnosti, ktere dnes vsechny bez vyjimky funguji jako kamen na krku a koule retezem privazana na nohou obcanu.  A pokud bude vlada statu svobodu svych obcanu respektovat, pak dozajista tito zakratko zbohatnou a jejich stat jakozto jejich mluvci bude silny jak ekonomicky, tak politicky. Takovi obcane pak nemaji zadnou potrebu vzhlizet ke statu/spolecnosti s natazenou dlani jako ke svemu panovi, aby od nej dostali "aspoň to nejnutnější".

Stavet ekonomiku nad politiku je zaprahani kone za vuz. Politika svobody je jedine co obcane potrebuji. Mluvit v dnesni spolecnosti o 'aspoň o tom nejnutnějším' je zpozdile nejmene o nejake to stoleti, takove mysleni patri do casu, kdy Marx osnoval svuj Kapital, do nesvobodne spolecnosti.

V. Novák 13.3.2014 11:04

Kecy - náš stát nepožíval žádného respektu, náš stát

či jeho vrchní představitel byl prostě občas pochválen jako pejsek, který vykonal co mu bylo zaveleno. Ale sušenka se už obvykle nedostavila.

Příklad - našemu státu bylo zakázáno, aby se ZVVZ Milevsko účastnilo (za 2 miliardy Kč) dodávkou vzduchotechniky stavby JE Búšehr v Iránu. Civilníh zařízení, právo na něž Íránu garantuje jím podepsaná NPT. Parlament kvůli tomu přijal speciální zákon, protože vzduchotechnika není "citlivý materiál", na nějž jsou potřeba vývozní licence. ČR byla z USA pochválena, ZVVZ Milevsko byly přislíbeny jisté zakázky a - a skutek utek!

Sejně byla ČR "odměněna" za dodržování embarga proti Jugoslávii nebo za účast na Busově vylhané válce v Iráku. Vždy bylo slibováno - a sliby se slibují, blázni se radují.

Tomu neříkám respekt. K tomu pejskovi, který umí dávat na povel pac a nebo dělat kotrmelce, taky páníček žádný respekt necítí.

K. Janyška 13.3.2014 10:17

Obchod je mírotvorcem. Nic jiného.

Komunisto Hvížďalo.... Dzp.

P. Schuster 13.3.2014 9:59

Politika, nebo ekonomika

Politika nad ekonomikou, nebo obráceně? Jenom ekonomický silný a prosperující stát může být silný i politicky. Státy ze slabou ekonomikou bohužel nemají na to, aby mohli dát svým občanům aspoň to nejnutnější.

Čtyřicet let tu vládli komunisté, kdy byla vždy na prvním místě politika a ekonomicky jsme byli v....ů

J. Sever 13.3.2014 8:37

Hrubě se mi nelíbí, ...

... když - kdokoli - nejprve posune význam něčího výroku, viz zde : "Jinými slovy pan prezident říká, že..." a pak s touto svou konstrukcí břitce polemizuje. Opakovaně se v duchu táži - je on vykastrovaný samec tura domácího, nebo dělá v.s.t.d. ze mne. A ovšem: proč tak činí?

I. Skolin 13.3.2014 7:26

Nejen Zeman !

Sobotka na počátku ukrajinské krize prohlásil : k čemu nějaké sankce proti Putinovi, když nám to nepřinese ani jedno pracovní místo...

E. Vašátko 13.3.2014 5:28

Re: Zrejme pan president

Vážený pane, Ovar myslí, ale jenom na chlast a jitrnice, to ostatní jen papouškuje z toho, co mu někdo napíše. To nemůžete brát vážně.

P. Sulc 13.3.2014 2:05

Re: Zrejme pan president

A kolik je v CR nezamesnanych a kolik perveru ?

P. Sulc 13.3.2014 2:04

Zrejme pan president

Ovar myslel, ze stat, ekonomicky silny, se muze zabyvat i ruznymi temi pravy, zen, deti zviratek, homosexualu, cikanu a pod. Ale je-li ekonomika blizko rozpadu a stale se zhorsuje, pak ma prednost, az by byla v kytkach, nebylo by nic na zachranovani.Zrejme je dulezitejsi zamestnat vsechny ty tezko zamestnatelne bakalare svobodnych umeni, nez nechat rejdit po namestich vselijake ty busicke pruvody  hrdosti.