6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: O jakých tradičních hodnotách Klaus mluvil?

Poslední, desátý projev prezidenta Václava Klause trval necelých patnáct minut a byl pokusem o stručnou bilanci deseti let a současné situace, ale bohužel byl plný obecných floskulí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 4.1.2013 21:31

Tradiční hodnoty vyznává iniciativa D.O.S.T., která

jde samozřejmě PROTI snaze ničit tradiční evropskou kulturu pomocí multikulturalismu a morálního relativismu.

V divadelní hře Matka pošle hrdinka posledního syna do války poté, co se z rádia dozví, že nepřítel zmasakroval děti školního věku.

Kdo dnes řekne, že "záměrný útok s cílem zabít školní děti je za všech okolností nepřijatelný, jakékoliv hnutí, které se ho dopustí, nebo jej schvaluje je zločinecké a jako takové je třeba je zlikvidovat, v případě potřeby silou"?!

M. Smidova 4.1.2013 19:17

Jako "fundovaná" osoba , můžete nám vysvětlit

proč "Antichristem" musí být jen Prezident Havel a ne pan Klaus, prosím?

M. Bílý 4.1.2013 17:06

Tenhle evrgrýn (zde v článku v posledním odstavci) že budou nejspíš amnestováni i manažeři H-systému, kteří připravili tisícovku stavebníků asi o miliardu korun, by nemusel být, na flašinetech všech pokrokářů obehráván, kdyby....

.....kdyby se lidé drželi starých dobrých tradic a za zboží a služby platili až když je převezmou. Jak prosté, přátelé!

Š. Hašek 5.1.2013 20:45

Re: Tenhle evrgrýn (zde v článku v posledním odstavci) že budou nejspíš amnestováni i manažeři H-systému, kteří připravili tisícovku stavebníků asi o miliardu korun, by nemusel být, na flašinetech všech pokrokářů obehráván, kdyby....

Zkuste vysvětlit mojí švagrové, že vložit své úspory ve středu do kampeličky, která vznikla v pondělí, tak to  "nemusí vyjít" (no ono to sicher nevyjde!). Jedná se sice již o finanční pravěk, ty doby jsou již pryč, ale je to vlastně stále i dnes o jednom.

Švagrová samozřejmě dodnes neuznává ani jedno promile "spolupachatelství".

J. Kanioková 4.1.2013 16:36

Národ kontra Klaus: hysterie okolo amnestie už bylo dost

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/49049/narod-kontra-klaus-hysterie-okolo-amnestie-uz-bylo-dost.html

Amnestie aneb vohnoutí ruka spravedlnosti

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010301

V. Venc 4.1.2013 13:05

O jakých tradičních hodnotách?

Považuji p. Hvížďalu za příliš zkušeného novinářského matadora, aby nevěděl o jakých tradičních hodnotách prezidentovi jde a musel tak čtenáře zavádět do problematiky Masarykova hledání humanisticko-náboženského poslání české historie, atd.

Určitě je zajímavější, zeptat se p. Hvížďalu, jaképak tradiční hodnoty respektuje on.

Nejspíše mu však jde, jako vytrvalému zastánci a propagandistovi Havlovy “nepolitické politiky”, jenom a pouze o šikovné využití příležitosti k nakopnutí kotníků prezidenta Klause.

Z diskuzních reakcí ke článku je vidět, že své práci rozumí a ví, jak ji dělat dobře. Horší ale bude si představit, jaké tradiční hodnoty preferuje Karel Hvížďala v praxi.

J. Kanioková 4.1.2013 12:42

Pro Klausofoby -

Carl Gustav Jung - „Skutečná existence nepřítele, na něhož je možno svést veškeré zlo, znamená pro svědomí člověka nesmírnou úlevu. Můžeme alespoň bez zábran říci, kdo je ten ďábel, a je nám pak jasné, že příčina našeho neštěstí se nachází vně, a nikoli snad v našem postoji.“

J. Mannheim 4.1.2013 14:14

Re: Pro Klausofoby -

to máte na mysli vztah pana Hájka k bývalému prezidentovi? takže vlastně i pro klausofily

M. Smidova 4.1.2013 19:13

Re: Pro Klausofoby -

M. Bílý 4.1.2013 19:47

Jarunko! (12:42) Dík za ten citát. Hned jsem ho controlcécontrolvévoval na snadno dosažitelná místa v mém PC.

I. Poljaková 7.1.2013 17:19

Re: Ano, Jung je užitečné čtení

rozhodně doporučené  pro osoby, které bez vševědoucí, všemohoucí postavy OTCE nedají ani ránu.

A. Špronglová 4.1.2013 11:24

Vynikající článek

Vynikájící a všeobjímající článek pane Hvížďalo, jste odborník a slušný člověk jakých v Česku není zas tak moc.

J. Kratochvíl 4.1.2013 10:12

Dobrý článek

Klaus neumí odejít. Od něho by byla lepší hlubší analýza, než jsou povzdechy nad štváči. Koneckonců je to právě Klaus, kdo nejlépe ztělesňuje příběh „budování státu“, jemuž tak či onak v nejvyšších funkcích v posledních 23 letech předsedá. Čím to, že se nedostává respektu  jemu, ani ostatním autoritám, které „jeho“ systém pomohl stvořit?

 Je to proto, že stát, v jehož čele stojí, je bohužel ztělesněním „mafiánského kapitalismu“coby důsledku jeho vlastní politiky. Ano, stát je v krizi, ale nikoliv kvůli salónním nespokojencům, nýbrž kvůli klientelismu, korupci a nekompetentnosti.

 Jeden z hlavních viníků,navíc neschopný kritické sebereflexe, Klaus pochopitelně nemůže nabídnout žádné recepty, jak z toho ven. Raději jako kolovrátek mluví o tradicích, hodnotách a jakémsi zlatém věku českého národa v minulosti.

 Z mírného euroskeptika se stal eurofób, kterého zbytek Evropy bere jako raritu. Válčí s levicovými i pravicovými vládami, ba i se stranou, kterou zakládal. Čím blíže je konec jeho prezidentství, tím agresivnější je tato názorová válka, jejímž cílem je především ukázat vlastní velikost.

Možná by se mohl Klaus ještě ve zbytku svého prezidentství pokusit místo vyvolávání dalších trapných kontroverzí zamyslet nad tím, odkud se vzal masově projevovaný respekt, kterého jsme byli svědky před rokem po úmrtí Václava Havla. Jako úplné minimum by mohl začít zjištěním, že to jistě nebylo proto, že českou společnost obloudil Satan.

T. Czernin 4.1.2013 10:36

Tedy nevím jak kde,

ale já si žádného masově projevovaného respektu, vyjma pražské "kavárny", po úmrtí Václava Havla nevšiml. A zkuste se na Slovensku zmínit o Havlovi a říkáte si o malér. Jinak pokud sledujete jak na tom Klaus je, pak jistě víte, že největší důvěru má z ústavních činitelů právě on...

L. Vaněk 4.1.2013 12:25

Re: Dobrý článek

Dovolte, pane Kratochvíle, abych s vámi nesouhlasil - a to už v samé podstatě. Oba prezidenti, ač povahově i politicky rozdílní - byli stejní, tedy ... stejně špatní.

    Václav Havel dal generální pardon všem komunistům a estébákům, zabránil debolševizaci a otevřel tak cestu právě V. Klausovi a jeho Štrougalově prognostické, komunistické kamarile. Tito bandité nasadili kravaty a motýly ... a jako zlatokopové se vrhli do zhoubného díla. A jako po zlatokopech tady zůstay jenom díry, tunely a rozkopané i mezilidské vztahy. V širších souvislostech lze spatřit náramnou shodu náhod. Bylo zde mnoho lidí čistých úmyslů s neposkvrněnou minulostí, kteří Havla varovali ... Klaus s jeho kamarádčoftem jen využili příležitosti, aby tady zničili to, co tady po panství komunistů zůstalo.

J. Kratochvíl 4.1.2013 15:19

Re: Dobrý článek

Dovolte,pane Vaněk, abych s vámi nesouhlasil. Mezi oběma uvedenými pány určitý rozdíl je a to zásadní. Zatímco V.Havel se určitě dopustil řady chyb a o některých rozhodnutích bychom mohli diskutovat, jestli byla správná nebo špatná, ale určitě tyto i když někdy špatná rozhodnutí neudělal s úmyslem poškodit tento stát a jeho občany. Což se nedá říci o rozhodnutích  Klause, který systematicky přes dvacet let zde "buduje" mafianský kapitalismus a pod rouškou  ideologie  tržního hospodářství zničil a nechal rozkrást celou ekonomiku  a kterému dnes už jen málo kdo věří. V zahraničí je určitě zcela odepsaný a u nás ho obdivuje jen pár fanatiků, tak jako kdysi po prohrané válce se i v Německu našli obdivovatelé Hitlera a v Rusku Stalina. Vrcholem Klausovy éry jistě zůstane letošní amnestie, kterou osvobodil i ty zbylé kamarády, které se podařilo odsoudit nebo alespoň stíhat a to  byl pravý smysl této amnestie. Toto dnes nevidí jen podobní fanatici jako po osmašedesátem byli lidé, kteří věřili, že nás Rusové přišli v srpnu zase osvobodit.

P. Vaníček 4.1.2013 16:29

Re: Dobrý článek

Žádné dovolte,ale Kratochvíl,voni jsou rudej zaprděnec.A s tím Havlem a jeho "osvícenými myšlenkami" se jděte už konečně vycpat!!!

I. Poljaková 7.1.2013 17:27

To je tedy argument

Sprosté nadávky = deficit argumentů = vztek, nic víc..

J. Urban 4.1.2013 9:54

Ano. Pra§áctví té amnestie vůbec nespočívá

v puštění několika kapsářů či náhodných rváčů. Její pra§áctví je v tom, že zastavuje trestní stíhání těch, kteří se mu úspěšně vyhýbali 8 a více let a v zahlazování jejich trestů. Defraudanti, tuneláři, podvodníci (vše patrně Klausovi přátelé nebo aspoň dobří známí) budou mít opět čistý trestní rejstřík a mohou svou činnost rozjet nanovo. No co, Klaus na hradě končí a třeba ho manažeři H-Systému zaměstnají jako ekonomického poradce :-/

P. Vaníček 4.1.2013 16:30

Re: Ano. Pra§áctví té amnestie vůbec nespočívá

Velmi a přihlouplé a blbé,co Urban?

I. Poljaková 7.1.2013 17:31

Pan Vaníček umí jen nadávky?

M. Hoblík 4.1.2013 9:27

Je dobré, že dobří novináři píší srozumitelně!

Stačí si přečíst první odstavec a je jasné, zda má cenu pokračovat ve čtení. Často to nemá cenu.

T. Czernin 4.1.2013 10:28

Projev byl plný obecných floskulí...

Pan Hvížďala si prostě stěžuje, že nebyl jmenovitě zmíněn při ryčném hluku nastartované hradní elektrocentrály...

J. Kanioková 4.1.2013 3:25

Neřekla bych, že projev byl prázdným rituálem, kterým jen vyplňuje nejsnadnějším způsobem protokolárně předepsaný úkon.

Tradiční hodnoty ?  Vůbec není třeba se vracet do předminulého století, potřebujeme se vrátit k naprosto základnim obyčejným člověčím hodnotám, které se nám za  totáče dost  posunuly. A aniž nám na to byl poskytnut čas, přešoupli jsme se z bláta do louže nově nám podsouvaných hodnot.  Jako že národní = zaprděnost, čecháčkovství, že naopak je třeba myslet "jinak", globálně a aktivisticky ve jménu Velkého ideálu posvátné hodnoty EU...  I technologie vnesly mnohé, co není zrovna ... třeba řeč, ta se dostala do fáze esemesek, hesel. Místo čtení pohádek dětem či povykládání je TV, počítač. Ve škole místo psaní odpovědí se jen zaškrtává. Místo dopisů a přání se posílají SMS nebo majly s obrázkem a k němu jen PF. Knížky se už tak moc nekupují a když je třeba napsat kousek textu, bývá to problém. Z matiky se nematuruje a tak logické myšlení...

Bylo by moc fajn, aby klasické lidské hodnoty, jako je úcta, důstojnost, hrdost a pokora, získaly zase místo ve společnosti, která zlumpačila do vulgarit a invektiv. Ztrácí se úcta k starším, respekt k autoritám. Vytrácí se zásady  vlastní odpovědnosti, že pokud něco chci, musím si na to vydělat. Že je třeba nejdřív vynaložit úsilí a pak utrácet. Že nemáme utrácet víc, než máme příjmy. Že je třeba se řídit zásadami zdravého selského rozumu. že chci-li mít zdravé sebevědomí, musím si odpustit chuť se nechat hýčkat a chránit.

V lidech se zatím úspěšně daří pěstovat lhostejnost místo tolerance a v nejlepším případě aktivismus namísto účasti. Jak dlouho ještě bude trvat ochota lidí stát za vlastní  civilizací, když jsou jim neustále zpochybňovány hodnoty vlastních tradic a společenského uspořádání? Nakolik budou cítit oddanost ke své zemi, když jsou denně ústy pedagogů, politiků i mediálních hvězd přesvědčování, že cizí společenské normy jsou přinejmenším stejně hodnotné? Proč se angažovat, přinášet oběti a třeba i zemřít pro společnost, která si neváží sebe sama ani svých občanů - a ještě za to od nich vybírá nekřesťanské daně?

K. Podhajský 4.1.2013 11:00

Re: Neřekla bych, že projev byl prázdným rituálem, kterým jen vyplňuje nejsnadnějším způsobem protokolárně předepsaný úkon.

Co jiného lze čekat od demagoga a fanatika vašeho ražení.

D. Procházka 4.1.2013 16:53

Re: Neřekla bych, že projev byl prázdným rituálem, kterým jen vyplňuje nejsnadnějším způsobem protokolárně předepsaný úkon.

Něco k věci by nebylo?

V. Vlach 4.1.2013 19:59

Re: Neřekla bych, že projev byl prázdným rituálem, kterým jen vyplňuje nejsnadnějším způsobem protokolárně předepsaný úkon.

Berete drogy????

I. Poljaková 7.1.2013 17:30

Aktivismus místo účasti?

Co to je? nebo jaký je v tom rozdíl? Tím, že se účastním v této účasti na straně Klause jsem účastník? když jsem na opačné, jsem aktivista? děkuji.

I. Poljaková 7.1.2013 17:33

Re: Aktivismus místo účasti?

pardon, chtěla jsem napsat - v této diskuzi -