26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: O duchu plebejském...

Ó, bývaly to časy, dokud ještě v zemích českých vládl takový ten obyčejný, demokratický dualismus! Jedna skupina partají, říkajících si – ne že by byly – pravicové, druhá skupina – ne že by opravdu byly – levicových, tu vynese voličská přízeň do křesel vládních jedny, kdežto druzí skončí v opozičních lavicích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 22.8.2013 1:48

Pekne napsano ale

Pekne napsano ale je zvlastni ze autor ani neuvazuje o tom ze Cesko bude resit financni problemy neresenim - inflaci. Inflace vse vyresi sama a bez problemu a premysleni.

I. Schlägel 22.8.2013 7:09

Re: Pekne napsano ale

Inflace ne, hyperinflace ano. Nás ani Evropu nečeká žádné bezbolestné řešení.

P. Vítek 22.8.2013 8:40

Re: Pekne napsano ale

Uvazuje i o ni,prectete si poradne

J. Vozábalová 22.8.2013 0:42

Jako vždy pane Frýborte, paráda!

Vaše články poukazují na bohatost jazyka a k tomu se druží hluboký obsah - to však není hlavním důvodem mé reakce. Tím je plebejství páně Zemana. Troufám si tvrdit, že většina jeho voličů je sportovními fanoušky - tedy těmi, kteří fandí u obrazovky v hospodských kolektivech u piva, o jejich kvalitách joko výkonných sportovců by se ale dalo s úspěchem pochybovat.

Jenže právě oni si pochvalují, že "president je jako my" a "to je ten pravý, rozumí obyčejným lidem" nebo tak něco podobného.  Kéž by si někdy uvědomili, že současný president je totéž, jako sportovní reprezentant vykazující kvality průměrného českého sportovního fanouška  - já uznávám, že ve volbách vyhrál, ale nazývat jej svým presidentem opravdu nemohu - to je nad mé síly.

P. Vítek 22.8.2013 8:43

Re: Jako vždy pane Frýborte, paráda!

I pan Schwarzenberg si uz hraje na plebejce

V. Vaclavik 22.8.2013 14:54

Re: Jako vždy pane Frýborte, paráda!

"nazývat jej svým presidentem opravdu nemohu"

Nema tu byt gramaticky spravne ''mym''? Privlastnovat si ho tak intimne se snad od nikoho neocekava.

J. Vozábalová 23.8.2013 2:34

Re: Jako vždy pane Frýborte, paráda!

Já nevím, pane Václavíku, spíš ale mám dojem, že "svým" je minimálně možné - vždyť je-li někdo "mým presidentem, mým nejoblíbenějším hercem, mým idolem mezi zpěváky" a tak podobně, vnímala bych to spíš právě jako velmi intimní, vnitřní vztah, byť samozřejmě jen z mé strany, nikoli ze strany oné osoby. Mluvím.li tedy ze své pozice, je podle mne výraz "svůj" dobře. Ale nemusím mít pravdu, jen to tak cítím, mám sice češtinu opravdu ráda, ale teoretický základ mi chybí.