29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: O čem bude druhé kolo prezidentské volby

S jistotou už dnes můžeme konstatovat, že v druhém kole prezidentských voleb ve dnech 25. a 26. ledna 2013 rozhodne o vítězi mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem účast voličů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 16.1.2013 19:25

Pane Hvížďalo,

nic ve zlém, ale obě osoby volebního klání jsou informovanému občanstvu natolik známé, že skoro všechny "politologické, odborné" komentáře jsou skoro k ničemu.

Až se příště narodím, chtěl bych být, politologem či překladačem politiky prostému lidu.

Výdělek jistý.

Práce v teple.

A těšilo by mě, "že vytvářím názor lidu.

J. Dvořák 16.1.2013 12:59

Jsi dobrý hospodář pravil Zeman !

A to tomu člověku co získal kostelecké uzeniny tedy i jatka !Do té doby se tam dělal český bio-uherák oceněný zlatou medailí !Ať tak nebo onak byl to výrobek vynikající kvality a on tu výrobu zastavil a následně nám cpe výrobky ze separátů !Takže tomu českému dobytku bude prodávat jeho výrobky patřící rovnou do popelnice jen aby mohl bohatnout na náš úkor,to se mi Zemane jen zdá jestli jsi takovej vůl nebo máš hroší kůži ?Ten chlast odrovná každýho tedy i Zemana !To by bylo zase radostných zpráv v zahraničním tisku:Český prezident se uchlastal !No nebyla by to první podobná příhoda,stalo se to i jednomu českému králi !A ke všemu,komunisti jsou pro Zemana,já jsem proti !!!

A. Bocek 16.1.2013 8:11

Miloš je větší pravičák než Karel.

Miloš nás táhne směrem k imperiálnímu Rusku, zatímco Karel do socialistické EU. Komunistům šlo vždy více o zájmy Ruska než o vlastenectví a zájem ČR. Pro dezorientované voliče platí drobná pomůcka : Volte jinak než KSČ - bude v Česku líp.

P. Gabriel st. 16.1.2013 7:58

Schwarzenbergovi lze mnohé vytýkat, ale

Zeman samotný a bolševičtí šíbři v jeho stínu jsouhrozbou pro naši zemi a naši slabou a nedokonalou demokracii. nejenom, že to Zeman ukázal za svého premiérování, ukazuje to dále svým nestydatým prokomunistickým vlezd...delizmem. A to, jaké širší souvislosti jsou s ním spojeny ukázal Klaus vyjádřením své podpory před první volbou i mladý Klaus hulvátskými útoky na Schwarzenberga. Podpořme Schwarzenberga, nechceme-li posílit komunisty. Pišme mu své výhrady a požadavky, jak se má změnit, aby věděl, že mu všechno nebaštíme, ale podpořme jej. V případě, že nebudeme volit, nebo podpoříme Zemana, posilujeme rudou smečku se vším, co předvedla po krajských volbách i co je v historické paměti nástupu komunistů 1945 -48.

F. Matousek 16.1.2013 8:50

Re: Schwarzenbergovi lze mnohé vytýkat, ale

Jo, asi tak nejak.

takze to podepisuji a dekuji. Usetril jste me psaní.

V. Václav 16.1.2013 12:24

Re: Schwarzenbergovi lze mnohé vytýkat, ale

PAne Gabrieli,l máte krátkou paměť. První vláda, která zadlužeila tento stát, byla ODS. Zemanova vláda ten dluih podstatně snížila. Horší to již bylo za vlády S.Grosse. Četl jsem několik Zemanových knih. Snažím se brát volby vážně a zodpovědně, protože to je to jediné, co nám zbylo, jak ovlivnit dění v zemi. Zemanovy knihy obsahují skutečně zajímavá fakta, nejen kritiku, jak je u nás zvykem, ale i konstruktivní návody na řešení. Lidé se necjali zblbnout od ODS, která štvaním na soupeře odváděla pozornost od jejích vlastních prohřešků, mnohem závažnější, než ČSSD, která ovšem rovněž není čistá.

Uvažoval jsem o Táně Fišerové nebo Zuzaně Roithové, aby nastala velá změna, aby se dostala do funkce žena, s čstýma rukama. Ale uvědomil jsem si, že by ta politická "elita" ony dámy umlátila štítky od čepic. TAk jsem po dlouhém uvažování v prvém kole volil pana Schwarzenberga. Chtěl se ho volit dále, až jsem v televizi vidě a slyšel onoho nemrcoucha, který se dostal do politiky pouze díky svéme papínkovi, který by poctivě ani nedostudoval a který rektoskopicky papouškuje slova svých nadřízených. jedná se o Marka Bendu, který Schwarzenbergovo vítězství do druhého kola označil za vítězství ODS a současné vlády. Náhle se přede mnou objevil pochmurný, panoptikální orloj, ve kterém se mi začali zjevovat typy jako Klaus, Dyba, Čermák, Kočárník, Řebíček, Ježek a další až po Nečase a spol. Máme krátkou paměť a zapomínáme na zločince, kteří si již od kuponové privatozace nabrali do měščce a pak se potichu uchýlili do ústraní. Udělalo se mi nevolno a zviklalo mi to mé přesvědčení, že budu volit pana knížete i v druhém kole.

J. Václavíková 16.1.2013 23:19

Re: Schwarzenbergovi lze mnohé vytýkat, ale

Pane Václave, právě Benda, Šťastný a mladý Klaus se dost angažují proti KS. Chcete jim pomáhat?

A. Špronglová 16.1.2013 16:34

Re: Schwarzenbergovi lze mnohé vytýkat, ale

Váženy pane, máte moji úctu a bezvyhradne s vámi souhlasím. Dodávám, že vysledek nám nastaví zrcadlo a ukáže jak na tom morálné a charakterové jsme

P. Pruner 16.1.2013 6:47

pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

Nesouhlasím skoro se vším. Prezident nemůže rozložit žádnou stranu. Herr Schwarzenberg by v ČSSD

podporoval EU-hujery pana Dientsbiera a Špidlu, čímž je pro ni větším nebezpečím než p.Zeman. K tomu "podučitelskému vypavěči" Zemanovi, jak ho nazývá autor, bych rád

připoměl, že je to vysokoškolsky vzdělaný odborník oproti němuž Herr

Schwarzenberg zvládl pouze maturitu na střední lesnické škole.

B. Brousková 16.1.2013 8:36

Re: pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

"Vysokoškolskyvzdělaným odborníkem" byl i Joseph Goebbels. Byl doktorem filosofie, obor germanistika.

P. Pruner 16.1.2013 10:03

Re: pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

Nechápu souvislost s námi miliony dalších vysokoškoláků. Pan Goebbels byl velmi schopný zločinec, to nemělo se vzděláním nic společného.

A toto téma bych sem nezatahoval, jste příznivkyně pana KS a jistě víte, že manželka KS pochází z nacistické rodiny.

B. Brousková 16.1.2013 12:54

Re: pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

 Jenže nejde o souvislost s "miliony vás vysokoškoláků".Jde o známou skutečnost, že vzdělání a charakter spolu nesouvisí. Pro vaší informovanost,  v našich luzích a hájích je a vždy byla, celá řada "vysokoškolsky vzdělaných odborníků", kteří byli na své vzdělání patřičně hrdí a při tom to byli zločinci. Prokurátoři Vaš a Urválek ze stejné rodné strany jako soudruh Zeman. Doktor Alexej Čepička. A hvězda nejzářivější- profesor Zdeněk Nejedlý, také žádný turbostudent zez Plzně! A přitom stejná nenávistná a mstivá kreatura, jako ti jmenovaní před ním. A což takhle soudce Berka? Také odborník na svém místě?  Jaké je asi jeho vzdělání? Také jenom maturita?

P. Kmoníček 16.1.2013 16:00

Re: pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

Že Vy to nechápete,chápeme my všichni,kteří to chápeme.Chápete?

B. Hudzieczek 16.1.2013 8:49

Pane Prunere,

1. Zkuste prosím posoudit, jaký je podíl aktivistického prezidenta Klause na úpadku ODS.

2. Výsledkem celoživotního díla "maturanta" Schwarzenberga je úspěšně spravovaný rozsáhlý rodový majetek s veškerými ekonomickými přínosy pro národní ekonomiky.

Výsledkem celoživotního díla vysokoškoláka Zemana jsou teoretické úvahy a nepříjemná pachuť z jeho  podílu na nepříliš úspěšné ekonomické a zejména politické transformaci  naší společnosti. 

P. Pruner 16.1.2013 9:59

Re: Pane Prunere,

Pane B. Hudzieczeku zdravím. Já nikomu nezávidím, každý se narodíme v nějaké posteli. Takže k majetku, který má být zásluhou pana KS dodávám:

V Rakousku ho získal dědictvím po otci, který ho jako dospělého adoptoval.

V ČR se podle našich zákonů na něho už nevztahovalo dědictví po vlastních rodičích a prot prominenta režimu český soud postupoval dle rakouského ( jak běžné a přirozené !!) práva a tak mohl na sklonku svého působení u prez.Havla dědit a pak restituovat ty velké majetky.

F. Matousek 16.1.2013 8:52

Re: pouhá agitka pro knížete, žádný rozbor

... coz svedcí o ubahosti a úrovni Ceského skolství. Nic víc.

S. Sedlák 16.1.2013 1:21

Bodejť by novinářům nevadil

A tak radši budou podporovat staříka, který má největší starosti sám se sebou. Aby neusnul a aby věděl, zda se má postavit do haptáku nebo zpívat, když mu zahrají nějakou hymnu.

P. Pavlovský 16.1.2013 7:28

Re: Bodejť by novinářům nevadil

Proč stařík? Je mu jen o 6 let víc než mně!

Jsem stařík? Působím tak na vás jako diskutér na NP nebo vás jenom štvu?

T.G.M. prezidentoval od svých 68 do 85 let!

A to byl tenkrát průměrný lidský věk daleko kratší!

P. Pruner 16.1.2013 8:23

Re: Bodejť by novinářům nevadil

Pane Pavlovský, máte pravdu, že je to individuální. Stačí se podívat na pana KS a přečíst si něco o jeho zdravotním stavu. To TGM není ani názory, ani zdravotním stavem.

S. Sedlák 16.1.2013 8:44

Re: Bodejť by novinářům nevadil

Stařík. Václav Havel zemřel v 75 letech. Při poslední návštěvě Dalajlámy by snesl označení stařík nad hrobem.

Naproti tomu Adenauer nastoupil na pozici kancléře v 83 a vydržel tam 16 let!. Pochybuji, že by si nevzpoměl na slova německé hymny, pokud by ho probudili o půlnoci. Myslím kterékoliv verze za jeho života :)

P. Pavlovský 16.1.2013 8:57

Re: Bodejť by novinářům nevadil

Asi jste na sečítání v obecné škole chyběl.

Adenauer se narodil 1876. Když se stal 1949 kancléřem, bylo mu 73.

Končil 1963, tedy po 14 letech.  Bylo mu 87  let.

Podle vašich "počtů" by byl ve funkci do  99 let!

Vezměte opakovací kurz!

S. Sedlák 16.1.2013 9:03

Re: Bodejť by novinářům nevadil

Hm, tak to jsem si neověřil.

To víte. Já do obecné školy nechodil. Vy jo? Pokud vím, tak přestaly existovat  po válce.

Adenauer byl ve funkci od r 1950 do roku 1966, tedy 16. let. Tak se s těmi počty taky moc nevytahujte.

P. Pavlovský 16.1.2013 1:21

JJ budou volit i voličové

obou divadelníků, o tom nelze vůbec pohybovat!

Bohdalová s Dejdarem se ve svých kruzích zcela znemožnili!

J. Vyhnalík 16.1.2013 1:12

Zemana se volit nechystám

Na druhou stranu mne napadá, že když je Lukoil tak špatný, měli bychom ho asi zakázat a dát na seznam teroristických organizací.

R. Klail 16.1.2013 0:44

To už tady jednou bylo,

Ljubitěl alkoholu loutkou Kremlu.

P. Pavlovský 16.1.2013 7:16

Re: To už tady jednou bylo,

Vznikl senátorský klub Zemanovci - KSČM! To nemá chybu!

J. Jurax 16.1.2013 17:50

Re: To už tady jednou bylo,

Vrána k vráně sedá ...