29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: O antipolitice

Připomeňme si nejprve kauzy posledních měsíců a z nich vyplývající fámy a pak se pokusme zamyslet nad tím, o čem tento stav komunikace v českém veřejném prostoru vypovídá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaníček 13.9.2012 9:35

Zapšklý bývalý komunista Kvíčala

opět nezklamal. Jsa přesvědčen o své genialitě,hází na ty s kterými nehovoří samý hnůj. Ti hoši,co s ním mluví a spisují s ním veselé životní příběhy o první ejakulaci a podobné žvásty,jsou podle něho geniové andělští od narození. 

V. Kolman 13.9.2012 11:42

Re: Zapšklý bývalý komunista Kvíčala

Pane Vaníčku! Co kdybyste se přestal strefovat do "kvíčal" a napsal raději něco k věci? Váš příspěvek má nulovou informační hodnotu.

F. Eliáš 13.9.2012 9:32

Výborný článek

Nepůsobí vůbec pesimisticky. Je jasné, že s naší politickou scénou hýbou peníze pár desítek zbohatlíků. Trvale je nám vnucována představa, že jde o demokracii, že o tom, kdo nás povede, či lépe, kdo nám bude vládnout, rozhodujeme my sami.

O. Zuckerová 13.9.2012 8:42

Do výborného článku p. Hvížďaly

bych doplnila ještě jeden velmi pravděpodobný důvod Pospíšilova odvolání: jeho "svatokrádežný" návrh na změnu v  tzv. "odměnách" exekutorů a advokátů v exekučních řízeních. Ten, pokud se nemýlím, nebyl ještě schválen  - a v tom případě už o něm nikdo neuslyší. Jako o slovních něžnostech Janoušek-Bém.

P. Pavlovský 13.9.2012 18:30

Re: Do výborného článku p. Hvížďaly

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Proč byl jmenován na místo vyhozeného Pospíšila? Mimo jiné právě pro to, aby blokoval postihy darebáků, které rozjel, např. kárnpou žalobu na soudce. 

Mělo se též zabránit jmenování Bradáčové, ale to už by bylo příliš skandální, a tak jí Blaželk se skřípěním zubů po delším kličkování jmenoval!

I. Schlägel 13.9.2012 7:42

Problém je občas v rozlišení toho,

co je fáma a co je skutečné pozadí událostí. Ony ty fámy vypadají poměrně věrohodně, navíc vzhledem ke kvalitě místní politické kultury je to zpravidla minimálně 50/50.

L. Vaněk 13.9.2012 7:29

V. Klaus by měl napsat knížku ...:

Jak jsem se učil v Kremlu ...  /právě jsem se vrátil od Putina, byl s ním i soudruh Medvěděv/, naučil jsem se - jak tady tomu státu zakroutit krkem ...

S Miloušem Zemanem ... až do smrti ....

J. Boleslav 13.9.2012 10:32

Re: V. Klaus by měl napsat knížku ...:

Máte příliš bujnou fantazii.

M. Kosejk 13.9.2012 0:31

:)

Autor vyjmenuje pár příkladů kauz, u kterých doplní ty nejhorší teorie. A táže se, co mají společného a o čem vypovídají. Inu, každý text vypovídá zejména o autorovi. Svět si tvoříme v našich hlavách, on si vytvořil představu tu nejhorší myslitelnou. Ono by také šlo psát i o jiných věcech, ne že ne. Třeba psát o tom, že máme jeden z nejnižších dluhů v EU. Že všechny možné finanční instituce ČR chválí za hospodaření. Že máme jeden z nejnižších podílů chudých na světě. Že naše zdravotnictví je na světové špičce... atd. atd. A hned by republika nevypadala, jak ji vidí kverulanti z povolání - novináři.

J. Boleslav 13.9.2012 10:33

Re: :)

Naprostý souhlas.

M. Pernický 13.9.2012 12:06

Re: :)

 Pane Kosejk,proč Vy nenapíšete co Vám probíhá hlavou . Každy může psát co považujé za

 nosné. A k tomu nejnižšímu státnímu dluhu,faktem je ,že pokud máme 3x až 5x

 nižší příjem než  němci ,tak musíte tolikanásobně náš dluh navýšit pro argumentací

 toho typu ,protože s menším příjmem se dluhy blbě snižují- mudrlante.

M. Kosejk 13.9.2012 12:22

Re: :)

Co se mi honí hlavou? To, že mediální svět umí vytvářet v lidem jen pocit nihilismu a paranoie. Podle všech měřitelných údajů patří ČR k těm ekonomicky zdravějším státům v EU. A přes 90% světa je na tom hůř než Češi, ale novinářští kverulanti nás přesvědčují o opaku.  Je to dáno tím, že dobrá zpráva neprodává, ale nad špatnou zprávou si zamasturbuje celý novinářský stav. A když není k dostání žádná pořádná negativní zpráva, tak si novináři upečou vlastní spekulace.

L. Krajicek 13.9.2012 0:27

Jak prvotní a naprosto nezbytné

je nutno dosáhnout zrušení článku 5 Ústavy ČR : "Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran . . . "   který naprosto ochromuje jakoukoliv politickou činnost mimo několik skupin spolčených brachů.

Několik málo stovek, ale spíš jen desítek opakovaně se u koryta střídajících individuí tvoří tento stát.

J. Boleslav 13.9.2012 10:35

Re: Jak prvotní a naprosto nezbytné

A co potom? Politický systém bez stran nikde na světě dobře nefunguje.

P. Pavlovský 13.9.2012 0:17

Škatulata á la Moskva?

V. Klaus bude "podporovat Zemana, aby se stal prezidentem, a ten ho za to jmenuje předsedou vlády, bude-li Klaus zase staronovým šéfem ODS".

Mráz přichází z Kremlu, se ta Mlynářova knížka jmenuje.

J. Boleslav 13.9.2012 10:31

Re: Škatulata á la Moskva?

Podporovat se sice mohou, Vámi uváděná vize ale není příliš pravděpodobná. Jednak nejsme v Rusku a lidé tady nejsou tak blbí jako tam, dále není u nás prezidentský systém, a pozice ani jednoho ze jmenovaných není taková, jako těch dvou v Rusku. To, co píšete, proto doufejme zůstane pouze v oblasti růžových snů obou jmenovaných případně černých snů Vašich.