4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 20.11.2005 14:32

No jo, Žulový,

vy raději zkalíte až budete potřebovat dražší lék a díky DRathovi se bude proplácet jen paralen a živočišné uhlí.
Proti gustu ......
Kajan 19.11.2005 18:21

VZP je nutno zrušit stejně jako ministerstvo zdravotnictví. Organizaci tohoto fenomenu, tedy podskytování zdravotnických služeb, je nutno beze zbytku přenechat komerčním zdravotním pojišťovnám!!! Dzp.

Žulový aston 20.11.2005 10:10

Re: VZP je nutno zrušit stejně jako ministerstvo zdravotnictví. Organizaci tohoto fenomenu, tedy podskytování zdravotnických služeb, je nutno beze zbytku přenechat komerčním zdravotním pojišťovnám!!! Dzp.

Pacienti vloží své pojistné do komerčních pojišťoven (= kampeliček), ty "zkrachují", nemocnice pojištěnce zkrachovalých pojišťoven neošetří, ti umřou a hned se ušetří na nákladech. Tato myšlenka Modré šance je zcela geniální.
Katoda 19.11.2005 17:44

Pro informaci.

Toto je výpis z katalogu fízlů St týhající se atha seniora
ath atmír Krycí jméno: as Datum narození: 8.5.1931 Druh svazku: D;A egistrační protokol St egistr. číslo: 30977 egistrováno,archivováno: 9.3.1979 Útvar: S St Praha II.a odbor 4.oddělení
Takže vidíte, z jakých rodin se rekrutují politikové sociálně "demokratické" strany
siskol 19.11.2005 17:11

Kdo nám to tady už 8.let vládne, podporován KDU-ČSL a KSČM?

Seznam zlodějů a tunelářů ( deska cti bolševické ČSSD ): Svoboda Ivo, Snopková, Vlček, Šlouf, Munzar, J.Novotný, Šíma, Kavan,"defraudantka"Volfová, "restituent" Fencl, Lachnit, Schling zvaný šotolina D47, Součková, vrah Srba, Hojdar, ministr Zeman zvaný Indoš do škol, Karel Machovec, Skopal, Miškovský, Zgarba,"velká kapsa" Jan Mládek, usvědčení korupčníci Gross a Doležal, letající Zaorálek, mecenáši ČSSD Krejčíř a olejář Pitr, Forman(zcizil 250mega z Phare), Rath(machinace s penězi LOK a ČLK)... atd...atd... Nelze nevzpomenout na účetního("ekonoma"-mafiána) Jirku Rocco Paroublbka , který na kurzových rizicích Praze prodělal stovky milionů a jako předseda DR P.P.Banky, tuto nechal vytunelovat svými kamarády z STB !
hpinta 19.11.2005 16:22

pláč na cizím hrobě

Po přečtení Vašeho článku jsem musel s Vámi hluboce souhlasit, Váš podpis mě ovšem vyvedl z euforie. Vypadá to, že nesouhlasíte s Vaším ministrem doktorů, je to Váš kolega, Váš ministr, toto není ministr zdravotnictví, protože to by bylo třeba do jeho okruhu zahrnout i nemocné a to teď rozhodně není na pořadu dne. Takže, plačete pěkně, ale na špatném hrobě, Vy, jako doktor, jste jistě sledoval jeho kariéru a já se Vás ptám, kde jste byl, když ten člověk jako lékařský odborář organizoval jednodenní či jednohodinové stávky, kde jste byl, když jste si ho zvolili do funkce neotřesitelného prezidenta Vaší komory, které jste povinně členem, kde jste byl, když představenstvo Vaší komory udělalo mírně řečeno podraz na Vás a Vaše kolegy, kde jste byl, když jste mu tleskali, jak perfektně pojmenovává problémy a je bojovník za Vaše peníze pod pláštíkem zhoršené péče o pacienty, proč jste tady, když ti schopní přece odchází do zahraničí a u nás je plebs z Ukrajiny a Slovenska? Vy jste u toho byl od samého začátku a teď s tím nesouhlasíte? Co máme dělat my obyčejní smrtelníci, kteří to normálně nesledují, ale teď se nestačíme divit. Máte teď strach, že s Vámi zatočí, jako dříve či později šéf pojišťovny s Vámi nepodepíše smlouvu a budete v háji, proti tomu jste bojovali před pár lety, že si to pojišťovna nemůže dovolit. Možná budete jeho vyvolený, ale na to se budete muset stát loajální a doufat, že potopí jiné. Takže jen sklízíte čemu jste přihlížel. A my ostatní? Mělo by to být poučením abysme jen nepřihlíželi. Z chvíli budou volby, možná by stálo za úvahu se rozmyslet, jestli je lepší, když na nás někdo kašle (což vyčítáte vládě, která tu už 10 let není) nebo nám sere na hlavu v současnosti. Ostatně, slova konec plýtvání, konec paláců, konec vykořisťování, konec mocipánů, zřídíme lidové milice na ochranu státního majetku, stát jako lid nejlépe ví jak hospodařit s majetkem to už jsem někde slyšel, někteří již zapoměli, ostatně 20 letá perioda se blíží.......
Sylva Šauerová 19.11.2005 13:23

Pane MUDr. Rebane,

1) ad omezení spotřeby velmi drahých léků v nemocnicích : už vám (lékařům) vydal ministr tento pokyn PÍSEMNĚ ? 2) ad generální stávka : jak dlouho hodláte čekat ?
Jaka 19.11.2005 12:09

Jo, EDové, když se "pravice" hašteří, Paroubkům a Rathům pšenka kvete ! nt

malstok 19.11.2005 7:37

Proč to složitě pojmenovávat.

Domnívám se, že pokud nemá člověk růžové brýle, tak je zřejmé Rathovo snažení. Ovládnutí největšího držitele peněz ve zdravotnictví, najít za každou cenu nějaké důvody pro skandalizaci nenáviděné ODS a Klause i za cenu podvrhu, dosadit své kamarády a příznivce ke korytům, aby mu potom až skončí svoji úlohu rádobyministra byli vděční a mohl dále ovládat zdravotnictví. Sešli se s Paroubkem dva stejní kohouti, v momentě kdy přestane být Paroubkovi prospěšný ho hodí přes palubu, jako to již mnohokrát udělal.
Marcela 19.11.2005 13:30

Re: Proč to složitě pojmenovávat.

Obávám se, že spíš přejede Rhat Paroubka.
janabok 19.11.2005 2:54

Ladislav N. 01:59

u vás bych předpokládala vznesení podobné otázky: t.j., kde jsou ti bojovníci za svobodu a demokracii...
zalozak 19.11.2005 2:17

Mate v mnohem pravdu ale...

Co se tyce osoby sebestredneho arogantniho nadutce jehoz hlavnim a jedinym cilem krome osobniho zviditelneni je zneuzivat ziskanou moc pro osobni vyhody a osobni pomsty ... asi toho jiz bylo receno dost a netreba pridavat vice .
 
Ale zaujala me vase veta:
Optimální zdravotnictví je však takové, které poskytuje co nejkvalitnější péči každému občanovi a zároveň funguje efektivně, což nelze naoktrojovat žádným politickým rozhodnutím, které se neřídí odborným pohledem na věc.
 
Byt to zni uchu prijmne ve skutecnosti prave myslenky v teto vete (a jejich ruznych klonech)  jsou tim co zdravotnictvi v CR (i jinde) nici.   Dovolte maly rozbor.
Optimalni zdravotnictvi neexistuje - tudiz ten nazev je nesmyslny. Existuje moznost dosazeni rozumneho kompromisu mezi standartni mirou poskytovane verejne pece a na ni vynalozenymi prostredky...ale neexistuje optimalni stav.
 
Bohuzel v CR je pojem zdravotnictvi automaticky spojovano s lekarem a pokud mozno lekarem specialistou. Ve skutecnosti je zdravotnicti pouze spravni obor jehoz ulohou se zajisteni fungovani servisu nazvaneho zdravotni pece dle definovanych standartu a management jeho financovani. Ministr zdravotnictvi tedy neni ani ministrem doktoru, ani ministrem osetrovatelek, ani spravcem budov ale je hlavou vyse definovaneho sektoru. Uz z toho duvodu by asi pomohlo kdyby to nebyl lekar = nebo alespon ne lekar specialista ale radeji manazer v lepsim pripade se zakladni kvalifikaci v oboru mediciny.
Verejne zdravotnicti - nasledne je system ve kterem je poskytovana sluzba na minalni definovane urovni ktera je plne hrazena z povinych dani ci jinych verejnych zroju. Napriklad funkni verejna zdravotni pojistovna ale stejne tak i velke zdravotnicke zarizeni by melo umet s penezi take hospodarit...a mnozit je.
Tento minimalni standard pak
zalozak 19.11.2005 2:18

Re: Mate v mnohem pravdu ale...

Tento minimalni standard pak ma byt navysen formou pripadvnych sluzeb at uz placenych pacientem (cili z privatniho pojisteni) ci formou ruznych nadacnich fondu.
 
Problem je ze takovyto system sice je planovatelny, financovatelny a dokonce ma sanci poskytovat docela kvalitni vysledky ovsem nebude zarucovat socialni jistoty a staly plat lekarum, bude znamenat ze mezi lekari budou obrovske platove rozdily, bude znamena ze ziskani doktorskeho titulu nikoho neopravnuje k nicemu jinemu nez se uchazet o praci lekare...    uz proto je tak tezke jakoukoliv reformu prosadit kdyz jediny clovek v centru pozornosti je doktor a jeho prijmy... a sefuje tomu doktor
tojsemjelen 19.11.2005 10:48

Re: Mate v mnohem pravdu ale...

Jenom k té optimalizaci. Optimální zdravotnictví pochopitelně existuje. Optimalizace není nic jiného než definování tzv. "nákladové" funkce a nalezení jejího extrému (maxima nebo minima). Jinak souhlas.
Ladislav N. 19.11.2005 2:09

ROZHOVOR TÝDNE - Jiřina Musílková: Nejspíš na mne budou vyrobeny důkazy

Zajímavé je, že ač jsme na Lidovkách, málo se odkazuje na týden starý rozhovor Renaty Kalenské s  ředitelkou VZP Jiřinou Musílkovou, z něhož vyplývá spousta objasňujících souvislostí s chováním a postupem (především) MUDr. Ratha:
 
12. listopadu 2005, Lidové noviny
janabok 19.11.2005 1:44

de fakto se jedná o znárodnění,

ale proč takové ticho ze "stran pravicových", ...
a z "občanských nezávislých hnutí"? ...
co vy na to, Kaslové, Zeleniciové, Havlové a ostatní Pehem obránci demokracie? ...
Ladislav N. 19.11.2005 1:59

Re: (janabok) - Zase to Jakešovsko - Klausovské "...Kaslové, Zieleniecové, Havlové..."

Kdybych si před pár dny neposlechl záznam proslulého Jakešova projevu z Červeného Hrádku, už bych byl málem uvěřil, že takto mluví jenom Václav Klaus a jeho fan-klub...
jonáš 19.11.2005 5:34

Kdepak, Ladislave,

taková svébytná součást české politické kultury přece nesmí zmizet, to by byla nedozírná škoda -- ještě že tu máme SPR-RSČ, DEU, ODS a další národopisný spolky. Ale stejně je mi divný, že tihle kritici furt zkoušej vyvolávat nějaký duchy, místo aby to vzali do teplejch.
jiný Honza 19.11.2005 13:34

Re: Kdepak, Ladislave,

A co tak něco k věci - vzpomínám si, jak svého času v Ostravě vyletěl primář dětského oddělení. Sezval si rodiče 6 hemofiliků a řekl jim, že má přiděleny léky jen pro 3 z nich, zbývající zemřou. Takže ať se rodiče domluví mezi sebou. Jak jsme s Drátem daleko od téhle situace?
jonáš 19.11.2005 13:43

Honzo vy s tim drátem

budete asi v prdeli (a bacha aby se vám nedostal i do voka), ale jestli se ptáte na zdravotnictví, tak tam se poměry normalizujou směrem k nule. Dali aspoň tomu novýmu řediteli sponzoři víc prachů, aby umřeli jen dva?
jiný Honza 19.11.2005 20:02

Re: Honzo vy s tim drátem

ne, milý Jonáši, to bylo za komančů, od roku 89 se ZATÍM vždy peníze našly. Najdou se i za toho vašeho Dráta? Upozorňuji, že jde právě o ty dražší léky, které nařídil omezit.
Jan Kasl 19.11.2005 21:07

Re: de fakto se jedná o znárodnění,TZ ED z 14.11.2005

Evropští demokraté odsuzují nucenou správu VZP
 
            Praha, 14.11.2005. Politická strana Evropští demokraté (ED) zásadně odmítá uvalení nucené správy na Všeobecnou zdravotní pojišťovnu ministrem zdravotnictví Davidem Rathem. Naše největší pojišťovna rozhodně nenese celý díl odpovědnosti za současný deficit českého zdravotnictví. Přestože lze ve fungování tohoto kolosu jistě najít mnoho úspor, je to především ministerstvo zdravotnictví které nutí VZP svými vyhláškami hradit lékařskou péči   nad rámec vybraného pojištění. Také stát nedostatečně kompenzuje péči o státem placené pojištěnce. O účelovosti kroku ministra Ratha nejlépe svědčí fakt, že má být nucená správa odvolána, jakmile odejde ředitelka VZP Jiřina Musílková.
Nucená správa je velmi populistickým, nic neřešícím a naopak krizi prohlubujícím opatřením. Pokud začnou vyděšení občané hromadně vyhledávat jiné zdravotní pojišťovny a přecházet k nim, bude to pro VZP znamenat prohloubení finančních problémů. Lékařům se znovu prodlouží lhůty splatnosti a opět se dostanou do platební neschopnosti. Odsuzujeme škodlivé a nekompetentní kroky ministra Ratha, ohrožující chod českého zdravotni
hana 20.11.2005 1:19

Re: Re: de fakto se jedná o znárodnění,TZ ED z 14.11.2005

To je moc hezké,ale nemohli by Evropští demokraté protestovat více veřejněji a rozhodněji a nakonec i rychleji /nucená zpráva nějaký ten den už trvá/?A nebo se nechtějí viditelněji připojovat k protestům ODS,protože už předvolebně "taktizují"?Nemohla by konečně česká pravice zapomenout na osobní spory a nenávisti a trochu začít spolupracovat...ulevilo by se nám všem a Paroubek by se mohl potom paktovat s komunisty i Marťany dohromady. Předem děkujeme. 
milda 19.11.2005 0:45

Podle mého názoru

by pojišťovna měla hradit právě péči, která je drahá a pro normálního člověka cenově nedostupná. Zatím však plýtvá penězi nazajištění běžné péče a to proto, že tím socdem sbírá body u sociálně slabších voličů. To funguje u každého do té doby, dokud mu něco opravdu vážného není. Pak už záleží jen na štěstí a nebo naopak na výši úplatku.
AeroKarel 19.11.2005 0:08

Snad by tedy EDové

mohli i vyjádřit svůj názor na program ODS ve zdravotnictví.  Pro, neutrál, nebo proti?
Proč tříštit síly?