8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kovboj 8.8.2007 0:59

Rebranding?

To jako chcete říct, že je ta hovada zase třeba znovu přeznačkovat?

Honza 7.8.2007 20:40

Komunistický zločinec na Hrad ?

Jiri Dienstbier - během padesátých a šedesátých let novinář, pravděpodobně kádr KGB nebo přímo GRU, jako komunistický novinář mohl totiž během komunistické éry v Československu bezb problémů cestovat po světě . Mezi léty 1958-69 pracoval jako zahraniční politický komentátor a editor pro Československý (komunistický) rozhlas, mezi léty 1964-67 byl Dienstbier rozhlasovým korespondentem pro Daleký východ a působil v indonéské Jakartě právě v době, když tam probíhal pokus (díky Bohu neúspěšný) o komunistický převrat. V létech 1968-69 pracoval jako zahraniční korespondent ve Spojených státech pro komunistické stranické noviny (Rudé právo). Členem KSČ byl od roku 1958 do roku 1970. Dienstbier byl zakládajícím členem Charty 77, mluvčím Charty 77 v roce 1979 a ještě jednou 1985. Po "zhroucení komunismu" v Československu se stal ministrem ve vládě ministerského předsedy Mariána Čalfy, později se stal ministrem zahraničí. Na svém postu ministra zahraničí byl Dienstbier zapojen do různých skandálů spočívajících ve jmenování mnoha "bývalých" komunistů a agentů STB - českoslovenští velvyslanci byli většinou špiony Státní bezpečnosti.

clay 7.8.2007 0:01

Pouze přichází čas ukázat, že solidarita se někdy hodí i filmařům, učitelům či vědcům.

Přišel čas rozdávat z cizího....

Hudec 6.8.2007 23:40

Ty vole, to je síla!

Rg. 6.8.2007 22:53

...

Teda Jelínku, vy ale dovedete nas-rath. Prohledal jsem i Váš web na socanské akademii, ale nikde jsem na vás nenarazil. Fakt si nedovedu představit, jak může vypadat někdo, kdo píše něco takového.

Přeji vám rozum a smířlivost. Co prosím vás budete dělat, až váš Vůdce pohoří a např si obleče tepláky? Myslete na budoucnost, pane, nežijte jenom dneškem, ať se vám pak známí nesmějí. To vám přeje Rg.

Rex 6.8.2007 22:49

Kvalitní svazácký text

Lze souhlasit s jedinou větou z článku: "sociálně demokratický volič je zmaten". To má však hlubší příčiny, než hromadu prázdných slov a frází o modernizaci ČSSD. O ni se ostatně pokoušeli už Špidla a Gross. Výsledek byl jediný: troje prohrané volby a jejich vyhazov. Výsledkem nové "image, modernizace a rebrandingu" je Paroubek. Hovořit o modernizaci s Paroubkem v čele je totéž, jako stavět sněhuláka v létě. Podobné texty kdysi produkovali svazáci ve stranickém tisku. Jelínek by mezi ně bez problémů zapadl, pokud by příliš nevyčníval horlivostí.

tomfuk 6.8.2007 22:02

Občan žasne......

Občan žasne,jak novináři a komentátoři kroutí s pojmy jak se dá a vubec se nediví.Stále platí nevědomost hříchu nečiní?Studovat filozofii,vyznat se v ní se všemi termíny  je práce náročná  a proto některým novinářům unikájí souvislosti novinářské práce politických komentátorů.Jak objasnit občanům co jsou strany politické,jejich vnitřní složení,jak se dělí podle cílů,struktury a funkcí.Zásluhou demagogů  jsou v našem politickém životě zmatky vztahů občanů k politickým stranám.Nefilozofické matení pojmů při seznamování s cíly politických stran,je zásadní kamuflování skutečných cílů,některých politických stran.  ODS,Křesťanské strany,a jim podobné jsou jasně liberální,jejich cílem je udržení existujícího pořádku.Socialně demokratické,původně vznikly jako dělnické strany kladoucí si za cíl likvidaci kapitalistického systému,postupně ztrácely revoluční charakter,dnes jsou ve světě liberální a uznávají nutnost existence sokromého kapitálu a formy kapitalismu.Jsou to obvykle strany s převažujícím dělnickým členstvem a velmi těsnými vztahy s odborovými svazy.Komunisté ostře bojují proti socialně demokratickému reformismu.Cílem je vytvoření beztřídní společnosti revoluční cestou.Ideovým základem je marxismus-leninismus.Po vítězství revoluce socialistické stávají se komunisté vedoucí a řídící silou budování nových společenských vztahů a ideové činnosti. TOLIK FILOZOFIE..Při konfrontaci v tomto pojetí česká sociální demokracie je jen odnož komunistů.Takové sociální demokracie přímo i nepřímo podporují vítězství komunistů a při jejím vitězství zanikají.Proto jako občan české sociální demokracii nevěřím,nevěřím hlavně vedení.Vedení je silně nakloněno k pojetí komunistického socialismu než socialně demokratickému.Některé soc.dem.ve vedení vidím spíše jako nepřátele demokracie.!!

Lysohlávka 6.8.2007 21:23

Už zase troubí na horách, Jelínek ... trouba Asi se při pastvě na louce, připletla veselá houba.

Kulak 6.8.2007 20:45

Proč se rozčilovat?

Soudruh Jelínek má co na srdci, to na jazyku. Je to vlastně přímý soudruh. A teď si představte, že nám neřeknou, že chtějí, aby je volili ještě větší blbci než dosud. A oni je najdou. Jak čtu příspěvky zdejších inteligentů práce z levice, rozhodně mají větší šanci. Ubožáků, kteří si dovolí hlásat: lidé, spoléhejte na sebe, bude stále méně. Proč by to dělali? Když vidí, že socani programově plánují okrádat kohokoliv, kdo nic od nich nepotřebuje, musí se na celou pravicovost vykašlat. Bude socanem líným jako veš a dostane více, než kdyby makal. Jenom mi to nějak matematicky nejde do kebule: kde na to rozdávání stále socani berou a jak to, že vidím stále tolik pitomců, co jim to baští?

buš 6.8.2007 19:55

Proletáři všech zemí, spojte se,

Jelínek vás svolává. Komu chybí nějaké peníze,  ať se přihlásí u ČSSD. Oni už to nějak za ty hlasy navíc zařídí. Ty vole, milej Jelene, přečetl sis vůbec, co jsi vyplodil? Vždyť vy už za svoje počítáte hlasy všech nemakačenků a příživníků, co jich jen v této republice je, jen aby vám dali svůj hlas. A jen se schováváš za učitele, vědce, filmaře atd. Už jsem tady jednou napsal, že na vola se nemá reagovat, aby vyšuměl, ale tohle mě vytočilo, všechna čest. Jen mi pořád schází nějaký ten liddstvu prospěšný projekt z jelení hlavy.

huhu 6.8.2007 18:39

modernizace to je místo piva a becherovky - marjánku

uvidíme jak to u "přátel projde :-D

František I. 6.8.2007 18:53

Re: modernizace to je místo piva a becherovky - marjánku

Proč by ne, po Lihovém domečku bude pobíhat veverka Huli a Škromach se naučí vyrážčivať marjánku v nádobách na okrasnou zeleninu.Také se zklidní rozjitřená atmosféra, protože v rauši prý není člověk tak agresívní jako po pivu s Becherovkou. Možná dokonce i F.X. Doležal zapomene na svoji pravicovou rétoriku a najde si nové růžovooranžové kamarády. A po fildě vystuduje ještě Jelínkovu dělnickou akademii. Prostě samá pozitiva. Snad i Paroubek se připojí ke kolektivu a s jeho klasickým přiblblým úsměvem, o kterém si myslí, že ho mají jeho straníci rádi, bude v hustém dýmu s očima upřenýma k obloze číhat na přílet mimozemšťanů.

František I. 6.8.2007 18:35

Konečně jsem pochopil

slova majora Terazkyho:"Pán ministěr, som taký zmätený...." Takže u sockomoušků se začali modernizovat a hoši jako Dimun posílí levici. Dobré. V něčem ale mají pravdu. Jenom sockomlevice dokázala schválit takový zákon, jako je kinematografie. A my opět za naše peníze budeme koukat na zvěrstva paní Chytilové a jí podobných umělců. Když už se ztrapnili odboráři, proč ne páni režiséři. Hlavně, aby jim to Jelínek dobře vysvětlil. Proč mám ale přispívat ze své peněženky na něco, o čem skupina intelektuálských nabobů tvrdí, že je to umělecké, opravdu nevím.

benon 6.8.2007 17:14

co štve modré ptáky

někteří členové a sympatizanti modré strany by rádi vnutili svou stranu všem lidem s volebním právem. ale je ods tak demokratická?na radnicích měst a obcích neuznává princip poměrného zastoupení,když ji dochází argumenty začne mávat komunistickým klackem.toho se dnešní generace mladých bát nemusí.ods by nejraději své rivaly zakázala.co je trochu levicové hned je u nich komunistické.

a proč budou komunisté mít stále své hlasy?nebo i mohou posílit?ano pokud ČSSD opustí levé spektrum a půjde  do středu. dříve byla rudá totalita,dnes modrá demokracie,ale v uvozovkách.

Nestačímsedivit 6.8.2007 17:23

Re: "...co je trochu levicové hned je u nich komunistické..."

No jo, ale když za "trochu levicové" považujete byrokraticko-daňově-likvidační podmínky např. pro živnostenské podnikání a daňovou zátěž vyšší než platila po pádu komunistického režimu (práce ČSSD a zčásti i ODS), a pak si přečtete bláboly "zmoudřelého komunisty" F. Vízka (býv. senátor za ČSSD) požadujícího "milionářskou daň" ve velkolepém komunistickém stylu "Ať platí bohatí!", tak vám musí být jasné, v jakém prostředí jsme se ocitli. A říkat tomu "mírně levicové" vyžaduje buď naprostou neznalost nebo grázlovskou otrlost. "Dost (nikoli mírně) levicová" je tady ODS a KDU-ČSL, zbytek jsou už jenom komunističtí pohrobci.

benon 6.8.2007 17:45

Re: Re: "...co je trochu levicové hned je u nich komunistické..."

díky za ohlas.nejsem zastáncem opravdových nefachčenků,ale mám obavu že ODS ve svém současném pojetí zkrátka přezírá názory jiné,než jejich.vnucovaný individualismus jedince přináší neblahé výsledky už na zákl.školách.Trochu mi uniká smysl snižování daní a následné zvýšení DPH z 5 na9 procent.

Nejvíce mě trápí to vyostřování levice a pravice.Bohužel opět se ty staré pojmy vrací.Po roce89 jsem myslel,že zaniknou.klima ve společnosti je horší než v říjnu 1989.

František I. 6.8.2007 18:25

Re: Re: Re: "...co je trochu levicové hned je u nich komunistické..."

Milý Benone, jak vidno, bohužel jste zastánce nemakačenků. Už z toho prostého důvodu, že jste spoluprožral více než 800 miliard a divíte se, že za to budete platit. Také jste si ještě neuvědomil, že ministerstvu financí vládne Kalousek, který opravdu, ale opravdu není z ODS. Pokud jste si myslel, že pojmy levice a pravice zaniknou, mohu vás podezírat ze dvou myšlenkových proudů. V tom prvním se domníváte, že vše pohltí jednotný levicový proud a zase bude všechno v pořádku, v tom druhém čekáte na přílet mimozemšťanů. No, možná se vám pod standardou pana Paroubka, jeho konkubíny a Jelínkovy dělnické univesity jedno z toho povede. Ano, my pravičáci jsme individualisté a rádi se spoléháme především sami na sebe. Ale to je postoj, který asi těžko pochopíte. Proto doufám, že ani jedna z přednastavených variant nenastane. I když bych docela rád viděl, jak si Paroubek nasazuje tykadla. (Ale ne, to by ho zase sprostí odesáci podezírali, že mu rostou parohy.)

Rad 6.8.2007 21:01

Re: Re: Re: Re: "...co je trochu levicové hned je u nich komunistické..."

Platit to budem zase my, jen nemakačenka už nedostanou tolik.

like 6.8.2007 16:50

pakliže

Pane Jelínku,

pakliže neumíte používat slovo pakliže a používáte je,  znamená to, že byste radši neměl psát vůbec.  Pakliže je tento článek míněn jako parodie, absurdní komedie nebo dada vyjádření,  a pakliže jste chtěl, aby se čtenáři smáli, dosáhl jste svého.

Kde jste to pakliže odkoukal, že by u buzkové ?

nepolitik 6.8.2007 16:23

Současná ČSSD je pouze KSČ s lidskou tváří

proto název KSČSSD opravdu sedí. Pokud ji povedou lidé jako je Pinďourek, Drát, Sobotka, Zaorálek atd, atd, je pro mne jako vnuka člověka, který na přelomu 19. a 20. století pomáhal Sociální demokracii zakládat, zcela nevolitelná. Jaký je rozdíl mezi Pinďourkem a Fierlingerem, kromě věku, výšky a tlouštky žádný. Jedinou stranu, kterou mohu volit jako nejmenší zlo je ODS i když v jejím čele nestojí zrovna génius. Jako celek je však pro mne nejpřijatelnější.

nepolitik č.2 6.8.2007 16:45

Re: Současná ČSSD je pouze KSČ s lidskou tváří

Nepolitik právě citoval oficielní propagandistickou frázi pravice:"Současná ČSSD je pouze KSČ s lidskou tváří "

huhu 6.8.2007 17:05

Re: Re: Současná ČSSD je pouze KSČ s lidskou tváří

no a Dimun se čssd snaží modernizovat na stranu s vyhuleným sexymozkem..;-)

Nestačímsedivit 6.8.2007 17:25

Re: Současná ČSSD je pouze KSČ s lidskou tváří

Jakápak "s lidskou tváří"? Tihle pohrobci KSČ jsou mnohdy ještě větší grázlové, než komunisti!

AeroKarel 6.8.2007 15:43

"Není divu, pakliže je tradiční sociálně demokratický volič zmaten. "

Dí politruk. A má pravdu, Kdyby dotyčný nebyl zmaten, nebyl by socdemácký volič.

Mistr Jan Hus 6.8.2007 14:10

Dimun, Dimun, není to ten co dobře radil Němcovi?

Tak dobře, že se už nedostali do Parlamentu? ;-D

Kovanda 6.8.2007 13:30

Modernizace socdemáků? Ne, potřebují prachy.

Jelen nám tu pořád ještě mává mávátkem ztracené naděje, i když všichni víme, že jeho strana je ve finančních trablích, protože už teď nemá co vyžírat a soudí ji i jejich vlastní právník. A i když její vrchni "ekonom" tvrdí, že se dluhy přece nesplácejí,  všichni dobře víme, kdo je do toho lejna dostal a první, co by udělal, kdyby vyhrál, je že by dluhy strany musel zaplatit z našich peněz! našimi penězmi.

Vykulenko 6.8.2007 12:52

Jelínek je buď trouba nebo odeesácký špion, který se snaží ještě více zprofanovat Paroubka a jeho ČSSD! Kolik za to máš, soudruhu?

rudéoko 6.8.2007 14:13

Re: Jelínek je buď trouba nebo odeesácký špion, který se snaží ještě více zprofanovat Paroubka a jeho ČSSD! Kolik za to máš, soudruhu?

ANO :-) Jelínek je tajnej ODSák řízenej Dalíkem :-)))))

JW 6.8.2007 14:51

Re: Jelínek je buď trouba nebo odeesácký špion, který se snaží ještě více zprofanovat Paroubka a jeho ČSSD! Kolik za to máš, soudruhu?

Je to trouba.

Nestačímsedivit 6.8.2007 15:39

Re: Re: Jelínek je buď trouba nebo odeesácký špion, který se snaží ještě více zprofanovat Paroubka a jeho ČSSD! Kolik za to máš, soudruhu?

A ještě je za to placenej... ;-D Ti socani ale musí bejt blbí....