4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 11.1.2007 23:14

Sdílím stejné obavy

ale pořád doufám, že ne všichni v ČSSD jsou takoví prosťáčci a budižkničemové. A jestli ano, tak je alespoň NAVŽDY jasno! Ukáže se , že ČSSD je stádo tupých hlav a nebo spolek kompliců svého kmotra. Ani jedno nevyzní dobře z pohledu demokratického smýšlení. Dojde na slova V. Havla o výhodnosti nepolitické politiky. Ukáže se totiž, že partaje jsou shluk gangsterů, kteří chápou své poslání jen jako výtah k moci a prebendám. Očekávám líhnuvšího se spasitele. Demokrat to taky nebude, ale s tou pakáží rozhodně zatočí...

honza 13.1.2007 23:37

Re: Sdílím stejné obavy

ČSSD má realizovat svůj program a ne "reformy" ODS.

J.F. 11.1.2007 23:02

s panem Perlínem téměř ve všem souhlasím

Bohužel situace se pravděpodobně bude vyvíjet tak, jak ji popsal. Je ovšem otázkou, zdali by strana zelených či ED byli příště tou správnou volbou. Budou-li nové volby až za 4 roky, budou moci zelení ukázat ,  zdali má cenu je volit. Pan Bursík je sice člověk s velkými znalostmi a dokáže realisticky uvažovat, ale chybí mu charisma, což je v mediálním věku pro politika velký handicap.  Navíc jsou ve straně lidé zcela odlišných názorů. Ve snaze dostat se do parlamentu dokázali vystupovat poměrně jednotně, ale  to jim asi časem nevydrží.

ED si toho sami dost pokazili svými spory. Možná, že to paní Hybášková dokáže dělat lépe než Kasl, ale jako mimoparlamentní strana jsou mimo zájem medií a do povědomí širšího okruhu lidí než jsou jejich dnešní sympatizanti, budou jen těžko pronikat. Malé strany mají smůlu, že řada lidí je nevolí poto, aby jejich hlas nepropadl. Pořád je ale lepší, když hlas propadne než nejít k volbám vůbec.

Joska 11.1.2007 23:20

Re: s panem Perlínem téměř ve všem souhlasím

 Souhlas, jen bych doplnil, že o to aby hlasy pro malé strany propadaly ještě více se zasloužili tzv."demokrati" Klaus se Zemanem, největší škodiči v novodobé historii. Doufám, že budou historicky po zásluze "odměněni". Zeman už je nenávratně v p....i i když si to nakonec z mého pohledu zaslouží mnohem méně než Klaus. Ale zase.. Klausův pád bude mnohem drastičtější a více ponižující. No prostě svůj ke svému...

nepolitik 11.1.2007 18:19

Perlín z Evropské institutu demokracie opět zaperlil.

Od Evropského demkrata se nic jiného očekávat nedá. Jenom by mě zajímalo, kdo ten Evropský institut financuje. Rozhodně ne Hybášková, Kasl a spol. z vlastní kapsy.

Leggo my eggo 11.1.2007 18:48

Re: Perlín z Evropské institutu demokracie opět zaperlil.

Platite ho vy, danovy poplatnik, prirozene! Petku denne, od kazdeho, od mladence poctiveho! Co jste si myslel, vy nepoliticky hlupacku? Ze neco bude zadarmo, jako treba duchod?!

LME

Herakleitos 11.1.2007 19:53

Re: Re: Perlín z Evropské institutu demokracie opět zaperlil.

Od kdy je ty deb-le důchod zadarmo.

LV 11.1.2007 17:09

že by zas nějaká čtyřkoala?

Ten pohled do křišťálové koule je nejen mimořádně hnusný, ale i nepravdivý. Nevěřím, že by se schylovalo k rozdělení moci mezi Béma a Parohnuse. 24hodinová vzpoura lidovců je dost silnou výstrahou všem, kdo uvažují o mesalianci s Paroubkem. S Paroubkem, ne ČSSD, protože podporu (racionálnější) části té partaje by voliči skousli, ale toho hnusáka jako "spojence" - nikdy. Takže to vidím spíš na martyrium k volbám. Už aby tu byly, než lid zapomene na šibaly.

A tento článek vnímám jako pokusný balónek zas jakési "lepší", "jiné", "nové" 4tyřkoalice, jako stopadesátý šestý reload nepochopeného pravdoláskového bratrstva.

oakman 11.1.2007 14:28

Kdopak zaplatil tuto hvězdopravu????

Rudý Baron 11.1.2007 12:01

to být dobrá češtin ten Perlín...

"Maďarové"

"obětí"  ( od slovesa objímat )...

jestlipak si to po sobě přečetl..

horanos 11.1.2007 11:47

Já už socany nechci!!!!Co mám dělat?

jirka.s. 11.1.2007 17:37

Re: Já už socany nechci!!!!Co mám dělat?

Koupit si pustý ostrov!

Abdéřan 11.1.2007 21:05

Re: Já už socany nechci!!!!Co mám dělat?

Já zase nechci Zelené (speciálně paní Kuchtovou a první kazašskou ministryni české vlády)!!! Co mám dělat?

P.S. Pojmenování paní ministryně Džamily Stehlíkové jsem si vypůjčil z dnešního chatu na iDnes (snad mi to autor odpustí).

jirka.s. 11.1.2007 10:50

Perlín píše:"Začalo poslední odpočítávání pro Mirka Topolánka!"

Tož gerontosaure, už abys zase začal, ne?

gerontusinza 11.1.2007 16:18

Teď je to tak evidentní že to za to ani nestojí.Re: Perlín píše:"Začalo poslední odpočítávání pro Mirka Topolánka!"

Jen blbec a sebevrah by podpořil něco tak špinavého co vylezlo z ODS. A ani mi jich není líto. Vás taky ne trumbero starý, jeden. Rv A jako vždy:-/(Y)

jirka.s. 11.1.2007 17:35

Re: Teď je to tak evidentní že to za to ani nestojí.Re: Perlín píše:"Začalo poslední odpočítávání pro Mirka Topolánka!"

Ale ale, najednou to za to nestojí? Jestli ono to nebude spíše tím, že do tolika ani počítat neumíš. Posledně jsi to také vzdal, když už to trvalo moc dlouho.

A mimochodem! Tentokrát jsi mne potěšil! Kdybys mne totiž ty politoval, musel bych se před svými přáteli stydět a některým prudším povahám to dlouho vysvětlovat.

Radek J. 11.1.2007 10:00

Autore, skvěle

Napsat agitku pro zelené, to jste si mohl prvních 6 odstavců ušetřit.

Brmboš 11.1.2007 9:54

Klobouk dolů.

Teda já žasnu pane redaktore jak to všechno víte. Samozřejmě jsem tak naivní, že věřím takovým kecům jako, že Topolánek zachránil tuto zemi od velké koalice nebo trojkoalice. Ne , jen mnoho členů ODS i voličů si představovalo něco jiného. Naprosto jasné vítězství a plnit sliby. Mnoho členstva se už vidělo u žlabu. Najednou nic a ještě se dělit a zrovna s ČSSD, která u žlabu a pohodlně byla osm let a tato republika na tom je o mnoho lépe než byla v roce 1998. Horší je, že to co sestavil Topolánek za paskvil by nemělo dostat důvěru už jen proto co tam je za lidi. I když důvěra daná této vládě by rozpoutala nevídanou legraci v této zemi a konečně by jsme si užili i politickou satiru na vládnutí  živě a každý den až do zhasnutí na jevišti. A to by tak dlouho netrvalo pokud by se ODS nechtěla nafurt znemožnit před volbami dalšími.Tomu nevěřím protože ať se nám to líbí nebo ne i členové ODS nejsou jenom stádem.

glos 11.1.2007 10:56

Re: Klobouk dolů.

Mno...., tipuji, že tato vláda důvěru, bohužel, dostane!:-/

JK 11.1.2007 9:34

Zcela mimo

Autor je mimo realitu. Veškeré problémy jsou způsobeny ústavou, která určuje poměrný volební systém. Výsledkem tohoto volebního systému je tendence k patu (Neměcko, Rakousko, Česko). Na základě toho vzniká slabá vláda, která nerespektuje většinu voličů, ale naopak umožňuje vládnout trpaslíkům (v Německu dlouho FDP, u nás třeba ODA, KDU, US či zelení). Proto je tento systém špatný. Volení menších stran znamená znamená posílení nedohody. Pro mě je jediným a čistým řešením většinový systém, který říká vítěz bere vše. Byť by byl vítěz jen o 1 hlas. Tím absolutně zmizí povolební tahanice, vláda začne vládnout ihned. A nikdo ji nebude torpédovat.

Bohdana Goodday 11.1.2007 10:51

Re: Zcela mimo

Milý hlupáčku JK, mimo realitu jste Vy. Současné problémy politiků jsou způsobeny nikoliv ústavou, ale změnou volebního zákona, kterou společně prosadili Klaus a Zeman v dobách oposmlouvy. Jediné čisté řešení, kdy vítěz bere vše, to dobře známe – měli jsme ho zde čtyřicet let. Hlavně žádné trpaslíky, vždyť ti sádroví jsou pěkný kýč a ti opravdoví jsou od té doby, co zachránili Sněhurku, dost podezřelí.

Pamětník I. 11.1.2007 11:10

Re: Zcela mimo jste vy

Když bude mít vítěz ve většinovém systému v poslanecké sněmovně jen o 1 mandát víc, bude jej moci torpédovat zbývajících 99 poslanců při hlasování o kterémkoliv zákoně. I v takovém systému bude muset být vláda koaliční a být výsledkem povolebního vyjednávání. Většinový systém se odehrává ve volebních obvodech, musel by být jednokolový a všude by musela vyhrát ODS, aby se vaše přání o silovém vládnutí zrealizovala. Ale při současné polarizaci společnosti 50:50 může klidně vyhrát levice. A hlavně, mandát ke změně Ústavy musí být předmětem volebního programu a změnu může schválit až nový parlament. Španělé se dokonce posichrovali proti účelovým změnám ústavy tím, že je musí potvrdit parlament vzešlý až z dalších voleb. 

janoryna 11.1.2007 12:22

Re: Zcela mimo. ale vůbec ne. představ si, že o ten 1 hlas

vyhrají komunisté. a podle tebe by vítěz bral všechno. pak by se ti i po paroubkovi stejskalo !

Diktátor 11.1.2007 14:14

Re: Zcela mimo

PETR 11.1.2007 9:27

Z 80 tisíc na 150

Dnes každého z nás zadlužuje stát téměř 8O tisíc Kč. Po realizací vize uvedené v článku by to mohlo být 150 tisíc...     Máte je plonkové   ? Pokud ne, nemůžeme si tuto realizaci dovolit. Co tak zacinkat klíčemi a vynutit si nové volby ? Nebo zůstaneme sedět u piva a budeme škudlit úspory pro stát ?  

Buvol 11.1.2007 9:12

Pořád lepší,

než mít ve vladě agenty nebo chcete-li lobbisty Kuchtovou a Schwarzenberga cizího ne zrovna přátelsky nám naladěného státu jako je Rakousko, jehož vláda má v programu "nulovou toleranci" k jaderné elektrárně Temelín!

Petronius 11.1.2007 9:11

velká koalice ODS + ČSSD

bude jistě nesmírně tristní, zoufalá a pro občany tohoto státu ve svém důsledku odporná a nesmírně drahá. Ovšem pokud by alternativou k ní měla býti vláda s 3x výraznějším podílem zelených, než mají dnes...8-o8-o8-o Pak bych (jakkoli ženatý, dětný a již ve druhé polovině života) o emigraci přestal JEN uvažovat

Jura Jurax 11.1.2007 8:58

No,

on si jeden nevybere. Ty politické strany jsou o lidech politicích a ti byli, jsou a budou furt diplomaticky řečeno lidé jistého typu (jinak by se radši živili jinak), ať ve stranách stávajících či teprve v budoucnu vzniknuvších, stranách mocných i pidistranách.

Takže popsaný scénář, ať pochmurný, je samozřejmě možný. Ale jsou i pochmurnější - vláda KSČSSD, vláda pod knutou mocných Zelených, jimž znechucení voliči dají pošetile hlasy v ach tak marném důmnění, že pravě oni jsou tou novou, svěží a spásnou alternativou (nejsou, vzhledem k zeleným dogmatům právě naopak). Autor ovšem očividně straní nějakým novým pidisubjektům, které by akorát zvýšily roztříštěnost politické scény, domnívaje se ovšem, že zbytní a nahradí současné zprofanované kolosy.

A jediné, co by mělo smysl, totiž předčasné volby, které by zrušily volební pat a nutnost ukoptěných kompromisů a zákulisních čachrů, jejichž jediným účelem je udržet získaná koryta, se jaksi nehodí do krámu. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše a co kdyby na toho či onoho již korýtko nevybylo - voličové jsou nevyzpytatelní a dají se oblbnout všelijak, tedy i v neprospěch právě naší rodné strany - a pak by nezbylo než pracovat, nedejž bohové dokonce snad v tržním prostředí - no fuj!

Ono ovšem je pravda, že předčasné volby mohou dopadnout i hůř - pro jedny je to hůř vláda KSČSSD, pro jiné modrá totalita (po mém soudu ovšem je modrá totalita nejblíže k tomu, co tato země potřebuje, aby strmě nespěla do rekta).

Ale na druhé straně - když politikové nevládnou, nic nepokazí, nestvoří žádné paskvily zákonů etc., což je nakonec taky pozitivum.

qwe 11.1.2007 8:57

jo,

pane Perlíne, tak to vidím i já

Karel 11.1.2007 8:46

Pozor

Máme svobodu projevu a to je správné. Nicméně vážně míněný článek, který jako perspektívní východisko ze současné politické situace vidí ve volebním úspěchu strany Zelených, případně SNK - ED je možné považovat jan a nanejvýš za blábolení z horečky. Ten člověk se zbláznil! Obě strany jsou marginální politická seskupení a pokud by získaly i jen minimální vliv (současnou vstřícnost ODS vůči Zeleným vydýchávám jen stěží) je to horší než morová rána.