28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 11.1.2007 9:12

Pořád lepší,

než mít ve vladě agenty nebo chcete-li lobbisty Kuchtovou a Schwarzenberga cizího ne zrovna přátelsky nám naladěného státu jako je Rakousko, jehož vláda má v programu "nulovou toleranci" k jaderné elektrárně Temelín!

Petronius 11.1.2007 9:11

velká koalice ODS + ČSSD

bude jistě nesmírně tristní, zoufalá a pro občany tohoto státu ve svém důsledku odporná a nesmírně drahá. Ovšem pokud by alternativou k ní měla býti vláda s 3x výraznějším podílem zelených, než mají dnes...8-o8-o8-o Pak bych (jakkoli ženatý, dětný a již ve druhé polovině života) o emigraci přestal JEN uvažovat

Jura Jurax 11.1.2007 9:01

Re: všem

Jak jsem uvedl výše, je bohužel možný. Ale byl by to průser veliký jak ledoborec s třema komínama.

Jura Jurax 11.1.2007 8:58

No,

on si jeden nevybere. Ty politické strany jsou o lidech politicích a ti byli, jsou a budou furt diplomaticky řečeno lidé jistého typu (jinak by se radši živili jinak), ať ve stranách stávajících či teprve v budoucnu vzniknuvších, stranách mocných i pidistranách.

Takže popsaný scénář, ať pochmurný, je samozřejmě možný. Ale jsou i pochmurnější - vláda KSČSSD, vláda pod knutou mocných Zelených, jimž znechucení voliči dají pošetile hlasy v ach tak marném důmnění, že pravě oni jsou tou novou, svěží a spásnou alternativou (nejsou, vzhledem k zeleným dogmatům právě naopak). Autor ovšem očividně straní nějakým novým pidisubjektům, které by akorát zvýšily roztříštěnost politické scény, domnívaje se ovšem, že zbytní a nahradí současné zprofanované kolosy.

A jediné, co by mělo smysl, totiž předčasné volby, které by zrušily volební pat a nutnost ukoptěných kompromisů a zákulisních čachrů, jejichž jediným účelem je udržet získaná koryta, se jaksi nehodí do krámu. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše a co kdyby na toho či onoho již korýtko nevybylo - voličové jsou nevyzpytatelní a dají se oblbnout všelijak, tedy i v neprospěch právě naší rodné strany - a pak by nezbylo než pracovat, nedejž bohové dokonce snad v tržním prostředí - no fuj!

Ono ovšem je pravda, že předčasné volby mohou dopadnout i hůř - pro jedny je to hůř vláda KSČSSD, pro jiné modrá totalita (po mém soudu ovšem je modrá totalita nejblíže k tomu, co tato země potřebuje, aby strmě nespěla do rekta).

Ale na druhé straně - když politikové nevládnou, nic nepokazí, nestvoří žádné paskvily zákonů etc., což je nakonec taky pozitivum.

qwe 11.1.2007 8:57

jo,

pane Perlíne, tak to vidím i já

Karel 11.1.2007 8:46

Pozor

Máme svobodu projevu a to je správné. Nicméně vážně míněný článek, který jako perspektívní východisko ze současné politické situace vidí ve volebním úspěchu strany Zelených, případně SNK - ED je možné považovat jan a nanejvýš za blábolení z horečky. Ten člověk se zbláznil! Obě strany jsou marginální politická seskupení a pokud by získaly i jen minimální vliv (současnou vstřícnost ODS vůči Zeleným vydýchávám jen stěží) je to horší než morová rána.

jerry 11.1.2007 8:39

Vy teda perlíte!

Zelení ukázali cestu - do pekel! A budou mít 20% ?! Chlape, víte, že šíření poplašné zprávy je trestným činem?

karel 11.1.2007 8:38

blábolíš, autore

„Především vláda ODS a ČSSD se zapojením lidovců“  ale jistě, při volební plichtě se velké strany MUSÍ domluvit na řešení problémů země. Nové volby nic nezmění – aby měly význam nesměly by být rozdíly mezi výsledky stran v procentech.

„Bohužel se opět vzdálí možnost přijetí eura“ ... blábol -  koukej na televizi. Na tuším ČT 24 byl záznam z nějaké ekonomické konference, kde bylo řečeno, že fixace kurzu vůči euru před samotným přijetím je nevhodná před rokum 2013. A bylo to ekonomicky zdůvodněno. A nejedním řečníkem.

 „Česká republika bude opět kráčet v bludném kruhu bez opozice“  ano, taktop to zvolili občané ve svobodných demokratických volbách.

Lada 11.1.2007 8:35

Proboha

jen ne zelene. Ty by nam rozbourali vsechny dalnice a elektrarny, takze bychom se dostali na periferii Evropy.

hodne neRath 11.1.2007 8:25

jo Perline

s temi zelenymi uz si pripravte louci a klesti na zimu... jak muzete obhajovat neco tak superdebilniho?

Corry 11.1.2007 8:21

situace u nás

je tristní, ale kde není? Německá koalice? Věčný Chirac ve Francii? Pudlík Blair? O ex-sovětských diktátorcích nemluvě.  Není v tom státě evropském něco zatraceně shnilého? Nebo je špatný plošný volební systém?

Nebo je prostě nakažená lidská povaha vůbec a moc zkorumpuje každého a v každé době...

Jára Kára 11.1.2007 8:16

všem

Rád bych diskutující poprosil o věcnost, zatím jsou reakce jenom ubohé, poněkud nenávisté a bez nejmenších argumentů !  Chce někdo z přítomných tvrdit, že Perlínův odhad budoucího vývoje je snad chybný ?!

Otakar 11.1.2007 7:40

Ale autore.

Zase jeden z pravdoláskové strany barikády. Volit jinak ano, ale v jiném volebním systému, ne v tom, který umožňuje nevládnutí, volební paty a bezbřehé vydírání pidi stran. Je lepší mít nové volby než to co nyní je vládou se SZ a lidovci. Když to nepůjde jinak, tak je mi milejší velká koalice /když to jde v Německu proč ne u nás/, nebo oposmlouva, než vláda se zelenými. Chci vládu která zajistí v této zemi dostatek vlastní energie, kterou může i vyvážet a bude rozvíjet výrobu z jádra a omezí spalovací procesy. A dokáže poslat Rakušany k šípku. Vážený autore nechte si své Schwanzenbergy, Hybáškové, Kasly, Bursíky, Jaques, Kuchtové i euro , to jestli bude v r. 2010, nebo2O15  je mi jedno. O korupci raději nemluvte, to není otázka politická ale morální a jde napříč politickým spektrem včetně pravdoláskového /Pilip, Kuhnl, Němec a.j./, takže raději děkuji nechci.

Pavel 11.1.2007 7:34

Autore, to je hrůza

Naučte se česky. Ta spousta hrubých gramatických chyb určitě nepodpoří důvěryhodnost obsahu.

Šedovous 11.1.2007 7:32

!?

Teda já si opasek povolím rád....

P.S. Pan Perlín byl členem ODA, i tam už slul jako samorost....

eTony 11.1.2007 7:09

Hle !

nový vizionář na stránkách Psa. Teda Perlíne, kam na ty bejkárny chodíte ? Zelení a Edové, no, proč ne, že, když blbost kvete na každém rohu. Hlevně to nekuřte.

Standa 11.1.2007 6:51

Okrajové osobnosti

"Osobnosti, které mohly přinést změnu v chování i vnímání politiky jako jsou pánové Gandalovič, Vondra, Pospíšil nebo Schwarzenberg, budou opět na jejím okraji. " Souhlas tam měli zůstat, protože to nejsou ti praví pro změny.

Mortimer 11.1.2007 2:18

Autorovi

Přílišné kouření trávy na lačný žaludek škodí.

Jenda 11.1.2007 2:08

Smarjajezis .... zachrani nas zeleni!!! Jak destny pralesy

No na vladu cerveno oranzovo zelenych se opravdu tesim. Takovy spravny meloun ... A nebyt u zelenych Bursik tak uz ji mame ted.

Šumavák 11.1.2007 1:48

Autore, uznávám, že děláte čest vašemu jménu.....

perlíte....

Inf 11.1.2007 1:10

Re: Autore

Hybaskova says: "I am so transparent! I aaam soooo transpaaaarent!"

Sure about it!

Aquagenic 11.1.2007 0:27

Autore

... tu úděsnou kravinu jste zplodil sám? Vás bych tipoval na Edoše.

Inf 11.1.2007 0:25

Yeah!

Go, Radim Go!!!