4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nová Národní fronta

Je to stará pravda, že lidi je třeba hodnotit nikoliv podle jejich řečí, nýbrž podle jejich skutků. Totéž platí o politických stranách. Podívejme se proto, jak si v tomto smyslu vedou politická uskupení, která se právě ucházejí o váš hlas.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 23.9.2021 9:32

Nemohu si pomoci, vidím to před sebou: triumvirát Štěpánek, Lipovská, Bobo obsazuje velín ČT, odkud SAmani Volného b(l)oku vyházeli původní osazenstvo. Zuzana, Majerová i Zahradníková, tento hrdý potomek (potomkyně? potomka?) husitů vyráží s vozbou na Brusel, kde rozbíjí vozový tábor, z nějž mávajíc praporcem s dvouocasou kočkou vykřikuje "Nikoho neživte!"

P. Milan 23.9.2021 9:19

Smůla je, že občas proloží celkem rozumná vyjádření nějakým dokonale pitomým, třeba vystoupením z NATO.

M. Zikmund 23.9.2021 9:13

Pořád lepší, když vládní strany ponesou zodpovědnost za důvěryhodnost ČT, než aby ČT byla po celá desetiletí v moci jedné politické party, nezávisle na volbách a naprosto neprůstřelně.

D. Polanský 23.9.2021 8:38

Šedé myšky i v minulosti často udělali kariéru. Nic nedělají, nic nepokazí, jenom tiše takticky vyčkávají.

J. Pavelka 23.9.2021 8:37

Když to berete takhle, třeba Okamura je "označen za extrémistu" ale nějak mu to nevadí...

D. Polanský 23.9.2021 8:36

No má to revolučního ducha jako vždy, což mě vůbec nepřesvědčilo, ale TSS hlas přes to dám, ale jenom a jenom kvůli chabé naději, že bude nějaký upgrade dolní komory. Pokud jde o Green Deal všude vidím plné odpadkové koše a kontejnery na odpad, obrovské skládky odpadu, vody Země plné odpadu, ale i lidi, co po prasatech sbírají pohozený nepořádek. Což občas i já blbec v 69 letech dělám.

O. Musil 23.9.2021 8:26

No, Okamura není ekonomicky nikde, to není jeho šálek saké a ani priorita jeho voličů a mozkového trustu. Těch pár hesel z programu by klidně mohla mít pravicová strana. A Trikolóra si zase heslo "České zájmy na prvním místě" půjčila od SPD.

V. Němec 23.9.2021 8:24

Budu volit TSS.

Kdybychom dali na zveřejňované účelově upravené výsledky předvolebních průzkumů, žádný nový subjekt by se do parlamentu nemohl dostat.

Jen ty osobnosti tu chybí, protože kdokoliv by začal razantně vystupovat, byl by označen za extrémistu. Dnešní doba přeje šedým myškám typu Fiala, Gazdík, Rakušan, Vystrčil, Drahoš... a jednomu hyper demagogovi.

F. Navrátil 23.9.2021 8:08

Nepochybně panuje nějaká nepsaná dohoda mezi ANO a Českou televizí, která platí do voleb. ČT zmírní útoky vůči Babišovi a ten na oplátku vykastruje radu ČT.

L. Hančar 23.9.2021 8:02

Pozor: zde se jednalo je o stejnopohlavní manželství, jinak stále funguje tuhá stranická disciplína.

J. Pavelka 23.9.2021 8:02

Problém je, že ve skutečnosti televize nikdy nebude "nezávislá", ať už tam bude kdokoli...Buďto to bude tak jak je to teď, nebo to bude hlásná trouba vlády (v tomto případě Babiše a spol., po volbách možná zas někoho jiného...) ..a nebo, v "nejlepším " případě, nezávislá na způsob parlamentních listů (tj. vyskytují se tam všechny názory z celého spektra včetně těch velmi "bizarních", ale přesto tady je jasná tendenčnost z hlediska toho, co nakonec stejně převažuje...) Předpoklad, že budeme mít nějakou "dobře vyváženou" televize, je utopie...

J. Hrbek 23.9.2021 8:01

Často se to říká ale myslím, že je to jen povrchní soud... ve vztahu k EU nejde do extrému jako Okamura, spíš si chce připravit karty aby to tak nebolelo (referendum o vystoupení). Ve vztahu k ekonomickým věcem je pravicová (Okamura spíš levej střed) ... povolební spolupráce Okamury s Trikolorou by mohla spojit radikálnější nepravicové voliče s konzervativnějšími pravičáky a získaly by tím obě skupiny rozumný kompromis.[>-]R^

L. Hančar 23.9.2021 7:55

Šéfka Trikolory paní ZMZ se p o m a l u dostává do povědomí společnosti. Je skutečně rovnocenou náhradou VKml. Dokonce jsem se potkal s lidmi, kteří zaznamenali její názory, ale vůbec netuší, že existuje nějaká Trikolora. Bohužel, není členem party a tak její přístup do médií je velice omezený. Je to běh na dlouhou trať, ale vyvíjí se to neobyčejně dobře.

Další dobrá zpráva: poslední rozhovor s MUDr. Soňou Pekovou ( Rozhovory duší ) už potěšil 127 000 lidí a to už může být ve volbách tím jazýčkem na vahách!

J. Nevrkla 23.9.2021 7:44

R^R^

Přál bych si ji ve vládě, má zdravý rozum.

P. Čech 23.9.2021 7:41

Paní Majerová Zahradníková má pravdu. Skutky většiny politiků politických stran (nikoliv našich) se vždy a stále významně rozcházejí s jejich žvaněním v poslanecké sněmovně a v médiích. Nejméně takových rozporů je možno vidět u představitelů občanských hnutí, mezi něž i Trikolóra patří. Občané to vše slyší a vidí a také proto stále méně politické strany volí. Bohužel je u nás stále ještě nemálo hlupáků, zasažených přitroublými ideologiemi politických stran bez výjimky, kteří pomocí svých volebních hlasů bojkotují vykročení našeho státu ke skutečné demokracii švýcarského typu.

O. Musil 23.9.2021 7:41

No, jedny z nejvyšších preferencí asi fakt ne. Navíc se její program a všeobecná rétorika až podezřele překrývá s SPD, kteří jsou bohatší, protřelejší a výraznější. Když si vezmete příspěvky paní předsedkyně tady na Psu, mohl by pod nimi být podepsán klidně Okamura a asi nikdo by si nevšiml rozdílu.

J. Hrbek 23.9.2021 7:32

Kdyby nebylo ČTV a mediální propagandy bohatých stran, lidé by používali více vlastní úsudek a Trikolora by měla jedny z nejvyšších preferencí, protože míří bez extrémů rozumným směrem. Držím palce do voleb... možná nás ještě překvapí, protože pravicových voličů neschopných volit Piráty v zastoupení SPOLU bude víc než průzkumy ukazují;-)

Š. Hašek 23.9.2021 7:30

Ten lidovecký hejhula "dokonce oznámil", že jeho poslanci mají "volnost ve hlasování".

Dále viz Ústava ČR.

Lidovci a i další ji neznají. Výkon poslaneckého mandátu přísluší pouze poslanci!!! Nikoliv vedení strany!!! Nebo dokonce bruseli!!!

Š. Hašek 23.9.2021 7:27

Ano.

Jsou politické strany, které jsou pouhými přetrhtaškami brusele. Jsou politické strany, které s pomocí ČT09 tají, že mají pouhá 3%. Tak se přilepily a slepily.

A potom jsou strany jiné.

F. De Winter 23.9.2021 7:22

Musíme si uvědomit, kdo nám skutečně vládne. Naše vláda nesídlí v Praze, ale v Bruselu resp. v Berlíně. Tam se určují mantinely hřiště, na kterém si provinční vlády a opozice, jako jsou ty naše, mohou hrát. Proto mezi vládními politiky a opozicí můžeme sledovat jen boj o zástupná témata. Skutečné problémy se neřeší, neb provinčním politikům nepřísluší vyjadřovat se k věcem, které rozhodli skuteční vládci. Proto jsou lidé tak frustrováni z toho, že ať volí kohokoli, tak se nic nemění.

To je tedy vláda a ta "systémová" opozice tvořená Bruselskou pětkou.

Pak je tu skutečná opozice, která si na žádnou provincii nechce hrát a ta čelí snaze o diskvalifikaci a vyhození ze hřiště, aby se soutěže namohla účastnit.

Proto, pokud chcete změnu, nevolte nikoho, koho chválí v ČT. ČT je hlásná trouba režimu. Za komunistů věrně sloužila Moskvě, dnes horlivě slouží Bruselu.

Já budu volit SPD, ale doufám že se TSS do sněmovny dostane. Hlasu každého nezávislého a svobodomyslného člověka je třeba. [>-]

O. Musil 23.9.2021 7:03

https://media.extra.cz/static/img/2021/03/snimek-obrazovky-2021-09-18-v-15-02-06_16_9_0-740x416.jpg

V. Mokrý 23.9.2021 7:02

Pokud jsou v té nové NF lidovci ( samozřejmě jsou ), tak je to NF " jak má být ".

V. Církva 23.9.2021 6:32

Jistě, Lipovská s Volného blokem byla obrovským nebezpečím pro demokracii. Hrozilo že Volný Kavčí Hory vystěhuje a ubytuje tam svoje nepřízpůsobivé. A to vše za naše daně i koncesionářské poplatky!

Lipovské rozhodnutí kandidovat za Volného blok ukazuje na nějaký psychický problém. Protože ale v Radě kromě Xavera Veselého nikdo rozumný není, zlatá Lipovská. A ekonomice zdá se rozumí.

O. Musil 23.9.2021 6:11

Takže když si to odškrtám, zbývá mi SPD, komouši a Flákanec. To nejsou zaprodanci a jsou OK. Co se týče slečny Lipovské - její fotografie ve Volného náručí mě bude strašit asi ještě docela dlouho. Odvolání je právně asi na hraně, ale její nezávislost podle všeho už kus za ní.

A. Forman 23.9.2021 6:01

S tímto se dá souhlasit do písmene.....ale v každé lidské společnosti existuje konstantní množství trotlů, kteří si tyto hrozby vůbec neuvědomují nebo, a o to hůř, nechtějí uvědomovat. A v duchu si říkají, že to nějak dopadne, že se to nějak "vydejchá a slehne" a tímto postojem strhávají váhající . Velké kulové houno, jenže nejhorší na tom je, že si rozbijou hubu i ti, kteří chystanou mizerii lidských životů nechtějí, a vyjádří svůj postoj ve volbách volením Trikolory, příp. SPD......

R. Langer 23.9.2021 5:44

Jo, bohužel, přesně tak! :-(

K. Šubrt 23.9.2021 3:12

Zuzanku obdivuji, ale má smůlu do PS se se svou Trikolorou nedostane, Pomoc a vedení od Ing. Klause odmítla a to byla pro jinak skvělé hnutí a ještě skvělejší poslankyni kardiální chyba.

K. Machala 23.9.2021 1:53

To sedí, bohužel. Všechny vládní a velké strany dělají téměř to samé a dopady nejsou dobré. Přesto jakoby to voličům vyhovovalo, aspoň podle upravených průzkumů.