21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lékař 21.12.2005 15:38

Reiniš

Pane Reiniš politickiu hvězdou jste mohl být klidně vy . Stačilo by málo. Možná jen to , kdybyste před časem napsal něco o tom jaký bordel je ve VZP a tím Ratha předběhl a stal se tou hvězdou vy. Jenomže na to jste se nezmohl, tak tady teď pouze sepisujete přihlouplé komentáře ve kterých jsou jen řeči a hvězdou je alespoň podle vás Rath. Nic si z toho ale nedělejte, to už tak v životě bývá. Blbí příjdou většinou pozdě , tak se snaží potom alespoň smrdět , a myslí si , že i tím jsou užiteční.
Pavel 21.12.2005 15:25

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Primitivní lidé nedokáží akceptovat jinou realitu než tu, kterou vnímají smysly. To, že má lékárna vystaveny zubní pasty, vitamíny a podobné spotřební zboží ve vitríně neznamená, že vzadu nejsou chladící boxy pro ty podstatné, drahé léky.
Byg 21.12.2005 15:24

Pěkné

Rath je opravdu hulvát a hovado.
Jediná připomínka: poslední větu článku bych posunul do přítomného času.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 15:16

Pane Švrku,Re: To: gerontus

nestrašte mě. Ano MUDr.Rath skutečně dělá špinavou práci. Za nás za všechny. Stačí se podívat na chování pí Musílkové, a je mě to jasné. Ta dáma si zaslouží skutečně pozornost nás všech, ale zejména policie. Mám zato, že její poslední rozhodnutí bude skutečně posledním a že policie bude hodnotit její aktivity hned jak bude odvolána s funkce. Myslém, že v lednu budete nepříjemně překvapen vy, o volbách ani nemluvě.Hezký den.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 14:59

Re: Re: Pane aubis,Re: Re: je tragedií, že....

Nevážené HUHU, protože již dostatečně znám vaše myšlení, nemíním ani v nejmenším měnit své názory. Prosím já s vámi ani s Kajanem nechci diskutovat. Ono totiž není o čem. Hezký den.
RiFl 21.12.2005 14:46

Re: Re: Výborně, autore

Rovněž bych rád odkázal na projevy Gottwalda,Kopeckého,Plojhara,Čepičky - on to byl také fašismus.Koncepce korporátního pečovatelského státu,občana jako elementu jednoho velkého těla či systému,v němž plní předem danou roli atd. - to jsou základní atributy levicového pojetí organizace a řízení státu,společnosti a člověka.Někoho možná,díky jeho neznalostem a petrifikovaným residuím propagandy minulého režimu, překvapí,že dávám do souboru levicových politických systémů jak komunistický typu SSSR (a ČSR,ČSSR,ČSSD),tak  fašistický typu Itálie 20.a30.let.Ale je třeba vědět,že B.Mussolini patřil před r.1917 k jedněm z nejbližších spolupracovníků jistého Uljanova,všeobecně známého jako V.I.Lenin.Italský fašismus je pouze modifikovaným leninismem,aplikovaným na  koncepci národního státu.Jaksi nezbývá než vzít na vědomí,že základním názorovým východiskem všech totalitních systémů v Evropě 20.století je marxismus v jeho různě intepretovaných a aplikovaných modifikacích.A jaké filosofické a ideologické zdroje má sociální demokraci?Tolik pouze na vysvětlenou,proč není rozporu v tom,že MUDr.Rath myslí a  chová se jako fašista a je na kandidátce ČSSD.
huhu 21.12.2005 14:13

Re: Pane aubis,Re: Re: je tragedií, že....

obdivovat takový lidský hnus jako je rath ani není legrační. Zamyslete se nad sebou samým..
Jaryna 21.12.2005 13:44

Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Totiž jde o to, že my obyčejní lidé s tím nemůžeme udělat nic, my musíme čekat, co naše vláda si ještě vymyslí na nás, komu bude přidávat, komu bude ubírat, komu přidá a kdy mu to zas vezme...Co se týká dr. Ratha, tak čekám kdy ta svoje obvinění doloží...Pokud je doloží a celé zdravotnictví půjde správným směrem, nebude co řešit..Už jsme se načekali dost, počkejme ještě chvíli a pak uvidíme...........Možná, že to bude žblunk, ale to by bylo moc a moc špatné......
Klaudius 21.12.2005 13:02

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

V podstatě máme stejný názor. Jen otázka, byl jste někdy v zázemí nebo podzemí nějaké lékárny? Víte něco o tom, že uchovávání některých léků podléhá zvláštním předpisům?Nesplnitelné pro lékaře.
Vlado 21.12.2005 12:41

Re: Výborně, autore

Klaus a Rath možná do namyšlenosti jedno jsou, ale nikoliv do povahy. Klaus je povahou demokrat,  i když můžete začít vypočítávat jeho četné chyby. Rath je povahou typický fašista, a pokud nesouhlasíte, začněte si vyhledávat dosažitelné části projevů Mussoliniho, Goebbelse nebo českého Moravce. Podívejte se, jakým způsobem jmenovaní zcela oprávněně kritizovali negativní jevy tehdejší společnosti. Být fašistou je především stav duše. Nikdo nepochybuje, že české zdravotnictví potřebuje radikální zásahy, ale není příliš nebezpečné připouštět k moci lidi jako Rath? On ale Hitler také zdynamizoval německé hospodářství...
tatina 21.12.2005 12:38

Re: je tragedií, že....

To máte pravdu,že je to tragédií,ale mě to připadá jako když zloděj křičí chyťte zloděje.Sám má másla na hlavě tolik,že se mu hlava stále kloní do strany a na druhé nadává.Za jeho působení neukázal ani jeden argument,ale osočil již tolik konkurentů,že bráněním se žalob,nezbude mu čas na zdravotníctví.
Jan Kyncl 21.12.2005 12:36

Re: Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Publikace jsou zarukou ze umi plodit publikace. Nic vic.
tatina 21.12.2005 12:31

Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Já jsem přesvědčen,že kdyby se staral jen o zdravotníctví,tak by to možná bylo k něčemu užitečné,ale dovedete si představit,kolik-že času stráví hledáním protivníků a argumentů.A to už si vůbec nedovedu představit,jak se asi choval k pacientům,kteří svou nemocí,nebo jinou příčinou přišli k MUDr Rathovi ve chmurné,a někdy až podrážděné náladě.Sám velký Rath tvrdí,že se ke každému chová tak,jak oni k němu.Jednou jsem jednomu doktoru při čistění zubního kanálku při bolesti řekl "doprdele doktore".Pan doktor se usmál,chvíly počkal až to přestane bolet a pak řekl-"Jen si klidně ulevte a třeba mi i nadejte.Já vím,že to bolý".Nedovedu si představit Ratha,jak by mne hnal z ordinace.Doktor by měl být v první řadě lidský a ohleduplný,cítít s pacienty.Svazák Rath však místo koncepce hledá jen protivníky a to naznačuje jeho charakter.
Švrk 21.12.2005 12:23

To: gerontus

Milý geronte, zdá se mi, že naopak chodíte k optikovi častěji vy a už máte dost dioptrií. Račte si nasadit okule. Dráth poravdu dělá špinavou práci. Bohužel si jej pražským lídrovstvím Pardoubek nasadil jak kukačku do hnízda a ještě se bude divit.
Ota First 21.12.2005 12:21

Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Ano, to jistě. naopak by pak lékárny od farma firem nedostávaly velmi slušné provize, nemohly by svévolně vydávat jiné přípravky než jsou na receptu, pacienti by dostali svůj lék u lékaře který by jim na místě vysvětlil případný doplatek a nemuseli by se dozvídat, že na stejný lék se v různých lékárnách doplácí různě. To by lékárníky jistě nepotěšilo.
BTW výrok, že bychom byli bez lékáren může pronést jen blbec. Žádný lékař nebude léky vyrábět, žádný lékař nebude mít úplný sortiment. Spíše by šlo o to, že bylékař mohl vydat ty léky, které nejčastěji předepisuje. O skladování se Kaludie opravdu starat nemusíte. Zdrcující většina tablet se skladuje při pokojové teplotě. Vídáte snad klimatizované lékárny?
tatina 21.12.2005 12:18

Re: Výborně, autore

Jak mi chcete vysvětlit,že mám raději pana Klause,než hulvátského soudruha Ratha?Nikdy jsem od pana presidenta neslyšel,aby o svých oponentech prohlásil,že jsou tuneláři,zloději a tak dále.Spíše jim dal najevo,že jsou věci neznalý,ale urazit by snad ani nikoho nedovedl.Máte nějaký příklad?Jednou mi známý řekl,že pan Klaus taky vyrůstal v částečně komunistické rodině a porovnával to s Rathem.Já jsem ale přesvědčen,že je to velký rozdíl vyrůstat v komunistické rodině,nebo v STBácké rodině.Ten můj známy se zamyslel a pak mi dal za pravdu.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 12:07

Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

To jest stanovenou max. výší marže. O nějaké konkurenci se mluvit nedá. A propojení lékařů s firmami? Proboha, mě je jedno kdo ze mě dře kůži za živa, doktoři či lekárníci? (pohř.služba až následně). TO SI SNAD JEŠTĚ MOHU VYBRAT KOHO NECHÁM NA SOBĚ VYDĚLAT, NE? Mě to vyhovuje lépe u lékaře. Hezký den
Veruna 21.12.2005 11:59

Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Milý Klaudie, rovněž si myslím, že propojení lékařů a farmakofirem by pro pacienty bylo nevýhodné, ale bylo by jistě výhodné pro lékaře a o to dr. rathovi jde. Pacienty to musí bolet a jako správný lékař odborář bojuje jen za zájmy lékařů- jeho požadavky na zvýšení platů lékařů jsou známé.
Lékárníky je proto nutno vyloučit z tohoto koloběhu.
Ivan Nový 21.12.2005 11:58

franto,

běžte se podívat do nějaké nemocnice, hned u vchodu mívají seznam sponzorů.
Klaudius 21.12.2005 11:43

Re: Re: Rath vyhrožuje:

Vydávání léků přímo lékaři by zvýšilo závislost a propojenost lékařů s firmami. Nevíte vůbec nic o lékárnách, o podmínkách skladování léčiv, udržování nutných zásob léčiv a jejich vydávání. Splnění všech podmínek by nám zdravotnictví výrazně prodražilo. Tento nápad lze využít při nějakých katastrofách.
franta 21.12.2005 11:40

Výborně, autore

teď už jenom abyste přesvědčil ty naše úspěšné podnikatele, aby tu a tam něčím na to zdravotnictví přispěli. Jinak Klaus a Rath co do povahy a namyšlenosti jedno jsou. Zkrátka narazila kosa na kámen.
Klaudius 21.12.2005 11:37

Re: Milý Klaudie, Re: Re: Nestačím zírat.

Děkuji za odpověď, souhlasíte se stylem argumentace, který zavedl ještě  jako ministr -čekatel
(vrtošivý stařík pro BBC) a později jako ministr..Já jsem se domníval také, že je dr.Rath inteligentní, ale jeho vysvětlování, jak došlo ke dluhům VZP, rušení IZIP a chaotické kroky,které jsou  spíše účelově politické, mě poněkud zviklaly. Pravděpodobně se vyzná i v ekonomice, zvláště té šedé, jak ukazují problémy v ČLK.
Veruna 21.12.2005 11:30

Re: Re: Rath vyhrožuje:

Prosím o vysvětlení jak soukromá lékárna žije z veřejných peněz. Jsem zdravý nositel zlaté Janského plakety za dárcovství krve a kupuji si jen Ibalgin, když mě bolí hlava. Takže nemám skoro žádné zkušenosti s lékaři a léky.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 11:18

Pane aubis,Re: Re: je tragedií, že....

nemůže být nškdo patrně inteligentní a zároveň bezkoncepční. Zamyslete se nad tím. Právě proto že on koncepci má (to že ji vy nevidíte není jeho problém) je tolik řevu a nadávek kolem něj. On se totiž snaží minimalizovat vysavače veřejných peněz na mez únosnou. Ani v Rathových schopnostech, za současné garnitury politiků, není tyto vysavače zcela eliminovat. Hezký den.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 11:10

Re: Rath vyhrožuje:

Proč ne. Mě mezičlánek mezi mnou, lékařem a lékem,jen komplikuje život. Zvláště mimo město. Je dobře upozornit každého, kdo žije z peněz veřejných, že není dobře nahlas příliš mlaskat a chtít specielní výhody pro sebe.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 11:06

Re: Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Vím, pokud se nemýlím, že je to kanadský lékaž českého původu, marně jsem pátral po všech těch vašich jeho titulech. Ale z pohledu způsobu psaní tohoto článku bych maličko pochyboval že se jedná o téhož člověka. Nebo lékařské postřehy se mohou značně lišit od lidských. U profesora lékařství ovšem by to bylo neúnosné. Nerozumím tomu. Hezký den.
Veruna 21.12.2005 11:02

Rath vyhrožuje:

A stávka? Rozumím jim. Nikdo nemá rád, když se mu snižuje příjem. Ale kdyby chtěli stávkovat déle, pak mám na stole nový zákon o lécích, kam stačí dopsat jedinou větu, a lékaři budou moci léky nakupovat a vydávat pacientům sami. Česká republika by se obešla téměř bez lékáren. Byl by to podobný systém jako ve Švýcarsku a pro pacienta výhodný," vzkázal Rath bouřícím se lékárníkům.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 10:58

Milý Klaudie, Re: Re: Nestačím zírat.

skutečnost se dá popsat a "popsat". Nejsem lékař a i proto vím, že styl a slovník si člověk ne vždy může vybírat. Dokonce ani v nemocnici ne (též jsem tam pracoval). Nelze proti výmyslům, lžím a sprostým výpadům odpovídat úsměvem a mluvou diplomata. Zvláště v našich podmínkách, kdy se tento styl považuje za nedostatečný a poslaci i senátoři mají hroší kůži. Ale na rozdíl od vás VÍM, že MUDr.Rath je inteligentní člověk i dobrý lékař, znalý a obratný i ve sféře ekonomické. Uvědomte si maličkost, nemocnice jako akciovky jsou již odepsány pro nás pacienty jejich převodem na tyto akciovky. Buď je budeme dobře krmit z našich daní nebo vyhlásí konkurs sami na sebe a majetek jejich akcionářům zůstane. No a my budeme muset koupit nové pozemky a postavit (za peníze pojištěnců) nové nemocnice. Protože vlastnická práva akcionářů v této zemi jsou evidentní, je nutno sledovat KDO je akcionářem, jestli kraj nebo řada lidí kteří dostali akcie za pusinku. A tady hrozí pánům hejtmanům, že "v dobré víře" špatně spravovali cizí(krajský prý už není státní) majetek. Proto ten křik. Jedná se o peníze a basu. Hezký den.
Andy 21.12.2005 10:35

Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

budujme vlast, posilme mír. Vyčkejme, bude líp. Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem. Vánoce jsou svátky klidu, nezkoušejte naší třídu.
 
Já tedy rozhodně neříkám hop, Jaryno. Spíš říkám žbluňk.
jakovy 21.12.2005 10:29

Vadí vás, že jste se naučil číst? Tak, puto, nepište

a číst taky nemusíte.
Nemluvě o krásné možnosti zapomenutí čtení.
Puto, puto, puto.
Icho de puto ! Ta Maria Theresia byla pěkná mrcha, když nařídila i gerontům povinnou školní docházku. Jeden znich za to trpí.