28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nouzový stav končí

Odmítnutí prodloužení nouzového stavu parlamentem neznamená jen skokové rozvolnění opatření majících bránit šíření koronamršky, ale také dokazuje, že předvolební kampaň je už v plném proudu. A že bude letos mimořádně nechutná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 14.2.2021 9:32

Politici nedokží nejen "to", ale oni nedokáží n i c ! Nedokáží nic jen proto, že jsou to politici. Obecní diletanti, kteří pokud jsou v našem politickém systému k něčemu potřebí, pak jen k jejich loajalitě k jim vlastním politickým stranám a hnutím. Občanům, kteří tvoří základ demokratické společnosti nejsou potřební k ničemu. Zejména proto, že nikdy nehájí jejich zájmy a upřednostňují jen zájmy jejich politických stran a hnutí nad zájmy občanů. A buďte ujištěni, že zájmy občanů jsou téměř vždy v zásadním rozporu se zájmy politických stran a hnutí.

P. Čech 14.2.2021 9:37

Aby nedošlo k omylu či k nedorozumnění, musím podotknout, že pokud zde hovořím o občanech, potom mám na mysli v ž d y jejich většinu. Nikdy menšiny, které tvoří stáda jimi upřednostňovaných politických ideologií, vlastních jejich politickým stranám a jiným politickým subjektům.

J. Kulheim 14.2.2021 9:38

"Občanům, kteří tvoří základ demokratické společnosti nejsou potřební k ničemu."

Je to tak. Rok vydávají zákazy, příkazy, prošustrovali hromadu peněz a výsledek žádný. Nemocnice jsou plné, lidé čím dál nemocnější. Nepracují, nemají za co nakupovat, firmy krachují.

P. Čech 14.2.2021 10:15

Bohužel je tomu tak a opět to vychází z našeho politického systému, založeného na "volné soutěži politických stran" a volebního zákona podle zásad poměrného zastoupení - nepřímých voleb. Něco takového se nemůže stát tam, kde do orgnů moci zkonodrné a výkonné jsou přímo voleni zástupci občanů

R. Tichý 14.2.2021 7:34

Zbytecny strach.

Prakticky vsechna omezeni mohou byt zavedena i bez nouzoveho stavu.

J. David 13.2.2021 23:15

Jenom malý dotaz, když se jako "prduch" nechávám v týdnu oprskávat adresáty při doručování balíků, proč bych ce nemohl celibátně ožrat o víkendu na chalupě (není v okrese TU, ale RK) místní hospody zatvorené, Ríčky a Rokytnice v OH v pjordeli se šlepry, ještě že mám chalupu na kopci a vnoučata mohou užívat gravitace ve smyslu: Pojedeme pěkně z vršku, dole si můžeme rozbít pěkně držku, napadl nám sníhh, pojedeme na saních. Napadá mne moment, zdali nejsem přestupník, a svá vnoučata v jejich radosti ze sáňkování plísní, Blb MP plní příklady nadřízeného blba, místo na Václaváku "zhaflnoutnou", a MP budou zabavovat pekáče sáňky.Pardon, nezabovat pouze verbálně buzrerovat matičky.

MP vecthři, toť obecních policajtů sorta, obecní blbové.

V. Vérosta 14.2.2021 7:13

Souhlas, Češi jsou národ blbečků, včetně mně samozřejmě! :-)

M. Pivoda 13.2.2021 16:31

Zdá se (dle veřejných projevů), že čeští podnikatelé chtějí návrat do socialismu.

Proč? Požadují, aby za projevené riziko (které je vždy spojeno s jakoukoliv podnikatelkou činností), dodal kompenzaci český kapitalistický stát.

Z. Lapil 13.2.2021 22:36

No, nepodmíněný příjem. To jste přece vždycky propagoval.

M. Pivoda 13.2.2021 22:40

Z. Lapil je evidentně demagog.

Každou informaci, každé sdělení ihned prezentuje jako propagaci něčího názoru. To je ale na Neviditelném psovi prakticky pravidlem.

Straňte se těchto blbů!

Z. Lapil 13.2.2021 22:51

Vzhledem k tomu, že na moje argumenty, proč nepodmíněný příjem nebude fungovat, neodpovídáte vysvětlením, nýbrž ironizováním a rejpáním na téma českých Pepíků, si na formulaci "propagujete nepodmíněný příjem" dovolím trvat.

Dobou noc.

M. Pivoda 13.2.2021 23:07

Já jsem zde na Neviditelném psovi několikrát čtenáře informoval, že minimální nepodmíněný příjem (UBI) bude udržitelné zavést v USA někdy v průběhu 30. let 21 století. Zvýšená ekonomická produktivita USA to už tou dobou dovolí.

Lapil si ale opakovaně (!!!) nevšiml mého časového umístění té události do budoucnosti.

Toto je to nejlepší možné vysvětlení zde prezentované Lapilovy demagogie, která je tak typická pro české Pepíky, kteří se pokouší diskutovat na Neviditelném psovi. Pravděpodobnější je ale Lapilova vrozená tendence k šíření demagogií.

J. David 13.2.2021 23:27

Pane Pivodo, jezdím s bálíky e-hopu, bývám adresátem oprsakán, holt rizko povolánií

M. Pivoda 14.2.2021 14:37

Asi ano.

Ale jako zaměstnanec (nikoliv podnikatel) nemáte ani možnost do strategie a provozu toho byznysu promluvit. Snad přes odbory, ale ty jsou v dnešní době už dost slabé.

J. Kulheim 14.2.2021 9:45

Podnikatelé platí daně z kterých žijí naši spoluobčané pracující v neproduktivní sféře. Stát rozděluje jejich peníze. Podnikatelé nechtějí nic víc než to, aby jim státní úředníci nechali jejich peníze. To není nemorální. Nemorální je, že ti, kteří neprodukují nic, bez čeho bychom se neobešli, chtějí každý měsíc velkou výplatu.

M. Pivoda 14.2.2021 15:49

Kulheim chce diskutovat něco úplně jiného.

Do toho tématu se nenechám vtáhnout. Diskutujícímu Kulheimovi nicméně připomenu, že ve státě (na planetě Zemi, nikoliv Botera) nežijí jen podnikatelé (shareholders), ale i ostatní občané (stakeholders).

P. Čech 14.2.2021 9:50

Zd se, že máte poněkud omezený pohled na věci veřejjné a obecné. Oni ti podnikatelé především nechtějí nesmyslné státní zásahy do svých práv, nota bene když tyto zásahy nic neřeší. Jen vytvářejí zdání, že něco řeší. To je ten socialismus, o kterém hovoříte. Za normálního stavu a v demokratické společnosti takové riziko žádnému podnikateli nehrozí.Pokud státní orgány podnikatelům berou jejich svobodu podnikat, potom by opravdu měly těmto jejich ztráty z toho plynoucí nahradit. Není to sice normální stav, ale budiž. Obecně jde o to, že všechny evropské vlády kolem sebe kopou, protože řešení koronavirové situace neznají. Neznají asi proto, že takové řešení ze strany ždné vlády prostě neexistuje.Řešit takovou situaci mohou jen sami občané států a státy jim k tomu musí vytvřet podmínky. Takovými podmínkami ovšem zsadně nejsou státní zásahy do svobody podnikání či dokonce svobody pohybu samotných občanů. Takovými podmínkami jsou např. funkčnost nemocnic, dostatek léků na trhu ve státě a púod.

J. Kulheim 14.2.2021 10:38

R^

M. Pivoda 14.2.2021 14:10

Řešení koronavirové situace? Zde je jeden názor:

"Vyspělé země by se mohly z této krize dostat, pokud se podaří proočkovat zhruba 70 až 80 procent populace. Je to proveditelné, ovšem pokud se toho ujmou schopné vlády a očkovací strategie bude dobře komunikována. Je nutné přesvědčit co největší množství lidí o tom, že výhody vakcín jsou zcela evidentní. Nesmyslné konspirační teorie tomu ale rozhodně nepomáhají. V tomto roce bychom se mohli vrátit k normálu. Pokud pomůžeme rozvojovým zemím, aby se nákaza nešířila dál, vážně si myslím, že už pak můžeme vidět to světlo na konci tunelu," uvedl Bill Gates, spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft a druhý nejbohatší člověk na světě, který sám podstoupil očkování.

M. Pivoda 14.2.2021 14:20

Dosažitelné zdroje nedovolí uspokojit všechny natažené ruky podnikatelů. Těch natažených rukou je příliš mnoho a plný návrat zpět do původního stavu (ve vyvíjejícím se prostředí) není v obecném zájmu.

Je tedy třeba posuzovat záslužnost podniku pro obecné blaho a perspektivy konkrétního byznysu (konkurenceschopnou pozici podniku, žádajícího o státní podporu).

Například letecké odvětví je přeplněné konkurenty a konkurenceschopná pozice letecké společnosti Smartwings je v tom odvětví docela mizerná. Tato "podnikatelská" společnost požádala Český stát o státní (finanční) podporu v době, kdy čeští žáci a studenti (t.j. budoucnost české ekonomiky) nemají na nové počítače a internetové připojení.

J. Jurax 13.2.2021 14:40

No, přes mrtvoly ... jenže ve volbách jde o získání moci, obročí a koryt a vlády nad penězotoky. To je vážná věc, tady přestává veškerá sranda. Tudíž o oběti prostých pěšáků jde zde až v poslední řadě, pokud vůbec.

P. 1 13.2.2021 16:22

Tak, tak, to je logika burešova konání v kostce.

P. Čech 14.2.2021 9:53

Tak to jste na omylu. Toto je " logika" naší ústavy a "logika" politických stran. Skutečná logika občanů je o něčem zcela jiném.

P. 1 14.2.2021 12:38

Píši snad o něco "o našich občanech". Ne. Píši o agentu burešovi a jeho urputné snaze udržet se u koryta, a to přes totální neschopnost jakou dosud prokázal.

J. David 13.2.2021 18:02

Pane Juraxi, jsem prduch, krapánek ajťák, krapánek bývalý haluzák, promořen různými mikroby (virovými i bakteriálními z přírody). Vidíte bacily, nevidíte, a nákaza je tady (glosuji výrok jiného autora). Kouzelné politikum našich politiků, nakonec za vše může bubeník (politici napříč politických stran, slaví glajchu veřejně prospěšné stavby v režimu dotací, hudba zahraje tuš, bubeník závěrem třískne do bubnu, a stavba se zhroutí). Kdo to odprdne, ne ten kdo stavbu ošidil, ale bubeník, že moc třískl do bubnu.

Sedím doma na řiti u kompu, se střídavě válím na otomanu, a abych nevyhnil mentálně a fyzicky, jezdím doručovat balíkové komodity, které mají v době Covidové nebývalý boom. Hubu sice mám v rouškách a respirárorech zapařenou tak, jako když do obřití našinec chytil zakousnutou mordu "Canis lupus". Nu, nevím, jak Vy, ale i bez kompu a klábosnice doma na obřití, může býti i na stáro obrněn imunitou získanou.

Pane Juraxi, C2H5OH, RNA viru mu dělá krapánek bordel v plášti, nicméně slintám do polštářů (nesuché ze šnóblu, a chuť a vůně svíčkové ze zvěřiny). Nu, asi bbnem, na stará kolena jsou mi opatření "u řiti", jenom lituji vnoučata v distanční výuce, etc.

J. Kulheim 14.2.2021 10:15

"...chuť a vůně svíčkové ze zvěřiny).."

Dobrý test na koronavirus. Chtělo by to ještě víno a bylo by to dokonalé. Takový test je možné provádět několikrát za den.

V. Klepetko 13.2.2021 14:21

Jaké volby? Jaká kampaň?

Vždyť volební zákon byl Ústavním soudem zrušen bez náhrady...

Š. Hašek 13.2.2021 14:27

Dá se to i takto trefně říci.

K čemu kastle, klimatizace, stěrače, zapalovač cigaret, ...... když není motor!

Rychetský je láskopravdový komouš s lidskou tváří, tak co jiného čekat???

Zjednodušeno, zkráceno.

V. Klepetko 14.2.2021 1:11

Rychetský ztratil tvář. Jeho vlastní kolegové - soudci Ústavního soudu o něm říkají že lže, jako když tiskne.

Měl by rezignovat!

Z. Lapil 13.2.2021 22:41

Zrušen zdaleka nebyl. Kampaň může probíhat, je známo, jak lístky naházet do uren a jak je sečíst. ÚS zrušil jedině a pouze interface (česky mezitvář) transformující výsledek voleb (sečtené hlasy) do obsazení parlamentu.