12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Nouzový stav končí

Odmítnutí prodloužení nouzového stavu parlamentem neznamená jen skokové rozvolnění opatření majících bránit šíření koronamršky, ale také dokazuje, že předvolební kampaň je už v plném proudu. A že bude letos mimořádně nechutná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. 1 14.2.2021 17:58

Tos to burešovi nandal. Od něj opravdu nelze rozumný výsledek očekávat, anonyme vystupující pod přezdívkou čech.

M. Pivoda 14.2.2021 15:49

Kulheim chce diskutovat něco úplně jiného.

Do toho tématu se nenechám vtáhnout. Diskutujícímu Kulheimovi nicméně připomenu, že ve státě (na planetě Zemi, nikoliv Botera) nežijí jen podnikatelé (shareholders), ale i ostatní občané (stakeholders).

R. Langer 14.2.2021 14:52

Ne, nemá, to máte pravdu, má je totiž na svědomí chřipka, a nikdo a nic jiného. :-P

M. Pivoda 14.2.2021 14:37

Asi ano.

Ale jako zaměstnanec (nikoliv podnikatel) nemáte ani možnost do strategie a provozu toho byznysu promluvit. Snad přes odbory, ale ty jsou v dnešní době už dost slabé.

M. Pivoda 14.2.2021 14:20

Dosažitelné zdroje nedovolí uspokojit všechny natažené ruky podnikatelů. Těch natažených rukou je příliš mnoho a plný návrat zpět do původního stavu (ve vyvíjejícím se prostředí) není v obecném zájmu.

Je tedy třeba posuzovat záslužnost podniku pro obecné blaho a perspektivy konkrétního byznysu (konkurenceschopnou pozici podniku, žádajícího o státní podporu).

Například letecké odvětví je přeplněné konkurenty a konkurenceschopná pozice letecké společnosti Smartwings je v tom odvětví docela mizerná. Tato "podnikatelská" společnost požádala Český stát o státní (finanční) podporu v době, kdy čeští žáci a studenti (t.j. budoucnost české ekonomiky) nemají na nové počítače a internetové připojení.

M. Pivoda 14.2.2021 14:10

Řešení koronavirové situace? Zde je jeden názor:

"Vyspělé země by se mohly z této krize dostat, pokud se podaří proočkovat zhruba 70 až 80 procent populace. Je to proveditelné, ovšem pokud se toho ujmou schopné vlády a očkovací strategie bude dobře komunikována. Je nutné přesvědčit co největší množství lidí o tom, že výhody vakcín jsou zcela evidentní. Nesmyslné konspirační teorie tomu ale rozhodně nepomáhají. V tomto roce bychom se mohli vrátit k normálu. Pokud pomůžeme rozvojovým zemím, aby se nákaza nešířila dál, vážně si myslím, že už pak můžeme vidět to světlo na konci tunelu," uvedl Bill Gates, spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft a druhý nejbohatší člověk na světě, který sám podstoupil očkování.

P. 1 14.2.2021 12:41

Jinými slovy, žádný argument nemáš. Na tom, že ti fakta nejdou pod čumák, přezdívka, která vypadá jako skutečné jméno, nic nezmění. Skutečným jménem agenta bureš je agent bureš.

P. 1 14.2.2021 12:38

Píši snad o něco "o našich občanech". Ne. Píši o agentu burešovi a jeho urputné snaze udržet se u koryta, a to přes totální neschopnost jakou dosud prokázal.

P. Čech 14.2.2021 12:20

Bureš??? proč nenazýváte lidi jejich skutečnými jmény? proč se sám podepisujete jako nějaký P.1 ? nebo se snad za své jméno stydíte? Podle obsahu vašich připomínek bych se tomu ani nedivil.

J. Kulheim 14.2.2021 10:38

R^

P. Čech 14.2.2021 10:20

Něco takového mu nevysvětlujte, on to nikdy nepochopí. Jediné co dovede je nanávidět a z nenvisti vycházet. potom ovšem ždný rozumný výsledek nelze očekávat. Dokonce i své jméno se stydí pod své příspěvky uvádět.

P. Čech 14.2.2021 10:15

Bohužel je tomu tak a opět to vychází z našeho politického systému, založeného na "volné soutěži politických stran" a volebního zákona podle zásad poměrného zastoupení - nepřímých voleb. Něco takového se nemůže stát tam, kde do orgnů moci zkonodrné a výkonné jsou přímo voleni zástupci občanů

J. Kulheim 14.2.2021 10:15

"...chuť a vůně svíčkové ze zvěřiny).."

Dobrý test na koronavirus. Chtělo by to ještě víno a bylo by to dokonalé. Takový test je možné provádět několikrát za den.

P. Čech 14.2.2021 9:53

Tak to jste na omylu. Toto je " logika" naší ústavy a "logika" politických stran. Skutečná logika občanů je o něčem zcela jiném.

P. Čech 14.2.2021 9:50

Zd se, že máte poněkud omezený pohled na věci veřejjné a obecné. Oni ti podnikatelé především nechtějí nesmyslné státní zásahy do svých práv, nota bene když tyto zásahy nic neřeší. Jen vytvářejí zdání, že něco řeší. To je ten socialismus, o kterém hovoříte. Za normálního stavu a v demokratické společnosti takové riziko žádnému podnikateli nehrozí.Pokud státní orgány podnikatelům berou jejich svobodu podnikat, potom by opravdu měly těmto jejich ztráty z toho plynoucí nahradit. Není to sice normální stav, ale budiž. Obecně jde o to, že všechny evropské vlády kolem sebe kopou, protože řešení koronavirové situace neznají. Neznají asi proto, že takové řešení ze strany ždné vlády prostě neexistuje.Řešit takovou situaci mohou jen sami občané států a státy jim k tomu musí vytvřet podmínky. Takovými podmínkami ovšem zsadně nejsou státní zásahy do svobody podnikání či dokonce svobody pohybu samotných občanů. Takovými podmínkami jsou např. funkčnost nemocnic, dostatek léků na trhu ve státě a púod.

J. Kulheim 14.2.2021 9:45

Podnikatelé platí daně z kterých žijí naši spoluobčané pracující v neproduktivní sféře. Stát rozděluje jejich peníze. Podnikatelé nechtějí nic víc než to, aby jim státní úředníci nechali jejich peníze. To není nemorální. Nemorální je, že ti, kteří neprodukují nic, bez čeho bychom se neobešli, chtějí každý měsíc velkou výplatu.

J. Kulheim 14.2.2021 9:38

"Občanům, kteří tvoří základ demokratické společnosti nejsou potřební k ničemu."

Je to tak. Rok vydávají zákazy, příkazy, prošustrovali hromadu peněz a výsledek žádný. Nemocnice jsou plné, lidé čím dál nemocnější. Nepracují, nemají za co nakupovat, firmy krachují.

P. Čech 14.2.2021 9:37

Aby nedošlo k omylu či k nedorozumnění, musím podotknout, že pokud zde hovořím o občanech, potom mám na mysli v ž d y jejich většinu. Nikdy menšiny, které tvoří stáda jimi upřednostňovaných politických ideologií, vlastních jejich politickým stranám a jiným politickým subjektům.

P. Čech 14.2.2021 9:32

Politici nedokží nejen "to", ale oni nedokáží n i c ! Nedokáží nic jen proto, že jsou to politici. Obecní diletanti, kteří pokud jsou v našem politickém systému k něčemu potřebí, pak jen k jejich loajalitě k jim vlastním politickým stranám a hnutím. Občanům, kteří tvoří základ demokratické společnosti nejsou potřební k ničemu. Zejména proto, že nikdy nehájí jejich zájmy a upřednostňují jen zájmy jejich politických stran a hnutí nad zájmy občanů. A buďte ujištěni, že zájmy občanů jsou téměř vždy v zásadním rozporu se zájmy politických stran a hnutí.

Z. Lapil 14.2.2021 9:12

Dobrá analogie :-).

J. Pecháč 14.2.2021 9:02

Odpovím Vám slovy Mečiara: "Dosť bolo ODS." Volil jsem je od jejich vzniku (byl jsem dokonce členem), ale skončil jsem, když "pan slušný" Fiala udělal ten nevysvětlitelný "truc" a odmítl jít v r.2017 do koalice s Babišem. Teď udělal - dle Vašich slov - majstrštyk spojením s pánbíčkáři (kam vítr, tam plášť) a exhibouškou Pekarovou a definitivně pohřbil ODS. Odhaduji tomuto kočkopsu zisk ve volbách max. 13% !

P.S. Pokud se před volbami neseperou jak psi, tak po volbách zcela jistě!

R. Tichý 14.2.2021 7:34

Zbytecny strach.

Prakticky vsechna omezeni mohou byt zavedena i bez nouzoveho stavu.

V. Vérosta 14.2.2021 7:13

Souhlas, Češi jsou národ blbečků, včetně mně samozřejmě! :-)

V. Klepetko 14.2.2021 1:11

Rychetský ztratil tvář. Jeho vlastní kolegové - soudci Ústavního soudu o něm říkají že lže, jako když tiskne.

Měl by rezignovat!

V. Klepetko 14.2.2021 1:04

Tak to jsem hned klidnější...

Naše hospoda U Daschů taky není zrušena. Nicméně mají zavřeno - pivo vám nenačepují! Takže můžete sice "jít do hospody" "v průběhu volební kampaně", ale dostanete se jen na práh... I ty poslance si za současného stavu věcí můžete jen volit, volit, volit podle libosti, ale nikoliv zvolit:-)

J. David 13.2.2021 23:27

Pane Pivodo, jezdím s bálíky e-hopu, bývám adresátem oprsakán, holt rizko povolánií

J. David 13.2.2021 23:15

Jenom malý dotaz, když se jako "prduch" nechávám v týdnu oprskávat adresáty při doručování balíků, proč bych ce nemohl celibátně ožrat o víkendu na chalupě (není v okrese TU, ale RK) místní hospody zatvorené, Ríčky a Rokytnice v OH v pjordeli se šlepry, ještě že mám chalupu na kopci a vnoučata mohou užívat gravitace ve smyslu: Pojedeme pěkně z vršku, dole si můžeme rozbít pěkně držku, napadl nám sníhh, pojedeme na saních. Napadá mne moment, zdali nejsem přestupník, a svá vnoučata v jejich radosti ze sáňkování plísní, Blb MP plní příklady nadřízeného blba, místo na Václaváku "zhaflnoutnou", a MP budou zabavovat pekáče sáňky.Pardon, nezabovat pouze verbálně buzrerovat matičky.

MP vecthři, toť obecních policajtů sorta, obecní blbové.

M. Pivoda 13.2.2021 23:07

Já jsem zde na Neviditelném psovi několikrát čtenáře informoval, že minimální nepodmíněný příjem (UBI) bude udržitelné zavést v USA někdy v průběhu 30. let 21 století. Zvýšená ekonomická produktivita USA to už tou dobou dovolí.

Lapil si ale opakovaně (!!!) nevšiml mého časového umístění té události do budoucnosti.

Toto je to nejlepší možné vysvětlení zde prezentované Lapilovy demagogie, která je tak typická pro české Pepíky, kteří se pokouší diskutovat na Neviditelném psovi. Pravděpodobnější je ale Lapilova vrozená tendence k šíření demagogií.

Z. Lapil 13.2.2021 22:51

Vzhledem k tomu, že na moje argumenty, proč nepodmíněný příjem nebude fungovat, neodpovídáte vysvětlením, nýbrž ironizováním a rejpáním na téma českých Pepíků, si na formulaci "propagujete nepodmíněný příjem" dovolím trvat.

Dobou noc.

Z. Lapil 13.2.2021 22:41

Zrušen zdaleka nebyl. Kampaň může probíhat, je známo, jak lístky naházet do uren a jak je sečíst. ÚS zrušil jedině a pouze interface (česky mezitvář) transformující výsledek voleb (sečtené hlasy) do obsazení parlamentu.