9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Normalizace covidismu pokračuje

Demokratický právní stát zde existoval ještě v únoru 2020, od té doby je vládou Pána koblih destruován v přímém přenosu. Události posledních dvou týdnů, které se jen shodou náhod překrývají se 73. výročím „vítězného února“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Dorazil 2.3.2021 10:18

Základním sdělením článku, bohužel naprosto scestným, jsou věty: "Nechte žít ostatní jejich životy tak, jak sami chtějí. Jejich koronavir je jejich, ne váš, problém." Opak je pravdou.

L. Beneš 2.3.2021 10:13

Shakespeare řešil obdobný problém. Proto napsal své Mnoho povyku pro nic (Much ado for nothing). Nechápu, proč tedy tolik hluku kolem dalšího vývoje. Premiér, byv v TV dotázán, jak vidí další vývoj po ukončení tohoto neblahého nouzového pandemického stavu, to řekl jasně: Co bude potom? Potom budou velikonoce.

L. Novák 2.3.2021 10:18

Docela vtipné, ne? ;-D

Proboha, co by měli říkat, když budoucnost žádný člověk předpovídat neumí a ti, co si dovolili na jaře 2020 (se znalostí práce se statistikami) tvrdit, že pokud dojde k uvolnění omezujících opatření proti šíření pandemie, můžeme na konci léta očekávat další vlnu růstu počtu nemocných, byli považování za "nepřátele lidstva"... ;-)

J. Vintr 2.3.2021 11:10

Přece lidem na rovinu neřekne, že už je to na furt.....

V. Církva 2.3.2021 10:13

No, děkujeme za miliony právních nálezů. Pravda je že zákon má být jasný a jednoducý a srozumitelný a to ani pandemický ani ostatní dnešní zákony nejsou. Takže zákonodárci za 5. A to platí pro dnešní vládu a parlament, ale i ty předchozí.

Co se týká „epidemii koronaviru“, která nikdy nedosáhla ani poloviny počtu nakažených běžné chřipkové epidemie, ohrožuje životy, a že nařízení nemají na pandemii vliv. To už není ani na vyliskání.

Tady je jediné řešení těch co to tvrdí psychiatrická léčebna. Jsme dnes jednou z nejvíc postižených zemí, denně umírá přibližně o 60procent lidí víc než obvykle, přichází agresivnější forma viru, nemocnice nemají možnost řešit prevence rakoviny,

Přitom problém není, že vláda něco zakázala moc, ale málo. Už v září či alespoň říjnu mělo nastat tvrdé krítkodobé uzavření s dostatečnou a jasnou informační kampaní ale i vamáháním policií. Samozřejmě ale za současné funkčnosti právního státu, možnosti se obhájit kontroly vlády parlamentem.

Druhé co se neudělalo je masívní testování včetně trasování kontaktů a to i s postihy na neprozrazení důležitých kontaktů a porušování karantény. Co se týká kompenzací těm co jsou zavření bohužel vláda nenastavila jasné kompenzace a pomoc. Ta se měla brat především z pokut přenašečům.

Otevření obchodů mohlo třeba umožnit testování. A pokud by opatření zafungovala mohly dnes být obchody otevřené.

L. Beneš 2.3.2021 10:18

To by ovšem bylo k tomu účelu třeba používat testy se zaručenou vysokou přesností. Ty, které chtějí používat např. pro testování školáčků a které dosahují přesnosti okolo - jak se profláklo - 45%, tak ty jsou na .... nic. Dobré jsou ještě pak pro dosažení zisku pro ty, kdo je dodávají nebo s nimi kšeftují.

V. Církva 2.3.2021 10:32

Souhlas, uznávám jen PCR, ne čínské antigeny. Myslím, ale že zlevnit PCR a udělat je dostupnými jde, píše to sice Rudé Právo kde je v diskusích horší než komunistická cenzura, ale asi to hoax nebude:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyvinul-rychle-a-levne-pcr-testy-vlade-je-opakovane-nabizi-neni-zajem-143213#seq_no=4&dop_ab_variant=0&source=article-detail&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=pmLOQWuCVYk-202102222136

No a kloktací PCR je dnes sice ne zadarmo, ale za 1200

L. Hančar 2.3.2021 14:14

Kdyby........

Opakování je matka moudrosti: současný stav je naprosto super pro Babiše a jeho loutkovodiče. Vládne sám ( sám to v neděli v TV potrdil ). Že přišel o podporu parlamentu? Ústavní soud pořád něco brblá?

Orel much nelapá: tady máte lockdown, a buďte rádi, že budete mít Velikonoce.

Každé zlepšení zdravotní situace je pro Babiše špatné. Nějaká zodpovědnost? Výčitky? Sebereflexe? Místo toho vynese trumf: nikdo za nic nemůže!

L. Novák 2.3.2021 10:06

Ti je zase další covid-19 blábol plný odkazů nesmyslných závěrů. Předvolební agitace.

Stejně nemám koho volit. Rozumní lidé, zdá se, z politky už dávno utekli. :-P [>-]

V. Petr 2.3.2021 9:40

Zásluhou "píp" jako je pan autor tady máme přes 20000 mrtvých, což je např. více, než stačili přímo či nepřímo povraždit komunisté za 41 let své vlády!

M. Šejna 2.3.2021 9:53

Autor je přesně ten příklad debila, který odmítá protiepidemická opatření a zaroveň nadává vládě za to, že se tu šíří epidemie.

A takovej lidskej materiál právo volit. A není sám.

:-/

J. Kulheim 2.3.2021 10:07

Faktem je, že vládou nařízená opatření proti šíření nákazy nefungují. Autor článku předpokládá, že vláda vydává nařízení, aby fungovala. pan Prymula říkal, že zastaví, usměrní virus. Představitelé vlády řekli, že virus se šíří nekontrolovatelně dál.

Roušky nefungují, dejte si dvě. Když to nepomůže, tak si dáme tři. Mezitím přijde léto, bude možná teplo a vzduch suchý a nemocnost se sníží. Na to nebude mít vláda vliv a proto to zafunguje.

M. Šejna 2.3.2021 10:11

Jenže virus k nám neteče trubkama, ani elektrickými dráty.

Přenáší se lidským kontaktem !!!

Pokud se lidi chovají jak debilové vůči sobě bezohledně, žádná vláda to nevyřeší.

V. Církva 2.3.2021 10:17

Přesně tak. Jednak cestování mezi okresy bylo třeba v Portugalsku zakázáno už dávno, především ale je u nás skutečně příliš lidí co Covid19 podceňují a opatření ignorují. A to i díky propagandě magorů jako je autor tohoto článku.

J. Kulheim 2.3.2021 15:01

Nesuďte lidi podle sebe.

L. Novák 2.3.2021 10:14

Plácáte blbosti jako pokaždé. Tvrzení, "že vládou nařízená opatření proti šíření nákazy nefungují." je kravinium k vystavení vedle busty Josepha Goebbelse. Snadno by se to poznalo, kdyby opatření k omezení nákazy byla najednou všechna odvolána. Jenomže to si nikdo soudný netroufne.

Nechápu, kde se berou ;-O pitomci jako vy, kteří po roce vysvětlování mechanismů šíření koronavirové nákazy nechápou základní banality. To už jste v tak pokročilé demenci, a nebo tu hloupost máte vrozenou? Rv 8-o

O. Uživatel 2.3.2021 10:18

Uživatel požádal o vymazání
L. Novák 2.3.2021 10:23

Samozřejmě, ale psal jsem o té koronavirové, která je pro nás (aktuálně žijící :-) ) nová a nemáme žádné zkušenosti s tím, jak se bude vyvíjet dál. Je jasné, že analogie v epidemiologii známé jsou.

J. Kulheim 2.3.2021 14:55

To, že opatření vlády proti šíření nákazy nefungují říkal ministr Blatný.

Tvrzení že nefungují je vidět na tom, že se nákaza šíří nekontrolovatelně dál. Mám pro svoje tvrzení rovnocenné podklady jako vy. Moje tvrzení je daleko blíž k pravdě než vaše.

Vy nevíte o tom zhola nic. Vyjadřujete se jako hulvát a nevychovanec.

O. Uživatel 2.3.2021 10:10

Uživatel požádal o vymazání
D. Černá 2.3.2021 16:40

To zní jako blbej vtip od pologramota, který volí komunistického práskače a dotačního podvodníka. Už je líp vy vole nebo to budete ještě vylepšovat?;-D

P. Kazo 2.3.2021 10:32

Áno, už len stačí autorovi tú "zásluhu" dokázať pred tribunálom, a potom šup s ním do gulagu.

J. Síbek 2.3.2021 10:59

do gulagu nikoliv ale Choholoušek by z něj měl radost

V. Humble 2.3.2021 9:39

Trosku jednostranne. Ono je super byt svobodny ale clovek ma take nejakou odpovednost. V okamziku kdy se siri nakazliva nemoc spolehat se na jedince ktery si chce delat co chce bez ohledu na ostatni je cesta do pekla. Nevidim jine cesty. Bud tu bude autorita schopna lidi donutit dodrzovat opatreni nebo to spousta lidi odnese svym zivotem.

T. Zlesa 2.3.2021 9:30

Buďme vděčni naší demokracii, že nám umožňuje takové zločince, jako se jeví autor článku, rozeznat předem...už jen tím, že se shlukují v politických stranách. Ty, které to jsou, se dají lehce rozpoznat. A jejich příznivci také. Za chvíli viz níže. :-)

L. Hančar 2.3.2021 8:55

Výborný článek, skvělé popsání současné situace. Mrazí mě z toho, jak se NĚKOMU daří organizovat tyto protiústavní kroky v celé demokratické části světa. Politika, živená bohatými transfůzemi tištěných peněz se vymkla z kloubů. Politika pracuje pro politiku, lid, národ, voliči jsou násilím vytlačeni ze hry. Ale pevně věřím v politickou imunitu národů V4. Očkování komunismem bylo drsné, dlouhé, ale 100x účinější než všechny vakcíny proti koroně dohromady!

J. Vintr 2.3.2021 9:16

Očkování komunismem prakticky zažili jen lidé 50+. Účinnost některých očkování časem slábne. Třicet let je dlouhá doba a lidská paměť nedokonalá. A někteří se tomu očkování úplně vyhnuli, protože nešlo o fyzické očkování, a na jeho působení byl zapotřebí alespoň trochu fungující mozek. Takže bych na to, co píšete, vůbec nesázel.

L. Novák 2.3.2021 10:27

Samozřejmě, že vy s tím vaším spikleneckým způsobem myšlení máte dojem, že PRAVDA je vaše. Ovšem ti, co mají mozek, vzdělání a schopnost kritického myšlení, to vidí jinak. :-P

J. Hála 2.3.2021 8:47

Zajímavý článek, kde se v posledních dvou odstavcích autor hezky odkopal. V momentě, kdy se covid šíří kapénkovou infekcí, tak covid není jen můj problém, milý pane. Tolik k těm vašim nenáviděným rouškám/respirátorům. Já též nechci sedět doma, ale sedím, právě kvůli nezodpovědným lidem vašeho typu, kteří nedodržují ani základní protiepidemiologické minimum - v tom je problém. V ubožácích, kteří si tu dovolenou prostě neodpustí (a do karantény samozřejmě nejdou),v ubožácích, kteří na covid nevěří, protože je to fáma a roušky tedy nenosí, nebo je nosí pod bradou. Ve vychcáncích, kteří hledají plno výmluv, jen aby se pro jednou nemuseli vzdát své zimní dovolené ve Špindlu.

A co se Babiše týká, tak jste přímo děsivě vedle, pokud si myslíte, že si začal se zákony(potažmo Ústavou) této země vytírat pozadí až v roce 2020/21.

J. Hála 2.3.2021 8:50

Ještě doplním - a snad nejhorší jsou joudové, kteří protože Babiš je lump (jakože je), tak to berou jako omluvenku pro své bezohledné chování.