7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nic nezapomněli, nic se nenaučili

Nic starého nezapomněli, nic nového se nenaučili. Stále je to ta stará parta zlodějů, co vás ve jménu svého pochybného vidění světa bez milosti okrade. O kom je řeč? O bolševicích oranžových i rudých a církevních restitucích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 3.12.2013 9:48

Re: No a já si zase myslím, že tady čteme volání

Od debila vašeho kalibru se jiná reakce ani nedá očekávat .Že soudruhu Grůbře.

P. Chládek 3.12.2013 9:31

Často se mi to nestává

ale tentokrát s panem Štěpánkem bez výhrad souhlasím....

M. Frank 3.12.2013 8:57

Re: co bylo státem ukradeno, má být vráceno

Pane Šejno, vy máte výhrady právě z těch důvodů, co napsal Štěpánek. Nic nového jste se nenaučili!

J. Kostelanský 3.12.2013 8:56

Absolutný súhlas

Až na tú vetu, že Sobotka si na byt nakradol z poslaneckých náhrad. Je to nárok zákonný, aj keď o morálnom nároku sa dá samozrejme vždy pochybovať. Trochu to znížilo inak veľmi dobrý článok.

Autor akoby mi hovoril z duše. Úplne rovnako som to vnímal, keď sa Sobotka oháňal pápežom. Ako bulvár - vyberá si z bábovky len hrozienka, a aj to len niektoré.

M. Šejna 3.12.2013 8:23

restituce Lidového domu?

mnozí komentátoři tady pochvalují Štěpánka za přesnost argumentace. Tak jim připomenu, jak to bylo s "restitucí" Lidového domu, o které Štěpánek píše:

Lidový dům patřil akciové společnosti Cíl. Tato akciovka ale nebyla po roce 1948 zestátněna a existovala tedy dál, i když nevykazovala žádnou činnost. Akcie společnosti Cíl patřily funkcionářům ČSSD, takže po obnovení činnosti ČSSD se automaticky obnovila i aktivita "spící" společnosti Cíl. Takto to pochopily i české soudy a tímto způsobem argumentovali i advokáti socanů včetně Altnera. Je nutno dodat, že jediným, kdo se tehdy vehementně bránil této verzi o tom, že akciovka Cíl nikdy nepřestala existovat, byla Štěpánkova ODS, která naopak dělala vše pro to, aby byl Lidový dům konečně socanům ukraden nejen de facto, ale i de iure. Kočárník dokonce blokoval socanům bankovní účty a dostal je tím málem k finančnímu krachu.

M. Šejna 3.12.2013 8:10

Re: Přesná argumentace.

já bych naopak řekl, že opravdovou argumentaci pan Štěpánek ve zbytečné ideologické omáčce zcela utopil:

"oranžoví a rudí bolševici", "soudruzi z KSČ a ČSSD kradli ruku v ruce", "soudruzi a "přátelé" se nepoučili", "církve jsou poslední institucí, jež nabízejí hierarchii hodnot a oporu pro západní civilizaci", "pořád ta banda jako v osmačtyřicátem", "proticírkevní demagogie pokračuje i po vobách", "ideologické kroucení krkem", "ČSSD v roli Piláta", "sjednocení soudruzi nic ze starého zlodějského repertoáru nezapomněli".

E. Heusinger 3.12.2013 7:48

Křesťanství je v Evropě na ústupu,

stačí sledovat statistiky a sčítání lidu.

Dokonce i v Polsku se už potýkají s nedostatkem adeptů studia bohoslovectví. Zanedlouho už nebudou schopni faráře vyvážet do blízkého bezbožného zahraničí.

M. Šejna 3.12.2013 7:48

co bylo státem ukradeno, má být vráceno

Co bylo státem ukradeno,má být vráceno. Jenže tady právě vidím velký problém. Původní restituce majetku se týkaly jen fyzických osob, nikoli spolků a společností. A tak například akcionáři dřívějších akciovek, nebo společníci bývalých společností nedostali vráceno nic. Církev je také společnost, ale dostala výjimku. Proč?

A právě proto mám k církevním restitucím výhrady. Nevím, proč by zrovna církev měla dostat výjimku. Nebo jikak: pokud se vrací majetek církvím, měl by se vrátit majetek i akcionářům a společníkům bývalých firem. Pak by restituce byly opravdu spravedlivé a nikoli ve stylu "tobě se vracet bude, tobě se vracet nebude".

I. Schlägel 3.12.2013 7:46

Přesná argumentace.

Solidní příspěvek. Bez zbytečné ideologické omáčky.

A. Reček 3.12.2013 7:44

Je to tak

A to ještě socdemáci založili tzv. Křesťanskou platformu za éry M.Zemana v níž aktivní byli Bublan a Sobotka. Účel byl prostý, vždy před volbami ukázat se na veřejnosti, zvláště mezi věřícími občany a líbeznými sliby je nalákat k volbě socdem.  Letos už jim to tak nezabralo a to v kostelích a sborech navíc nebyli věřící vyzývání kněžími a pastory k bojkotování socdem.  Samozřejmě o postoji rudých k církvím nemá smysl se zmíňovat, protože pro ně je ideologický úkol dán navždy "vědeckým" marxleninským učením, kterého se nezřekli.  Jen to vymazání křesťanství z povrchu zemského se jim i přes brutalitu nepodařilo ani v SSSR nebo i Číně, kde právě onu je na patrném vzestupu.  Nějak ty Boží mlýny melou opačně, než soudruzi zakladatelé komunismu revolučně očekávali.

E. Heusinger 3.12.2013 7:34

Spoluodpovědnost opozice za klíčová rozhodnutí, jež časově p

Pane autore,

s opozicí se nikdo nebavil. Bylo to dokonce prohlasováno naspěch s pomocí kriminálníka. A smlouvy byly uzavřeny dříve než se vyjádřil Ústavní soud.

Co je spěchem, to je čertem.

E. Tocháček 3.12.2013 7:29

Souhlasím s autorem

a děkuji za zveřejnění tohoto úhlu pohledu a přesnosti argumentace.

J. Síbek 3.12.2013 6:36

Většinou s vámi polemizuji

H. Grúbr 3.12.2013 6:05

No a já si zase myslím, že tady čteme volání

zhrzeného, neúspěšného quasi politika, močícího do vlastního hnízda (ODS je prolezlá odpadem z KSČ), bývalého pionýra a svazáka, nyní neochvějného demokrata.

Z. Rychlý 3.12.2013 4:45

Téměř pokaždé u Vás najdu něco,

s čím nesouhlasím. Tentokrát bych všechno podepsal do písmenka !! Dobrá argumentace.

P. Vítek 3.12.2013 2:15

Efektni srovnani je take

Ze rocni castka zaplacena cirkvim je 1,5 km dalnice.

Neskutocne! o kolik vsechny ty silene opravy pamatek budou drazsi,kdyz je nechali tak dlouho chatrat.Ja byt jednou Dukou,tak je normalne prokleju!Oni presne ti Zaurvalci citi,odkud jim hrozi nebezpeci.Jako psi.

P. Vítek 3.12.2013 2:07

Re: Pane Stepanku, prestoze s Vami ne vzdy souhlasim, dnes ...

Presne.A chucpe je taky to,ze za elektriku musi platit vsichni-i ti uplne nejchudsi,o ktere se tak biji..Obycejni hajzli,kteri si udelali milionovy zivot starosti o chude.Jedine doufam,ze jednou skonci v charitnim dome,protoze se za ne jejich potomci budou stydet!

J. Kulišek 3.12.2013 2:03

poznamka

Ja jen chtel poznamenat, ze vsichni nepratele cirkve ohanejici se papezem, kteremu vkladaji slova  do ust, jak se jim zamane zatim nedokazali. ze by papez nekde rekl, ze kdyz nekdo neco ukradne, ze si to ma ponechat.

J. Kulišek 3.12.2013 2:00

Re: Pane Stepanku, prestoze s Vami ne vzdy souhlasim, dnes ...

Tak mi nezbyva se pripojit take.

P. Scheck 3.12.2013 1:29

Re: Pane Stepanku, prestoze s Vami ne vzdy souhlasim, dnes ...

I já se, pane Štěpánku, přidávám ke chvále. Nemám výhradu byť k půl slovu, co jste napsal.

T. Pansky 3.12.2013 0:23

Pane Stepanku, prestoze s Vami ne vzdy souhlasim, dnes ...

... tleskam a dekuji.  Velmi dobre napsano.  Zvlaste dobre je vypichnut fotovoltaicky zajem protlaceny do naseho pravniho systemu prave nasi levici, ktera se rada ohani socialnimi zajmy, ale prave fotovoltaikou udelala ohroumnou diru do statniho rozpoctu na dalsich deset let (ci vice) a zaroven to vysava penize z kapes vsech obcanu, kteri by jinak sve penize mohli investovat do sveho stari ci na rust ekonomiky.  Ceska levice je skutecne trapna.  Jenze jeji volici ji drzi u vesla a proto se nema potrebu menit.  top0625top@live.com