20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nic nepochopili

Pozorně jsem sledoval rezignační show dvojice politických pučistů Hašek-Tejc. Pak jsem si jejich prohlášení podrobně prostudoval. Nezbývá mi než konstatovat: nic nepochopili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pokorný 10.11.2013 13:10

Přátelé, zanechte mudrování, oni se dohodnou.

95% o složení vlády je o dotacích. Je proti ČSSD? Ne! Je proti Babiš a Jourová? NE!!! Dokonce chtějí zvýšit. A KDU-ČSL je to jedno. Senat je ČSSD a tam je to jedno. Tak se upraví dohoda o katedrále, malilinko se zpřísní dohled na malé živnostníky - to udělá kladné veřejné body a nikomu neubliží a dohoda je sepsána. myslíte, že ČSSED už nyní nic s těmi stranami nepřipravuje. Že se ani nezdraví...? Otázka je druhý krok. Rozpočet se schválí, to se dá svést na minulou vládu. Ale uplatňování už půjde blbě. A tam se seknou. A možná už do voleb EU. A ty výkřiky kolem jsou zástupné. Hraje se o 600 miliard, i nic méně. Vsadl bych na to jedno pivo proti všem!

P. Pokorný 10.11.2013 14:21

Re: Přátelé, zanechte mudrování, oni se dohodnou.

U Moravce po dlouhé době perfektní vysvětlení intervencí. A Václav Klaus má sice pravdu o výkyvech, ale dnes máme problém uložený jinde: rozjetý export zdražuje korunu a budoucnost nikdo neřešil. Už půl roku. A další je v nedohlednu! A Babišové jedou pouze po dotacích. ČNB odvádí skvělou práci!

O ho, hoóóó, po volbách Babišův a Sobotkův ekonomický zázrak! Proč se do dotací nezakousnou "Neffové a spol?

P. Pokorný 10.11.2013 14:22

Re: Přátelé, zanechte mudrování, oni se dohodnou.

http://www.paratdnes.cz/2013/11/O-ho-hoooo-po-volbach-Babisuv-a-Sobotkuv-ekonomicky-zazrak.html

Napsáno 8.listopadu.

Z. Dvorník 9.11.2013 17:45

Hezké názory.

Dobré analýzy, já tvrdím s panem presidentem - všechno je jinak.

J. Boleslav 9.11.2013 17:15

Pánové pučisté

jsou totiž v dost svízelné situaci. U socanů momentálně prohráli, takže buďto budou u socanů určitou dobu přežívat v ilegalitě a spřádat tam své plány na pomstu nebo mohou jít jinam. Ale kam, kde by o ně měli zájem? Kromě toho, sláva a moc jejich protektora Ovara taky dost uvadá, nemluvě o jeho stále se zhoršujícím zdravotním stavu, s rovněž nepříliš vábnou prognózou.

M. Kosejk 9.11.2013 18:01

Re: Pánové pučisté

"Pučisté" rezignovali a jako důvod uvedli reakci na volební neúspěch. A že nechtějí štěpit stranu. Škromach dokonce uvedl jen přijmutí odpovědnosti za volební neúspěch. Téma volebního výsledku se tedy Sobotkovi ještě vrátí. A potom tady bude téma volebního vyjednávání. A Sobotka bude bit za programové ústupky při vyjednávání o vládě. A programové ústupky budou, nebo nebude vláda. A za oboje bude Sobotka bit. Sobotka právě najel na poslední část své trapné politické kariéry.

M. Kosejk 9.11.2013 18:07

Re: Pánové pučisté

sorry, oprava: "...téma (po)volebního vyjednávání

J. Boleslav 10.11.2013 8:05

Re: Pánové pučisté

Sobotku nemusím, ale Haška ještě míň. Z mého pohledu jde pouze o méně a více schopné socanské gaunery.

Š. Hašek 10.11.2013 16:16

Re: Pánové pučisté

Zeširoka a jsou tam samé kdyby.

Kdyby socdem nebyli bolševici, vládlo by se dále, protože ODS a TOP jsou středoví. A mohlo to fungovat jako v Rakousích (není to ideál). President by byl umravněn. Babiš by si šmudlal ty svoje firmy. Okamura by jen tak plkal o českém švýcarsku a krachoval by s těma plyšáčkama..

Ale byl by to možná klid před bouří.

Teď máme větrno a řeší se nemohoucnost nenávistné socdem versus "muž činu" Babiš. Lidovci jsou naprosto amorfní hmota (snad jen ve vstahu k církevník restitucím či bolševikům jsou jasní).

F. Vízek 9.11.2013 12:17

Hašek + Tejc si terén ještě "vychutnají"...

Když  ČSSD má 50 poslanců a ANO + KDU-ČSL v součtu 61 poslanců, je pravděpodobné, že v koaliční vládě nebude mít ČSSD většinu. Vláda rozhoduje ve sboru, proto nad Sobotkou bude vždy viset Damoklův meč.

Církevní restituce  - pokud jde o Nečasem + Kalouskem dojednané finanční náhrady pro příštích 20 let - se nepohnou...

Odklon od Topolánkovy + Kalouskovy rovné (=plošné) daně k dani progresivní, která je běžná a osvědčená ve všechn vyspělých demokratických zemí světa, se sotva podaří prosadit...

Takže tato dvě nosná volební témata ČSSD jsou nejspíš "u ledu"... Viníkem bude Sobotka, jemuž se to "nepodaří" protlačit, čili stane se mužem určeným k politické likvidaci.

Pokud Sobotkovi nepomohou koaliční partneři (proč by to ale dělali?) , padne.  Jeho "přátelé" z ČSSD Hašek a Tejc + prezident  nemusí hnout prstem... a zvítězí.  Smutné vyhlídky...

I. Dvořák 10.11.2013 12:19

Re: Hašek + Tejc si terén ještě

I já to tak vidím.  Navíc tím, že díky onomu "puči" byl,poskytnut  oboěma koaličním stranám časový prostor pro jednání, kdy se dva partneři staší domluvit proti jednomu. A to jsou řádně namydlené schody pro jakékoliv další jednání.  

Nemyslým si, že prezident s pučisty nakonec zvítězí. Již dlouho se nezvedla tak silná občanská  revolta, proti podobným manýrům. A jako politici ony "pučistycké fleky"  ze svých sak jen tak neumyjí.

Š. Hašek 10.11.2013 16:21

Re: Hašek + Tejc si terén ještě

Předpokládám, že tu progresivní daň ve vyspělých zemích jste myslel tak na třicet let. Déle to totiž nevydrží (jak sám pozorujete).

Protože pak se ta daň musí ještě zprogresívňovat, až ke komunismu.

Začněte u sebe - proč má bohatší dávat tolik. Zastánce myšlenky ať začne, určitě jste bohatší než ti, ke kterým by Vaše peníze směřovaly.

P. Pruner 9.11.2013 12:17

všichni se potřebují zaopatřit

Pane Stejskale, oni dva pánové jistě pochopili vše. Naše mužská ješitnost a příprava budoucích politických kroků je vedla k tomu říci co řekli.

Na rozdíl od Vás si myslím, že když z oranžové bažiny vytáhnete jakéhokoli politika, tak z něho bahýnko bude kapat. Každý profesionální politik má své zájmy. Dost se například zapomíná na blížící se senátní volby a obavy řady senátorů jak se budou živit dále. Vykroužkovaní v posledních volbách byli i hejtmani. Lidí hodně, funkcí málo.

Co se teď musí dít v ODS.....

L. Severa 9.11.2013 12:02

Nic nepochopili ?

Ale pochopili, jenže se zachovali  trochu jak ten  žák co uměl žížalu a dostal myš. „Myš je zvíře, které má ocas, který vypadá jak žížala. Žížala je…..“ a mlel o žížale. Oni ti pánové jaksi „zapomněli“ , že ten odpor proti nim vznikl na základě tajné schůzky se Zemanem, následném vyřazení Sobotky z  vyjednávacího kolektivu a z  jejich lhaní. Takže mleli jen to svoje o rozdílnosti názorů.

V. Hajková 9.11.2013 11:43

p. Autor situaci popsal dobře

jen  mně  tam  chybí  -  jmeno   toho  nejodpornějšího  - který  tu  kudlu  do  zad-  během  několika  hodin  vrážel  na  všechny  strany   a  dnes  je  na  výsluní   budoucího  předsedy  vlády   a  tím  je  CHOVANEC!   Výslednicí   je  -  že  socanský  hnojník-   nemá  stropu!

P. Pruner 9.11.2013 12:01

Re: p. Autor situaci popsal dobře

Svatá pravda. Pan Chovanec vyvolal dohodu o zamlčování schůzky, hrál na obě strany a pak vše shodil. Ostatně pan Zaorálek je sice Sobotkův člověk, ale do vyjednávacího týmu bez jeho účasti se nechal nanominovat.

Teď se můžeme těšit, že propagovaný fungující stát poběží jako ČSSD.

M. Šejna 9.11.2013 11:01

celkem správné hodnocení od autora

Já osobně nevidím na schůzce u prezidenta nic nesprávného. Nevidím nic nesprávného ani na výzvě předsednictva ČSSD, aby Sobotka odstoupil z funce předsedy. Podraz vidím v tom, že haškovci vyhodili Sobotku z týmu, který měl řešit jednání o budoucí vládě. Tato akce měla už charakter vnitrostranického půče a v podstatě i půče vládního. A za tento podraz musel následovat trest. To že Hašek o schůzce u prezidenta lhal, jen dokazovalo, že Hašek tuto návštěvu u prezidenta bral jako přípravu pozice pro svůj puč.

M. Kosejk 9.11.2013 10:53

puč?

Nepoužívejte s této souvislosti slovo "puč". Demokraticky zvolené předsednictvo demokraticky hlasovalo a vyzvalo předsedu k vyvození odpvědnosti. A ten to nevyslyšel - a rozhodne volební sjezd. Žádný puč to nebyl - jen přehlídka politického amatérismu krutě rozdělené strany.

M. Šejna 9.11.2013 11:05

pane Kosejku

puč nespočíval v tom, že předsednictvo vyzvalo Sobotku k vyvození odpovědnosti. Puč spočíval ve vyhození Sobotky z týmu, který měl vyjednávat o budoucí vládě.

M. Kosejk 9.11.2013 13:04

Re: pane Kosejku

I to byl výsledek demokratického hlasování demokraticky zvoleného předsednictva ČSSD.  Byl to na Sobotku podraz a bylo to provedeno hloupě - v neprospěch ČSSD. Ale puč to nebyl.

M. Rastislav 9.11.2013 10:46

Hašek s.r.o. spor nekončí

Nejsem voličem ČSSD a souhlasím s názorem na Sobotku a Haška, že jeden stojí za 18 a druhý za 20 bez 2, a že zisk volební většiny KSČSSD by byl pro republiku tragédií. 

Nechci se vysmívat volebnímu mottu ČSSD, že chtějí dobře fungující stát, když nedokáží ani mezi sebou slušně fungovat, ale chci jen okomentovat způsob jednání jedné soupeřící strany.

Když jsem vyslechl v TV vytáčky poražené strany Hašek s.r.o., kdy se neomlouvali za "hanebnost" svého jednání, ale obratně důvody svého jednání svedli na špatný volební výsledek strany, tak jsem pochopil, že vnitrostranický spor nekončí.  

Proto nelze na jejich omluvu použít ono biblické - "Bože odpusť jim, neboť nevědí co činí", protože oni dobře ví, proč vystoupili v TV tak, jak vystoupili.

Spíše bych jejich vystoupení v TV okomentoval starým českým rčením, že Hašek s.r.o. spor nekončí, neboť stále mydlí Sobotkovi schody.

J. Boleslav 10.11.2013 8:07

Re: Hašek s.r.o. spor nekončí

Hašek je v podobných vytáčkách, lhaní a mlžení mistr. Proto to taky u socanů dotáhl tak daleko.

P. Lenc 9.11.2013 8:41

Na krátkou dobu

vytvořili "svatého"Sobotku, dlouhodobě zvítězili,protože důležité posty stále mají.A nakonec to Hašek i Tejc Sobotkovi řekli na rovinu.Jsi plně zodpovědný za povolební vyjednávání a nedej Bůh, abys uhnul z volebního programu.A nemastná, neslaná podpora Sobotky v některých krajích jde "pučistům" a celé Zemanovské klice na ruku.Ještě se budou dít věci.

M. Šejna 9.11.2013 11:09

asi tak, pane Lenci

Sobotka se sice zbavil Haška, ale nezbavil se Tejce. Ten zůstává poslancem. Sobotka bude muset stmelit poslanecký klub, protože jen stmelený klub mu muže zajistit post premiéra. Sobotka tohle moc dobře tuší a tuší to i Sobotkovi odpůrci v řádách poslanců. Sobotka bude muset dokázat, že je silným premiérem, Pokud bude slabý, sestřelí ho vlastní poslanci při první příležitosti.

D. Polanský 9.11.2013 8:28

Hašek je grázl,

jenomže je poražen divně. Je poslancem i hejtmanem. 160 čistá ruka měsíčně.  tak tomu říkám výprask.

B. Brousková 9.11.2013 9:19

Re: Hašek je grázl,

Hašek je hlavně blbec. Kdyby na otázku zda byl, či nebyl v Lánech odmítl odpovědět, nebo mlžil, nic by se nestalo. Problém byl, že prokazatelně lhal. A dokonce několikrát za sebou. Takže dal Sobotkovi do ruky klacek a hned s ním také dostal po hlavě.

J. Václavíková 9.11.2013 10:20

Re: Hašek je grázl,

Přesně tak. Potopil se vlastní blbostí a Sobotkovi po té plichtě moc pomohl.

L. David 9.11.2013 8:21

Kéž by už voliči ČSSD vybředli z iluzí.

A pochopili, o jakou sebranku se v případě ČSSD jedná.

T. Kohout 9.11.2013 11:49

Re: Kéž by už voliči ČSSD vybředli z iluzí.

A volili koho?

L. David 9.11.2013 18:21

Re: Kéž by už voliči ČSSD vybředli z iluzí.

A volili Svobodné.