15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nezoufejte!

Na pravici vládne děs a zoufalství. Koho volit, ptají se mne na ulici i cizí lidé. A kde jste byli, když kryptosocialistická Kalouskova vláda zvyšovala daně až do recese? Doma, nepochybně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Švrček 29.8.2013 10:53

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Já vám tedy fakt neberu právo na vaše růžové brejle a na váš levicový názor, jen chci upozornit, že sociální stát západoevropského stylu tak, jak jej zřejmě bráníte, je přesně to, co zapříčinilo dnešní krizi, je to chiméra, která v praxi dává jasný příklad jak končí utopie a která nám pomalu, ale jistě, nicméně za neuvěřitelných nákladů, krachuje.

Avšak : "kdo chce kam,  až se ucho utrhne" (protože kdybych napsal správně druhou část přísloví : "pomožme mu tam", tak bych popřel svůj názor na to, jak se mám v těchto volbách zachovat a já tomuhle tedy v žádném případě pomáhat nebudu, to taději ty voly a krávy). 

M. Šejna 29.8.2013 10:20

pan Tomský dnes zklamal

Pokud budeme definovat levici podle toho, že chce více přerozdělovat, zvyšovat daně a byrokracii, pak v Česku neexistuje parlamentní pravicová strana, ale pouze strany levicové. Rozdíl mezi parlamentními stranami je jen ten, že se jinak nazývají a mají jiné politické programy. Jakmile ale vládnou, chovají se všechny úplně stejně.

Pokud tedy chcete volit, volte podle ty, kteří i po volbách budou dělat to, coslíbili před volbami. nevolte ty, co mají plnou hubu podnikání a nízkých daní, ale po volbách daně zvýší a podnikatelům házejí klacky pod nohy.

Já podnikám v developerství a mohu porovnávat situaci dnes se situací před třeba 8 lety. Dnes pro stavební a územní řízení potřebuji mnohem více povolení, než za dob loupeživých socanů.

Takže nevolte lháře, co se nazývají pravicí, ale chvají se levicově. Pokud jste pravičáci, volte autentickou pravici a nikoli levičáky z TOP09 a ODS.

A. Bocek 29.8.2013 10:10

Přemýšlivý občan,

dokáže vyhodnotit nakolik jsou sliby dobroserných stran zasazeny do ekonomické reality tohoto státu.

K. Filek 29.8.2013 9:46

Re: Takže co?

Plný souhlas,ale to se mělo stát už před dvaceti roky.Už je asi pozdě.I když nikdy neni pozdě.

J. Chaloupka 29.8.2013 9:44

Ač důchodce levici volit nebudu.

Moc dobře si pamatuji v jaké to krizi jsme žili 40 let. V r. 1948 jsme vzali majetek všem, co něco měli a rozdali chudým. Výsledkem bylo 40 let chudoby pro všechny. Proč myslíte, že se ten socík tak snadno rozpadl? No a teď chceme udělat stejnou chybu ještě jednou. Děkuji, nechci. Na druhou stranu opravdu pravicová vláda, která by řádně hospodařila, tu bohužel není.

P. Zeman 29.8.2013 9:18

Re: Takže co?

Samozřejmě, že ne! Naházíme tam Filipa, Grospiče, Semelovou, Sobotku, Zaorálka, Škromacha, Tejce, Hašišáka... Bo tak je to spravne a tak to ma byť! :-D

V. Hajková 29.8.2013 9:16

Re: ČLÁNEK - pro všechy závistivé SOCKOMOUŠE - kteří jen umí cintat na těchto diskuzích !

Hlavně  pro  komunistu  Blažka

V. Hajková 29.8.2013 9:15

ČLÁNEK - pro všechy závistivé SOCKOMOUŠE - kteří jen umí cintat na těchto diskuzích !

http://ekonomika.idnes.cz/frolik-nejdulezitejsi-je-najit-mezeru-na-trhu-f4d-/ekonomika.aspx?c=A040712_121001_ekonomika_maf       Pokud  by  někdo   napadl  výšku  platu  zaměstnancu-  doporučuji  nepřehlédnout,  že  to  bylo  v  roce   2004!!!!

P. Zeman 29.8.2013 9:14

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

:-D

Skutečně primitivní myšlení... Volte si své lžistrany s utopií "sociálního státu západoevropského stylu". Jak dlouho budeme podle vás na jeho vybudování čekat? Za co jej soudruzi vybudují s pracovní morálkou našich pracujících? Sorry, ale na dalších 40 let rudých experimentů nejspíš nemám dost času :-P.

P. Zeman 29.8.2013 9:07

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Možná bych to poupravil na ty, kteří do eráru více přispívají, než z něj berou a taky bych dal hlasům váhu podle toho kolik (pár hlasových pásem, ať si nás bohatí nemůžou tak snadno koupit ;-).

V. Hajková 29.8.2013 9:03

Otázka pro zdejší SOCKOMOUŠE

http://nazory.euro.e15.cz/komentare/petr-dufek-evropa-tone-v-dluzich-recko-obzvlast-982304   

Opravdu  si  vláda  P.  Nečase   vedla  v  době   krize  a   recese 

tak  špatně??  

M. Konupčík 29.8.2013 8:27

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

pardon, překlepy. Ty hodiny platí samozrejme az PO maturite. :)

M. Konupčík 29.8.2013 8:25

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

zbohatlík?  od 15 v létě na brigádách, při střední škole na seminářích, už před dokončením maturity jsem pracoval. 6 dní v týdnu 12hod, v ne pak jen tak zlehka, 4-6. Od rodičů jsem dostal příspěvek 100K na byt, víc jako dělníci nenašetřili. A nějaký #!@!#  mi tu bude bude nadávat do zbohatlíků?! Máte vygumovaný mozek pane Blažku a jste arogantní a sprosté ... socan.

A. Reček 29.8.2013 8:20

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Máte pravdu, vždyť po převratu byli to právě soudruzi kteří úspěšně se pustili do privatizace a nákupu nemovitostí, sic někteří pak odložili červené stranické knížky.  V mém okolí je jich řada.

K. Filek 29.8.2013 7:58

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Neberte si do své rudé huby penzisty.Jsem penzista a sockomouše bych nikdy nevolil.Sice také nevím koho buduvolit,ale ono se to nějak vytřibi.Kdyby tady nevládli 40 let komouší nemuseli jsme se takhle dohadovat.

J. Heincl 29.8.2013 7:55

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Koho máte na mysli pod pojmem zbohatlíci?

J. Blažek 29.8.2013 7:24

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Kontrolní otázka:Tvoří hodnoty lidé, kteří přišli po převratu snadno k penězům, nakoupili nemovitosti a živí se jejich pronajímáním ?

J. Blažek 29.8.2013 7:21

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Lze doufat, že primitivní, hloupé a lživé říkánky voliče neovlivní.

Lidé snad již konečně dostanou rozum a budou volit podle svého ekonomického postavení ve společnosti. Znamená to, že obyčejní lidé (zaměstnanci, důchodci, zdravotně postižení, rodiny s dětmi) levici, tj. ČSSD a KLSČM, tedy strany, které usilující o sociální stát západoevropského stylu.

No a zbohatlíci budou volit českou pravici, zejména ODS a TOP, tedy strany, které umožňují těmto zbohatlíkům vydatné sání ze státního cecíku. To je přece v Česku ta pravá pravicovost!

T. Czernin 29.8.2013 7:05

Aby se něco málo změnilo,...

museli by mít volební právo pouze ti, kteří vytvářejí skutečné hodnoty.

P. Maleček 29.8.2013 6:58

Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat. A nutno dodat lhal, štval lidi proti sobě, aby poté co získal jejich hlasy je svými experimenty a nenažraností dohnal na pokraj bídy. Pro ječící dav nenávidějící pro to samé modré ptáky nutno upřesnit, že to jsou také socani, kteří se jen v touze po získání moci v čele s Klausem hned po plyšáku přemalovali na modro, protože jakýkoliv odstín rudé byl tehdy nevolitelný.

Nadávat pravici je ztráta času, protože tu po 89 zatím nikdy nebyla. Až bude poznáte ji snadno. Nebude lhát a krást a bude stavět na osvědčených hodnotách křesťanské (ne katolické)civilizace. A proto nebude mít problém zveřejnit vše co je spojeno s veřejnými financemi a majetkem - od platů těch kteří rozhodují o veřejných záležitostech, přes vše o tom jak veřejné peníze a majetek využívají, to včetně plného znění uzavřených smluv. Tož pak konečně budeme mít v Česku pravici.

J. Huml 29.8.2013 5:26

Re: Takže co?

No, ani pan Tomsky vlastne nevi...

L. Krajicek 29.8.2013 1:24

Takže co?

Znovu tam naházet Kalouska s knížetem a do toho říznout Karolínu s Bémem?