29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Nezoufejte!

Na pravici vládne děs a zoufalství. Koho volit, ptají se mne na ulici i cizí lidé. A kde jste byli, když kryptosocialistická Kalouskova vláda zvyšovala daně až do recese? Doma, nepochybně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 29.8.2013 16:56

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Nevím proč do dnešních špatných ekonomických poměrů pletete co bylo. Ty propočty by musely být udělány mnohem solidněji a mnohdy by se velice špatně srovnávalo. Jinak se ovšem v těch cenách mýlíte. Obyčejný chleba stál 1 kg 2,60 Kč a 1 litr polotučného mléka stál 2,00 Kč, podmáslí stálo 1,20 Kč, pivo desítka stála v šedesátých létech v restauraci 1,20 Kč (nebyl jsem sice žádný pijan, ale jednou jsem se s kamarády při nějaké oslavě ukončení ročníku na VŠ za destikorunu i opil) atd., atd. ....

J. Blažek 29.8.2013 16:48

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

1) Já píši Vážený pane Langře o plánovitém snižování životní úrovně současných důchodců a Vy do toho pletete nějaký rok 1950. Tedy jak se říká - jeden o voze a druhý o koze.

2) Moji prarodiče měli v roce 1950 též velmi nízké důchody. A představte si - nezdechli. Prostě širší rodina jim pomohla a postarala se o ně. A taky bylo 5 let po válce a mnoho toho bohatství v republice nebylo. Nicméně důchody se postupně i mým prarodičům zvyšovaly a ceny byly prakticky stálé, takže jejich reálných důchod rostl. V současnosti je tomu v ČR naopak: Ceny se zvyšují mnohem více než důchody, takže životní úroveň důchodců klesá.

Dnes je

M. Konupčík 29.8.2013 8:25

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

zbohatlík?  od 15 v létě na brigádách, při střední škole na seminářích, už před dokončením maturity jsem pracoval. 6 dní v týdnu 12hod, v ne pak jen tak zlehka, 4-6. Od rodičů jsem dostal příspěvek 100K na byt, víc jako dělníci nenašetřili. A nějaký #!@!#  mi tu bude bude nadávat do zbohatlíků?! Máte vygumovaný mozek pane Blažku a jste arogantní a sprosté ... socan.

M. Konupčík 29.8.2013 8:27

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

pardon, překlepy. Ty hodiny platí samozrejme az PO maturite. :)

K. Luboš 29.8.2013 14:11

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Pokud jste již před maturitou pracoval 6 dnů v týdnu po 12 hod., tak to bych opravdu chtěl vidět kvalitu vašeho vzdělání. Co jste to vlastně studoval za školu? Pokud by to měla být kvalitní škola, tak byste při ní rozhodně neměl čas studovat! takže vrátit maturitní vysvědčení!

J. Blažek 29.8.2013 17:07

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Nevím pane Konupčníku z čeho vyvozujete, že píši zrovna o Vás. Píši snad, že M. Konupčník je zbohatlík? Já za zbohatlíky považuji lidi, kteří mají stamiliony až miliardy a k těm penězům nepřišli poctivým způsobem, ale zejména daňovými úniky, například pomocí tzv. lehkých topných olejů, prodávaných však jako motorová nafta a podobně. Rozhodně ke svým stamilionům či miliardám nepřišli prázdninovými brigádami. K takovým penězům není možné přijít poctivou prací. Jinak i já jsem měl štěstí, že jsem mohl o prázdninách pracovat brigádně jako závozník a přivydělat si nějakou korunu. Dnes by mnoho studentů rádo o prázdninách též pracovalo, ale brigádu prostě neseženou, není práce ani pro stálé pracovníky a nezaměstnanost je příliš veliká.

R. Langer 30.8.2013 8:25

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

A kolik asi podle vás takových miliardářů v ČR reálně je? :-P

P. Zeman 29.8.2013 9:14

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

:-D

Skutečně primitivní myšlení... Volte si své lžistrany s utopií "sociálního státu západoevropského stylu". Jak dlouho budeme podle vás na jeho vybudování čekat? Za co jej soudruzi vybudují s pracovní morálkou našich pracujících? Sorry, ale na dalších 40 let rudých experimentů nejspíš nemám dost času :-P.

M. Martin 29.8.2013 15:44

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Od soudruha Blažka nelze nic jiného očekávat.

J. Chaloupka 29.8.2013 9:44

Ač důchodce levici volit nebudu.

Moc dobře si pamatuji v jaké to krizi jsme žili 40 let. V r. 1948 jsme vzali majetek všem, co něco měli a rozdali chudým. Výsledkem bylo 40 let chudoby pro všechny. Proč myslíte, že se ten socík tak snadno rozpadl? No a teď chceme udělat stejnou chybu ještě jednou. Děkuji, nechci. Na druhou stranu opravdu pravicová vláda, která by řádně hospodařila, tu bohužel není.

Z. Švrček 29.8.2013 10:53

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Já vám tedy fakt neberu právo na vaše růžové brejle a na váš levicový názor, jen chci upozornit, že sociální stát západoevropského stylu tak, jak jej zřejmě bráníte, je přesně to, co zapříčinilo dnešní krizi, je to chiméra, která v praxi dává jasný příklad jak končí utopie a která nám pomalu, ale jistě, nicméně za neuvěřitelných nákladů, krachuje.

Avšak : "kdo chce kam,  až se ucho utrhne" (protože kdybych napsal správně druhou část přísloví : "pomožme mu tam", tak bych popřel svůj názor na to, jak se mám v těchto volbách zachovat a já tomuhle tedy v žádném případě pomáhat nebudu, to taději ty voly a krávy). 

J. Blažek 29.8.2013 17:15

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Představte si, že například v Německu ten sociální stát dobře funguje. Jenomže .... tam funguje i něco jiného, zejména jiná morálka: Daňové úniky tam patří k zavrženíhodnému jednání, v ČR je neplacení daní považováno za normální jev a div ne za hrdinství. A představte si, že v Německu mají hezky progresivní zdanění příjmů a taky to dobře funguje.

Š. Hašek 29.8.2013 12:56

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Blažku, jste závistivý slizoun.

Mluvit o činorodých, pracovitých, soběstačných a na sockomoušských milodarech nezávislých občanech jako o zbohatlících - to může jen bolševický socan. neberte si nikoho do své nevymáchané pusy.

J. Blažek 29.8.2013 17:17

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Podsouváte mně cosi, o čem jsem vůbec nepsal. Naučte se prosím pozorněji číst!

J. Matuška 29.8.2013 15:58

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

"Nadávat pravici je ztráta času, protože tu po 89 zatím nikdy nebyla." Takže transformace systému nás nepříblížila ke kapitalismu ani o milimetr. Našel jsem pár bonů, půjdu si koupit do Tuzexu džíny. 

A jak se má hospodařit? Co se takhle podívat do Švýcarska? Jestli tam vládne levice nebo pravice, nevím. Švýcarský prezident, který každý rok rotuje, kdo zná jeho jméno? To my jsme jiní kabrňáci - stříhneme si přímou volbu cca za 1 mld. Navíc máme 9x větší počet úředníků, kteří "pracují" pro stát. A prý ve švýcarské Ústavě se zakazuje deficit Státního rozpočtu.

A na Klause mi nesahejte! Jenom do roku 2009 stála transformace NDR Němce 30 bil. Kč. My jsme to pořídili za pár stovek mld. A ještě jsme se stačili v poklidu rozejít se Slováky.

L. Krajicek 29.8.2013 1:24

Takže co?

Znovu tam naházet Kalouska s knížetem a do toho říznout Karolínu s Bémem?

J. Huml 29.8.2013 5:26

Re: Takže co?

No, ani pan Tomsky vlastne nevi...

P. Zeman 29.8.2013 9:18

Re: Takže co?

Samozřejmě, že ne! Naházíme tam Filipa, Grospiče, Semelovou, Sobotku, Zaorálka, Škromacha, Tejce, Hašišáka... Bo tak je to spravne a tak to ma byť! :-D

K. Filek 29.8.2013 9:46

Re: Takže co?

Plný souhlas,ale to se mělo stát už před dvaceti roky.Už je asi pozdě.I když nikdy neni pozdě.

R. Langer 29.8.2013 13:36

Re: Takže co?

Myslíte do Vltavy?

Z. Švrček 29.8.2013 10:56

Re: Takže co?

Myslím, že většina lidí napravo, kteří si uvědomují oč půjde - při svém vzdělání, umějí také udělat kroužek.

P. Válek 29.8.2013 16:53

Re: Takže co?

Jasně a zakroužkujte si Bendu .