19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Nezávislost žalobců podle Radka Johna

Strana Věci veřejné je skutečně cizorodým prvkem v novodobé "národní frontě" politických pletichářů z tradičních politických stran. Často se chová nepředvídatelně, některé její kroky nedávají z hlediska nezasvěcence smysl: například vyklizení takřka "krvavě vybojovaného" ministerstva vnitra Radkem Johnem nebo výpad proti církevním restitucím a po něm jeho rychlé, zřejmě ničím "neodměněné" stažení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 17.2.2012 18:51

Obsese p. Jemelíka

ministrem Pospíšilem je už docela trapná. Bůh suď, co mu vlastně udělal.

T. Pansky 17.2.2012 17:55

Pane Jemeliku, dekuji za Vase clanky. Ctenari s nimi ...

... mohou souhlasit ci nesouhlasit. Ja je ale vitam, nebot prinasi uceleny pohled na deni ve statnim zastupitelstvi a potazmo ministerstvu ne-spravedlnosti. Jeste jednou - dekuji. top0625top@live.com

V. Váňa 17.2.2012 12:24

Já bych to neviděl tak přísně formálně

Je jistě velmi neobvyklé, kdyby jakýkoli parlamentní výbor měl ''řešit'' cokoli v souvislosti se sttátním zastupitelstvím. Na druhé straně je alarmující, jestliže se vede prokazatelně válka mezi žalobci navzájem a mezi jednotlivými stupni zastupitelství. Docela mě znepokojuje, že státní zástupkyně odmítá vydat několil ZCELA KONKRÉTNÍCH spisů svému nadřízenému. Proč asi? To není žáná dáma čertvě vykotěná ze školy, ta už něco musela zažít. A proč se přihlásilo tolik zástupců, aby je zbavili mlčenlivosti?

A tak se domnívám, že bez ohledu na to, že je John tak trochu ''mediální šášula'', jádro myšlenky je dobré. Ať na výboru všechny strany konfliktu (Mimochodem, kdo se domnívá, že se ho to netýká, hluboce se mýlí. To se týká nás všech a já to považuji za podstatně vážnější situaci v justici než případ Čunek, Rampula, Grygárek a pod.!!!) řeknou, v čem je zakopaný pes.

To přece není útok na nezávislost justice, neboť, pokud se nemýlím, tak se nebudou probírat jednotlivé kauzy, nýbrž princip řízení, vedení a pod. Je jisté, že Mečl  má ze zákona právo takovou kontrolu nařídit, a není nikde psáno, jak má probíhat. Na druhou stranu některé aspekty jsou zarážející, a mě by docela uklidnilo, kdyby se ho někdo zeptal proč tak učinil rávě tímto způsobem, a kdyby se někdo zeptal městské zátupkyně, proč nechce poslechnout svého nadřízeného a čeho se vlastně bojí, vydá-li příslušné spisy.

Kdepak, to není, pane ministře Pospíšile, útok na nezávislost, to je prověrka samotné nezávislosti.

V. Běhal 17.2.2012 10:37

Vysvětli Jemelíku!

Prakticky v každém příspěvku se Jemelík otře o Čunka. Vysvětli konečně Jemelíku k jakému zneužití pravomoci došlo ve prospěch J, Čunka, když se jasně prokázalo, že je neviný a zneužito bylo státní moci v jeho neprospěch. Nevysvětlíš-li to, pak jsi lhář a darebák a rád bych, abys mě žaloval, pak bys to měl soudně potvřrzeno.

P. Kolář 17.2.2012 7:53

Radek John je především

lovec senzací a VV je účelové seskupení ,které ve vhodnou chvíli využilo situaci,kdy absolutně zkolabovala Topolánkova hrubiánská politika.Program VV byl od počátku nedůvěryhodný.Všechny současné kroky VV jsou jenom zoufalým pokusem o přežití a vůbec nestojí zato se jimi zabývat.

J. Kadeřábek 17.2.2012 14:43

Pro mne je každá strana účelové seskupení.

ODS seskupení kmotrů, ČSSD seskupení neschopných pitomců a kmotrů. Persony jako John i Peake jsou politicky nezkušené a do systému postupně vnikají. Proto jeden den chtějí přesný seznam restituce a druhý den zjistí, že náš státní binec to nikdy nedá dohromady a tak ustoupí. Těch případů bylo hodně a každá nová politická strana, která příjde k moci zjistí jak nesnadné je naplnit své programy, když se byrokracie dostatečně opevnila zákony, vyhláškami a pravidly a každý pokus o změnu úspěšně odráží.

P. Jirka 17.2.2012 7:34

A předvedl někdy Radek John

něco víc než okopávání kotníků?! :-) Já si toho nejsem vědomý. On se ani na nic jiného nezmůže...