20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nevzdávat to předem

Americké tanky v bojové formě jsme naposledy v tuzemsku viděli před 70 lety. Uvidíme je opět? Ta otázka je ve vzduchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sláma 19.6.2015 2:24

Nejvyšší čas.

Už aby tady konečně byli ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206825449503240&set=a.10200298451852378.201382.1486265823&type=3&theater

B. Rybák 19.6.2015 0:49

???

Na tom, že současný "západ" pošlapal ty ideje, za které byli občané ochotni bojovat a hédonistickým morálním relativizmem rozleptal odhodlání občanů bojovat za cokoli, určitě nic nezmění zbytečné rozmístění "špetky" vojenské techniky USA po východních krajinách!

B. Hamáček 18.6.2015 23:47

SSSR

SSSR a nyní i Rusko jednoznačně ovlivňují ( a hlavně oblbují veřejné mínění a podporují všechny levicové úchylky a úchyláky) , ve smyslu , čím bude hůře pro demokratický svět , tím bude lépe pro levičáky a Rusáky.

K. Janyška 18.6.2015 20:42

Nikdo !!!

Nikdo !!! Dzp.

J. Jurax 18.6.2015 20:15

No jo,

nejlepší pomocnou ruku lze nalézt na konci vlastního ramene. Ovšem my na konci toho ramene máme 30 modernizovaných obstarožních T-72, 14 stíhaček a dva tucty nepříliš výkonných bitevníků, pár bitevních helikoptér sovětské/ruské provenience, jimž dochází životnost, necelou stovku zastaralých samohybných houfnic Dana, cca stovku moderních Pandurů a zhruba toliktéž zastaralých nemodernizovaných BVP a zhruba dvacet tisíc aktivních vojáků bez vycvičených záloh a společnost, která většinově není armádě nakloněna.

Takže jakákoliv pomoc je vítána.

P. Skřivan 18.6.2015 17:57

... že bychom konečně,

byli převedeni do západní zóny ? :-)

K. Luboš 18.6.2015 13:53

Česko žádné americké tanky nepotřebuje,...

...protože jej dostatečně chrání jeho prakticky dokonalá bezvýznamnost!

K. Frauknecht 18.6.2015 14:32

Re: Dobrý :-)

Cítíte-li se bezvýznamný, uvědomte si, že jedno vaše hovno dokáže zavřít celý aquapark. :-))

K. Luboš 18.6.2015 14:57

Re: Dobrý :-)

Ale o sobě jsem nemluvil...

P. Skřivan 18.6.2015 17:56

Re: Dobrý :-)

No asi nemáte pravdu, když jsme jim v roce 68 stáli za monstr invazi.

P.

K. Luboš 18.6.2015 21:33

Re: Dobrý :-)

Čo bolo, to bolo! Terasky nestojíme ani za tu naftu, která by při té invazi spotřebovala!

P. Vaňura 18.6.2015 11:44

Pan Chamberlain má prostě naprosto

nepoučitelné náskledníky. Docela by mě zajímalo, kolik Hitlerem později zavražděných "nevinných" civilistů Mnichovskou smlouvu podporovalo. Ti všichni byli zabiti PO ZÁSLUZE, nic lepšího si NEZASLOUŽILI!!!!

Z. Švrček 18.6.2015 9:29

Pane Petráčku

Nevidím to stejně jako vy. Rus a Američan opět vytahují pindíky, aby si je přeměřili, kdože jej má většího a kdo bude tím náčelníkem. Jde o převahu. Podíváte-li se na účinkování obou těch "náčelníků zeměkoule" ve světě, který jim zatím nepatří, zjistíte, že si nemají co vyčítat. Oba jsou to skutečně imperiální brundibárci, s hypertrofovanou ideou o své globální úloze. Oběma jde o suroviny, trhy a o moc. Myslíte, že nám USA pomůže tím, že na Evropské bojiště vrhne proti Ruským vojům své voje? Asi nikoliv. Tomu bojišti to bude nakonec celkem jedno. Dopadne to stejně, jako v zemích, kde se už tyto státy - zatím "v zastoupení - střetly. Já si tedy iluze nedělám.

K. Frauknecht 18.6.2015 9:45

Re: :-)

Teď to vypadá, že svůj pindík vytáhla i Čína.

Doufám, že se nepletu, ale čím víc pindíků tím líp :-). Konfrontaci si nemůžou lajsnout. Snad!

V. Vaclavik 18.6.2015 12:57

Re: Pane Petráčku

Vase jmeno pane Svrcku jsem si spojoval s lepsimi nazory, bohuzel lide se odkopavaji, ale to je jen dobre.

Co je spatneho na zajmu o suroviny, o trhy? A jakou moc mate na mysli, zrejme ekonomickou? K tomu muzu jen rict, ze ekonomicka moc je vice nez vitana, jen hlupaci a jednoduche vybrakovane mysle se ji citi byt nejak ohrozeni.

Dale, jen hlupak anebo zly clovek, muze nahlizet na Ameriku a Rusko jako na stejne, zle mocnosti. Jen lide plni ideji nasili vidi nasili u vsech ostatnich, soudi vzdy dle sebe.

Hlupaci jako vy si preji nejaky idealni svet, ktery samozrejme neexistuje, uz dlouho vas nikdo nanafutroval do valky a ve sve blahobytne rozjivenosti a falesneho pocitu bezpeci, si dovolujete takovy luxus, jako odmitnout spojence, kdyz neni nejakym idealnim garantem ctnosti, a hazet jej do stejneho pytle se zlocinci sveta. Je me z vas a vasich pindiku nabliti.

K. Frauknecht 18.6.2015 14:04

Re: Notěpic!

Čet sem to třikrát, ale kromě urážek, kde nic, tu nic :-))).

V. Novák 18.6.2015 9:29

O nasazení armád nerozhoduje a nebude rozhodovat veřejnost.

Na veřejnost se obecně ve vojenských otázkách kálí a o aktivaci čl. 5 rozhodne několik předem vybraných.

Stejně jako se nikdo veřejnosti neptal na bombardování Jugoslávie, invazi do Afgháistánu a Iráku (a naši účast v nich).Stejně jako se nikdo veřejnosti neptal na souhlas s umístěním amerického (ne NATOvského) radaru PRO v Brdech - a tam nehrozilo žádné nebezpečí z prodlení.

Takže ochota veřejnosti jít do války je naprosto nevýznamná.

Jako ostatně vždy...

P. Lenc 18.6.2015 8:58

Jó pane Frauknechte,

co by ten hodný Rus s nimi dělal, že? Jenom mně nejde do hlavy, co chce dělat s Osetií, Krymem, zatím částí Ukrajiny.Zajisté musí dávat 9% na zbrojení, protože ho "ohrožuje" NATO a zlý Americký agresor, zatím co země NATO dávají stále ještě na zbrojení v průměru necelé 2%.Nedivme se, že se Rusko potom "musí bát" agrese ze strany této "imperialistické" hrozby.Nakonec, když Putin svého času řekl, že je poviností Ruska chránit ruskojazyčné skupiny v jiných státech, tak říkal přesně to, co říkal soudruh Hitler svého času o ČSR. No svatá prostoto, neber to.

V. Novák 18.6.2015 9:37

S Jižní Osetií nechce dělat nic - ta jen nechce, aby s ní

něco dělali Gruzíni. Oseti na jihu (a rozdělení na Severní a Jižní Osetii byl až Stalinův nápad) totiž mají s Gruzíny velmi nepřjemné zkušenosti - hlavně ve 20. století, ale i v 21.

Totéž platí pro Abcházii, která je v podobné situaci a na niž jste zřejmě zapomněl. Též podřízena Gruzii ze Stalinova rouhodnutí, též Grizíny odnárodňována, též pokusy o etnické vyčištění od Abcházů.

Krymané se většinově rozhodli - velkou demokratickou většinou - že nechtějí, aby o nich rozhodovali Ukrajinci z Kyjeva, mají s nimi též nepříjemné zkušenosti - a to zejména v 21. století. Ač ne tak nepříjemné, jako výše jmenovaní s Gruzíny - Krymabé se vždy dokázali za sebe postavit sami.

Východ Ukrajiny rovněž nechce mít moc společného s Kyjevem - ale jak to dopadne, těžko říct.

Zapomínáte, že NATO jsou především USA - zbytek NATO jsou vocásci použitelní jako nástupní prostory.

P. Vaňura 18.6.2015 11:50

Gruzie má stejné právo na Abcházii

a jižní Osetii jako Rusko na Čečensko, Dagestán a Tatarstán! A to co "dělali Gruzíni v Osetii" je NAPROSTO NESROVNATELNÉ s tím, co dělali Rusové v Čečně.

Ruská národnostní převaha na Krymu byla vytvořena tak, že Stalin vystěhoval původní obyvatelsko na Sibiř a do Střední Asie a na jejich místo přestěhoval Rusy.

K. Frauknecht 18.6.2015 12:14

Re: No,

násilí zůstane násilím, ať je pácháno kýmkoliv a v jakýchkoliv idejích!

O ruskou národnostní převahu na Krymu se především zasloužila Kateřina II. :-)).

P. Lenc 18.6.2015 13:40

Re: S Jižní Osetií nechce dělat nic - ta jen nechce, aby s ní

Pane Nováku, snažím se váš příspěvek považovat za legraci.Pokud to legrace není, tak pozdrav pán Bůh.

K. Frauknecht 18.6.2015 9:38

Re: Zdravím Vás :-).

Už máme "odzkoušeno", že v lecčems se naše názory liší. No, vlastně jen v pohledu na dnešní Rusko :-).

Výdaje na obranu/zbrojení zkuste hledat i jinde než jen na stránkách našich novin. Např.: http://www.sipri.org/. Odtud: Rusko letos zvýšilo výdaje o 8,1% na celkových 85 mld. USD, 4,2% HDP (ale víte jak to s HDP je :-)). USA, přes senátní škrty, zvýšily o 6,4% na celkových 610 mld. USD. To odpovídá součtu výdajů sedmi států, které vydávají na obranu NEJVÍCE (pochopitelně po USA :-)) - http://pgpf.org/Chart-Archive/0053_defense-comparison

A z našich sdělovacích prostředků, to co kdo kdy řekl, beru s velkou rezervou. Obzvlášť je-li citace vytržena z kontextu. Příkladů je mnoho. Např Putinův výrok, že rozpad SSSR byl největší historickou chybou :-))).

P. Lenc 18.6.2015 13:54

Re: Zdravím Vás :-).

To, že si pane Frauknechte občas nerozumíme(především v pohledu na dnešní Rusko), by bylo v pořádku, pokud by se Rusko znovu nesnažilo stát znovu imperiálním se vším, co se pod tímto slovem skrývá. Ale i já mám čas brousit po internetu a tak jak jsem dokázal za komančů číst např. v novinách mezi řádky, tak i dnes dokáži dobře rozlišovat skrytou ruskou propagandu.O té naprosto otevřené nemluvě.Ovšem má otázka na vás byla především k čemu bude Rusku Osetie atd.A to nemluvím třeba o východním Prusku nebo Kurilských ostrovech.

K. Frauknecht 18.6.2015 14:24

Re: Jsem starej

naivní optimista a možná proto se opravdu necítím Rusem ohroženej. To mě výrazněji vadí omezování svobody ze strany těch "vlastních"!

Nejsem zdaleka znalec ruských zahraničněpolitických vztahů, ale k té Osetii něco málo vím (byť možná zkresleně!). Se stavbou baráku mi pomáhali dva Abcházci, středoškolský kantoři, u míchačky jsme semleli všechno možný :-)). Jejich vztah ke Gruzincům se podobal našemu vztahu k Němcům v roce 1942. Rus je pro ně zlatej. Rus nabízí občanství, 90% Abcházců má ruskej pas a chtějí být součástí Ruska. V Jižní Osetii je to stejný.

K. Frauknecht 18.6.2015 7:07

Furt mi to nejni jasný.

Když Rus nechce Ostravu, tak chce Rigu? Varšavu? A co s nimi bude dělat??? Svatá prostoto!

J. Lancik 18.6.2015 7:26

Re: Furt mi to nejni jasný.

Co s nimi bude delat? Nevi to Frauknecht, ale vedeli to carove a cisari a vedeli to i soudruh hitler a soudruh Stalin kdyz se o to Polsko ctyrikrat rozdelili. Vedeli to i soudruzi Chruscov a Breznev a vime od srpna '68 jak trestali neposlusnost. Putler by rad... Zatim si ale netroufa.

K. Frauknecht 18.6.2015 7:50

Re: A furt ... :-))

Píše se rok 2015!!! Když budete chtít polský uhlí nemusíte poslat napřed lučištníky s jízdou a pak s povozem pro uhlí dojet!!! Čína vlastní kus Afriky i Střední Ameriky... Rus má 11 mil. km2, prakticky všechny druhy nerostných surovin... Tak znova, co bude Rus dělat s Varšavou a s odbojným obyvatelstvem :-)))?

K. Frauknecht 18.6.2015 7:52

Re: Jo,

vo době bolševismu se nebavim. Ostatně teď ho tu máme taky dost :-))!

R. Tichý 18.6.2015 11:25

Re: A furt ... :-))

A stejně si přivlastnil Krym a okolním státům usilovně brání v demokratizaci.

Odpověď je - prostě proto.