4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jana 6.8.2008 13:54

zodpovědnost

Přišla jsem o práci, jsem stará, ale přesto budu volit ODS. Je to jediná pravicová strana a já jsem samostatný a zodpoovědný člověk, který nechce, aby se o něho někdo staral, může-li se starat sám. A k tomu chci, aby mi vytvořili podmínky. Vše ostatní není podstatné. Premiér se mi nezdá buranský, říká na rovinu a trochu drsně jen to, co lidi nechtějí slyšet. Nakonec, politici jsou jen odrazem nás samých, ve velké většině nevzdělaných  a nesoudných lidí.

Irene 4.8.2008 23:09

menší zlo

Vážím si Vašich slov - je to těžké, HODNĚ politiků ODS skutečně nesnáším, ale vzhledem k šílené alternativě (Paroubek+KSČM+Rusko) se skřípěním zubů budu muset... bohužel volit ODS. Nevidím lepší smysluplnou alternativu (škoda).

vládík 4.8.2008 22:28

A podle čeho máme vybírat,

když ne podle reprezentantů (těch skutečných, nikoliv bilboardových)?  Trochu podle současných kroků. Těmi jsou ovšem nejen zákony ale i (např.) články místopředsedy strany a jejich úroveň. A  konec-konců i pevnost (nebo "pevnost") postojů tohoto druhého nejvyššího reprezentanta.

A.S. Pergill 4.8.2008 21:33

V "zastupitelské demokracii ODSáckého typu"

občan vlastně nemá jinou možnost, než protestní volbu ve stylu "dosud jsem vás vždy volilo, ale protože jste udělali to a to, tak vás volit nebudu".

Navíc je ODS jedna ze xindlstran, které už druhé desetiletí blokují zřízení zákona o referendu, které máme jako součást ústavního pořádku, ale pro neexistenci zákona není tato součást ústavy naplněna.

Nejsem příznivcem permanentních referend, ale existence pojistky, pro případ, že poslanci schválí nějakou naprostou nehoráznost, je zcela jednoznačně potřebná. Už proto, že by lobbystické skupiny po pár neúspěších přestaly se svými aktivitami. Senátní i presidentská veta jsou jako pojistka pro kočku, protože je PS může kdykoli přehlasovat.

Abonent 4.8.2008 22:12

Re: V "zastupitelské demokracii ODSáckého typu"

Jojo, referendum. Bez toho se neobejdeme.

Třeba referendum o znovuzavedení trestu smrti. Tomu bude muset předcházet referendum o otázce referenda.

Občani budou volit mezi těmito možnostmi : "Schvalujete znovuzavedení trestu smrti ?"  a "Schvalujete zabíjení svých spoluobčanů státními orgány ?"

To bude veselo.

Prostě - zastupitelská demokracie je nezastupitelná.  ;-)

vládík 4.8.2008 22:29

Re: Re: V "zastupitelské demokracii ODSáckého typu"

Fakt? Třeba i ve Švýcarsku?

xxx Kubeš 4.8.2008 21:06

Autorovi

děkuji za dobrý článek, je bohužel asi fakt, že takoví jako Bém odradí některé voliče.

Jarek 4.8.2008 17:50

Nevylévejte dítě s vaničkou

Co takhle vymyslet ,novou stranu;-)

Abonent 4.8.2008 22:04

Pro Jarka : Nejen myslet, ale taky dělat

Novou stranu vymýšlí denně tisíce lidí (tedy hlavně večer u piva).

Jenže je rozdíl mezi "vymyslet" a "udělat".

Takže, Jarku, vymyslete a založte novou stranu, zákonným způsobem.

Sežeňte si sympatizanty, sponzory, voliče.

A za nějaký čas ... budete premiérem.  ;-)

Jarek 5.8.2008 18:19

Re: Pro Jarka : Nejen myslet, ale taky dělat

Za pokus by to stálo,ne.;-D

Riki 4.8.2008 17:17

Samočistící schopnost našich stran

Trvalo mi dost dlouho než jsem po oposmlouvě našel chuť při volbách podpořit znovu ODS a když sleduji buranské výrony pana předsedy Topolánka a spol. začínám znovu váhat, protože jen volební debakl snad donutí členskou základnu k jejich výměně, protože stávající volební zákon který si naši poslanci svorně odsouhlasili fakticky neumožňuje lídra a vybrané šibaly nezvolit...;-O. K volbám půjdu, ale obálka zůstane prázdná, aby nedostali ani příspěvek za můj hlas...

strejda 4.8.2008 18:46

Re: Samočistící schopnost našich stran

To není až tak špatný nápad. Něco jako bílý lístek.

redbiter 4.8.2008 16:36

Co ????????

rika se"nevylevejte dite s VODOU",dalsi cesky Mr.Knowitall,jako vetsina cechu,nejchytrejsi lidi na svete  hahahahahaLOL

Anonym 4.8.2008 19:52

Re: Co ????????

Omyl, ale Váš: říká se to správně tak, jak to autor napsal - nevylévat s vaničkou dítě.

Nahlédněte do nějaké české frazeologie nebo knihy českých idiomů. Třeba budete překvapen.

Dědek 4.8.2008 13:19

To si nevyberete!

Při minulých volbách do senátum jsem nevolil někoho ale proti někomu. Mnou a většinou dalších voličů zvolený  kandidát se ale vzápětí ukázal stejnej hajzlík jako ten nezvolený!!Rv;-€

Hansus. 4.8.2008 10:53

Volby nové.

Měli bychom se zamyslit nad tím, že mnoho lidí není spokojeno s tím co je dnes. A mají pravdu i ti, kteří byť z různých důvodů nechodí k volbám. A to je zlé. Měly by se dělat solidní propagační akce pro to, aby co nejvíce občanů chodilo ke všem volbám v naší zemi, pak by mohlo být lépe, některé strany by se nedostaly do parlamentu, anebo naopak. To už je život, ale pak lidé by měli méně důvodů ke spílání. Na sebe?

Vogel 4.8.2008 11:06

Re: Volby nové.

Otázka je koho volit a dát mu důvěru. Pokud budeme opět volit z toho co je v parlamentu, senátu a ve vládě , tak se nikdy nic nezmění i když přijdeme všichni k volbám !

vlasta 4.8.2008 11:12

Re: Re: Volby nové.

Mne nikdy nepřestane udivovat ta naivita některých lidí, kteří si myslí, že když do parlamentu zvolíme úplně jiné osazenstvo z úplně nových stran, že se poměry zlepší. To je názor hodný Táni Fischerové. Předně změny nejsou vždycky k lepšímu. A za druhé by se nesmělo volit z občanů této země, ale nejspíš z nějaký marťanů. Kde zkrátka brá ten "lepší materiál"? Všichni zastupitelé, ať už na jakékoliv úrovni, jsou jen obrázkem nás samých. Stačí podívat se po jiných profesích.

Vogel 4.8.2008 11:27

Re: Re: Re: Volby nové.

myslím si že nemáte pravdu, protože lidský materiál v politických stranách je výběr ze všech nejhorších zmetků z celé ČR a ti co je vedou jsou supermzmetci z vybraní z tohoto výběru..horší výběr snad nemůže v česku existovat !

vlasta 4.8.2008 11:46

Re: Re: Re: Re: Volby nové.

Naštěstí jde jen o Váš názor.

Vogel 4.8.2008 11:59

Re: Re: Re: Re: Re: Volby nové.

;-D

strejda 4.8.2008 18:48

Re: Re: Re: Re: Re: Volby nové.

Patrně podobného názoru bude více zklamaných voličů.

logik 5.8.2008 12:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Volby nové.

a co volební paskvil na Praze 5?Voliči jednoznačně odmítli starostu Jančíka,ale místní organizace ODS ho podfukem prosadila a je to znát.

Chris Kelvin 4.8.2008 12:34

Re: Re: Re: Volby nové.

Bez možnosti změny to tu bylo čtyřicet let. Dnes bych si sdovolením nějakou tu změnu rád dopřál. Jsou-li ti nahoře nevyměnitelní, snadno zvlčí.

Vogel 4.8.2008 10:42

Komunální volby 2008 a vplby 2010 se blíží.

Budeme se zase muset rozhodnout které, bolševiky opět zvolíme a kteří nám budou dále vládnout..1)  bolševiky z ODS, která je složená z bolševických dětiček a příbuzných papalášů KSČ a StB a která rozdala majetky bývalého Československa svým bolševickým soukmenovcům..bolševiky z KSČM ve které zůstalo staré bolševické jádro s třídní nenávistí ve znaku a je velmi nebezpečné..bolševiky z ČSSD, kteří nechtěli z vyčůranosti zůstat v KSČM a nevešli se do ODS..zatím to vypadá, že nám opět budou vládnout jako minulých 60 let bolševici z ODS nebo ČSSD, kteří si jen hrají na budování kapitalismu a demokracie a přitom si jenom mastí vlastní kapsu a opájí se mocí !!!! Lidé by si měli uvědomit, že revoluce v roce 1989 nebyla revoluce, ale dobře naplánovaná akce ČSAV a Prognostického ústavu na dočasnou výměnu moci politické za moc ekonomickou, kde Klaus založil pro tento účel ODS a Zeman převzal ČSSD jako fiktivní opozici, tak aby nemohla vzniknout žádná jiná opravdová opozice..staré bolševické jádro v KSČM zůstalo jako záloha, co kdyby se to náhodou otočilo  !!! Jen pro doplnění ČSAV a  Prognostický ústav založila KSČ, řídila StB a dozorovala KGB !!

kirast 4.8.2008 10:54

Re: Komunální volby 2008 a vplby 2010 se blíží.

Ještě jste zapomněl na bolševiky z KDU-ČSL, kteří mají nejdelší praxi s politikou v republice a na zcela čerstvé Zelené bolševiky, kam s nadějí utíkají všichni, co se nedostali k jiným bolševikům ... ;-)

vlasta 4.8.2008 11:06

Re: Re: Komunální volby 2008 a vplby 2010 se blíží.

Zkuste tohle namluvit wandymu :-)

kirast 4.8.2008 10:14

Škoda, že dva sympatizanti obdobného světového názoru si vyřizují účty v tisku.

Oč lepší by bylo, kdyby se setkali se svědky a podstoupili třeba duel na facky. Neboť, jak tvrdí inspektor (tuším) Ledvina z filmu Adéla ještě nevečeřela, "my se tady fackujeme".

Chris Kelvin 4.8.2008 10:10

Čím je tvořena politická strana?

Je tvořena volebním programem, který je kdesi uložen v partajním archívu a jeho kopie se vytahuje pouze před volbami?

Nebo zcela konkrétními lidmi, s konkrétními názory, způsobem jednání, úrovní poctivosti a morálky?

Přemýšlejte, autore :-)

vlasta 4.8.2008 10:13

Re: Čím je tvořena politická strana?

Jedním, ani druhým. Obojím.