1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta 3.10.2009 8:08

Re: Prezident Klaus

R^.

vlasta 3.10.2009 8:07

Re: "slavnější", a to v celé Evropě, bude, když

LS nepodepíše a půjde do politického důchodu.

Petr Kiebel 3.10.2009 8:03

Re: Mojo nechytejte za slovíčka

...jděte někam.

Libor 3.10.2009 7:53

zásadní otázka

Zcela se vytrácí zásadní otázka, neratifiokovat Lisabonskou smlouvu, dobrá, a co dál?

děteněkam 3.10.2009 7:53

Re: Mojo nechytejte za slovíčka

Z kontextu je jasné pouze to, že je autor politiváníhodný ubožák.

děteněkam 3.10.2009 7:48

Re: Prezident Klaus

Já jsem pro nepodepsat a vytrvat.

děteněkam 3.10.2009 7:46

Re: k čemu?

Svatá prostoto!

janik 3.10.2009 7:42

k čemu?

Jen bych se zeptal, k čemu mně jako občanovi byl ten suverénní a samostatný stát? Tento rok jasně ukázal, že jsme banda "křováků", která si ani neumí vládnout. A tak mně osobně Unie vůbec nevadí. A tajné služby Německa nebo Francie. Lepší jak Ruska. A současný prezident a Lisabonská smlouva. Pokud slíbil věrnost ČR, lidu a zákonům, tak už měl dávno podepsat, protože lid prostřednictvím volených zástupců řekl Lisabonu ano a pokud vím Ústavní soud v dané věci rozhodl již jednou, že Smlouva není proti zákonům ČR. Chyba Topolánka byla, že prosadil zvolení VK a chyba Paroubka byla, že nezabránil zvolení VK.

Tx 3.10.2009 7:41

Re: Pane Petříku,

Pane Fleischere, orgány EU budou rozhodovat jen ve velmi úzké oblasti (90%), budou tam sice zastoupeny všechny země, ale jejich již tak malý vliv bude ještě víc omezen snížením hodnoty jejich hlasování (zato velmi posílena hodnota hlasování velkých států), LS sice neruší volby do národních parlamentů, ale ty nebudou mít téměř žádnou pravomoc (jen v podstatě umisťovat zákony EU do našeho práva). A pokud nebudeme mít eurokomisaře, tak se opravdu, ale opravdu nic nestane, jak se tak na činnost Špidly koukám.  Ono i tu slavnou listinu práv a svobod psala zřejmě parta levicových idealistických snílků, protože každému zaručuje všechna možná práva, ale o povinnostech a o tom, kdo to bude platit ani slovo. Přečtěte si ji, je to poučné, srdce každého humanisty musí zaplesat, než si uvědomí, že o to platí vyšší daně... "Nikdo nesmí být nucen k práci". Fajn. Ale když se 50% lidí rozhodne nepracovat, kdo je uživí (stačí i dnešní 10%ní nezaměstnanost a podívejte se na deficit)?  Zdravotnictví zdarma... ale ono zdarma není, přístroje, platy, léky, údržba nemocnic a ordinací... Placeno z "veřejných prostředků"? Ale žádné "veřejné prostředky" neexistují, to jsou všechno daně fyzických a právnických osob. Je to stejný podvod, jako když čtu billboard "13. důchod ze zisků ČEZ". Tím se implikuje, jako že dividenda státu od ČEZu je něco mimo státní rozpočet, s čím možno volně nakládat, což není pravda. Je to normální příjmová položka státního rozpočtu.

X 3.10.2009 7:23

Re: LS je nepřijatelná !

Všichni nemůžeme emigrovat.

X 3.10.2009 7:21

Re: Člověče,

Reakce pitomce.

X 3.10.2009 7:19

Re: Člověče.

Naopak. Pokud není něco spolehlivě vyvráceno, správné je přemýšlet.

X 3.10.2009 7:18

Re: Na tomto komentáři je vidět,jací idioti také lezou z našich vysokých škol.A ještě něco řídí.....

Nejubožejší názor na této stránce.

Fleischer 3.10.2009 6:32

Pane Petříku,

píšete, že po přijetí LS nebudou rozhodovat české orgány, ale orgány EU, že budou dokonce rozhodovat Francie s Německem. Vy však dobře víte, že orgány EU budou rozhodovat jen ve velmi úzké a pevně stanovené oblasti. Víte také, že v orgánech EU jsou zastoupeny všechny členské země, tedy i EU (tedy nikoliv jen Francie a Německo). Proč by po ratifikaci LS nemělo být Česko demokratickým státem? LS přeci neruší svobodné volby ani do českého ani do evropského parlamentu, neruší ani českým parlamentem ustavenou vládu České republiky!

Panu prezidentovi nikdo nevyhrožuje smrtí. Pan prezident se (bohužel) stává poněkud legrační figurkou. Legrační je i Vaše podezření, že by německé a francouzské tajné služby měly pracovat proti ČR.

Ano jsme malí a slabí. Počet obyvatel je mnohdy stejný (nebo dokonce menší) než počet obyvatel některých světových velkoměst. Právě proto potřebujeme (a to nejen my, ale všechny evropské státy) reformovanou EU, která bude podstatně silnějším hlasem prosazovat evropské (tedy i české) zájmy ve světě. Evropskou unii potřebujeme i z důvodu, aby se Česká republika opět nestala cílem útoku některé sousední velmoci.

V 3.10.2009 5:36

pekne sesumirovane, ale

obavam se ze prese vsechnu logiku argumentace nakonec prece jen podepise a bud to vysvetli nejakou uhybnou argumentaci, nebo pranim vetsiny lidu, on si vzdycky neco najde

az treba i to Irsko ted schvali a v Bruselu pripravi nejake ovace a slavnosti, kde bude lze se ukazat na svetovem jevisti se zapadnimi lidry, tak neodola a podepise jako podepsal ten vstup do EU a pak si poplaca po rameni se Sarkozym a Merkelovou a vyfoti se v krouzku vsech statniku Unie a bude tak zvecneny jako ten, ktery byl u toho nejdulezitejsi, bohuzel jako kdybych to videl

je to podobne jako si coby vysostny demokrat oblibil Meciara a Putina a jako ateista papeze atd atd., proste kdyz je nekdo u moci a ma 'sve nazory' a vystupuje jako individualita, tak ma u Klause vyhrano, ale musi dojit k osobnimu setkani, kdy se ten sarm zadre intelektualovi Klausovi pod kuzi a pri ktere prilezitosti kazda jeho intelektualska teorie pobledne

to pisu jako nekdo kdo vi, ze stoji za to si precist, co Klaus da do placu, ale ma to sve slabiny, ktere se pak nevenek a v delsim behu projevuji prave v techto zdanlive nelogickych praktickych inklinacich a rozhodnutich

kerim 3.10.2009 5:31

Prezident Klaus

má možnost stát se velikánem, jehož jméno bude vtesáno v mramor. Je to zcela prosté. Nepodepsat a odstoupit. Možná, že autor něco ví o jakémsi nátlaku, ale zní to příliš 'háchovsky".  Určitě Klause nebude Sarkozy s Merkelovou honit kolem stolu s perem a LS k podpisu  jako to dělali s prezidentem Háchou Hitler s Goeringem. Ale historická podobnost to je velice, velice  nepříjemná. Jaksi klasicky říšská. K zachování tváře před historií musí prezident Klaus udělat něco velmi prostého - nepodepsat a odstoupit. 

mil 3.10.2009 5:29

Jakápak suverenita

s Putinovou rukou na kohoutku

pozorovatel 3.10.2009 5:17

Re: Autor si v článku plácá, co ho napadne,

Taky bych se nedivil,

kdyby to byl pedofil.

(Mně z toho Petříka chytá můza) ;-P

Ověřený to sice nemáme, že je Petřík pedofil, ale proč si (po jeho příkladu) neplivnout. 

pozorovatel 3.10.2009 5:11

Mojo nechytejte za slovíčka

Z kontextu je jasné, co tím chtěl autor říct. 

A vy jste pyšnej, že jste chytil gramatickou chybku ?!?

Jestli vás to potěší, tak vám jich za korunu nasekám pytlík. :-D

zoch 3.10.2009 4:54

Na tomto komentáři je vidět,jací idioti také lezou z našich vysokých škol.A ještě něco řídí.....

Dobré na tom ale je to,že je dole uvedeno resp. implicitně doporučeno,co nemám kupovat. Sám autor příspěvku pak dělá fatální chybu,kterou si snad mohu dovolit já,protože nic neřídím...  Snaží dostat dnešní reálie do souladu se svým srdíčkem a to  je chyba ,ona chyba zásadní. Proto to musí vyznít blbě...   Odborný názor je odborný názor bez ohledu na vlastní soukromé myšlení. Směšování je politováníhodné.

Niky 3.10.2009 4:36

Re: Držím palce Klausovi,

>->-R^

Niky 3.10.2009 4:34

4.5.října navštíví Václav Klaus Albánii.

Tuto návštěvu by měl zrušit,v zájmu České republiky,v zájmu Evropy,i v zájmu celého světa!!

Niky 3.10.2009 4:30

Re: p. Klaus už slíbil třeba i věrnost Československu...

Ty blbe,Klaus byl presidentem Československa?

mojo 3.10.2009 3:24

Re: Pane Petříku

...a vy s ním opovrhujete kým...?

JH 3.10.2009 3:03

Pane Nový, pro mne

je zase naše ústava absolutně nedokonale napsaná.

JH 3.10.2009 3:01

"slavnější", a to v celé Evropě, bude, když

se stane prezidentem EU. Co jiného mu zbývá? Výše po druhém prezidentském období už nemůže :-)

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 3.10.2009 2:20

no jo, ale

prezidentský slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“

Jenze co kdyz se zajem vseho lidu (zastoupeny poslanci a senatory) dostane do rozporu s jeho nejlepsim vedomim a svedomim? Myslim, ze poctivym resenim by byla abdikace, ale poctiveho jednani se u Klause nedockame. Jak kdysi prohlasil, "ve fotbale je mozne dat gol rukou, pokud to rozhodci nevidi", nebo neco v tom smyslu.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 3.10.2009 2:16

Re: p. Klaus už slíbil třeba i věrnost Československu...

Ne, ale docela urcite byl ministrem financi a predsedou vlady Ceske republiky za doby federace. Ten slib je tusim slibem takoveho funkcionare.

MustafaDéžo Cikán 3.10.2009 2:16

Když to Klaus nepodepíše, bude za de.bila

a když to podepíše, bude za debi.la. Výsledek jeho činnosti je tedy z mého hlediska uspokojivý.Věřím presidentu Klausovi, že ze sebe udělá de.bila.

MustafaDéžo Cikán 3.10.2009 2:10

Ivane Nový, ČR nefunguje

Lepší je být Hujerem superstátu než pidistátů.