29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Neuvěřitelné vyjádření ministra vnitra

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček pro Českou televizi uvedl, že zvolení kandidáta hnutí Svoboda a přímá demokracie Michala Semína do Rady ČTK by byl obrovský koaliční problém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirský 21.6.2019 5:42

Tak tomu nerozumím. Semín je vcelku OK a křivdí se mu, Milion chvilek je nátlaková skupina. Kdyby ministr podmínil své setrvání ve vládě zákazem nedělní demonstrace na Letné, Štěpánek by mu běžel políbit p..del a nebyl by ostudou, ale klenotem politiky české. A to mně chvilkaři docela pijou krev.

R. Langer 21.6.2019 5:53

Re:

Ano, evidentně tomu nerozumíte.

Což u vás nijak nepřekvapuje...

R. Brzák 21.6.2019 8:20

Re:

Semín je popleta, Milion chvilek občanská iniciativa - a tudíž přirozeně zkouší vytvářet nátlak (pro o jiného vůbec nějakou občanskou iniciativu zakládat).

Štěpánek ale ve svém článku nezavdává důvod předpokládat, že chce rušit demonstrace.

Hamáček je dalším z hrobníků socdem (v tomto ohledu má mé sympatie).

J. Ganaur 21.6.2019 11:11

Re:

I moje! :-D

J. Vavrochová 21.6.2019 5:33

Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

v pořadu vysílaném večer na televizi Barrandov. Všechna čest panu Soukupovi, který jediný dal panu Semínovi možnost normální prezentace, zatím co tzv. veřejnoprávní média se jen předhánějí, kdo udělá z pana Semína vědšího škůdce všehomíra. Světový názor pana Semína sice zdaleka není totožný s názorem mým, ale nenávist, drzost a odpornost jeho dehonestátorů je evidentně nebetyčná. Kam se poděla PRAVDA a LÁSKA?

P. Dvořák 21.6.2019 6:38

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Kam se poděla PRAVDA a LÁSKA?

Vždy tady byly, ale mají přívlastky. Čí PRAVDA a LÁSKA k čemu?

To máte jako s demokracií. Vždy se musíme zeptat DEMOKRACIE pro koho?

J. Anděl 21.6.2019 6:43

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Po pravdě a minimálně nikoliv s nenávistí mohu říct, že pan Semín není svými názory, aktivně publikovanými, stejně jako se svou veřejnou aktivitou (a aktivismem) zrovna mým reprezentantem. Tak bych si ho asi do veřejné funkce nezvolil, být poslanec, na němž leží právo a povinnost volit členy této rady.

Rovná se snad pravda a láska povinnosti každému vyhovět? Nemohu nikoho jednoduše odmítnout?

J. Schwarz 21.6.2019 8:26

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Mediální rady ale mají - ostatně stejně jako samotná veřejnoprávní média - reprezentovat všechny relevantní názorové proudy v dané společnosti, nejen ty momentálně módní a u elit adorované a převažující. Kde je deklarovaná "tolerance" a "ochrana menšin"? Tolerovány a chráněny jsou jen takové menšiny, které se elitám právě hodí do krámu v rámci jejich stávajících snah o progresivistickou změnu společnosti. "Nového sovětského člověka" se vytvořit nepodařilo, tak to snad vyjde teď - konečně podle Marxe měl komunismus vzniknout v ekonomicky nejrozvinutější zemi, takže dnešní západ je ideálním kandidátem...

J. Anděl 21.6.2019 9:04

Njn, okej. Ale není pan Semín jedním z těch, kdo považuje deklarovanou ochranu až pozitivní diskriminaci všemožných menšin za zlo? Kdo horuje za podporu izolovaného názorového proudu (křesťanství, konzervatismus) navzdory jiným?

Je to jeho válka. Bojuje s nepřítelem a ten bojuje s ním.

A. Reček 21.6.2019 6:44

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Sledovat TV Barrandov vyžaduje mít dobrý žaludek.

P. Dvořák 21.6.2019 7:05

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Sledovat ČT 1, tak to už nemůžete mít vůbec žádný pajšl.

J. Holíček 21.6.2019 9:00

Re: Včera byl pan Semín na pokecu u pana Soukupa

Evidentně máte dobrý žaludek, když to dokážete hodnotit. :-))

I. Hil 21.6.2019 0:30

Tady máte kdo je Semín

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pred-volbou-semina-varuje-federace-zidu-nejsem-antisemita-ur/r~7482bdcc8ce811e98aa4ac1f6b220ee8/

P. Han 21.6.2019 1:46

Re: Tady máte kdo je Semín

Přijde mi dost sympatický, i když s ním v něčem nesouhlasím. Jako v podstatě s kdekým jiným. Na rozdíl od jiných z někdejšího disentu jsem se s panem Semínem nikdy nesetkal. Ani židé však netvrdí, že je antisemita. Je antijudaista z náboženských důvodů. Zrovna tak je antiislamista - a možná i antibuddhista (i když buddhismus nemá s křesťanstvím mnoho styčných bodů, spíš se v prostoru i v čase míjejí). V každém případě je to záležitost po výtce teologická, případně liturgická - Semín, tuším, není ani příznivcem ekumenie. No a co, proboha - či pro Boha??? Je zástupcem určitého myšlenkového směru. Extrémista? Ale kdepak. Určitě ne ve smyslu terorismu, který vyznávají představitelé jiných "extrémů". Žije a nechává žít. S vyznavači jiných názorů polemizuje, ale má mezi nimi hodně přátel. Ano, debaty v Radě ČTK by po jeho zvolení byly "výživnější", na rozdíl od dnešní ospalosti. Což pokládám za plus, na rozdíl od představitelů Jediné Pravdy.

V. Církva 21.6.2019 6:45

Re: Tady máte kdo je Semín

Alespoň o jeho antisemitiismu tam není skoro nic.Židovská náboženská obec musí vysvětli proč je Semín antisemita (možná to udělali ale nezveřejnili). Já jim to rád uvěřím (nesnáším antisemitismus) ale ne bez argumentů.